Do trzynastu razy sztuka - koniec defraudacji pieniedzy WOŚP
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Bzdura!
Jak można robić jakiekolwiek założenia i wybierać producentów jeżeli nie ma się jeszcze żadnych pieniędzy?
To jest ZBIÓRKA pieniędzy, a nie oferowany przez bank kredyt. Nigdy nie wiadomo czy wogóle wypali, czy coś nieprzewidzianego nie pokrzyżuje planów (np. aparatczyk w szefostwie TVP).
Nie musisz dawać, nikt nie zapłacze. Daj na Caritas, tylko najpierw się dowiedz, czy funkcjonuje on z procentu od zebranego kapitału, czy też ten kapitał jest lokowany na koncie i dopiero z oprocentowanie idzie na działalność i bieżące wydatki.
Żadna fundacja nie żyje z manny spadającej z nieba, każdej należy się odpowiedni procent, a co z tym procentem (zasłużonym) zrobi to już sprawa tylko i wyłącznie tejże fundacji.
Myślenie nie boli.
|
Pn sie 20, 2007 7:30 |
|
|
|
 |
iduodu
|
A dokładnie! Myślenie nie boli!
Wiem dokładnie komu i na co daję i kiedy, jak i na co idą te pieniądze. A nie idą na chore imprezy.
Co do założeń. Czy zdażyło się by WOŚP zebrał mniej niż załozył? jak do tej pory zawsze zbiera WIĘCEJ niz zakłada. A że założenia robi dowiadujemy się klika tygodni przed finałem. Owsiak głosi to z madów na tyle głośno, że nawret głuchy jest zmuszony to usłyszeć.
|
Pn sie 20, 2007 7:33 |
|
 |
m_q
|
Mroczny Pasażer napisał(a): CH. ci do tego! To są jego pieniądze, które dostał z procentów i jego sprawa co z tym zrobi.
Formalnie rzecz biorąc - tak. Moralnie - nie.
_________________ Contra negantem principia non est disputandum
|
Pn sie 20, 2007 7:35 |
|
|
|
 |
filippiarz
|
m_q napisał(a): Mroczny Pasażer napisał(a): CH. ci do tego! To są jego pieniądze, które dostał z procentów i jego sprawa co z tym zrobi. Formalnie rzecz biorąc - tak. Moralnie - nie.
Prędzej:
Formalnie rzecz biorąc - tak. Moralnie - tak. Etycznie, ewentualnie - nie (kwestia subiektywna).
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Pn sie 20, 2007 7:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dajesz na uczciwe? - ja też mam nadzieję, daję na "uczciwe" i nadtto corocznie daję na WOŚP i cieszę się bardzo, gdy dzieci z mojej rodziny trafiają do szpitala wyposażonego w nowoczesny sprzęt ratujący im życie.
Nie będzie wg was niechlubnych odsetek - będzie bryndza w szpitalach.
Zasada psa ogrodnika - sam nie zje i drugiemu nie da.
Caritas w moim mieście w ubiegłym roku "popisał się" wielkim miłosierdziem....odkupił od upadłej firmy hotel pracowniczy. W tymże hotelu mieszkało 6 ubogich rodzin, bez pracy, w tym samotne matki z dziećmi.
Dyrektor Caritsu zaprojektował remont, modernizację, przebudowe na dom starców emerytów (nie bezdomnych, bezrobotnych).
Obecność lokatorów przeszkadzała w remoncie.
Ks. dyrektor zatem dał wszystkim termin opuszczenia lokali - większość z biedoty miała jedna alternatywę - bezdomność.
Zaczęły interweniować media lokalne, przekazały później media ogólnokrajowe....i co?.....ano znalazł się sposób - lokale zastępcze, dla 3 najuboższych rodzin wygospodarowano mieszkania w budzynku hotelu.
Uczciwie?????.......tak ale, po interwencji, totalnemu oburzeniu społeczności lokalnej.
Owsiak nikogo nie przegania, od nikogo nie wyłudza.
Ja daję i nie mam żadnych problemów, problemy mają ci co nie dają - podobnie jak ci, co nigdy nie chodzą do kościoła a zawzięcie liczą horendalne kwoty zebrane na tacę podczas Mszy św, i żądają opodatkowania.
|
Pn sie 20, 2007 8:33 |
|
|
|
 |
iduodu
|
Alus napisał(a): Dajesz na uczciwe? - ja też mam nadzieję, daję na "uczciwe" i nadtto corocznie daję na WOŚP i cieszę się bardzo, gdy dzieci z mojej rodziny trafiają do szpitala wyposażonego w nowoczesny sprzęt ratujący im życie. Nie będzie wg was niechlubnych odsetek - będzie bryndza w szpitalach. Zasada psa ogrodnika - sam nie zje i drugiemu nie da. Caritas w moim mieście w ubiegłym roku "popisał się" wielkim miłosierdziem....odkupił od upadłej firmy hotel pracowniczy. W tymże hotelu mieszkało 6 ubogich rodzin, bez pracy, w tym samotne matki z dziećmi. Dyrektor Caritsu zaprojektował remont, modernizację, przebudowe na dom starców emerytów (nie bezdomnych, bezrobotnych). Obecność lokatorów przeszkadzała w remoncie. Ks. dyrektor zatem dał wszystkim termin opuszczenia lokali - większość z biedoty miała jedna alternatywę - bezdomność. Zaczęły interweniować media lokalne, przekazały później media ogólnokrajowe....i co?.....ano znalazł się sposób - lokale zastępcze, dla 3 najuboższych rodzin wygospodarowano mieszkania w budzynku hotelu. Uczciwie?????.......tak ale, po interwencji, totalnemu oburzeniu społeczności lokalnej. Owsiak nikogo nie przegania, od nikogo nie wyłudza. Ja daję i nie mam żadnych problemów, problemy mają ci co nie dają - podobnie jak ci, co nigdy nie chodzą do kościoła a zawzięcie liczą horendalne kwoty zebrane na tacę podczas Mszy św, i żądają opodatkowania.
Tiaaa... doszliśmy już do takich absurdów, że bez Owsiaka szpitale padną..
A sprywatyzowac je tak trudno...
Tu się kłania zarzadzanie naszymi podatkami bo składka zdrowotna to nic innego.
|
Pn sie 20, 2007 8:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak 100% racji - kłania się zarządzanie, a jak to wygląda każdy widzi.
Więc lepiej dodać do tej bryndzy odsunięcie Osiaka i pogłębiać dalej to dno???
Owsiak nie zrobi prywatyzacji, nie jego działka - on tyłko łata dziury, ale w naszej sytuacji to bardzo dużo i chwała mu za to..."na bezrybiu i rak ryba".
|
Pn sie 20, 2007 9:03 |
|
 |
Paschalis
|
Posty zupełnie nie związane z tematem i uwagi ad personam zostały usunięte.
|
Pn sie 20, 2007 13:09 |
|
|
|