Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 10:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 31  Następna strona
 Po wyborach 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Po wyborach
Czy możesz wskazać jakiś powód, dla którego PO walczy z Kościołem? Dlaczego im się to miałoby opłacać?

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr paź 12, 2011 21:37

Moim osobistym zdaniem Palikot robi dokładnie to samo co zawsze, czyli bije pianę. Niech wysyła sprawę do Trybunału Konstytucyjnego, nie widzę problemu. W moim przekonaniu największą "krzywdą" byłoby dla niego ignorowanie takich pokrzykiwań. Nie jego, nie jego rozsądnych lub nie ale konkretnych działań, a reklamowego bicia piany.

Śr paź 12, 2011 21:49

asienka0 napisał(a):
nie chce sciagnac krzyza... tylko obok niego powiesic symbole religijne,innych wyznawcow, a to chyba nie przestepstwo? Polska to wolny kraj i kazdy ma prawo wierzyc w to co chce... Jestem katoliczka, wierzaca i praktykujaca... ale sporo czytalam, o innych religiach i nie ma zlych wyznan...

droga katoliczko to, że Ty sądzisz, że inne religie są równe to nie znaczy, że inne religie tak sądzą. Np. muzułmanie tak nie sądzę. jesli chcesz się o tym przekonać radzę Ci pojechać np. do Belgii i przejść dzielnicą oddaloną od centrum. jesli nie będziesz miała chusty na glowie i będziesz sama to gwarantuję, że będą padały za Tobą wyzwiska, o pluciu pod nogi nie wspominając. Spróbuj pojechać do jakiegoś kraju arabskiego i tam powiedziec, że wszystkie religie są równe. jesli wyjedziesz żywa to już bez prawa powrotu.

laicka Europa??haha a to dobre. jedyne co lewica w państwach zachodnich potrafi robić to walczyć z Kościołem a jednoczesnie za petro dolary pozwala budować meczety, szkoły koraniczne, sponsoruje socjalem radykałów itd.
Tym samym będzie się zajmował Palikot i nie tylko. Już za pieniądze wahabitów budowany jest meczet na ochocie ( to akurat P0 ). Niestety za polskimi tatarami nie stoją petro dolary więc nic nie dostali.

co do wyborów no cóż PiS powinien wyciągnąć wnioski i zmienić pewne rzeczy. jesli chodzi o PO to dziwi mnie wsród jego wyborców kompletny brak rozliczenia PO za to co
1. obiecywała w poprzednich wyborach
2. dokonała przez okres rządów

warto przypomnieć filmik:
http://www.slideshare.net/pretm/narodow ... -budowy-po

o 16% podatku, jednym okienku do wszystkiego nie wspomnę itp, idt..

dziwi mnie to z jakim spokojem ludzie przyjmuję do wiadomości fakt, że
1.nasz rząd nie potrafi np. zapewnić milionów dolarów z koncesji wydawanych na szukanie i wydobywanie gazu łupkowego i rozdaje je za niecałe pół miliona złotych. norwegia mogła sobie zapewnić 80% zysku ze swoich dóbr naturalnych my z gazu ( jeśli dobrze pójdzie) będziemy mieli 15%( przejdą nam koło nosa biliony!!)...może liczą na łupkowe emerytury, które Tusk obiecał?? :D

2.specjaliści z PO przez 4 lata doprowadzili do wzrostu długu o 300 mld, podwyżki podatku VAT do 23%, wprowadzenia podatku Vat od ubranek dziecięcych, kreatywnej księgowości w postaci wpompowania w grudniu ubiegłego roku 4 mld euro aby złotówka nie poszła w dół, sprywatyzowania służby zdrowia ( wbrew zapisom Konstytucji- ktoś się nieźle wzbogaci na majątku szpitali), rozwałki w szkole, likwidacji armii ( mamy mniej żołnierzy niż policjantów- tj. mniej niż 100 tyś- a o sprzęcie nie mówiąc), wyciagania pieniędzy z funduszu rezerwy demograficznego na pokrycie bierzących wydatków itp. itd.

