Czy opozycja szykuje nam polski Majdan?
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Czy opozycja szykuje nam polski Majdan?
Alus napisał(a): Cytuj: Jak przedstawisz dowody na nieuczciwość i złe zamiary J. Kaczyńskiego, to zmienię zdanie na jego temat. Daje zwolennik PiS wskazując na cele i działania wybrańca J. Kaczyńskiego, który ma realizowć politykę ekonomiczną zgodną z optyką prezesa http://wpolityce.pl/polityka/296326-lis ... e-sredniejNo dobrze, ale gdzie tam jest ten dowód na nieuczciwość i złe zamiary J. Kaczyńskiego? Może zacytuj ten fragment, w którym go zawarto, bo ja takiego nie widziałem.
|
| Pn cze 13, 2016 21:22 |
|
|
|
 |
|
mikkel
|
Dariusz-555 napisał(a): totalna slabnie . moze teraz wlasnie jest dobra okazja by PiS przyspieszylo reformy . A jakie to niby "reformy" PiS do tej pory przeprowadził? Wprowadzenie powszechnej inwigilacji, rozpędzenie służby cywilnej, zastąpienie mediów publicznych mediami partyjnymi czy demontaż systemu konstytucyjnej kontroli władzy? Ten demontaż polskiego państwa miałby teraz jeszcze przyspieszyć?
|
| Wt cze 14, 2016 5:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
No i w czym owa "totalna" przeszkadza PiSowi spokojnie dzien po dniu przeglosowywac jego przygotoewne w niebieskiej teczce ustawy? Na razie PiS wyrzuca pieniadze garsciami choc juz glosy niezadowolonych wyborcow sie odzywaja.
A jak sie czuja np glodne dzieci w Polsce? Dostaje kazde darmowy posilek w szkole czy w przedszkolu? Czy to te 500 zlotych ma zalatwic?
|
| Wt cze 14, 2016 6:23 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
bert04 napisał(a): Ale nie bądźmy małostkowi, wspominanie czytań mszalnych też nie jest argumentem w tym sporze politycznym. Serio, jak mówi niemieckie przysłowie, kto siedzi w szklarni nie powinien rzucać kamieniami. A Pismo mówi, że nie powinien tego robić, kto sam coś przeskrobał. Więc nie wińmy PiS-u za to, że stosuje chwyty niemerytoryczne. Trzeba upominać, sprowadzać na tory rzeczowej dyskusji, ale nie wdawać się w plebiscyty bezgrzeszności i bezbłędności. Ależ jestem temu daleki. zefciu to najpodlejsza istota ludzka, jaką nosiła Ziemia. Co jednakże nie sprawia, że zasadne pytania w jego ustach stają się bezzasadne i można na nie nie odpowiadać. @Yarpen - nie potrzeba żadnych dowodów na złe zamiary Kaczyńskiego. Instytucje kontrolujące działania władzy takie jak TK są potrzebne niezależnie od posiadanych dowodów. Tak samo jak potrzebna jest Straż Pożarna mimo braku dowodów, że w danym rejonie wybuchnie pożar. W sytuacji zaś, gdy władza idzie w zaparte w interpretacji, w świetle której Ty sam nie potrafisz wyjaśnić, jakie środki posiada TK, by bronić Konstytucji wobec niekonstytucyjnych działań władzy możemy martwić się o stan praworządności państwa bez żadnych dowodów, że coś niekonstytucyjnego jest planowane.
|
| Wt cze 14, 2016 7:14 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu napisał(a): @Yarpen - nie potrzeba żadnych dowodów na złe zamiary Kaczyńskiego. Ależ trzeba. Oskarżenie nie poparte dowodami jest pomówieniem. Dlatego powtarzam prośbę: Przedstawcie dowody, które potwierdzą złe zamiary J. Kaczyńskiego.
|
| Wt cze 14, 2016 7:31 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Ależ trzeba. Oskarżenie nie poparte dowodami jest pomówieniem. Ale ja go o nic nie oskarżam oprócz tego, że demontuje organ, którego zadaniem jest kontrolowanie jego działań. Nie przeczytałeś mojego wywodu, czy znowu kazali udawać, że nie rozumiesz, co piszę?
