Przegląd prasy i Aktualności
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Dariusz-555 napisał(a): no i oczywiscie odliczam dni do srody . konsekracja Swiatyni Jana Pawla Wielkiego pod kierownictwem Ojca Dyrektora . na TRWAM od 15.15 . w/g mojej wiedzy transmisja w Trwam od godz. 11.10, po Audiencji Papieża Franciszka w Watykanie. Tutaj program uroczystości: http://www.radiomaryja.pl/informacje/ko ... -maryja-6/
|
| Pn maja 16, 2016 7:41 |
|
|
|
 |
|
Dariusz-555
|
dzieki za korekte . a zatem od 11.10 . ta Swiatynia jest dosyc blisko mojego torunskiego ogniska domowego , teraz jest prawie 1000 km wiec pozostaje ogladanie na TRWAM . znam te dzielnice , nazywa sie Starytorun , 5 lat przepracowalem w zakladzie pracy tuz obok . jest jeden maly minus . w poblizu jest jeden dom i niewielu mieszkancow . do najblizszego osiedla kilka kilometrow . tak wiec mieszkancy Torunia beda dojezdzac na msze swiete .
|
| Pn maja 16, 2016 8:50 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): dzieki za korekte . a zatem od 11.10 . ta Swiatynia jest dosyc blisko mojego torunskiego ogniska domowego , teraz jest prawie 1000 km wiec pozostaje ogladanie na TRWAM . znam te dzielnice , nazywa sie Starytorun , 5 lat przepracowalem w zakladzie pracy tuz obok . jest jeden maly minus . w poblizu jest jeden dom i niewielu mieszkancow . do najblizszego osiedla kilka kilometrow . tak wiec mieszkancy Torunia beda dojezdzac na msze swiete . Dokładnie! Niedawno z moją siostrą rozmawiałyśmy na ten temat. Blisko mają tylko studenci WSKSiM.
|
| Pn maja 16, 2016 9:30 |
|
|
|
 |
|
Dariusz-555
|
http://de.swoopshare.com/file/4f0bdeabe ... 1.jpg.htmlkilka tygodni temu , podczas urlopu wykonalem fotke Swiatyni JP2 , ktora pojutrze w urodziny Rodaka bedzie konsekrowana . a propos studentow . w WSKSiM jest kapitalna kaplica . z pieknym papieskim Krzyzem Chrystusowym .
|
| Pn maja 16, 2016 11:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie podoba mi się ta świątynia, tak jak nie podoba mi się Bazylika w Licheniu. Ta światynia w Toruniu wygląda jak jakaś rotunda, a nie kościół. http://warszawa.wikia.com/wiki/Rotundahttp://www.poznanskie-nieruchomosci.pl/ ... 1&catid=18Kościoły powinny być budowane w określonym przez wieki stylu, chociaż uwspółcześnionym, np.: http://drohiczynska.pl/images/parafie/S ... Boboli.jpghttp://photo.bikestats.eu/zdjecie/37039 ... -gielniowa
|
| Pn maja 16, 2016 11:44 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kosciol jak kosciol. Swiatynia Opatrznosci Bozej to kolejny przyklad megalomani i przerostu formy nad trescia. Dopoki ktos go bedzie utrzymywal z datkow, jest ok. Wiele parafialnych nie jest tez cudem architektury. Problem bedzie, kiedy redemptorysci pieniedzy odmowia a rodzina RM zubozeje np dzieki dobrej zmianie i zmaleje. Przewiduje problemy najpozniej po odejsciu o.Rydzyka z tego swiata. Ale to nie moj problem, tylko polskiego Kosciola, ktory w ciagu ostatnich trzydziestu lat namnozyl parafii, a ubylo nie tylko ludzi ale i procentowo wierzacych.
|
| Pn maja 16, 2016 11:53 |
|
 |
|
Dariusz-555
|
Swiatynia jes okragla by PO-wcy nie chowali sie po katach .
|
| Pn maja 16, 2016 12:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): Swiatynia jes okragla by PO-wcy nie chowali sie po katach . PiSowcy nie muszą się chować po kątach, na pewno znowu będą widoczni. Jak myślisz JK będzie na uroczystości konsekracji świątyni 18 maja b.r. ?