3. że rząd wyprzedaje wszystko co się da, aby pokryć BIERZĄCE wydatki ( za śmieszne pieniądze patrz np. teraz plany sprzedaży Lotosu za kwotę przychodu z 4 lat )

no bo przecież tak łopatologicznie: dziedziczę po rodzicach kilka fabryk, parę ha pola i co z tym robię??myslę o inwestycji??planuje rozwój poprzez sprzedaż czegoś, aby kupić coś innego??NIE!! ja wszystko sprzedaję pierwszemu lepszemu za marne grosze i pieniądze z tego wydaje np. na samochód, wycieczki, generalnie na życie tu i teraz. No ale pieniądze kiedyś się kończą. teraz nie mam już nic ani dla siebie ani dla moich dzieci. Co moge zrobić?? jedyne to zatrudnić się u ludzi, którzy kupili odemnie moją własność i harować tam za półdarmo albo wyemigorwać i też pracować za smieszne pieniądze.
kazdy o zdrowych zmysłach popukałby się w czoło. I powiedział jak ta osoba jest nieodpowiedzialna i głupio postąpiła.

Ale gdy w taki sposób postępuje nasz rząd wszyscy nabierają wody w usta i udają, że nic się nie dzieje. Co nam zostało?? lasy, trochę energetyki, może coś tam jeszcze. Koryto wysycha. Ale co tam najważniejsze, że nie rządzi kaczor i mohery.

Śr paź 12, 2011 22:43

ps: jeszcze jedna sprawa ktoś wczesniej pisał, że pis to państwo policyjne/inwigilacja itd...ale to przeciez pod rządami platformy liczba podsłuchów wzrosła o kilka tysięcy!!to za czasów PO ABW wchodziła o 6 rano do domu blogiera, którego jednym przestępstwem była niepoprawność polityczna wymierzona w PO a nie PIS, to PO już przed samymi wyborami uchwaliło nową ustawę o dostępie do informacji publicznej tak, że praktycznie to prawo przestało istnieć. No ale skoro mainstreamowe media o tym nie piszą to to się pewnie nie wydarzyło :x .

ps2: a`propos emerytur -Od czerwca wartość składek wpłacanych do Otwartych Funduszy Emerytalnych zmalała o 15 mld zł. Na koniec tego roku na kontach będzie mniej pieniędzy niż w grudniu ubiegłego roku. Powodem takiej sytuacji - jak napisał jeden z dzienników - są m.in. zmiany w systemie emerytalnym, przyjęte głosami posłów PO-PSL-u. Zmiany weszły w życie w maju.

No ale i tak wszystkiemu winien jest PiS :twisted: :roll:

Śr paź 12, 2011 23:19
jo_tka napisał(a):
Moim osobistym zdaniem Palikot robi dokładnie to samo co zawsze, czyli bije pianę. Niech wysyła sprawę do Trybunału Konstytucyjnego, nie widzę problemu. W moim przekonaniu największą "krzywdą" byłoby dla niego ignorowanie takich pokrzykiwań. Nie jego, nie jego rozsądnych lub nie ale konkretnych działań, a reklamowego bicia piany.

Może źle kalkuluję, ale myślę, że niedługi czas niezbyt będzie miał ochoty do bicia piany.
Spośród 40 RPP ci od Urbana i Kotlinowskiego zapewne będą wiernie stać przy wodzu.
Ale w interesie pozostałych - ludzi biznesu, studentów - nie koniecznie pajacowanie Palikota będzie służyło ich interesom.

Soul33 napisał(a):
Czy możesz wskazać jakiś powód, dla którego PO walczy z Kościołem? Dlaczego im się to miałoby opłacać?

Z tym to już zapewne problem - ale dla ludzi, którzy lubią straszyć i kochają być straszonymi wystarczy.
Zwłaszcza jeśli Kościół ogranicza się jedynie do oddziaływania tzw. "Kościoła toruńskiego".

