Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 17:01

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 89  Następna strona
 Wybory 2010 
Autor Wiadomość
Post Re: Wybory 2010
Cytuj:
Wybór kandydata na podstawie jego wyglądu/wizerunku (ciepły uśmiech, wilcze oczy, szydercze spojrzenie)
nie jest wcale rzadkością.

Wybór albo dyskredytacja :-)

Wt kwi 20, 2010 20:38

Gita2 napisał(a):
Rezygnacja ze startu w wyborach Ludwika Dorna, to pewność. A co zrobi Marek Jurek?

Marek Jurek wymieniany jest w Rzepie jako pewny kandydat:

Rzeczpospolita napisał(a):
Marszałek Bronisław Komorowski wciąż jest faworytem wyborów prezydenckich
(...)
Na razie znamy trzech pewnych uczestników tegorocznego wyścigu, który rozpocznie się dziś, gdy marszałek Sejmu ogłosi wybory. To Bronisław Komorowski z PO, Andrzej Olechowski, kandydat niezależny popierany przez Stronnictwo Demokratyczne, i Marek Jurek, lider Prawicy RP. Z nieoficjalnych informacji wynika, że reprezentantem Sojuszu będzie prawdopodobnie poseł Ryszard Kalisz.
(...)

Śr kwi 21, 2010 9:30

Cytuj:
Z nieoficjalnych informacji wynika, że reprezentantem Sojuszu będzie prawdopodobnie poseł Ryszard Kalisz.
Nieoficjalne źródła donoszą, że kandydatem może być Marek Siwiec. :)

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Śr kwi 21, 2010 9:35

Dla mnie ciekawa jest kwestia rzekomego startu Jarosława Kaczyńskiego.

Nie uda się - bo za małe poparcie - czy na fali pamięci po jego bracia i mobilizacji sympatyków PiS (+niezdecydowanych) doprowadzi do II tury, albo nawet wygra w pierwszej :?:

Nie wiem - mogę powiedzieć, że poglądami najbliżej mi do PO - jednak nigdy Komorowskiego sympatią nie darzyłem, a i w czasie żałoby nie zrobił nic, czym by jakieś lepsze wrażenie wywołał.

Interesująca jest też kandydatura Kalisza :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz kwi 22, 2010 8:19
Zobacz profil WWW

Kandydaci partii wchodzących w skład sejmu na pewno zbiorą wymaganą liczbę-100tys.głosów, ale czy uda się to kandydatowi PR-Jurkowi oraz Olechowskiemu Korwinowi Mikke?
Kto potrafi przewidzieć ilu będziemy mieli kandydatów w wyborach prezydenckich?

Cz kwi 22, 2010 8:39
Cytuj:
Nie wiem - mogę powiedzieć, że poglądami najbliżej mi do PO - jednak nigdy Komorowskiego sympatią nie darzyłem, a i w czasie żałoby nie zrobił nic, czym by jakieś lepsze wrażenie wywołał.

Potrzebny jest nam profesjonalny, mądry Prezydent, nie usiłujący wywoływać wrażenia na widzach słuchaczach.
Ja zawsze doceniałam Komorowskiego - według mnie należy do elity PO.

Sądzę, że Olechowski zbierze.
Choć gdyby mi przyszło wybierać między Olechowskim a Jurkiem, bez wahania wskazuję Jurka.
Radykalny, ale ideowiec, a Olechowski to pozbawiony jest idei koniunkturalista.

Cz kwi 22, 2010 8:47

Kandydaci uzbierają głosy z PO, PiS i Lewicy na pewno, Olechowski pewnie też. Co do reszty - cóż, sprężać się muszą.

Również zagłosowałbym na Jurka - o ile by wystartował. Ale moim zdaniem - szans na wygranie nie ma. Notabene - w czasie I tury będę się grzał w Turcji, więc to czysto hipotetycznie :D

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz kwi 22, 2010 8:51
Zobacz profil WWW

ToMu napisał(a):
Ale moim zdaniem - szans na wygranie nie ma. Notabene - w czasie I tury będę się grzał w Turcji, więc to czysto hipotetycznie
A jak wejdzie do drugiej tury? ;)
II tura będzie za 1 czy 2 tyg. od 20 czerwca?

