Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
To nie czystka, to sprzątanie po bałaganie jaki zrobił ten miernota Ziobro, który umieszczał uległych mu prokuratorów na wysokich stanowiskach.
Wildstein jak zwykle opowiada bzdury - tak jak to było z jego słynną listą (kupa g...) plus jak wspomniała Alus - kretyńskie posunięcia w TVP.
Ale cóż miernota robi propagandę miernocie - tak to już w świecie bywa
|
Cz gru 20, 2007 10:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Masz racje - dzięki Bogu i świadomym Polakom koniec bajek PiSu....oby ostateczny.
|
Cz gru 20, 2007 10:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
DZIEŃDOBEREK
czwartek 20 grudnia 2007 r.
(...)
vide - do wyboru do koloru  :
http://zbyszek.myfreeforum.org/ftopic539-75.php
http://forum.www.kielce.pl/viewtopic.ph ... 2&start=30
http://www.tvn24.pl/1,251,24,37081562,1 ... forum.html
KOMENTARZYK:
Takie prawdziwe "sukcesy" gospodarcze dwuletnich rządów kaczystów 
|
Cz gru 20, 2007 11:13 |
|
|
|
 |
genowef
|
A ja gruby odpowiem tak: w przeciągu dwóch lat podwoiłem swoje zarobki, kilka razy zmieniłem pracę nie obawiając się, że zostanę na bruku. I powiedz mi jeszcze: kto odpowiada i prowadzi politykę pieniężną w naszym kraju?
_________________ wiara to pewność bez dowodu
|
Cz gru 20, 2007 13:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Politykę pieniężną w Polsce obecnie prowadzi i nadzoruje Narodowy Bank Polski.
|
Cz gru 20, 2007 13:34 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Politykę pieniężną w Polsce obecnie prowadzi i nadzoruje Narodowy Bank Polski.
Plus Rada Polityki Pieniężnej, na której czele stoi Prezes NBP (obecnie p. Skrzypek z nadania PiSu).
|
Cz gru 20, 2007 14:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz napisał(a): Odzyskiwanie prokuratury
Bronisław Wildstein
Minister Ćwiąkalski robi radykalną czystkę w prokuraturze.
Najwyższy czas. Moze juz nie będzie takich kompromitacji, jak postepowanie w sprawie wykształcenia A. Kwaśniewskiego, morderstw dr Garlickiego, przestępstw Kaczmarka, Krauzego, czy takich jak najświeższa sprawa Jakubowskiej.
Reszki Temidy, lizodupcy i wyznawcy Wyszyszyńskiego nie powinni pracować w prokuraturze
|
Cz gru 20, 2007 16:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jakubowska nie jest winna wykreśleniu "lub czasopism"
Aleksandra Jakubowska została uniewinniona od zarzutu bezprawnej zmiany projektu ustawy medialnej. - Takie działanie sprawia wrażenie szukania paragrafu na człowieka - tak w uzasadnieniu wyroku sędzia ocenił zarzuty postawione byłej "lwicy lewicy". Apelację już zapowiedział minister sprawiedliwości.
VIDE: http://www.tvn24.pl/0,1532926,0,1,wiadomosc.html
KOMENTARZYK: Chociaż od dawna pisywałem, że Ziobro to nie tylko Zero ale na dodatek Wyszyński, to oświadczam, że nie miałem żadnego wpływu na cytowane uzasadnienie wyroku *
Ale ja tak pisałem grubo wcześniej :http://zbyszek.myfreeforum.org/ftopic72-0.php
|
Cz gru 20, 2007 16:35 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Gruby napisał(a): kosiarz napisał(a): Odzyskiwanie prokuratury
Bronisław Wildstein
Minister Ćwiąkalski robi radykalną czystkę w prokuraturze.
Najwyższy czas. Moze juz nie będzie takich kompromitacji, jak postepowanie w sprawie wykształcenia A. Kwaśniewskiego, morderstw dr Garlickiego, przestępstw Kaczmarka, Krauzego, czy takich jak najświeższa sprawa Jakubowskiej. Reszki Temidy, lizodupcy i wyznawcy Wyszyszyńskiego nie powinni pracować w prokuraturze
Ależ oczywiście Gruby, że masz rację..chyba po raz pierwszy!! bądą ścigania złodziei marketowych...przykałd mieliśmy dwa tygodnie temu, zaraz po wyborach...jacy to Polacy złodzieje są! na piewrszych stronach beda krolowac gangi złodziei samochodów i policjanci fotografujacy się na tle kilku butelek spirytusu w wiejskiej szopie...