Cz paź 13, 2011 8:01

Desdemona napisał(a):
ktoś wczesniej pisał, że pis to państwo policyjne/inwigilacja itd...
ale to przeciez pod rządami platformy liczba podsłuchów wzrosła o kilka tysięcy!!
Zgadza się - Polska pod rządami Platformy stała się ruską republiką policyjną, Państwem Opresyjnym:
http://www.youtube.com/watch?v=Niac1TqGPeA - Przeklęty draniu ! Babcia JP

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Cz paź 13, 2011 10:30

A ja ze spokojem powtarzam:przeżyliśmy jako naród okupację niemiecką i sowiecką, to tymbardziej przeżyjemy rządy Platformy.

Cz paź 13, 2011 11:22

P.S.Filmik byłam w stanie oglądać tylko do połowy. Mam mieszane uczucia, czy takie fimiki mogą być linkowane na katolickim portalu, poza tym ta kobieta to nie tylko twór Janusz Palikota, ale przede wszystkim jednego z vipów Platformy:Niesiołowskiego.
Boże ! Jak możesz dopuszczać do tego, że taki ktoś jak Niesiołowski kolejny raz dostał się do sejmu!

Cz paź 13, 2011 11:26

Desdemona napisał(a):
co do wyborów no cóż PiS powinien wyciągnąć wnioski i zmienić pewne rzeczy. jesli chodzi o PO to dziwi mnie wsród jego wyborców kompletny brak rozliczenia PO za to co
1. obiecywała w poprzednich wyborach
2. dokonała przez okres rządów

Do takiego rozliczenia potrzebna byłaby realna, lepsza alternatywa wobec PO. Jeśli do budowy domu zatrudniam murarza, a ten nie wywiązuje się z umowy w 100%, to nie zwolnię go, jeśli nie mam kogoś znacząco lepszego na jego miejsce. Przecież nie wezmę kogoś gorszego tylko po to, aby zrobić na złość murarzowi, bo w końcu chodzi przede wszystkim o mój dom.

Desdemona napisał(a):
3. że rząd wyprzedaje wszystko co się da, aby pokryć BIERZĄCE wydatki ( za śmieszne pieniądze patrz np. teraz plany sprzedaży Lotosu za kwotę przychodu z 4 lat )

Jeśli to śmieszne pieniądze, to kupuj akcje Lotosu za wszystkie oszczędności, zastaw jeszcze samochód i dom, weź kredyt w banku, a niebawem będziesz obrzydliwie bogata.

Desdemona napisał(a):
kazdy o zdrowych zmysłach popukałby się w czoło. I powiedział jak ta osoba jest nieodpowiedzialna i głupio postąpiła.

Właśnie masz okazję zainwestować w Lotos i wykorzystać życiową szansę, zamiast tylko pukać się w czoło ;)

Desdemona napisał(a):
ps2: a`propos emerytur -Od czerwca wartość składek wpłacanych do Otwartych Funduszy Emerytalnych zmalała o 15 mld zł. Na koniec tego roku na kontach będzie mniej pieniędzy niż w grudniu ubiegłego roku.

Co to za rewelacje? Zmalała o 15 mld zł w porównaniu z czym? I skąd wiesz, ile pieniędzy będzie na kontach OFE na koniec roku? Masz dar jasnowidzenia? To powiedz, jaka będzie cena akcji Lotosu w grudniu, może i ja stanę się obrzydliwie bogaty :D

Cz paź 13, 2011 11:47

http://blogi.newsweek.pl/Tekst/polityka ... orczy.html

Cz paź 13, 2011 12:19
Moderator

Gita2 napisał(a):
A ja ze spokojem powtarzam:przeżyliśmy jako naród okupację niemiecką i sowiecką, to tymbardziej przeżyjemy rządy Platformy.

Ja ogólnie też polecam spokojne podejście. Obecna sytuacja jest bardzo dobra na tle historii, np. okresu międzywojennego. Nie wspominając już o tym, co było wcześniej. Albo jeszcze dawniej, na tle średniowiecza lub długotrwałego rozkładu cesarstwa rzymskiego.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz paź 13, 2011 15:47
Soul33 napisał(a):
zy możesz wskazać jakiś powód, dla którego PO walczy z Kościołem? Dlaczego im się to miałoby opłacać?

