Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 18:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Następna strona
 Młoda Polska 
Autor Wiadomość
Post Re: Młoda Polska
Johnny99 napisał(a):
Kael napisał(a):
@Johnny99, drogi bracie. czy ty potrafisz myslec tylko partyjnie jak @quas?
Dla ciebie jest tylko podzial PO (te nieobiektywne glupki) i my (oswieceni, madrzy, obiektywni, patriotyczni naprawde itp)?

Oczywiście, niczego takiego nie ma :-D

Nie? To po co ni z gruszki ni z pietruszki palce ci na tastaturze PO wystukuja?
Myslisz, ze poza "zwolennikami PO" cala reszta kraju uwaza wypowiedz Marysi za genialna i warto Orderu Orla Bialego, ale z rak innego prezydenta (ktory sie jeszcze nie narodzil)?

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
Jakoś nie zauważyłam, by ktoś twierdził, że skoro @zefciu uznał @Johnnego99 za morderce, to @Johnny99 z tego powodu stał się mordercą :-| Problem w ogóle nie polega na tym, czy @Johnny99 jest mordercą "obiektywnie", czy według jakiegoś "tradycyjnego znaczenia", tylko czy @zefciu ma prawo uważać @Johnnego99 za mordercę i czy uważanie @Johnnego99 za mordercę da się pogodzić z chrześcijaństwem :-D Czytając twoje wypowiedzi, można mieć co do tego wątpliwości :-D Już tylko krok do stwierdzenia, że prawdziwy chrześcijanin ma obowiązek NIE głosować na PO / SLD / SP / PiS/ ...

Nie rozumiem, co chciałaś przez to powiedzieć. Zefciowi odpowiedziałem bezpośrednio. Ta odpowiedź cię nie zadowala? Daj znać, w którym miejscu, postaram się dookreślić :-D

Dokladnie w tym miejscu, kiedy wstawilam slowa zamienne.

Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
P.S. To na czym polega problem wedlug @Johnnego99?

A nie napisałem na czym?

Cytuj:
Bo wedlug mnie, na bezmyslnym, albo celowym (nad)uzywaniu w Polsce obelg pod czyims adresem.

To nie była obelga, tylko polityczna ocena. Tusk nie jest znajomym Marysi, żadnej osobistej krzywdy jej nie uczynił i Marysia nigdy tego nie twierdziła, przeciwnie, powiedziała wprost, że na Tuska nie jest zła i że się za niego modli. W swojej wypowiedzi Marysia użyła kategorii politycznych ("patriota" w opozycji do "zdrajcy"). Argumenty, które przedstawiła później, również mają charakter polityczny. Marysia nie powiedziała niczego w rodzaju: "uważam Donalda Tuska za zdrajcę, ponieważ nienawidzę go jako człowieka". Taka wypowiedź faktycznie byłaby wątpliwa z punktu widzenia etyki chrześcijańskiej (chrześcijaninowi nie wolno nikogo nienawidzić). Ale takiej wypowiedzi nie było.

@zefciu na pewno tez nie jest na ciebie zly i moze sie nawet za ciebie modli.
A siedemnastolatka powinna wiedziec, co w jezyku polskim oznacza slowo "zdrajca".
Siedmiolatka - niekoniecznie.

Chrzescijanin, z tego co mi sie wydaje, powinien sie jakostam liczyc ze slowami Jezusa Chrystusa.Czyli np starac sie zyc wedlug Jego nauk. Zgoda?
Nie powinien takze rozdzielac zycia i pogladow na koscielne, codzienne, polityczne i np erotyczne.

No wiec, coz takiego nam Jezus powiadal o zbednych slowach? Moze @Johnny99 pamieta?
Cytuj:
35 Dobry człowiek z dobrego skarbca wydobywa dobre rzeczy, zły człowiek ze złego skarbca wydobywa złe rzeczy. 36 A powiadam wam: Z każdego bezużytecznego słowa, które wypowiedzą ludzie, zdadzą sprawę w dzień sądu. 37 Bo na podstawie słów twoich będziesz uniewinniony i na podstawie słów twoich będziesz potępiony». Mt12,35-37

Pasuje do Marysi lepiej? Czy znadziesz kolejne pokretne tlumaczenie, dlaczego Marysia - chrzescijanka mogla sobie wydac taka polityczna ocene, jezeli publicznie twierdzi, ze Tuska nie nienawidzi? Uwazasz, ze jak nie nienawidzi, to juz moze gadac co i kiedy chce o kazdym? I to jest ok?

