Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce
| Autor |
Wiadomość |
|
SweetChild
|
osiris napisał(a): Za moment PO weźmie szturmem TVP, i PiS będzie biadolić o upolitycznieniu telewizji publicznej. Stara śpiewka nie ma końca jak i metody.
Metoda jest i to bardzo skuteczna: zlikwidować/ sprywatyzować media publiczne razem z ich misją.
|
| Śr lis 07, 2007 14:27 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
osiris
Jako typowy przedstawiciel PiSjanizmu nie odniósł sie do zarzutu bolszewizacji kraju przez patologicznego fuhrera Jarosława.
Co powiesz na niszczenie akt nakazane przez komuszowatego Kaczora?
Wolisz nadal rozpaczać nad wyrokiem jakiegoś asesora, a nie zauważasz tego co jest największym zagrożeniem?
Skoro fuhrer Jarosław nakazał niszczenie akt, to musi oznaczać, że jego rządy były bandyckie i patologiczne.
To nie PO jest jest zagrożeniem dla Polski, to PiS i fuhrer Kaczyński zagrażają wolności.
|
| Śr lis 07, 2007 22:13 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jako typowy przedstawiciel PiSjanizmu nie odniósł sie do zarzutu bolszewizacji kraju przez patologicznego fuhrera Jarosława. Profos jesteś niepoprawny. Ciężko polemizować z człowiekiem, który używa w dyskusji knajackiego języka. Cytuj: Co powiesz na niszczenie akt nakazane przez komuszowatego Kaczora? To zależy. Jeżeli ma to na celu usunięcie jakiś niewygodnych dla PiS-u faktów, to jestem oburzony, a jeśli jest to dopuszczalna przepisami prawa procedura, nie mam nic do tego. Ponieważ nie wiem jak jest dokładnie, trudno mi na ten moment zająć kategoryczne stanowisko w tej sprawie. Cytuj: Skoro fuhrer Jarosław nakazał niszczenie akt, to musi oznaczać, że jego rządy były bandyckie i patologiczne. Chyba teza za daleko posunięta, a język - jak zawsze - niestosowny. Cytuj: To nie PO jest jest zagrożeniem dla Polski, to PiS i fuhrer Kaczyński zagrażają wolności.
Jeżeli już to zagrażali, więc nie histeryzuj.
Mam jakieś dziwne przeczucie, że chcesz zastosować wobec PiS-u swoisty holokaust, bo ton Twoich wypowiedzi na to wskazuje.
|
| Cz lis 08, 2007 7:36 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"To PiS i fuhrer Kaczyński zagrażaję wolności"....jeśli już to zagrażają rzeszy satyryków  .
"Nie wychowałem się jednak na podwórku, jak on sam wyznaje, ale w trochę lepszych miejscach"....ciekawe gdzie wychowywało sie 99,99% społeczeństwa na świecie  ...jeśli nie wród rówieśników właśnie na podwórku
Ciekawe te "lepsze miejsca"....co też to oznacza???.
Media podawały o wzroście zatrudnienia urzędników...i mamy wyjaśnienie - kompletowali wypowiedzi PO
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4649445.html
"Panie ile razy mam przebaczyć, jeśli mój brat wykroczy przeciwko mnie?".....i panowie wychowani w "lepszych miejscach" wyczytali odpowiedź....NIGDY!!!! 
|
| Cz lis 08, 2007 8:52 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
On się wychował pod maminą spódnicą, spod której mimo wieku jeszcze nie wylazł.
Taki stary maminsynuś 
|
| Cz lis 08, 2007 9:15 |
|
|
|
 |
|
godunow
|
[qopte] Jak się czyta Wasze posty, to odnoszę wrażenie, że co rusz odkrywacie amerykę, tak jak w tym przypadku[/quote]
To masz rację!!
Wczoraj Pan Romaszewski lider PiS-u dał przykład w wywiadzie jak kocha stołki samochody etc.. Człowiek bez honoru tylko włada i pieniądze a może seks..
To widać jak Ci panowie z Pisu są chorzy na władzę za grosz nie maja zadnej godności..
Po yborach widzimy drugą twarz PiS-u.
Knajactwo mamy w wydaniu PiS-u
Ja ti kilka stron wcześniej pisałem o Sawickiej . Wczoraj sad uchylił decyzję o aresztowaniu w z braku dowodów..
Świadczy dobitnie jak działa i działa jeszcze PiS .