Chociażby dlatego że Kościół popiera PIS, Kościół to moherowe berety obrażni przez PO, Kościół krytykował PO za dopalacze, Kościół sprzeciwił się in vitro, Kościół nigdy nie poprze aborcji, Kościół to krzyż z którym walczono pod oknem Komorowskiego, który jako głowa państwa chował głowę w piasek i ukrywał się pod żyrandolem, Kościół to miejsce gdzie Polacy chodzą klękać przed księdzem a nie przed Bogiem według pouczenia Tuska do ludu, Kościół to Jezus z którym Platforma walczyła i walczy ustami Palikota, no i oczywiscie Rydzyk i jego dzieło ewangelizacyjne RM tak znienawidzone przez Tuska za głoszenie słowa Bożego, modlitwe za Polskę i odmienne zdanie, przecież tak nie może być żeby ktoś się sprzeciwiał, bo Ci którzy się sprzeciwiają są zamykani o 6 rano. Kościół to archaizm który na zachodzie został już zdegradowany i nie może być tak żeby jeszcze w Polsce był tak silny.....
Alus napisał(a):
Zwłaszcza jeśli Kościół ogranicza się jedynie do oddziaływania tzw. "Kościoła toruńskiego".

Alus, a czym dla Ciebie jest ,,Kościół toruński,, ??

Cz paź 13, 2011 17:00

quas napisał(a):
Soul33 napisał(a):
zy możesz wskazać jakiś powód, dla którego PO walczy z Kościołem?
Dlaczego im się to miałoby opłacać?

Chociażby dlatego że Kościół popiera PIS
Kościół popiera partię polityczną - od kiedy?
quas napisał(a):
Kościół krytykował PO za dopalacze
Za dopalacze, czyli za co - za walkę z nimi?
quas napisał(a):
Kościół to miejsce gdzie Polacy chodzą klękać przed księdzem a nie przed Bogiem według pouczenia Tuska do ludu
Według jakiego pouczenia Tusk powiedział, że Polacy chodzą do kościoła klękać przed księżmi?
quas napisał(a):
Kościół to Jezus z którym Platforma walczyła i walczy ustami Palikota
Tusk należy do Kościoła, więc jest członkiem ciała Jezusa.
quas napisał(a):
no i oczywiscie Rydzyk i jego dzieło ewangelizacyjne RM
tak znienawidzone przez Tuska za głoszenie słowa Bożego, modlitwe za Polskę i odmienne zdanie
Mógłbyś wskazać choć jedną wypowiedź Tuska
nienawidzącego o. Rydzyka i RM z tych właśnie powodów?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Cz paź 13, 2011 17:15
Moderator

quas, albo się nie zrozumieliśmy albo Ty nie rozumiesz polityki. Podaj konkretny zysk "walki z Kościołem" dla PO. Wiadomo, że dla partii politycznej liczy się tylko poparcie w społeczeństwie. Dlaczego miałoby mieć to pozytywny wpływ na wielkość ich elektoratu.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz paź 13, 2011 17:28
Cytuj:
Alus, a czym dla ciebie jest "Kościół toruński

Frakcją w Kościele polskim, która dzieli katolików na prawych i katolewicę.....i kwestionuje prawo owej "katolewicy" wstępu do kościołów, kwestionuje, podważa ich wiarę.
Która ewidentnie uzurpuje sobie monopol na prawdę, patriotyzm i pełnię wiary.
Która od lat straszy słuchaczy rzeczywistymi i wyimaginowanymi zagrożeniam.....przy czym w całości przekazu te rzeczywiste stanowią 30%.
Ostateczny rozbrat z "kościołe toruńskim" wzięłam po wysłuchaniu rozmów o. Rydzyka ze słuchaczami.
Jedna znamienna rozmowa ze słuchaczką, która mówiła Ojcze my tak kochamy Maryję, kochamy Jezusa, a najbardziej kochamy ciebie ojcze dyrektorze.
Odpowiedz o. Rydzyka była Dziękuję siostro za telefon, szczęść Boże
I ani słowa o przestawieniu kolejności osób, które chrześcijanin winien obdarzać miłością.

Cz paź 13, 2011 18:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 31  Następna strona