Jak ci sie podoba moja definicja problemu, powiazana z kultura i odpowiedzialnoscia za wlasne slowa?

Cz cze 12, 2014 19:32
Chyba pora ciskać buławy pod stopy Tuska. Z braku buław mogą być staniki...

"Ganhoff i Kmicic do mnie!"

Cz cze 12, 2014 19:36

Kael napisał(a):
Myslisz, ze poza "zwolennikami PO" cala reszta kraju uwaza wypowiedz Marysi za genialna

Nie, wydaje mi się, że reszta kraju ją zignorowała ;) Bo też i, jak napisałem w moim pierwszym poście na ten temat, nie wydaje mi się, by w ogóle było o co robić aferę.

Cytuj:
@zefciu na pewno tez nie jest na ciebie zly i moze sie nawet za ciebie modli.

No to się bardzo cieszę :-D

Cytuj:
A siedemnastolatka powinna wiedziec, co w jezyku polskim oznacza slowo "zdrajca".

O święta krowo :| A jak ktoś, przykładowo, powie, że Janusz Korwin-Mikke nie jest politykiem, tylko pieniaczem, to też oznacza to, że nie rozumie, co w języku polskim oznacza słowo "polityk"? :-D

Cytuj:
Pasuje do Marysi lepiej? Czy znadziesz kolejne pokretne tlumaczenie, dlaczego Marysia - chrzescijanka mogla sobie wydac taka polityczna ocene, jezeli publicznie twierdzi, ze Tuska nie nienawidzi? Uwazasz, ze jak nie nienawidzi, to juz moze gadac co i kiedy chce o kazdym? I to jest ok?

Ależ skąd, uważam, że prawdziwy chrześcijanin nie powinien uważać Tuska za zdrajcę :D Czy prawdziwy chrześcijanin może uważać Tuska za kiepskiego premiera, to, jak rozumiem, będzie przedmiotem dalszych rozważań :D Do tego, czy prawdziwy chrześcijanin może sobie pozwolić na to, by na Tuska nie głosować, dojdziemy na końcu :D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz cze 12, 2014 20:05
Ty masz moze problemy z odroznianiem ogolnie przyjetych znaczen i niuansow w jezyku polskim?
Dla ciebie slowa slowa "polityk", "pieniacz", czy "zdrajca" maja taki sam wydzwiek, nazwijmy go .... neutralny?
Uwazasz ze okreslenie premiera slowem "zdrajca" jest zamiene ze slowami " mierny premier"?

To chyba @lokis (jesli sie nie myle) pisal cos o kioskarce, ktora uzywa takze jezyka polskiego, ale w zupelnie innym celu i znaczeniach niz on...
Tu moze byc podobnie.

Cz cze 12, 2014 20:21

Kael napisał(a):
Ty masz moze problemy z odroznianiem ogolnie przyjetych znaczen i niuansow w jezyku polskim?
Dla ciebie slowa slowa "polityk", "pieniacz", czy "zdrajca" maja taki sam wydzwiek, nazwijmy go .... neutralny?
Uwazasz ze okreslenie premiera slowem "zdrajca" jest zamiene ze slowami " mierny premier"?

No skąd, "zdrajca" jest, oczywiście, mocniejszym zarzutem :roll:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt cze 13, 2014 6:22
"Zarzutem"? Jest powaznym oskarzeniem.
Mierny premier niekoniecznie szkodzi. Po prostu sie nie wyroznia na plus. Zdrajca szkodzi i to swiadomie. Nie mozna byc zdrajca przez przeoczenie.

Pt cze 13, 2014 7:05

No to poważnym oskarżeniem, niech będzie ;-)

Kael napisał(a):
Zdrajca szkodzi i to swiadomie. Nie mozna byc zdrajca przez przeoczenie.

