Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 31, 2025 4:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14821 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 989  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Helenka napisał(a):
Niech Ci się nie zdaje, a pokaż tego dowody.

A czy to wymowne milczenie wobec bezprawia zaprowadzanego w Polsce przez PiS nie jest tego dowodem?
Biskupi do tej pory tak czujni ws. in vitro, gender, związków partnerskich czy konwencji przeciw przemocy, zawsze gotowi, aby te sprawy komentować, choć bardzo często są to sprawy spoza zakresu ich działalności, nagle nabrali wody w usta.
Nie komentują deptania polskiej Konstytucji?

N maja 08, 2016 18:26
Moderator

Helenka napisał(a):
medieval_man napisał(a):
A co wy na te rewelacje, żeby przygotowywać się do aresztowań?
http://wyborcza.pl/magazyn/1,152469,20031647,a-kiedy-przyjda-takze-po-mnie-poradnik-praktyczny-obywatela.html
Jest już prześmiewcze video
https://www.youtube.com/watch?v=tVmZMas10Lk

Co za debile piszą takie teksty?

A w jakim celu to czytasz? Żeby po chrześcijańsku sklasyfikować jako debili?

No, nie wiem. Jeden pisze, drugi czyta.
Po co niektórzy tak jątrzą ukazując rząd PiS tak, jak okres terroru za Rewolucji Francuskiej?

Żeby było jasne do czego dążą tak zwani obrońcy demokracji:

Obrazek

N maja 08, 2016 19:18
Zobacz profil WWW
medieval przeczytal caly tekst? To chyba nie zrozumial tej przestrogi...

Do kogo PiSsie dzis umizguje? Jakie ognie rozpala? I jakiego pozaru moze mu sie nie udac zatrzymac?

Dla ulatwienia: nie chodzi o KOD.

N maja 08, 2016 19:29

medieval_man napisał(a):
Po co niektórzy tak jątrzą ukazując rząd PiS tak, jak okres terroru za Rewolucji Francuskiej?

Nie zapominajmy, że mówimy o ludziach, którzy mają już na rękach krew. Krew Barbary Blidy.
A w swoich działaniach środowisko to stosowało metody przypominające metody stalinowskie, o czym mówił sąd RP wydający wyrok w jednej ze spraw dotyczących okresu 2005-07.
Nie zapominajmy też, że w polskim rządzie są osoby, które w normalnych warunkach najprawdopodobniej siedziałyby w więzieniu. A tylko dzięki znajomościom na najwyższych szczeblach władzy i zwykłemu kolesiostwu zostały od tego wybawione.

N maja 08, 2016 19:31
medieval_man napisał(a):
Helenka napisał(a):
medieval_man napisał(a):
A co wy na te rewelacje, żeby przygotowywać się do aresztowań?
http://wyborcza.pl/magazyn/1,152469,20031647,a-kiedy-przyjda-takze-po-mnie-poradnik-praktyczny-obywatela.html
Jest już prześmiewcze video
https://www.youtube.com/watch?v=tVmZMas10Lk

Co za debile piszą takie teksty?

A w jakim celu to czytasz? Żeby po chrześcijańsku sklasyfikować jako debili?

Obrazek

Fotki i filmiki z podobnymi w wymowie plakatami, czy wyzwiskami z marszów PiS (choćby ten z truchłem lisa), Rodziny RM można przedstawić fuuul - ....ale jaki sens ma epatowanie skrajnościami?

N maja 08, 2016 19:37
Moderator

mikkel napisał(a):
medieval_man napisał(a):

Nie zapominajmy, że mówimy o ludziach, którzy mają już na rękach krew. Krew Barbary Blidy.

Krew Blidy?
Tej Blidy, która tyle nakradła, że kiedy chciano ją aresztować wolała popełnić samobójstwo?
Niby dlaczego zrzucać winę za śmierć samobójcy na tego, kto miał złodziejkę, która miała doprowadzić do zamieszanych w kradzież na wielką skalę prominentnych polityków PO i SLD aresztować?
O przekrętach Blidy pisała nawet GW, ale po jej samobójstwie zmieniła front i zaczęła pisać o biednej osobie prześladowanej przez IV RP

N maja 08, 2016 20:32
Zobacz profil WWW

PO i partie satelitarne zwieraja szeregi i tworza jedna partie pod przewodnictwem Schetyny . Targowica idzie na calosc . Duda i Szydlo nie pozamykali do wiezien PO-wcow wiec jak najczarniej widze przyszlosc naszej Ojczyzny . Polska ( 966 - 2016 ) , R. I. P. - spoczywaj w Pokoju Polsko .

N maja 08, 2016 20:40
medieval_man napisał(a):

Zdaje się, że kompletnie nie zrozumiałeś o co mi chodziło, albo zwyczajnie znalazłeś pretekst dla walenia po KODzie. Wyobraź sobie, że mnie i GW i KOD ni ziębi ni grzeje. Skupiam się na poczynaniach rządu, bo od tego, od ich decyzji zależy przyszłość moja, Twoja, naszych dzieci i wnuków, przyszłość Polski. Wcale mi nie zalezy na wykopaniu PiSu z rządu, a zależy na tym, aby rządzili dla dobra ogółu, czego na razie nie bardzo widać.
Alus napisał(a):
Fotki i filmiki z podobnymi w wymowie plakatami, czy wyzwiskami z marszów PiS (choćby ten z truchłem lisa), Rodziny RM można przedstawić fuuul - ....ale jaki sens ma epatowanie skrajnościami?

