Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 21:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Alus napisał(a):
taka prawda, że Komorowski ma jedynie dwie zalety jak to, że Duda jest mężem stanu.

A kto twierdzi, że ma jedynie dwie zalety? :o Alus, potrafisz wyliczyć konkretnie, ile Komorowski ma zalet? Jeśli tak, to powiedz, ile ich ma. Rozumiem, że więcej niż dwie. Więc ile? Cztery? Osiem? A może osiemnaście?

Duda nie jest żadnym mężem stanu, tak jak i Komorowski nim nie był. To oczywiście moje zdanie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt wrz 29, 2015 13:46

Johnny99 napisał(a):
Duda nie jest żadnym mężem stanu, tak jak i Komorowski nim nie był. To oczywiście moje zdanie.

Dlaczego J99 ma właśnie takie zdanie?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt wrz 29, 2015 14:58
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
taka prawda, że Komorowski ma jedynie dwie zalety jak to, że Duda jest mężem stanu.

A kto twierdzi, że ma jedynie dwie zalety? :o Alus, potrafisz wyliczyć konkretnie, ile Komorowski ma zalet? Jeśli tak, to powiedz, ile ich ma. Rozumiem, że więcej niż dwie. Więc ile? Cztery? Osiem? A może osiemnaście?

Nie wiem ile ma zalet, ile ma wad i nie staram sie badać, bo rzeczywisty stan zna jedynie Bóg.
Często gęsto to co my sobie poczytujemy jako zalety, inni postrzegają jako wady.
Nadto każdy człowiek się zmienia.
Dlatego wszelkie tego typu wyliczanki są pozbawione wszelkiego sensu.

Wt wrz 29, 2015 15:17

Alus napisał(a):

??? Chyba, że dotyczą (prawdziwych lub rzekomych) błędów Dudy. Wtedy są całkowicie uzasadnione!?

Wt wrz 29, 2015 19:54

andej napisał(a):
dotyczą (prawdziwych lub rzekomych) błędów Dudy.

Och, w żadnym przypadku nie są to błędy. To konsekwentna, świadoma i z żelazną determinacją wcielana w życie polityka.

I nie, nie jest to żadna "polityka Dudy", bo żaden Duda nie istnieje (w sensie politycznym oczywiście), jeszcze bardziej niż nie istniał Lech Kaczyński

Śr wrz 30, 2015 8:03
andej napisał(a):
Alus napisał(a):

??? Chyba, że dotyczą (prawdziwych lub rzekomych) błędów Dudy. Wtedy są całkowicie uzasadnione!?

Wyrwałeś jedno zdanie z wypowiedzi w temacie zalet i wad, a usiłujesz dyskutować o błędach.
błędy zdarzają się każdemu i nie mają umocowania w osobistych zaletach i wadach.

Błąd czy wada - min Sawicki opowiada jak Duda potraktował go na dożynkach jako wroga omijając szerokim łukiem.
Duda ponoć wzoruje się na śp L. Kaczyńskim, a śp LK miał czas rozmawiać z min rolnictwa, wspólnie przewodniczyć ceremonii.

Ostatnio edytowano Śr wrz 30, 2015 8:14 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr wrz 30, 2015 8:10

pilaster napisał(a):

Dlatego, że mąż stanu to dla J99 polityk, który wyróżnia się spośród reszty klasy politycznej intelektem i wiedzą, a dodatkowo ma własną wizję kraju i uprawiania polityki, którą konsekwentnie stara się wcielać w życie, nie zważając na przeciwności.

Zresztą to, "jaki był Prezydent Komorowski", to się okaże teraz. Kwaśniewski po zdaniu urzędu brylował na "wykładach w USA". Wałęsa chwalił się, że za jedno wystąpienie dostaje tyle, ile Wyszkowski nie zarobi przez całe życie. Zobaczymy, jak będzie z Komorowskim?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr wrz 30, 2015 8:13

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):

Dlatego, że mąż stanu to dla J99 polityk, który wyróżnia się spośród reszty klasy politycznej intelektem i wiedzą, a dodatkowo ma własną wizję kraju i uprawiania polityki, którą konsekwentnie stara się wcielać w życie, nie zważając na przeciwności.

No tak, głupio pilaster pytał. Wszak wiadomo, że w Polsce jest miejsce tylko dla jednego Męża Stanu i nie jest nim Duda, tylko jego przełożony. :)

Śr wrz 30, 2015 8:32

pilaster napisał(a):
No tak, głupio pilaster pytał. Wszak wiadomo, że w Polsce jest miejsce tylko dla jednego Męża Stanu

Dziwne pilaster ma poglądy. Nie ma limitu Mężów Stanu w Polsce.

