Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 15, 2025 13:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 142  Następna strona
 Smoleńsk 10.04.2010 
Autor Wiadomość

Post Re: Smoleńsk 10.04.2010
Dariusz-555 napisał(a):
dzis rano wlaczam TVP info i co slysze ? glos Millera z 28.04.10 - " nasze sledztwo musi byc zbiezne z rosyjskim bo ukrecimy bat na siebie " . co na to Sekta Swiadkow Pancernej Brzozy ?

To już było wyjaśniane i nie ma tu żadnej sensacji.
Oczywiście nie widzom telewizji "publicznej".
Chodziło o to, aby śledztwo prowadzić w tej samej konwencji, aby nie okazało się np, że w śledztwie rosyjskim badano katastrofę samolotu cywilnego, a w polskim wojskowego.
Dalszy ciąg wypowiedzi p. Millera, którego na pewno widzowie telewizji "publicznej" już nie usłyszeli, to potwierdza.
I tak zresztą zrozumieli to członkowie komisji Millera. Kilku z nich już zdołało wyrazić zdziwienie, że można tę wypowiedź zrozumieć tak, jak chciałaby Sekta Świadków Sztucznej Mgły i Trzech Ofiar, Które Przeżyły.

So wrz 17, 2016 9:20
A pokazali wypowiedz Millera, ze obecna "komisja" potwierdzila, ze wybuch nie bylo, bo szczatki byly w wiekszosci w jednym miejscu?

Cenzura jak za socjalizmu. W stanie wojennym przynajmniej wykropkowywali co wycinaja.

So wrz 17, 2016 9:51
To sie dzieje naprawde
http://www.tvn24.pl/kupia-tupolewa-i-zd ... 885,s.html
Cytuj:
Paweł Deresz w środę w programie "Tak jest" w TVN24 przyznał, że dowiedział się o pomyśle przeprowadzenia eksperymentu z wykorzystaniem innego, istniejącego Tu-154M.
- Dotarły do mnie wieści, że komisja zamierza zakupić nowego tupolewa w Czechach i dokonać następującego eksperymentu: rozpędzić go do olbrzymiej prędkości i zderzyć z samochodem, który również pędzi, a na dachu tego samochodu umieszczona będzie brzoza - relacjonował Deresz. Tłumaczył, że wykorzystanie auta może wynikać z tego, iż "na ziemi" - bez jego użycia - nie da się odtworzyć prędkości, z jaką samolot zderzył się 10 kwietnia z drzewem. Deresz zaznaczył przy tym, że o planowanym eksperymencie dowiedział się od swoich kolegów z Czech na zasadzie "potwierdzonej plotki".
Szef podkomisji: były takie plany
Przewodniczący podkomisji MON, która ponownie bada katastrofę smoleńską, dr Wacław Berczyński w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" przyznał, że "były takie plany".
- W czasie burzy mózgów zastanawialiśmy się na tym, ale ostatecznie odrzuciliśmy ten pomysł - przyznał.
Dr Berczyński wyjaśnił, że pomysł przeprowadzenia eksperymentu porzucono ze względów bezpieczeństwa, bo " nie sposób przewidzieć, jak mogłoby się to zakończyć". Zwrócił uwagę także na ogromne koszty eksperymentu i brak odpowiedniego samolotu.
Giertych: myślałem, że to dowcip
Do sprawy odniósł się w "Faktach po Faktach" mec. Roman Giertych, pełnomocnik dwóch rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej. - Jak ja usłyszałem to w pierwszej chwili, to myślałem, że to jest dowcip z ASZDziennika [portal parodystyczny - red.], że mamy po prostu do czynienia z kpiną z zespołu - stwierdził. Giertych ironizował, że jeżeli komisja na poważnie rozważała tego typu eksperyment procesowy, to "naprawdę widać wpływ broni elektromagnetycznej na budynek Ministerstwa Obrony Narodowej". - Myślę, że Antoni Macierewicz powinien powołać podkomisję do zbadania wpływu tej broni na podkomisję badającą wypadek smoleński. Inaczej się nie da tego wytłumaczyć - szydził Giertych, odnosząc się do zapowiedzi Macierewicza sprzed kilku miesięcy, że sprawdzi, czy broń elektromagnetyczna testowana jest na Polakach. (http://www.tvn24.pl)

Wyjatkowo sie z Giertychem zgodze.

So wrz 17, 2016 10:06

cytujesz TVN czyli " dotarly mnie wiesci " . zdaje sie ze moderacja nie popiera tego rodzaju sformulowan .

zderzenie samolotu z pedzacym samochodem , na dachu ktorego bedzie brzoza . wynika z tego ze brzoza smolenska tez pedzila z olbrzymia predkoscia . radosne sa te wasze eksperymenty .

Ostatnio edytowano So wrz 17, 2016 10:20 przez Dariusz-555, łącznie edytowano 1 raz

So wrz 17, 2016 10:18
Litości, Kael! To, że w tej podkomisji brak specjalistów, to jasne, ale że tam siedzą idioci..., to już nieporozumienie.