Dokładnie, ale też jest to metoda na obronę przez atak. Nic prostszego znaleźć jakiś idiotyzm występujący po stronie przeciwnej i na jego podstawie wskazywać, że wszyscy w KOD, wszyscy poza PiS to debile (nawiązuję do poprzedniego określenia m_m, bo ja nikogo za debila nie uważam).

N maja 08, 2016 20:42
No to teraz nam medieval przedstawi dowody na niepodwazalna i tak ciezka wine sp pani Blidy, ktora wlasnie publicznie oskarzyl.

A ze owczesna wladza starannie zatarla slady, to skad medieval wie na pewno, ze to bylo samobojstwo?

Widze, ze pogarda dla gorszego sortu rosnie i paczkuje.

@Dariusz juz wie, po ktorej stronie granicy zostaje?

To jest po prostu niepowazne zamiast po prostu samenu zaczac cos konkretnie robic dla wspolnego dobra, tylko zawodzenia, biadolenia, oskarzanie i ... prywata.
Nikt za Polakow porzadku w kraju nie zrobi. I nie mam na mysli sortowania obywateli.

N maja 08, 2016 20:46
medieval_man napisał(a):
Krew Blidy?
Tej Blidy, która tyle nakradła, że kiedy chciano ją aresztować wolała popełnić samobójstwo?
Niby dlaczego zrzucać winę za śmierć samobójcy na tego, kto miał złodziejkę, która miała doprowadzić do zamieszanych w kradzież na wielką skalę prominentnych polityków PO i SLD aresztować?
O przekrętach Blidy pisała nawet GW, ale po jej samobójstwie zmieniła front i zaczęła pisać o biednej osobie prześladowanej przez IV RP

Wolisz stawiać na nieudolność ABW niż na pomoc w tym samobójstwie? Wolisz uważać, że agenci byli tak niekompetentni, że nieświadomie pozwolili jej pójść samej do łazienki? A nie sądzisz, że ktoś z ówczesnych rządzących mógł też być w tę aferę w jakiś sposób umoczony i dlatego pani agentka nie poszła za śp. Blida do łazienki, o ile rzeczywiście była sama w tej łazience?

Ostatnio edytowano N maja 08, 2016 20:50 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

N maja 08, 2016 20:48
No i slady zginely... Ale to medievalowi w szkalowaniu osob, ktore nie moga sie obronic, nie przeszkadza...

N maja 08, 2016 20:49

droga Kael , skoro twierdzisz ze nikt w Polsce za nas pozadku nie zrobi to co ty robisz w tych Niemcach i Szwajcariach ? wracaj do PL . wszak twoi idole zwieraja szeregi . a o moim zaangazowaniu dla Ojczyzny pisalem . przypominasz jak opisywalem moja dzialalnosc w Ruchu Obrony Bezrobotnych ?

N maja 08, 2016 21:03
Moderator

To może niech najpierw ci, którzy oskarżają władzę o to, że ma "na rękach krew Blidy" sami to udowodnią. Dziś nie ulega wątpliwości, że kradła i w kradzieżach współdziałała z wieloma prominentnymi osobami.

N maja 08, 2016 21:48
Zobacz profil WWW
@Dariusz, ty jestes wolny, nikt ciebie nie trzyma za granica, twoja wladza rzadzi, twoj ukochany o. Rydzyk rozwija interes w twoim Toruniu za pieniadze podatnikow, czyli nie wracasz do Polski, bo nie chcesz.
I zadne pochwaly pod adresem kogokolwiek w Polsce nikomu oczu nie zamydla. Wolisz zarabiac kase w Niemczech niz wesprzec dobra zmiane.
Twoj wybor. Po prostu nie udawaj, ze jest inaczej.

A co do pani Blidy: ja nie twierdze, ze miala czyste rece. Nie mam pojecia.
Ale nie twierdze bez pokrycia, ze kradla. Widac medieval ma na to niezbite dowody, ze tak sobie oskarzeniami szafuje beztrosko.
Za to uwazam, ze okolicznosci jej smierci sa mocno niejasne. I nie bardzo wiadomo kto tych niekompetentych ludzi tam wyslal i kto strzelal. No ale moze dla niektorych tez wszystko jest jasne bez dowodow.

Pn maja 09, 2016 7:11
medieval_man napisał(a):
To może niech najpierw ci, którzy oskarżają władzę o to, że ma "na rękach krew Blidy" sami to udowodnią. Dziś nie ulega wątpliwości, że kradła i w kradzieżach współdziałała z wieloma prominentnymi osobami.

Dziwne, że uniewinnione zostały prominentne osoby kradnące razem z Blidą.....ale Blida kradła...z kim zatem?....jakaś nowa teoria?
Udowodnić - gdy np pistolet, z którego Blida strzeliła do siebie, a który mąż podniósł z podłogi nie posiada żadnych odcisków, to tylko Bóg udowodni....i to jest jedyne pewne.

Pn maja 09, 2016 7:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14821 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 989  Następna strona