Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 29, 2025 6:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 988  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Dariusz-555 napisał(a):
no i oczywiscie odliczam dni do srody . konsekracja Swiatyni Jana Pawla Wielkiego pod kierownictwem Ojca Dyrektora . na TRWAM od 15.15 .

w/g mojej wiedzy transmisja w Trwam od godz. 11.10, po Audiencji Papieża Franciszka w Watykanie.
Tutaj program uroczystości:

http://www.radiomaryja.pl/informacje/ko ... -maryja-6/

Pn maja 16, 2016 7:41

dzieki za korekte . a zatem od 11.10 . ta Swiatynia jest dosyc blisko mojego torunskiego ogniska domowego , teraz jest prawie 1000 km wiec pozostaje ogladanie na TRWAM . znam te dzielnice , nazywa sie Starytorun , 5 lat przepracowalem w zakladzie pracy tuz obok . jest jeden maly minus . w poblizu jest jeden dom i niewielu mieszkancow . do najblizszego osiedla kilka kilometrow . tak wiec mieszkancy Torunia beda dojezdzac na msze swiete .

Pn maja 16, 2016 8:50
Dariusz-555 napisał(a):
dzieki za korekte . a zatem od 11.10 . ta Swiatynia jest dosyc blisko mojego torunskiego ogniska domowego , teraz jest prawie 1000 km wiec pozostaje ogladanie na TRWAM . znam te dzielnice , nazywa sie Starytorun , 5 lat przepracowalem w zakladzie pracy tuz obok . jest jeden maly minus . w poblizu jest jeden dom i niewielu mieszkancow . do najblizszego osiedla kilka kilometrow . tak wiec mieszkancy Torunia beda dojezdzac na msze swiete .

Dokładnie! Niedawno z moją siostrą rozmawiałyśmy na ten temat. Blisko mają tylko studenci WSKSiM.

Pn maja 16, 2016 9:30

http://de.swoopshare.com/file/4f0bdeabe ... 1.jpg.html
kilka tygodni temu , podczas urlopu wykonalem fotke Swiatyni JP2 , ktora pojutrze w urodziny Rodaka bedzie konsekrowana .
a propos studentow . w WSKSiM jest kapitalna kaplica . z pieknym papieskim Krzyzem Chrystusowym .

Pn maja 16, 2016 11:24
Nie podoba mi się ta świątynia, tak jak nie podoba mi się Bazylika w Licheniu. Ta światynia w Toruniu wygląda jak jakaś rotunda, a nie kościół. http://warszawa.wikia.com/wiki/Rotunda
http://www.poznanskie-nieruchomosci.pl/ ... 1&catid=18
Kościoły powinny być budowane w określonym przez wieki stylu, chociaż uwspółcześnionym, np.:
http://drohiczynska.pl/images/parafie/S ... Boboli.jpg
http://photo.bikestats.eu/zdjecie/37039 ... -gielniowa

Pn maja 16, 2016 11:44
Kosciol jak kosciol. Swiatynia Opatrznosci Bozej to kolejny przyklad megalomani i przerostu formy nad trescia.
Dopoki ktos go bedzie utrzymywal z datkow, jest ok. Wiele parafialnych nie jest tez cudem architektury.
Problem bedzie, kiedy redemptorysci pieniedzy odmowia a rodzina RM zubozeje np dzieki dobrej zmianie i zmaleje.
Przewiduje problemy najpozniej po odejsciu o.Rydzyka z tego swiata.
Ale to nie moj problem, tylko polskiego Kosciola, ktory w ciagu ostatnich trzydziestu lat namnozyl parafii, a ubylo nie tylko ludzi ale i procentowo wierzacych.

Pn maja 16, 2016 11:53

Swiatynia jes okragla by PO-wcy nie chowali sie po katach .

Pn maja 16, 2016 12:05
Dariusz-555 napisał(a):

PiSowcy nie muszą się chować po kątach, na pewno znowu będą widoczni. Jak myślisz JK będzie na uroczystości konsekracji świątyni 18 maja b.r. ?