|
| Wt cze 14, 2016 7:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): Ależ trzeba. Oskarżenie nie poparte dowodami jest pomówieniem. Ale ja go o nic nie oskarżam oprócz tego, że demontuje organ, którego zadaniem jest kontrolowanie jego działań. Nikt TK nie demontuje. Zdejmij sobie te opozycyjne klapki z oczu. 
|
| Wt cze 14, 2016 7:44 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: Jak przedstawisz dowody na nieuczciwość i złe zamiary J. Kaczyńskiego, to zmienię zdanie na jego temat. Daje zwolennik PiS wskazując na cele i działania wybrańca J. Kaczyńskiego, który ma realizowć politykę ekonomiczną zgodną z optyką prezesa http://wpolityce.pl/polityka/296326-lis ... e-sredniejNo dobrze, ale gdzie tam jest ten dowód na nieuczciwość i złe zamiary J. Kaczyńskiego? Może zacytuj ten fragment, w którym go zawarto, bo ja takiego nie widziałem. Z informacji płynących ze środowisk PiS wynika, że J. Kaczyński prowadził wielogodzinne rozmowy z Morawieckim. Wedle powszechnej opinii o intelekcie prezesa, jego nadzwyczajnej zdolności rozszyfrowania każdego człowieka, trudno uznać, aby nie rozeznał Morawieckiego "złotego młodzieńca", ale pozbawionego determinacji do realizacji swoich trochę fantazyjnych pomysłów. A jeśli właśnie jego ustawia jako ikonę rządu PiS mającego stworzyć program świetlanej przyszłości RP, to jest to nieuczciwe działanie prezesa. Adekwatne jak wiele pustych obietnic wyborczych, czego Kaczyński także miała świadomość. Ja na Morawieckiego też sie nacięłam - postrzegałam go jako częściowo zmienioną twarz PiS i osobę, która wprowadzi do rządu PiS racjonalizm.....a tu figa z makiem.
|
| Wt cze 14, 2016 7:45 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): No dobrze, ale gdzie tam jest ten dowód na nieuczciwość i złe zamiary J. Kaczyńskiego? Może zacytuj ten fragment, w którym go zawarto, bo ja takiego nie widziałem. Z informacji płynących ze środowisk PiS wynika, że (...) Prosiłem o dowód na nieuczciwość i złe zamiary J. Kaczyńskiego, a nie powtarzanie co też komuś się wydaje na jego temat.
|
| Wt cze 14, 2016 7:48 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: No dobrze, ale gdzie tam jest ten dowód na nieuczciwość i złe zamiary J. Kaczyńskiego? Może zacytuj ten fragment, w którym go zawarto, bo ja takiego nie widziałem. Cytuj: Z informacji płynących ze środowisk PiS wynika, że (...) Cytuj: Prosiłem o dowód na nieuczciwość i złe zamiary J. Kaczyńskiego, a nie powtarzanie co też komuś się wydaje na jego temat. Tych "komuś" zaczyna przybywać w szeregach PiS i zwolenników. Choć zapewne przemierzają drogę Ziobry - wady J. Kaczyńskiego uniemożliwiają współpracę. On dzieli ludzi.....dzieli, wyrzuca, przyjmuje obdarowywując wysokimi stanowiskami - wszysto oczywiście w szlachetnych i dobrych zamiarach. Podobnie szlachetne były np słowa do M Jurka agent lub wariat za wniesienie przez tegoż projektu ustawy zupełnie zakazującej aborcji. Jestem przekonana, że aktualnie ten projekt drogą machinacji też nie przejdzie.
|
| Wt cze 14, 2016 8:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Nikt TK nie demontuje. Sam nie umiesz wyjaśnić, jak TK może bronić Konstytucji. Ale powtarzasz w kółko swoje. Cytuj: Zdejmij sobie te opozycyjne klapki z oczu.  Wybacz, ale to nie ja udaję, że nie widzę pytań.
|
| Wt cze 14, 2016 8:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: Prosiłem o dowód na nieuczciwość i złe zamiary J. Kaczyńskiego, a nie powtarzanie co też komuś się wydaje na jego temat. Tych "komuś" (...) Czyli nie masz dowodów.
