Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 0:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 133  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce 
Autor Wiadomość
Osiris Zobacz ten link
Hmmmm, tylko chyba pomyliłeś pojęcia.
Tu raczej chodzi o orzecznictwo, w sprawie orzekania o niepełnosprawności, a nie o orzeczeniach, czy dana osoba jest niezdolna(częściowo lub całkowicie), do pracy.
To dwie całkiem różniące się orzecznictwa stosowane przez różne komisje.
Jedne przy urzędach pracy, a drugie przy ZUS, więc chyba raczej rewolucji w komisjach zusowskich spodziewać się nie należy.

So lis 10, 2007 22:06
Mój pogląd zmieniłoby tylko to, gdyby faktycznie były mocne dokumenty albo na przestępstwo Sikorskiego, albo na zdradę państwa, ale osobiście bardzo cenię Sikorskiego i szczerze wątpię w to, aby cokolwiek takiego miało miejsce.

Również nie wierzę w jakąkolwiek "bombę" jaką ponoć Kaczyńscy mają na Sikorskiego. Pewno będzie to zwykły "kapiszon" taki w stylu Ziobrowym :D
Wkrótce się dowiemy , a raczej poznamy po zachowaniu Tuska, czy Sikorski ma coś za uszami. Już za kilka dni Tusk będzie bowiem miał dostęp do tajnych informacji i wtedy zadecyduje.
Jestem jednak przekonany, że Kaczyńscy (czyt. PiS) jak zwykle robi wielki szum medialny, a potem zamilkną i będą coś tam bredzić, że Tusk też jest zdrajca - a frajerzy im uwierzą, bo faktów nie poznamy, są opatrzone klauzulą tajności - cwaniackie zagranie :D Typowe dla Kaczyńskich.
Oni po prostu nie znoszą nikogo, kto ma lepszy życiorys od nich i na dodatek nie kłania im się w pas.

Cytuj:
a także nie podobają mi się jego ataki na osobę Antoniego Macierewicza, który zrobił bardzo dużo dobrej roboty, i którego cenię jeszcze dużo wyżej, niż Sikorskiego)

Bardzo dobra robotę zrobił Macierewicz - bardzo dobrą. Szczególnie dla obcych wywiadów, kiedy to w swoim raporcie zdradził aktywnych agentów.
To naprawdę doskonała i fachowa robota. Za taką robotę w czasie wojny stawiało się zdrajcę pod murem i kończono sprawę kilkoma gramami ołowiu. Jednak w Polsce Kaczyńskich tacy "fachowcy" są wysoko oceniani. Prawdę mówi stare przysłowie - "Jaki pan, taki kram".

N lis 11, 2007 9:05

Cytuj:
Osiris Zobacz ten link
Hmmmm, tylko chyba pomyliłeś pojęcia.
Tu raczej chodzi o orzecznictwo, w sprawie orzekania o niepełnosprawności, a nie o orzeczeniach, czy dana osoba jest niezdolna(częściowo lub całkowicie), do pracy.
To dwie całkiem różniące się orzecznictwa stosowane przez różne komisje.
Jedne przy urzędach pracy, a drugie przy ZUS, więc chyba raczej rewolucji w komisjach zusowskich spodziewać się nie należy.

Orzecenie typu jest niezdolny do pracy jest orzeczeniem chorym..
UE wprowadzi jedną kategorię orzecznictwa.. Orzecznictwo polegające na niepełnosprawności.. ( utrata zdrowia w procentach ) Polska jest jeden z nielicznych krajów świata cywilizowanych gdzie istnieje pojęcie niezdolności do wykonywania pracy..zawodu.
Na dzień dzisiejszy 5 urzędów państwowych !!! orzeka o niepełnosprawności w ( podtekście orzecznictwa Zus tez jes mowa i niepełnosprawności) Prawa do wydawania renty ma KRUS i ZuS .
Mało tego te orzeczenia nie sa kompatybilne.. ze sobą.. !!!
Zostanie to zastąpione jednym systemem , który już teraz wiadomo będzie poza ZUS-em najprawdopodobniej zostanie system orzekania umieszczony przy NFZ-tach,..
Zostanie wprowadzona zasad że orzeka ktoś bezstronny.. ZUS orzeka niejako we własnej sprawie.. ZuS jest zainteresowany udowodnienie choremu że on jest zdrowy mimo braki słuchu rąk etc.