W tle Pawlak bedzie gangsterom umarzał 430 mln...... za brak podwyżek wsrod lekarzy, bedzie wladza przymykała oko na łapówki...korupcja znow doprowadzi do nizszego wzrostu gospodarczego i mniejszego napływu kapitału zagranicznego, a politycy "krecący lody" beda bezpiecznie brali łąpówy, gdyż CBA ...to może im skoczyć!
Czy prokurator zaryzykuje sprawe z politykiem!?  ...
napisz co zrobi?
-bedzie ścigał polityka nie bedzie się bał konsekwencji...że bolszewizm, polityczna sprawa i takie pierdoły..
-odpusci sobie dla świetego spokoju....
-cos pomajstruje, byle umorzyc i długo nie ciagnąć sprawy...
Pierwszym przestepcom którego widziałem w tv, który płakał...była pani Sawicka...robiła to oczywiście "medialnie" ale niech bedzie, dotychczas płakały tylko ofiary...
Tacy jak Gruby, dostrzegają wyłacznie krzywde przestepcy...ofiary nie widzą, bo po co? o nich media nie pisza..i Gruby nie może wkleić tekstu 
|
Cz gru 20, 2007 18:25 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Aleksandra Jakubowska została uniewinniona od zarzutu bezprawnej zmiany projektu ustawy medialnej. - Takie działanie sprawia wrażenie szukania paragrafu na człowieka - tak w uzasadnieniu wyroku sędzia ocenił zarzuty postawione byłej "lwicy lewicy". Apelację już zapowiedział minister sprawiedliwości.
Za to winna jest podwładna pani Jakubowskiej....Nie wiem sam jak oceniać Twoje "komentarzyki"...czy Ty naprawdę nie zauwazasz tych niuansów?
Bo jeżeli ktoś pisze z takim przekonaniem o sprawach tak oczywistych..to mogą byc dwa rozwiązania...albo nic nie rozumie, albo bierze za to kasę
Wolałbym Cie umiescic w tej pierwszej mej hipotezie .... 
|
Cz gru 20, 2007 18:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz napisał(a): (...)
Za to winna jest podwładna pani Jakubowskiej....Nie wiem sam jak oceniać Twoje "komentarzyki"...czy Ty naprawdę nie zauwazasz tych niuansów? (...)
Nie oceniaj.
P. Jakubowska i WSZYSCY jej podwładni zostali uniewinnieni.
Pamioętam,ze dawno temu mialem takich inteligentów, ktorzy Gomułke uważali za Przeodniczącego Rady Państwa.
W tej ostatniej Twojej wypowiedzi prezentujesz mniej wiecej taka sama znajomość realiów.
Nie oceniaj tylko sie ucz 
|
Cz gru 20, 2007 19:57 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Gruby napisał:...
Cytuj: Nie oceniaj. P. Jakubowska i WSZYSCY jej podwładni zostali uniewinnieni. kosiarz napisał..: Cytuj: Za to winna jest podwładna pani Jakubowskiej.... Gruby wkleił link do artykułu w którym jest napisane: Cytuj: Na rok więzienia w zawieszeniu na 3 lata i 3-letni zakaz pełnienia funkcji związanych z tworzeniem prawa, skazana została tylko Janina S. - b. szefowa departamentu prawnego KRRiT.
Gruby napisał do kosiarza... Cytuj: Pamioętam,ze dawno temu mialem takich inteligentów, ktorzy Gomułke uważali za Przeodniczącego Rady Państwa. W tej ostatniej Twojej wypowiedzi prezentujesz mniej wiecej taka sama znajomość realiów. Nie oceniaj tylko sie ucz Suszę zęby
no cóż jaka partia, tacy wyborcy...nie uwłaczając 
|
Cz gru 20, 2007 20:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kosiarz, ci moi żoołnierze z z zabitych deskami wsi , ktorzy szkoły podstawowe ukończyli czesto tylko dlatego ze inaczej nie było można mylili I sekretarza KC PZPR z Przewodniczacym Rady Państwa bo przychodzili do wojska ciemni jak tabaka w rogu, ale oni się szybko uczyli.
