Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Alus napisał(a): gita napisał(a): PAD dobrze dobiera przyjaciół, Węgrzy są naszymi naturalnymi przyjaciółmi. A jaką potężną siłę na arenie międzynarodowym stanowią  Rozumiem, że ty @Alus zawsze dobierasz sobie przyjaciół na zasadzie: jak mi się to opłaca? 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pt mar 18, 2016 16:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Alus napisał(a): gita napisał(a): PAD dobrze dobiera przyjaciół, Węgrzy są naszymi naturalnymi przyjaciółmi. A jaką potężną siłę na arenie międzynarodowym stanowią  Rozumiem, że ty @Alus zawsze dobierasz sobie przyjaciół na zasadzie: jak mi się to opłaca?  Przyjaciel i sojusznik to akurat nie jest tożsame.....sarkazm zatem nie udany.
|
Pt mar 18, 2016 17:52 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Jaki tam sarkazm, Alus? Sama rozpatrywałaś przyjaciół Węgrów w kategoriach ich siły na arenie międzynarodowej. No, dobrze, nie będę cię męczył... Nie napisałeś tego, co napisałaś.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pt mar 18, 2016 19:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Prezydent Andrzej Dud ma fenomenalną pamięć.Gdy słucham jego wystąpień w których odwołuje się do różnych wydarzeń i faktów historycznych podziwiam jego wiedzę w tym zakresie. W książce:RODZICE PREZYDENTA jest rozdział:Rodzinne lektury. Mama PAD opowiada jakie książki i gazety były w domu, gdy Andrzej był dzieckiem, co czytał. W wieku 10 lat czytał "Krzyżaków", a potem inne powieści Sienkiewicza. Gdy miał cztery lata z pamięci recytował całą "Panią Twardowską." Jako chłopiec znał na pamięć fragmenty utworów:"Konrada Wallenroda" i "Grażyny". Jan Duda, ojciec Andrzeja czytał w domu na głos gazety i zawsze je komentował, to był profesorski dom.
|
So mar 19, 2016 7:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Jaki tam sarkazm, Alus? Sama rozpatrywałaś przyjaciół Węgrów w kategoriach ich siły na arenie międzynarodowej. No, dobrze, nie będę cię męczył... Nie napisałeś tego, co napisałaś. "Przyjaciół" to dobrała gita. Jak dowodzi historia, w polityce na arenie międzynarodowej nie istnieją przyjaciele, co najwyżej sojusznicy. Nie męczysz mnie, stosujesz jedynie retorsję mniemając, że ludzie "gorszego sortu" nie są zdolni tego pojąć.
|
So mar 19, 2016 9:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): medieval_man napisał(a): Jaki tam sarkazm, Alus? Sama rozpatrywałaś przyjaciół Węgrów w kategoriach ich siły na arenie międzynarodowej. No, dobrze, nie będę cię męczył... Nie napisałeś tego, co napisałaś. "Przyjaciół" to dobrała gita. Jak dowodzi historia, w polityce na arenie międzynarodowej nie istnieją przyjaciele, co najwyżej sojusznicy. Nie męczysz mnie, stosujesz jedynie retorsję mniemając, że ludzie "gorszego sortu" nie są zdolni tego pojąć. Alus! Tematem tego wątku nie jest "gita", a "Jaki jest Prezydent "Duda". W moim merytorycznym komentarzu napisałam, że ma fenomenalną pamięć. Zgadzasz się z tym, czy nie?
|
So mar 19, 2016 10:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): medieval_man napisał(a): Jaki tam sarkazm, Alus? Sama rozpatrywałaś przyjaciół Węgrów w kategoriach ich siły na arenie międzynarodowej. No, dobrze, nie będę cię męczył... Nie napisałeś tego, co napisałaś. "Przyjaciół" to dobrała gita. Jak dowodzi historia, w polityce na arenie międzynarodowej nie istnieją przyjaciele, co najwyżej sojusznicy. Nie męczysz mnie, stosujesz jedynie retorsję mniemając, że ludzie "gorszego sortu" nie są zdolni tego pojąć. Alus! Tematem tego wątku nie jest "gita", a "Jaki jest Prezydent "Duda". W moim merytorycznym komentarzu napisałam, że ma fenomenalną pamięć. Zgadzasz się z tym, czy nie? Fenomenalną pamięć i zdolności sportowe http://natemat.pl/174783,prof-staniszki ... rezydentem
|
So mar 19, 2016 10:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
RODZICE PREZYDENTA str 158 tytuł rozdziału:Dekalog uczy mądrości. Rodzice PAD sami stosowali Dekalog i wpajali mądrość Dekalogu swoim dzieciom. Uczciwość i mądrość PAD zawdzięcza w dużej mierze swoim wspaniałym Rodzicom.
|
So mar 19, 2016 10:49 |
|
 |
mikkel
|
gita napisał(a): RODZICE PREZYDENTA str 158 tytuł rozdziału:Dekalog uczy mądrości. Rodzice PAD sami stosowali Dekalog i wpajali mądrość Dekalogu swoim dzieciom. Uczciwość i mądrość PAD zawdzięcza w dużej mierze swoim wspaniałym Rodzicom. Szkoda, że rodzice Pana Prezydenta nie wpoili synowi szacunku do prawa. To przecież też wartość, którą można wywodzić z Biblii, a jakoś ją pominęli. Bardzo by się to teraz przydało.