So wrz 17, 2016 10:18
Dariusz555, jest znacznie gorzej niz myslisz
Cytuj:
Przewodniczący podkomisji MON, która ponownie bada katastrofę smoleńską, dr Wacław Berczyński w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" przyznał, że "były takie plany".

Jesli GW to sobie wymyslila, to niewatpliwie Macierewicz poda ich do sadu. Albo zamknie...

Nasze eksperymenty??? Twoje!
Odcinasz sie od dobrej zmiany prezesa? Od najlepszej, najmadrzejszej komisji smolenskiej?

So wrz 17, 2016 10:20

a kto sponsoruje wyborcza ? wiadomo , powszechnie znany biznesmen mocno zaprzyjazniony ze slusznie miniona epoka 8 lat PO-PSL . biznesmen placi , biznesmen wymaga . zgadza sie ?

tak czy owak " latajace brzozy " to cos nowego . i to w dodatku pancerne .

Ostatnio edytowano So wrz 17, 2016 10:27 przez Dariusz-555, łącznie edytowano 1 raz

So wrz 17, 2016 10:23
I szef komisji Macierewicza sklamal w wywiadzie?
Bo jesli Wyborcza sklamala to Macierewicz ich ukarze.

Jesli nic sie nie stanie, to jest to cala prawda. O komisji.

So wrz 17, 2016 10:25
A jak radzicie sobie z wyciekiem nagrania przewodniczącego komisji? Gdzie ustawiał co ma być w raporcie i ze ma być zgodny ze strona rosyjska bo inaczej będzie kłopot?

So wrz 17, 2016 10:34
Kael napisał(a):
I szef komisji Macierewicza sklamal w wywiadzie?
Bo jesli Wyborcza sklamala to Macierewicz ich ukarze.

Jesli nic sie nie stanie, to jest to cala prawda. O komisji.

Tłumaczysz jakby Darek coś zechciał zrozumieć.

Coroner napisał(a):
A jak radzicie sobie z wyciekiem nagrania przewodniczącego komisji? Gdzie ustawiał co ma być w raporcie i ze ma być zgodny ze strona rosyjska bo inaczej będzie kłopot?

mikkel wyjaśnił.
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... iza/mtbt4s
(Stankiewicza nie podmienili w onecie) :D

So wrz 17, 2016 11:09
Ja mówię o wytycznych Millera, że ma być zgodnie z rosyjskim raportem.
Tylko tyle albo aż tyle.
Jak dla mnie po takich słowach gość jest do prokuratury. Naciski na komisję i utrudnianie śledztwa. Na to jest paragraf.

I zanim zaatakujecie. Nie nie jestem członkiem sekty smoleńskiej, tak samo jak nie jestem członkiem sekty pancernej brzozy jak to ktoś tutaj nazwał. Jestem statystycznym obywatelem, który nie wie co tam się stało. Chciałbym żeby było wyjaśnione ale jakoś nie wierzę zeby się to udało

So wrz 17, 2016 11:54
Coroner napisał(a):
Tylko tyle albo aż tyle.
Jak dla mnie po takich słowach gość jest do prokuratury. Naciski na komisję i utrudnianie śledztwa. Na to jest paragraf.

I zanim zaatakujecie. Nie nie jestem członkiem sekty smoleńskiej, tak samo jak nie jestem członkiem sekty pancernej brzozy jak to ktoś tutaj nazwał. Jestem statystycznym obywatelem, który nie wie co tam się stało. Chciałbym żeby było wyjaśnione ale jakoś nie wierzę zeby się to udało

Czyli artykuł Stankiewicza zupełnie olałeś.....a równolegle chciałbyś wyjaśnienia....
Jeśli nie wiesz kim jest A. Stankiewicz, to wiedz, że to jeden z niewielu obiektywnych polskich dziennikarzy.

So wrz 17, 2016 11:58
Znam jego pisarstwo i uważam, że stara się być obiektywnym. Co nie znaczy że się zawsze z nim zgadzam. On był częstym gościem RAZa w jego różnych programach.
Zresztą był częścią starej ekipy Rzepy którą ceniłem. Dopóki tam nie wkroczyła politpoprawność PO czyli niejaki Grzegorz Hajdarowicz i nie pozmiatał ostoi wolności słowa w III RP

So wrz 17, 2016 12:25

Coroner napisał(a):
Tylko tyle albo aż tyle.
Mylisz się. Żadnych tego typu wytycznych nie było.

Coroner napisał(a):
Udało sie ustalić w sposób niebudzący wątpliwości. bezpośrednią przyczynę katastrofy: błąd pilotów. Właściwie to, co chcesz jeszcze wiedzieć?

So wrz 17, 2016 13:11
Jakoś nie przekonuje mnie wiele rzeczy. Rodzi się wiele pytań. Ale nie będę tego drążył

So wrz 17, 2016 14:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 142  Następna strona