|
| Pn maja 16, 2016 12:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Dariusz-555 napisał(a): Swiatynia jes okragla by PO-wcy nie chowali sie po katach . PiSowcy nie muszą się chować po kątach, na pewno znowu będą widoczni. Jak myślisz JK będzie na uroczystości konsekracji świątyni 18 maja b.r. ? PiS-owcy nie mogą sie chować po kątach bo utraciliby poparcie mieniących się katolikami....nie pierwsi i zapewne nie ostatni wypisujący "Bóg z nami".
|
| Pn maja 16, 2016 13:19 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Alus napisał(a): PiS-owcy nie mogą sie chować po kątach bo utraciliby poparcie mieniących się katolikami....nie pierwsi i zapewne nie ostatni wypisujący "Bóg z nami". A to było bardzo niesmaczne 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Pn maja 16, 2016 13:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Alus napisał(a): PiS-owcy nie mogą sie chować po kątach bo utraciliby poparcie mieniących się katolikami....nie pierwsi i zapewne nie ostatni wypisujący "Bóg z nami". A to było bardzo niesmaczne  Wiem....ale prawdziwe niestety.....wielu polityków czyni demonstracje ze swojej "wiary". Znałam takiego, który latami omijał kościół szerokim łukiem, gdy został posłem nosił w procesji feretron nad księdzem, skończyło sie posłowanie nastąpił rozbrat z Kościołem.
Ostatnio edytowano Pn maja 16, 2016 13:34 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| Pn maja 16, 2016 13:29 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Uwaga Dariusza o PO byla za to ok? Gratulacje, medieval! A jego nieudowodnione oszczerstwa pod adresem rzadu PO w sasiednim watku tez nie wymagaja interwencji?
Dobrze, ze mozna gorszy sort wychowywac i pouczac
|
| Pn maja 16, 2016 13:31 |
|
 |
|
Dariusz-555
|
gratulacje dla Moderacji zbedne . moje ostatnie wypowiedzi opieram na przedwczorajczych " rozmowach niedokonczonych " w RM , oraz wystapieniu Antoniego Maciarewicza w Parlamencie . zrozumiano ?
|
| Pn maja 16, 2016 15:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): gratulacje dla Moderacji zbedne . moje ostatnie wypowiedzi opieram na przedwczorajczych " rozmowach niedokonczonych " w RM , oraz wystapieniu Antoniego Maciarewicza w Parlamencie . zrozumiano ? To złóż Macierewiczowi gratulację, że przez pół roku postawił naszą armię na nogi, bo wcześniej leżała i kwiczała. Cudotwórca, jak cały rząd. No nie, premier jest lepsza, bo postawiła gospodarkę na nogi w chwili objęcia urzędu.  A oto rzeczowa wypowiedź Macierewicza w Parlamencie. Same kunkrety: Co takiego wam Polska zrobiła, że tak ją pozostawiliście bezbronną? Co takiego musiało się zdarzyć w siłach zbrojnych, co takiego musiało się zdarzyć w waszych głowach, że wtedy, gdy wszystko wskazywało na to, iż zbliża się najgorszy konflikt, największe niebezpieczeństwo, największe zagrożenie dla naszego kraju, to wy głosiliście bezpieczeństwo ze strony rosyjskiej, a minister spraw zagranicznych w waszym rządzie stwierdzał, że Rosja rychło będzie członkiem NATO? - pytał Macierewicz.http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... =FB_Gazeta
|
| Pn maja 16, 2016 15:21 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Kael napisał(a): Uwaga Dariusza o PO byla za to ok? Gratulacje, medieval! A jego nieudowodnione oszczerstwa pod adresem rzadu PO w sasiednim watku tez nie wymagaja interwencji?
Dobrze, ze mozna gorszy sort wychowywac i pouczac a Twoje nieudowodnione oszczerstwa o PiS też nie wymagają interwencji? Dalibyście sobie spokój z przerzucaniem się coraz bardziej zawoalowanymi obelgami, jedni wobec drugich, a dopiero potem zajęlibyście się innymi. Wchodzenie do tego działu jest jak taplanie się w kąpieli błotnej
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Pn maja 16, 2016 15:33 |
|
|
|