A ty nie tylko jesteś ciemy ale na dodatek zarozumiały i niewyuczalny jak socjalizm
P. Jakubowska nie była szefowa KRRiT wiec ta skazana nie była jej podwładną.
Moi żołnierze oi podstawówce ktora kończyli za jajka zrozumieliby róznice w mig.
A tobie to pewnie trzeba będzie jeszcze ze trzy razy tłumaczyć, zanim coś pojmiesz
Żałosny jesteś 
|
Cz gru 20, 2007 21:14 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Ej Gruby...Gruby...
Janina Sokołowska była dyrektorem departamentu prawnego KRRiT..
Czyli urzednikiem państwowym...."szefem" urzedników państwowych jest przewodniczący rady ministrów...czyli wtedy był pan premier Miller...zas szefową jego gabinetu w stopniu ministra!! była...pani Jakubowska, chyba to proste.
Dodatkowo pani Jakubowska była wyznaczona przez premiera do nadzorowania prac nad ustawą o KRRiT...więc jasne jest, ze pani Sokołowksa miała jej pomagać i służyć radą prawnicza...
Nie wiedziałem, ze takimi tanimi sztuczkami, chcesz udawadniac swoje "racje"  ....
|
Cz gru 20, 2007 22:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O Matko I Córko!!!
Bzdura roku nam się wyłoniła!!
"Kropka nad i" oraz jej gość Nelly Arnold Rokita:
Cytuj: niemal wszyscy w Polsce boją się Donalda Tuska i jego ministrów - szczególnie sądy, które wydają decyzje takie, jak uniewinnienie Aleksandry Jakubowskiej, a nawet Lech Wałęsa. - Mam nadzieję, że Donald Tusk i jego ministrowie uspokoją się. I będzie inaczej, będzie lepiej - mówiła Rokita. [...] - Pani Jakubowska była wierna, tak jak każda kobieta, tym mężczyznom - to o postawie byłej minister w rządzie Leszka Millera względem "afery Rywina". To nie jedyny komplement pod adresem "lwicy lewicy", jak padł z ust Nelly Rokity: - Pani Jakubowska to taki typ kobiety, która nie popełnia samobójstwa - dodała posłanka PiSu, zauważając, że "takich kobiet jak Jakubowska w PiS-ie trzeba ze świecą szukać". [...] LiD istotnie nie chce Beaty Kempy w tzw. komisji ds. śmierci Barbary Blidy. W odpowiedzi PiS odrzuca kandydaturę do tej samej komisji Ryszarda Kalisza. Powód tej postawy z rozbrajającą szczerością zdradziła Nelly Rokita: - To są rozgrywki polityczne. Jeśli LiD mówi, że nie chce Kempy, to my nie chcemy Kalisza. Chociaż po chwili dodała, że nie wie, czemu jej koledzy nie chcą Kalisza.
...i wiele innych kompletnych idiotyzmów wypowiedziała dzisiaj Melly Arnold Rokita w tym programie.
W poprzedniej (de)kadencji, mieliśmy Hojarską, "Królową Bronę", teraz mamy Nelly Rokitę - oczywiście związaną z PiS-em.
Z tego wszystkiego przypomniał mi się stary dowcip, który teraz sparafrazuję.
"Jak wygląda prawdziwy PiS-owiec?
- wysoki jak Kaczyński
- pokorny jak Kurski i..
- INTELIGENTNY jak Nelly Rokita"
Oczywiście Nelly swoją wyjątkową inteligencję czerpie z wypowiedzi swojego idola Jarosława Kaczyńskiego, który po wyroku niezawisłego sądu stwierdził, że to wszystko wina Tuska i że "stare wraca". Ja rozumiem, że w pewnym wieku starym kawalerom odbija, ale nie rozumiem dlaczego takich kretynów trzyma się u władzy?
|
Cz gru 20, 2007 22:37 |
|
|
|