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Cz kwi 22, 2010 9:17

Elbrus napisał(a):
II tura będzie za 1 czy 2 tyg. od 20 czerwca?

Za 2 tygodnie (4 lipca).

Cz kwi 22, 2010 9:39

Mnie niepokoi, że jeszcze nie pochowano wszystkich ofiar katastrofy pod Smoleńskiem a już się podnoszą głosy oszołomów prognozujące brutalną kampanię wyborczą, wojnę polsko-polską, wykorzystywanie smoleńskiej tragedii w kampanii. A mnie się najbardziej podoba spokojna, rzeczowa wypowiedź Anny Pietraszek, wspominającej tragicznie zmarłych polityków i mówiącej o konieczności kontynuowania dzieł rozpoczętych przez nich, pomimo bólu wywołanego ich śmiercią. Moim zdaniem takim właśnie głosem powinien przemawiać nie tylko PiS ale wszystkie partie.
Ja na żadnych oszołomów głosować nie będę.

Cz kwi 22, 2010 10:17

Cytuj:
rzeczowa wypowiedź Anny Pietraszek, wspominającej tragicznie zmarłych polityków i mówiącej o konieczności kontynuowania dzieł rozpoczętych przez nich
A jeżeli ktoś nie zgadzał się z polityką poprzedników, to co? Ma postępować wbrew sobie i swoim wyborcom?
olila napisał(a):
Ja na żadnych oszołomów głosować nie będę.
Czyli nie będziesz głosować wogóle? :D

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Cz kwi 22, 2010 10:25

Alus napisał(a):
Potrzebny jest nam profesjonalny, mądry Prezydent, nie usiłujący wywoływać wrażenia na widzach słuchaczach.
Ja zawsze doceniałam Komorowskiego - według mnie należy do elity PO.

Ja również nie mam do niego większych zastrzeżeń wizerunkowych. Może tylko niechęć do raportów WSI. Jednakże natychmiast złoży podpis pod ustawą medialną oraz komercjalizacją i prywatyzacją służby zdrowia, rozpatrywane są już możliwości zmian w IPN czy NBP, co mnie osobiście martwi.

Cz kwi 22, 2010 11:32
Cytuj:
Ja również nie mam do niego większych zastrzeżeń wizerunkowych. Może tylko niechęć do raportów WSI. Jednakże natychmiast złoży podpis pod ustawą medialną oraz komercjalizacją i prywatyzacją służby zdrowia, rozpatrywane są już możliwości zmian w IPN czy NBP, co mnie osobiście martwi.

IPN powinien być apolityczny, nie wykorzystywany na potrzeby określonej grupy, partii.
Służba zdrowia - sądzę, że czekają nas różne eksperymenty, bo żaden praktycznie kraj na świecie nie znalazł recepty na optymalne jej funkcjonowanie.

Cz kwi 22, 2010 11:56

ToMu napisał(a):
Kandydaci uzbierają głosy z PO, PiS i Lewicy na pewno, Olechowski pewnie też. Co do reszty - cóż, sprężać się muszą.

Również zagłosowałbym na Jurka - o ile by wystartował. Ale moim zdaniem - szans na wygranie nie ma. Notabene - w czasie I tury będę się grzał w Turcji, więc to czysto hipotetycznie :D

dokładnie. dlatego zachęcam do wspomagania kampanii Korwina Mikke poprzez zbieranie podpisów. uważam, że jest to najlepszy kandydat na prezydenta, byle żeby zdążył zebrać podpisy.

Cz kwi 22, 2010 17:09
zbanowany na stałe

Dla mnie Korwin Mikke to troche szalony czlowiek, chociaz ciekawe wypowiedzi tez ma. Mysle, ze prezydent powinien byc dostojny, wysoki, szronkowaty itd. . Czy musi byc madry? Tu mozna polemizowac, ale jego sztab to juz musi bezdyskusyjnie!

Cz kwi 22, 2010 17:27
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 89  Następna strona