|
So mar 19, 2016 11:18 |
|
 |
Tomek44
|
gita napisał(a): RODZICE PREZYDENTA str 158 tytuł rozdziału:Dekalog uczy mądrości. Rodzice PAD sami stosowali Dekalog i wpajali mądrość Dekalogu swoim dzieciom. Uczciwość i mądrość PAD zawdzięcza w dużej mierze swoim wspaniałym Rodzicom. Propagowanie kultu rodziców A. Dudy - nie leży w temacie tego wątku. Myślę, że powinien powstać odrębny watek dla członków nowej religijnej sekty smoleńskiej, uprawiającej kult L. Kaczyńskiego. A. Dudy, rodziców A. Dudy ("błogosławione łono, które cię nosiło"), itd - gdzie obłudę i zakłamanie A. Dudy uważa się za "uczciwość i mądrość PAD". Dodam tylko - że negatywna ocena tego człowieka nie oznacza automatycznie afirmacji jakiegokolwiek innego polityka - pomimo, iż zwolennikom PIS-u wydaje się to niemożliwe.
|
So mar 19, 2016 11:22 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
mikkel napisał(a): Szkoda, że rodzice Pana Prezydenta nie wpoili synowi szacunku do prawa. To przecież też wartość, którą można wywodzić z Biblii, a jakoś ją pominęli. Bardzo by się to teraz przydało. Raczej nie wpoili mu asertywności i kierowania się własnym zdaniem. Natomiast ja odniosłem wrażenie, że jego rodzice mogli być "surowi", czyli wpoili mu lęk przed autorytetem i wiernopoddańczą postawę. Jednocześnie z perfekcjonizmem (na debacie teksty miał wyuczone niemal co do sekundy) wynikającym z trudności w zaakceptowaniu porażki. Takim ludziom często można pomóc we względnie łatwy sposób. Wystarczy, aby żona miała zwykłe kobiece wyczucie i dobre chęci. W każdym razie, jeśli tak z nim jest, wynikałoby stąd, że pewnie bardzo chciałby dobrze przestrzegać prawa, ale nie może, bo Kaczyński nakazuje mu inaczej. W takim wypadku czułby się bardzo rozdarty w obecnej sytuacji. Jednak do tej pory nie potrafi nic na to poradzić. A jakoś wątpię, aby Kaczyński dobrze przyjmował odmowę. Zresztą, mam wrażenie, że oboje, Duda i Szydło, niełatwo znoszą tę sytuację. Tylko Szydło mogłaby, przysłowiowo, trzasnąć drzwiami, a Duda jest uwiązany na 5 lat.[quote="mikkel"]
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
Ostatnio edytowano So mar 19, 2016 12:46 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz
.
|
So mar 19, 2016 12:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): RODZICE PREZYDENTA str 158 tytuł rozdziału:Dekalog uczy mądrości. Rodzice PAD sami stosowali Dekalog i wpajali mądrość Dekalogu swoim dzieciom. Uczciwość i mądrość PAD zawdzięcza w dużej mierze swoim wspaniałym Rodzicom. Szkoda, ze nie wpoili mu Niech żadne nieprzyzwoite słowo nie wychodzi z ust waszych, ale tylko dobre, które może budować gdy zajdzie potrzeba, aby przyniosło błogosławieństwo tym, którzy je słuchają, (Ef 4,29).....pamiętałby, że nie wolno nikogo obrzucać słowami dojarze i nie bagatelizowałby knajackiego języka małolatów, z którymi prowadzi konwersacje.
|
So mar 19, 2016 12:25 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Akurat te rozmowy z małolatami o kretyńskich nickach to kwestia podejścia. Można ich ignorować albo starać się z nimi normalnie rozmawiać.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So mar 19, 2016 12:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): gita napisał(a): Szkoda, że rodzice Pana Prezydenta nie wpoili synowi szacunku do prawa. To przecież też wartość, którą można wywodzić z Biblii, a jakoś ją pominęli. Bardzo by się to teraz przydało. Raczej nie wpoili mu asertywności i kierowania się własnym zdaniem. Natomiast ja odniosłem wrażenie, że jego rodzice mogli być "surowi", czyli wpoili mu lęk przed autorytetem i wiernopoddańczą postawę. Jednocześnie z perfekcjonizmem (na debacie teksty miał wyuczone niemal co do sekundy) wynikającym z trudności w zaakceptowaniu porażki. Takim ludziom często można pomóc we względnie łatwy sposób. Wystarczy, aby żona miała zwykłe kobiece wyczucie i dobre chęci. W każdym razie, jeśli tak z nim jest, wynikałoby stąd, że pewnie bardzo chciałby dobrze przestrzegać prawa, ale nie może, bo Kaczyński nakazuje mu inaczej. W takim wypadku czułby się bardzo rozdarty w obecnej sytuacji. Jednak do tej pory nie potrafi nic na to poradzić. A jakoś wątpię, aby Kaczyński dobrze przyjmował odmowę. Zresztą, mam wrażenie, że oboje, Duda i Szydło, niełatwo znoszą tę sytuację. Tylko Szydło mogłaby, przysłowiowo, trzasnąć drzwiami, a Duda jest uwiązany na 5 lat. Panie Moderatorze! Co to za manipulacja?  ?  ? 
|
So mar 19, 2016 12:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I to jest zadanie dla prezydenta? No, faktycznie, jak sam uwaza jest on prezydentem tylko tego lepszego sortu, ktory byl do tej pory wszedzie przesladowany. Tych jest malo, wiec prezydent moze jezdzic na narty bez przestrzegania przepisow drogowych i tak zaoszczedzony czas przeznaczac na pogaduszki z malolatami. Na pewno tez sa pierwszego sortu a o wyborcow trzeba dbac. Takze przyszlych.
Kolejny prezydent nam sie tak udal, jak ...
@Soul33 przeedytuj swoj wpis i popraw cytowanie bo gita ciebie do sadu poda.
|
So mar 19, 2016 12:45 |
|
|
|