Cytuj:
i nie jest nim Duda, tylko jego przełożony. :)

Duda jest prezydentem, więc nie ma przełożonego.

A może pilaster wyjaśni, jaka jest jego definicja Męża Stanu?

Śr wrz 30, 2015 8:52

Johnny99 napisał(a):
Duda jest prezydentem, więc nie ma przełożonego.

Tak samo jak Kalinin był przewodniczącym rady najwyższej, zatem nie miał przełożonego. :D

I Jabłoński, przewodniczący prlowskiej rady państwa w latach 70 także nie miał. :D

Obaj podejmowali decyzje całkowicie suwerennie i niezależnie :D

Cytuj:
A może pilaster wyjaśni, jaka jest jego definicja Męża Stanu?

Polityk skutecznie zwiększający pozycję swojego kraju na arenie międzynarodowej i dbający o tegoż kraju rozwój wewnętrzny, poprzez udane budowanie trwałych fundamentów wzrostu gospodarczego i cywilizacyjnego.

Ocenia się po wynikach, nie po chęciach, zwłaszcza tylko deklarowanych.

Śr wrz 30, 2015 9:51
"Ocenia się po wynikach, nie po chęciach, zwłaszcza tylko deklarowanych", pełna zgoda, dlatego na 100% wiadomo, że Komorowski nie był, nie jest i nie będzie mężem stanu.

Śr wrz 30, 2015 9:59

pilaster napisał(a):
Obaj podejmowali decyzje całkowicie suwerennie i niezależnie :D

No, niekoniecznie. Może im żony doradzały? Tylko co to ma do rzeczy?

Cytuj:
Polityk skutecznie zwiększający pozycję swojego kraju na arenie międzynarodowej i dbający o tegoż kraju rozwój wewnętrzny, poprzez udane budowanie trwałych fundamentów wzrostu gospodarczego i cywilizacyjnego.

To się powinno odnosić do każdego polityka. Na miano "Męża Stanu" powinno się chyba zasłużyć czymś więcej, niż wypełnianiem obowiązków (obowiązkiem każdego polityka jest skuteczne zwiększanie pozycji kraju na arenie międzynarodowej oraz dbanie o jego rozwój wewnętrzny - od tego są politycy).

A BTW czym dla pilastra są trwałe fundamenty wzrostu? Miejscem w rankingu IEF?

Śr wrz 30, 2015 10:44

Johnny99 napisał(a):

Cytuj:

To się powinno odnosić do każdego polityka. Na miano "Męża Stanu" powinno się chyba zasłużyć czymś więcej, niż wypełnianiem obowiązków

A czym? Zgodnie z definicją J99 na miano wielkich Mężów Stanu zasłużyli sobie Lenin, Trocki, Hitler i Pol-pot. Mieli własną wizję kraju i uprawiania polityki, którą konsekwentnie starali się wcielać w życie, nie zważając na przeciwności. :-(

Cytuj:
A BTW czym dla pilastra są trwałe fundamenty wzrostu? Miejscem w rankingu IEF?

Na odwrót, to istnienie i powstawanie tych fundamentów znajduje odbicie w rankingu IEF, Także CPI, DB, AWRU, etc...

Śr wrz 30, 2015 12:18

Cytuj:
A czym?

Wyróżnianiem się spośród reszty klasy politycznej intelektem i wiedzą, a dodatkowo posiadaniem własnej wizji kraju i uprawiania polityki, i konsekwentnymi staraniem się, by wcielić ją w życie, nie zważając na przeciwności.

Cytuj:
Zgodnie z definicją J99 na miano wielkich Mężów Stanu zasłużyli sobie

W żadnym razie.

Cytuj:
Na odwrót, to istnienie i powstawanie tych fundamentów

Więc jakie są te fundamenty?

Śr wrz 30, 2015 13:26

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
A czym?

Wyróżnianiem się spośród reszty klasy politycznej intelektem i wiedzą, a dodatkowo posiadaniem własnej wizji kraju i uprawiania polityki, i konsekwentnymi staraniem się, by wcielić ją w życie, nie zważając na przeciwności.

Cytuj:
Zgodnie z definicją J99 na miano wielkich Mężów Stanu zasłużyli sobie

W żadnym razie.

No jak to? Przecież spełniają definicję :)

Cytuj:
Cytuj:
Na odwrót, to istnienie i powstawanie tych fundamentów

Więc jakie są te fundamenty?

Odpowiednie instytucje społeczno ustrojowe. Własność prywatna (przede wszystkim), liberalny ustrój gospodarczy (brak limitów, zezwoleń, pozwoleń, koncesji, etc), sprawne i szybkie sądownictwo, wolny rynek, etc.. Generalnie to wszystko co mierzy IEF, albo DB

Śr wrz 30, 2015 14:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 128  Następna strona