|
| Wt cze 14, 2016 8:28 |
|
 |
|
bert04
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Przedstawcie dowody, które potwierdzą złe zamiary J. Kaczyńskiego. Państwo nie jest prywatnym folwarkiem Kaczyńskiego. Ani Dudy. Ani Szydło. Już za 4 lata może nastąpić zmiana nastrojów wyborczych, których ani majstrowanie przy orydnacji wyborczej, ani sypanie kolejnymi kiełbasami wyborczymi nie zatrzyma. Ani nawet poporządkowanie mediów czy masowa inwigilacja. Ani WOT jako "bojówka prorządowa", ani przychylność Kościoła Toruńskiego. I wszystkie inne metody, przy których PiS dziś majstruje, a które budzą uzasadniony niepokój. Gdyby środowisko PiS zamiast mentalności nomenklaturowej przyjęło mentalność państwową, musiałoby się zapytać: "A co będzie, jeżeli najwyższe stanowiska państwowe obejmą osoby, które mają złe zamiary?"_______________________________________________ mikkel napisał(a): Jak w takiej sytuacji mieliby oni rozpocząć swoją pracę, gdyby ich miejsca zostały zajęte? Pewnym wyjściem z sytuacji byłoby rozszerzenie TK do 18 sędziów. Ta sprawa ma jednak poważną wadę: musi się odbyć przy zmianie Konstytucji. A opozycja (IMHO słusznie) będzie się obawiać, że jak raz zostanie ruszony walec procedury zmiany konstytucji, to Partia nie omieszka na jakimś nocnym posiedzeniu dopisać jeszcze 10 poprawek i "artykułów naprawczych", po których już żaden TK by się nie pozbierał. Zresztą, nie jest tajnikiem, że Kaczyński wzoruje się na Orbanie, a Orban właśnie zmianą Konstytucji sobie TK ubezwłasnowolnił. ---------------------- Jest jeszcze inne wyjście. Ale do tego Rzeplińskiemu, niestety, trochę jaj brakowało. Wszystkie jego posunięcia były prowadzone defensywnie, jako zachowanie status quo, a przecież miał czas i okazję przejść do ofensywy. Już idiotyzmem wobec pierwszej próby sił było zostawienie kwestii publikacji w gestii rządu, choć rząd już przedtem próbował zablokować orzeczenie. Ale zbaczam z tematu. Zgromadzenie Ogólne miało do ostatniej nowelizacji możliwość składania sędziego z urzędu. W ostatniej nowelizacji to prawo zostało "utemperowane" przez to, że to Sejm składa z urzędu na wniosek ZO. Wprawdzie TK te punkty także wykasował, ale wiadomo, rząd będzie się powoływał na swoje, TK na swoje. Szansa została przegapiona. Teraz możnaby tych sędziów mimo to złożyć z urzędu. Tylko że PiS na to nigdy się nie zgodzi, zbyt duże koszta poniósł na ich przepchnięcie. (Oczywiście pomijam tutaj kwestię uzasadnienia, ale akurat tutaj tak strona rządowa jak i strona TK może mieć swoje powody. Rząd pewnie smaruje już jakieś uzasadnienie na Rzeplińskiego, w TK znalazłyby się uzasadnienia dla trzech sędziów, którzy autoryzowali ten zamach stanu).
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
| Wt cze 14, 2016 9:14 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
bert04 napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): Przedstawcie dowody, które potwierdzą złe zamiary J. Kaczyńskiego. Państwo nie jest (...) Nie prosiłem o to, abyście pisali czym jest państwo. Prosiłem o dowody na "nieuczciwość i złe zamiary" J. Kaczyńskiego. Alus nie ma żadnych, a Ty?
|
| Wt cze 14, 2016 9:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): bert04 napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): Przedstawcie dowody, które potwierdzą złe zamiary J. Kaczyńskiego. Państwo nie jest (...) Nie prosiłem o to, abyście pisali czym jest państwo. Prosiłem o dowody na "nieuczciwość i złe zamiary" J. Kaczyńskiego. Alus nie ma żadnych, a Ty? Ktoś tu wcześniej mówił o betonie......dowodów w postaci Kaczyński wymordował x i v nikt nie dostarczy....zatem masz swoją rację - Kaczyński to niewinna lelija i kandydat na ołtarze. Ogromnym zasadniczym złym zamiarem Kaczyńskiego jest totalna pogarda dla ludzi, którzy nie są jego zwolennikami, których określa mianem - ZOMO, komuniści i złodzieje, gorszy sort.....
|
| Wt cze 14, 2016 9:25 |
|
|
|