Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 18:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 127  Następna strona
 Idziemy na wybory 
Autor Wiadomość
Post Re: Idziemy na wybory
@bert04: Ja tam nadziei nie trace.
Ale dobrze, ze niektorzy nauczyciele juz sa na emeryturze...

Śr paź 28, 2015 15:31
Wybory się skończyły, ale latarnie w centrum miasta Rumi nadal oblepione skompromitowanymi kandydatami Platformy.
Niestety nie wszystkim to się podobało, dlatego na niektórych pojawiły się napisy:WON!, oczywiście nie pochwalam tego, a jeszcze bardziej nie pochwalam demolki tych plakatów.
Ciekawa jestem, kiedy przegrani i wygrani Platformersi posprzątają ten śmietnik w centrum miasta.

Śr paź 28, 2015 15:32
A jak z plakatami PiSu? Posprzatane grzecznie?

Śr paź 28, 2015 15:53
Kael napisał(a):
A jak z plakatami PiSu? Posprzatane grzecznie?

Plakaty kandydatów Prawa i Sprawiedliwości można było policzyć na palcach jednej ręki.

Śr paź 28, 2015 17:01
Moderator

To tak jakbyś napisała: "Ja nie sprzątam kup po moim psie, bo mój pies jest mały. Nie to co te wilczury..."

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr paź 28, 2015 17:19

Soul33 napisał(a):
To tak jakbyś napisała: "Ja nie sprzątam kup po moim psie, bo mój pies jest mały. Nie to co te wilczury..."

Ach Soul, jak możesz? Takie porównanie? Przecież plakaty PiS, choć w tym mieście rzadkie, cieszą oko, są sympatyczne, promienieją ciepłem. Więc niech sobie wiszą, oby jak najdłużej.

Co innego plakaty skompromitowanej oszukańczej lewackiej (itd., itd.) Platformy.

(Tak, dziewczyny, to była IRONIA)

Poza tym, PiS majstruje nad skróceniem kadencji samorządów. A kto wie, może niedługo powtórzy osławiony manewr z 2007? Więc po co zdejmować?

(To był już bardziej sarkazm)

...

(Koh 3:1nn)

Cz paź 29, 2015 1:25
Soul33 napisał(a):

A więc wyjaśniam, tych kilka plakatów Prawa i Sprawiedliwości nie szpeci, nie są zdemolowane, nie ma na nich radosnej twórczości, żadnych ulotek Narodowców, wyglądają przyzwoicie.
Plakaty kandydatów skompromitowanej Platformy/w moim mieście PO nie leży, a więc nie jest to kopanie leżącego/ są zdemolowane, a na niektórych widnieje napis WON!
Jednym słowem szpecą plakaty kandydatów Platformy.
Jeśli już porównujesz do kup, to po zrobieniu wizji lokalnej powinieneś powiedzieć"Ja nie sprzątam kup po moim pieseczku, nie to co kupy po buldogach i wilczurach"
Widzisz różnicę?, bo ja tak!

Cz paź 29, 2015 10:55
Uwazasz, ze PO sama sobie zdemolowala plakaty?
Jak pomaluje dom gity, to gita ma obowiazek go odmalowac bo jest brudny?

Niestety, zaczelo sie po raz kolejny: sa nasi, piekni, mili nie pobrudzeni i sa tamci, ktorych my oblalismy farba i teraz tak brzydko wygladaja: powinni sie schowac ze wstydu za te bazgroly!

Cz paź 29, 2015 11:01

@gita

Podjadę trochę w Prawo Godwina, ale Twoja argumentacja brzmi trochę, jakby po Nocy Kryształowej napisać "Trzeba zlikwidować żydowskie sklepy, bo są tak oszpecone gwiazdami, wybite szyby i stoją przed nimi tacy niefajni mundurowi".

OK, Godwin Godwinem, szpecenie szpeceniem, a plakaty sprzątać trzeba. Te fajne i te niefajne. 30 dni po wyborach, jak spisane w kodeksie wyborczym.

http://www4.rp.pl/artykul/1112432-Po-wy ... zatac.html

...

(Koh 3:1nn)

Cz paź 29, 2015 11:03
Kael napisał(a):
Uwazasz, ze PO sama sobie zdemolowala plakaty?
Jak pomaluje dom gity, to gita ma obowiazek go odmalowac bo jest brudny?

Niestety, zaczelo sie po raz kolejny: sa nasi, piekni, mili nie pobrudzeni i sa tamci, ktorych my oblalismy farba i teraz tak brzydko wygladaja: powinni sie schowac ze wstydu za te bazgroly!

Naklejone ulotki na niektórych plakatach kandydatów PO wskazują, że to Narodowcy je nakleili. Być może gryzmoły i napisy WON!, to też ich dzieło.

Cz paź 29, 2015 11:04
gita napisał(a):
A więc wyjaśniam, tych kilka plakatów Prawa i Sprawiedliwości nie szpeci, nie są zdemolowane, nie ma na nich radosnej twórczości, żadnych ulotek Narodowców, wyglądają przyzwoicie.
Plakaty kandydatów skompromitowanej Platformy [...] są zdemolowane, a na niektórych widnieje napis WON!
Jednym słowem szpecą plakaty kandydatów Platformy.
Dobrze wiedzieć, że nawet radykalni przeciwnicy PiS są cywilizowani i nie szpecą swoimi wybrykami wyglądu plakatów wiszących w przestrzeni publicznej. W przeciwieństwie do części radykalnych przeciwników PO.

Cz paź 29, 2015 11:06
bert04 napisał(a):

Bert04 cytuje:

OK, Godwin Godwinem, szpecenie szpeceniem, a plakaty sprzątać trzeba. Te fajne i te niefajne. 30 dni po wyborach, jak spisane w kodeksie wyborczym.

l

Amen! potwierdza gita

Cz paź 29, 2015 11:11
gita napisał(a):
Ciekawa jestem, kiedy przegrani i wygrani Platformersi posprzątają ten śmietnik w centrum miasta.

No i wszystko jasne
gita napisał(a):
bert04 napisał(a):

Bert04 cytuje:

l

Amen! potwierdza gita

Wtedy gita moze sprawdzic jeszcze raz, czy plakaty PiSu jeszcze wisza.

Cz paź 29, 2015 11:13
bert04 napisał(a):
OK, Godwin Godwinem, szpecenie szpeceniem, a plakaty sprzątać trzeba.

Wybory parlamentarne 2015 Wrocław. Kandydaci partii Razem z Wrocławia postanowili sami usunąć własne plakaty wyborcze z miejskich słupów. [...] Działacze postanowili usunąć swoje wizerunki z przestrzeni publicznej. Zgłosili się z tym pomysłem do administratora. - Mieliśmy kilka wątpliwości, na przykład czy możemy zrywać inne plakaty i co zrobić, aby inni, usuwając swoje, nie odsłonili nagle naszych. Dowiedzieliśmy się, że jeszcze nigdy żadna partia nie chciała po sobie sprzątać i oni zawsze robią to za kandydatów.

Cz paź 29, 2015 11:17
Na głównej ulicy mojego miasta będę dzisiaj w drodze do kościoła około godz.17.20; dopiero wtedy zobaczę co dzieje się z plakatami kandydatów do Sejmu RP.

Cz paź 29, 2015 15:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 127  Następna strona