Niech partię Kaczyńskich i ich i samych jak najprędzej piekło pochłonie Czego Sobie i państwu życzę.
|
| Cz lis 08, 2007 9:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To widać jak Ci panowie z Pisu są chorzy na władzę za grosz nie maja zadnej godności.. Ta charakterystyka odnosi się do 90% parlamentarzystów (jeśli nie do wszystkich), a nie tylko do PiS-u. Spróbuj choć trochę być obiektywnym. Cytuj: Knajactwo mamy w wydaniu PiS-u I z PO także, bądź bezstronny. Cytuj: Ja ti kilka stron wcześniej pisałem o Sawickiej . Wczoraj sad uchylił decyzję o aresztowaniu w z braku dowodów.. Świadczy dobitnie jak działa i działa jeszcze PiS . To raczej świadczy o braku bezstronności w sądach. Nie jest żadną tajemnicą, że prokuratura jest PiS-u (jeszcze) a sądy są generalnie antypisowskie, więc takie, czy inne decyzje o niczym konkretnym nie świadczą. Cytuj: Niech partię Kaczyńskich i ich i samych jak najprędzej piekło pochłonie Czego Sobie i państwu życzę.
Od tej strony Godunow Cię nie znałem. Jakbym czytał teksty profosa. Gratuluję tejże konstatacji.
Bardzo głęboka. 
|
| Cz lis 08, 2007 10:13 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To raczej świadczy o braku bezstronności w sądach. Nie jest żadną tajemnicą, że prokuratura jest PiS-u (jeszcze) a sądy są generalnie antypisowskie, więc takie, czy inne decyzje o niczym konkretnym nie świadczą.
To typowo PiSjańska wizja świata, stworzona przez fuhrera Kaczyńskiego i jego Gwardzistów
Dla tych ludzi nie istnieje bezstronność, udało im się zagarnąć prokuratorów, bo to sprawa łatwiutka. Nie udało się z sądami (z Trybunałem Konstytucyjnym na czele), które co rusz wykazywały głupotę proceduralna miernych prawników PiS-u.
Tę nieudolność wykazał także sąd USA (sprawa Mazura). Z cała pewnościa w chorej wyobraźni Kaczyńskiego sędzia amerykański jest sympatykiem PO
W lipcu nawet prokuratorzy mieli wątpliwości co do legalności działań CBA w sprawie Sawickiej i Leppera.
"W przypadku dysponowania przez organy prowadzące czynności operacyjno-rozpoznawcze nieskonkretyzowaną wiedzą, dotyczącą popełnienia nieskonkretyzowanych przestępstw, wdrażanie procedury przewidzianej [ustawą o CBA] jest niedopuszczalne"
prokurator Anita Kołakowska - biuro legislacyjno-prawne Prokuratury Krajowej.
Opinia tak jak i inne sprzeczne z dążeniami Ziobry zostały ukryte. Powstały one tuż po fiasku akcji CBA w Ministerstwie Rolnictwa.
Tak więc to nie sądy są stronnicze, ale działania partyjnych lizusów PiS-u - nieudolne.
Przestań więc wzorem chorego na władze fuhrera Kaczyńskiego powtarzać bzdury o układach, szarych sieciach i czystym dobru w jego sercu.
|
| Cz lis 08, 2007 10:32 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Przestań więc wzorem chorego na władze fuhrera Kaczyńskiego powtarzać bzdury o układach, szarych sieciach i czystym dobru w jego sercu.
Akurat Twoje opinie najmniej mnie obchodzą.
Gdybyś pisał poważnie (normalnym językiem) to mógłbym przyjąć w jakiejś części twoje tezy i argumenty, a tak odbieram Twoje posty jak jakiś bełkot nawiedzonego antypisowca.
Od co.
Jak chcesz być poważnie traktowany, zacznij pisać normalnym, kulturalnym i rzeczowym językiem.
|
| Cz lis 08, 2007 10:40 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Prawda w oczy kole?
Zachowuję sie po knajacku, tak jak to od wielu już lat robi fuhrer Kaczyński ze swoją bandą 
|
| Cz lis 08, 2007 10:45 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Twoje stylistyka i retoryka kuje w zadek, a nie prawda kole w oczy.
Taka mała różnica.
Albo jesteś młodym, niewychowanym człowiekiem, który próbuje swoje młodzieńcze frustracje wyładować na danym forum (wiadomo - hormony buzują), albo dorosłym niekulturalnym dyskutantem, który z racji wieku ma jakieś reumatyczne bóle, które przelewa w znanym stylu na ekran monitora. *
* właściwe podkreśl
|
| Cz lis 08, 2007 10:57 |
|
 |
|
godunow
|
Cytuj: Od tej strony Godunow Cię nie znałem. Jakbym czytał teksty profosa. Gratuluję tejże konstatacji.
Wiesz jak tak czytam oglądam tv. I widzę że ZUS a wykonuje instrukcje Zyty ) uzdrawiają chorych bez ręki głuchych od urodzenia .. Taak.. ludzi którzy latami chorują na nieuleczalne choroby typu stwardnienie rozsiane padaczka cukrzyca insulinozależna.
To Chrystus przy Kaczyńskich to tylko początkujący praktykant..