Pn maja 16, 2016 12:42
gita napisał(a):
Dariusz-555 napisał(a):

PiSowcy nie muszą się chować po kątach, na pewno znowu będą widoczni. Jak myślisz JK będzie na uroczystości konsekracji świątyni 18 maja b.r. ?

PiS-owcy nie mogą sie chować po kątach bo utraciliby poparcie mieniących się katolikami....nie pierwsi i zapewne nie ostatni wypisujący "Bóg z nami".

Pn maja 16, 2016 13:19
Moderator

Alus napisał(a):
PiS-owcy nie mogą sie chować po kątach bo utraciliby poparcie mieniących się katolikami....nie pierwsi i zapewne nie ostatni wypisujący "Bóg z nami".

A to było bardzo niesmaczne
:-X

Pn maja 16, 2016 13:26
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):

A to było bardzo niesmaczne
:-X

Wiem....ale prawdziwe niestety.....wielu polityków czyni demonstracje ze swojej "wiary".
Znałam takiego, który latami omijał kościół szerokim łukiem, gdy został posłem nosił w procesji feretron nad księdzem, skończyło sie posłowanie nastąpił rozbrat z Kościołem.

Ostatnio edytowano Pn maja 16, 2016 13:34 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pn maja 16, 2016 13:29
Uwaga Dariusza o PO byla za to ok? Gratulacje, medieval!
A jego nieudowodnione oszczerstwa pod adresem rzadu PO w sasiednim watku tez nie wymagaja interwencji?

Dobrze, ze mozna gorszy sort wychowywac i pouczac

Pn maja 16, 2016 13:31

gratulacje dla Moderacji zbedne . moje ostatnie wypowiedzi opieram na przedwczorajczych " rozmowach niedokonczonych " w RM , oraz wystapieniu Antoniego Maciarewicza w Parlamencie . zrozumiano ?

Pn maja 16, 2016 15:09
Dariusz-555 napisał(a):
gratulacje dla Moderacji zbedne . moje ostatnie wypowiedzi opieram na przedwczorajczych " rozmowach niedokonczonych " w RM , oraz wystapieniu Antoniego Maciarewicza w Parlamencie . zrozumiano ?

To złóż Macierewiczowi gratulację, że przez pół roku postawił naszą armię na nogi, bo wcześniej leżała i kwiczała. Cudotwórca, jak cały rząd. No nie, premier jest lepsza, bo postawiła gospodarkę na nogi w chwili objęcia urzędu. :lol:
A oto rzeczowa wypowiedź Macierewicza w Parlamencie. Same kunkrety:
Co takiego wam Polska zrobiła, że tak ją pozostawiliście bezbronną? Co takiego musiało się zdarzyć w siłach zbrojnych, co takiego musiało się zdarzyć w waszych głowach, że wtedy, gdy wszystko wskazywało na to, iż zbliża się najgorszy konflikt, największe niebezpieczeństwo, największe zagrożenie dla naszego kraju, to wy głosiliście bezpieczeństwo ze strony rosyjskiej, a minister spraw zagranicznych w waszym rządzie stwierdzał, że Rosja rychło będzie członkiem NATO? - pytał Macierewicz.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... =FB_Gazeta

Pn maja 16, 2016 15:21
Moderator

Kael napisał(a):
Uwaga Dariusza o PO byla za to ok? Gratulacje, medieval!
A jego nieudowodnione oszczerstwa pod adresem rzadu PO w sasiednim watku tez nie wymagaja interwencji?

Dobrze, ze mozna gorszy sort wychowywac i pouczac

a Twoje nieudowodnione oszczerstwa o PiS też nie wymagają interwencji?
Dalibyście sobie spokój z przerzucaniem się coraz bardziej zawoalowanymi obelgami, jedni wobec drugich, a dopiero potem zajęlibyście się innymi.
Wchodzenie do tego działu jest jak taplanie się w kąpieli błotnej

Pn maja 16, 2016 15:33
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 988  Następna strona