Dlatego ja np. nie uważam Tuska za zdrajcę :roll: Zdrada całego kraju to domena jednostek wybitnych. Tusk jest za cienki w uszach, żeby świadomie zdradzić Polskę :roll: On zdradza co najwyżej partyjnych kolegów (ale to już za to notorycznie) :-D

Pt cze 13, 2014 7:11
Uwazasz, ze owe powazne oskarzenia mozna sobie rozsiewac jak sie chce bez uzasadnienia, bez konsekwencji i nalezy jeszcze byc za to chwalonym i stawianym za przyklad? Czego?

Pt cze 13, 2014 9:40

Kael napisał(a):
Uwazasz, ze owe powazne oskarzenia mozna sobie rozsiewac jak sie chce bez uzasadnienia

Przecież jest uzasadnienie :shock:

Cytuj:
, bez konsekwencji

A jakich konsekwencji byś oczekiwała? :roll:

Cytuj:
i nalezy jeszcze byc za to chwalonym i stawianym za przyklad? Czego?

Np. tego, że Tuska zdrajcą nazywają nie tylko staruszki ze wsi, ale także młodzi ludzie.

Pt cze 13, 2014 10:04
Cytuj:
Np. tego, że Tuska zdrajcą nazywają nie tylko staruszki ze wsi, ale także młodzi ludzie.

Młodzi kilka dekad temu wiecowali z hasłem Precz z papieżem niech żyje Stalin :D

Pt cze 13, 2014 10:09
Johnny99 napisał(a):
Nie, wydaje mi się, że reszta kraju ją zignorowała ;) Bo też i, jak napisałem w moim pierwszym poście na ten temat, nie wydaje mi się, by w ogóle było o co robić aferę.

Można np.
  • Ponażekać na standardy dyskursu publicznego zaniżanego przez środowisko gen-pat.
  • Ponabijać się z gen-patriotów, którzy tak bardzo intelektualnie gonią w piętkę, że muszą robić z nieumiejącej się wysłowić gówniary bohatera.

No i oczywiście na tym forum pozostaje natrząsanie się z Johnnego, który jak zwykle wcaleniepopierapisu.

Pt cze 13, 2014 10:18

zefciu napisał(a):
[*]Ponażekać na standardy dyskursu publicznego zaniżanego przez środowisko gen-pat.

Wiadomo, bo przecież wszyscy inni go nieustannie zawyżają :-D

Cytuj:
[*]Ponabijać się z gen-patriotów, którzy tak bardzo intelektualnie gonią w piętkę, że muszą robić z nieumiejącej się wysłowić gówniary bohatera.[/list]

Wysłowić się może nie umie, ale na piśmie jest całkiem sprawna :-D

Cytuj:
No i oczywiście na tym forum pozostaje natrząsanie się z Johnnego, który jak zwykle wcaleniepopierapisu.

Jak zwykle :roll:

Pt cze 13, 2014 10:28
Johnny99 napisał(a):
Wiadomo, bo przecież wszyscy inni go nieustannie zawyżają :-D
No średnia jest jednak wyższa.
Cytuj:
Wysłowić się może nie umie, ale na piśmie jest całkiem sprawna :-D
Nawet nie wiadomo, czy ona pisała. Tak czy owak - nie wykazała tezy.
Cytuj:
Jak zwykle :roll:
Trzeba przyznać, że Twoje wcaleniepopieraniepisu jest zawsze źródłem dużej radości :)

Pt cze 13, 2014 10:31

zefciu napisał(a):
No średnia jest jednak wyższa.

Nie są mi znane takie wyliczenia :-D

Cytuj:
Tak czy owak - nie wykazała tezy.

Z całą pewnością każdy zwolennik PO się z tym zgodzi :-D

Cytuj:
Trzeba przyznać, że Twoje wcaleniepopieraniepisu jest zawsze źródłem dużej radości :)

Nie moja sprawa, co komu sprawia radość :-D

Pt cze 13, 2014 10:34
Johnny99 napisał(a):
Nie są mi znane takie wyliczenia :-D
Żadna partia spoza pisopalikockiego obozu nie stosuje takich technik i nie rzuca wysokokalibrowymi zarzutami bez pokrycia.
Cytuj:
Z całą pewnością każdy zwolennik PO się z tym zgodzi :-D
Sam też się zgodziłeś. Jesteś zwolennikiem PO?

Pt cze 13, 2014 10:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Następna strona