Autor |
Wiadomość |
niewiarek
|
 Re: Platforma Nieobywatelska
Bardzo dobrze. Ale oprócz S. Niesiołowskiego na liście do natychmiastowego odchamiania powinna znalezć się też Pani prof. Pawłowicz ze swoją europejską szmatą i wyzwiskami wykrzykiwanymi w kierunku mających inne zdanie.
Słowo profesor przed nazwiskiem zawsze wzbudzało we mnie szacunek. Dzisiaj trafiają się profesorowie, których wyp i e r o l o noby z najpodlejszej speluny za chamski język, plugawstwo. Smutne. Nasi, polscy posłowie.
|
Pn sty 11, 2016 13:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
niewiarek napisał(a): Bardzo dobrze. Ale oprócz S. Niesiołowskiego na liście do natychmiastowego odchamiania powinna znalezć się też Pani prof. Pawłowicz ze swoją europejską szmatą i wyzwiskami wykrzykiwanymi w kierunku mających inne zdanie.
Słowo profesor przed nazwiskiem zawsze wzbudzało we mnie szacunek. Dzisiaj trafiają się profesorowie, których wyp i e r o l o noby z najpodlejszej speluny za chamski język, plugawstwo. Smutne. Nasi, polscy posłowie. Mnóstwo innych jeszcze by sie znalazło, choćby takich, którzy po mianowaniu na stanowisko dyrektora TVP, w pośpiechu czyszczą na twiterze chamskie swoje wypowiedzi......zapominają, że w necie nic nie ginie 
|
Pn sty 11, 2016 14:50 |
|
 |
andej
|
Moja ciocia mawiała: Cham zostanie chamem, na wieki, wieków, amen. Żadne wykształcenie nic nie da, jeśli się z domu nie wyniosło kultury.
Osobiści uważam, że rynsztokowego poziomu wypowiedzi publicznych Niesiołowskiego nikomu nie uda się przebić. Choć, trudno udawać, że ma chętnych do odebrania mu palmy pierwszeństwa.
|
Pn sty 11, 2016 15:16 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
|
Cz sty 14, 2016 23:41 |
|
 |
niewiarek
|
Nie było jeszcze na polskiej sejmowej sali rękoczynów. Ale pewnie posłowie niedługo skorzystają ze wschodnich wzorców. Niesiołowski w tej dyscyplinie raczej nie zafika;)
|
Pt sty 15, 2016 4:41 |
|
|
|
 |
andej
|
niewiarek napisał(a): ... Ale pewnie posłowie niedługo skorzystają ze wschodnich wzorców. Niesiołowski w tej dyscyplinie raczej nie zafika;) Nie wiadomo. A jeśli nawet, to nie wiadomo, czy ktoś nie zareaguje żywiołowo na jego wypowiedzi. Mimo wszystko, mam nadzieję, że zachowamy wyższy poziom kultury.
|
So sty 16, 2016 11:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
So sty 16, 2016 12:05 |
|
 |
niewiarek
|
Pani gita, taka prośba. Partia kiedyś rządząca ma notowania statystyczne takie, że nie warto zawracać sobie nią d..y. Polaka nie interesuje co było, a to co będzie. Co było to już przeżyliśmy.. To co jest najwazniejsze to przyszłość, każdego z nas.
To PiS zdobyło władzę i to PiS jest na świeczniku. Tej partii trzeba patrzeć na ręce. Tą partię kontrolować, patrzeć na to co robi, tym bardziej że wątpliwości jest coraz więcej, nie tylko w Polsce. Proszę nie katować nikogo historycznym ugrupowaniem typu "a bo to zrobiła PO".
Mówmy wprost "co robi PiS"? Bez tej przydawki, a bo PO.
|
So sty 16, 2016 12:41 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Ale to jest temat o PO. Może Ciebie nie interesuje co było. Ale inni są innego zdania. Nie interesuje Cię ukaranie przestępców? Przecież to było... najważniejsza jest przyszłość, gruba kreska, niech ci, którzy wzbogacili się na kradzieży, aferach, przekrętach śpią spokojnie. Społeczeństwo niewiarków nie będzie sobie tym zajmowało głowy.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
So sty 16, 2016 16:45 |
|
 |
niewiarek
|
Nie mam nic przeciwko karaniu tych co na to sobie zasłużyli, ba nawet uważam to za konieczność. Nie ma znaczenia czy są z PO, czy z Pis-u, czy jest to ktokolwiek inny. Natomiast drażni mnie ględzenie PiSowców, : oni tak robili (czt. zle) to my też możemy. Ot usprawiedliwienie.
|
So sty 16, 2016 17:40 |
|
 |
andej
|
niewiarek napisał(a): Nie mam nic przeciwko karaniu tych co na to sobie zasłużyli, ba nawet uważam to za konieczność. Nie ma znaczenia czy są z PO, czy z Pis-u, czy jest to ktokolwiek inny. Natomiast drażni mnie ględzenie PiSowców, : oni tak robili (czt. zle) to my też możemy. Ot usprawiedliwienie. I teraz tak się zaczyna dziać. Gdy lewica przejmowała władzę, to we wszystkich mediach było bici piany, jak my tych poprzedników udupimy, wytoczymy procesy, skażemy ... A potem, nic. Teraz najpierw dochodzenie, bez bicia piany. Jak będą konkrety, wtedy będą procesy. I tak być powinno. Nie są one zależne od przynależności partyjnej, tylko od popełnionych przekrętów.
|
So sty 16, 2016 19:39 |
|
 |
niewiarek
|
Życzmy sobie, aby odbywało się to w warunkach demokracji, z poszanowaniem sprawiedliwości. Po rządzącej partii obawiam się o ten szacunek. Raczej będzie mszczenie się. Obym się mylił.
|
N sty 17, 2016 9:02 |
|
 |
Dariusz-555
|
z powyzszego wpisu wynika ze za PO byl szacunek , demokracja i sprawiedliwosc . dobrze zrozumialem ?
|
N sty 17, 2016 16:14 |
|
 |
niewiarek
|
Niech partia, która stoi u władzy dba o demokrację, poszanowanie sprawiedliwości, a nie o etykietkę "Nocna zmiana".
Na teraz, wszystko na to wskazuje, że mam bardzo naiwne oczekiwania:(
|
N sty 17, 2016 21:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Śr sty 20, 2016 13:40 |
|
|