O Sawickiej jasno napisał profos.. Ja doda m Lekarze G też mu nie za wiel mogą udowodnić..
Panowie za Zibry zjawisko było groźne..
Rzymianie mówili złe prawo ale prawo[/b] A tu widzieliśmy CBA czy Minister sprawiedliwości publicznie wydawał wyroki Winny powinien siedzieć
Identycznie robił J. Stalin i jemu podobni..
Nie mozę byc tak w kraju cywilizowanym ze urzędnicy ogłaszają wyroki ..
Konstytucyjnie do tego jest powołany Sad..
O tym zapomnieli panowi ez PiS-u!!
|
| Cz lis 08, 2007 18:16 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wiesz jak tak czytam oglądam tv. I widzę że ZUS a wykonuje instrukcje Zyty ) uzdrawiają chorych bez ręki głuchych od urodzenia ..
Na Boga, Godunow, te praktyki były znane od kilkunastu lat, odkąd miliony bezrobotnych zaczęło szukać ratunku w rentach.
To nie jest wymysł ani Zyty, ani PiS-u.
Zadłużony ZUS próbuje się w ten sposób ratować przed całkowitym upadkiem finansowym, ale przy okazji wylewa dziecko z kąpielą.
Zabiera wcześniej przyznane - dożywotnie - renty, lub inne jak leci.
I zdrowym i chorym.
Ja głosi plotka, najbardziej uznawane są zaświadczenia lekarskie podpisane przez prezesa NBP.
Podkreślam, że to są plotki, choć chyba juz parlament chciał się onego czasu zająć weryfikacją rent, ale jakoś się nie zajął.
Tak więc cierpią na tym naprawdę chorzy ludzie.
Jedno co jest na 100% pewne, to fakt, iz ta sytuacja nie jest li tylko zasługą PiS, tylko się utrwala od lat i tylko to.
|
| Pt lis 09, 2007 10:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: O Sawickiej jasno napisał profos.. Ja doda m Lekarze G też mu nie za wiel mogą udowodnić.. Prawdy nie dojdziesz i jestem za tym, aby powstały niezależne komisje śledcze i to wszystko wyjaśniły. Wasze konluzje i wnioski (stronnicze) są przedwczesne. Wy już macie gotowe wyroki zanim powstały komisje, a sami przecież krytkowaliście ludzi PiS-, że tego typu podejście, więc jak to jest? Nie idźcie w ślady tych, których za to samo krytykujecie. Cytuj: O tym zapomnieli panowi ez PiS-u
I jak widać po Waszych tekstach i Wy o tym zapominacie.
Dopóki nie udowodni sie komus winy, dopóty uznawany jest za niewinnego.
Wy tak samo ferujecie wyroki, przed wyrokami sądu.
Dla Was PiS i jego ludzie to banda przestępców, więc spójrzcie w lustro, czy tam nie stoi Stalin i jego metody.
Widzicie drzazgę w oku bliźniego, a belki nie potraficie dostrzec w swoim.
|
| Pt lis 09, 2007 10:54 |
|
 |
|
godunow
|
Cytuj: Jedno co jest na 100% pewne, to fakt, iz ta sytuacja nie jest li tylko zasługą PiS, tylko się utrwala od lat i tylko to. Widzisz od 14 lat chodze na komisje ZUS- tak średnio co 2 lata . i widzę co się ostatnio wyprawia.. To wyprawianie jest realizowane na wydatne polecenie minister finansów która nakazała wydatne obcięcie rent.. (instrukcja z początku 2006 roku) . Fakt jest taki ludzie całe lata są rentach u lekarza nie byli całe dziesięciolecia maja renty stałe.. A uzdrawia się tylko tych którym nie można orzec renty stałej ( od 2005 roku nie ma takiej możliwości prawnej) Cytuj: I jak widać po Waszych tekstach i Wy o tym zapominacie. Dopóki nie udowodni sie komus winy, dopóty uznawany jest za niewinnego. Wy tak samo ferujecie wyroki, przed wyrokami sądu. Dla Was PiS i jego ludzie to banda przestępców, więc spójrzcie w lustro, czy tam nie stoi Stalin i jego metody.
Minister sprawiedliwości nie może wydawać wyroków i to publicznie . Jak czynił to Ziobro i Pisuraczycy .
Wczoraj wywiad senatora Romaszewskiego w Tvn24 o 21,35 był żenujacy .. jemu stołki za zasługi. się należą . zgroza chorzy na władzę jacy pazerni Ci pisuarczycy!!.
Dzisiaj o godzinie 15.00  Wielka uroczystość.
Pierwszy etap odrywania pisuarowców ( nie mylić z zacnym urządzeniem z łazienki lub WC) od koryta  !!!
|
| Pt lis 09, 2007 11:17 |
|
|
|