N lis 11, 2007 9:14
Godunow, mam nadzieję, że tak będzie jak piszesz.
Jednak zawsze jest tak, że ma być jakieś udogodnienie, a jest dokładnie odwrotnie.
Przykładem tego jest wewnętrzna komisja odwoławcza, której kiedyś nie było.
Przecież to następny sąd we własnej sprawie, a w rzeczywistości dodatkowy płotek do przeskoczenia w drodze do niezawisłego, obiektywnego prawdziwego sądu i biegłych przez niego powołanych.

N lis 11, 2007 9:25
ZUS dla obywatela w Polsce jest najbardziej wrogą instytucją...też wiem coś o tym - nie znają tam przepisów ustawy o rentach i emerytutach (w moim przypadku chodziło o tzw. okres nieskładkowy stażu pracy) :(

N lis 11, 2007 10:28

Za przekleństwa post godunowa został usunięty. Usunąłem również post osirisa, który był na niego odpowiedzią

N lis 11, 2007 16:34
http://wiadomosci.onet.pl/1639009,11,item.html

Wychodzi na to, że poza osobistą nienawiścią Kaczyński nie ma żadnych konkretnych argumentów na Sikorskiego.
Ot jakiego mamy prezydenta :D
Facet z nienawiści zdolny jest do poniżenia każdego.
Szkoda, ze to nie jest powód do tego by wysłać go na wcześniejszą emeryturę. Przestałby wtedy bruździć i mógłby wrócić do dzieł marksistowsko-leninowskich, może jakąś habilitację by zrobił :D

N lis 11, 2007 16:46

godunow i osiris - znacie zasady, uwagi co do działalności moderatorów owszem, ale w przeznaczonym do tego wątku w Moderacji, a nie tutaj

N lis 11, 2007 17:44
KOALICJA PO-PSL ZAPOWIADA ZNIESIENIE 12 DNI ZAKAZU
Wywalczone prawo przez PiS, do tego by godnie, w gronie rodzinnym mógł każdy obywatel spędzić święto, zaostanie zaprzepaszczone przez PO.
U Niemców nawet w niedzielę jest zakaz handlu, ale nie, My Polacy musimy być lepsi od wszystkich i bardziej papiescy od papieża.
Najważniejszy jest interes zamożnych, którzy w pogoni za jeszczę większą fortuną nie mają czasu robić zakupów w powszednie dni.
To jest ukłon w ich strone, i to właśnie lobby skutecznie załatwi szarego obywatela, który charuje nawet w święta.
Teraz dokładnie wiemy czyje interesy będzie przede wszystkim reprezentować PO (co dla mnie nie jest żadnym novum, ani zaskoczeniem)
PO zrobi wszystko, żeby bogatszym żyło się jeszcze lepiej, a biedny, żeby zasuwał w święta za te same pieniądze co zawsze, aby umozliwić bogaczom rozrywkę w święta polegającą na chodzeniu po sklepach.
PO ma w d......... niezamożną część społeczeństwa, za to gwiazdkę z nieba zerwie dla bogaczy.
To jest właśnie ta wielka różnica dzieląca PiS od PO, polegająca na tym, kto kogo reprezentuje i w czyim interesie rządzi.

Pn lis 12, 2007 10:30

Wywalczone prawo przez PiS, do tego by godnie, w gronie rodzinnym mógł każdy obywatel spędzić święto, zaostanie zaprzepaszczone przez PO.
U Niemców nawet w niedzielę jest zakaz handlu, ale nie, My Polacy musimy być lepsi od wszystkich i bardziej papiescy od papieża.
Najważniejszy jest interes zamożnych, którzy w pogoni za jeszczę większą fortuną nie mają czasu robić zakupów w powszednie dni.
To jest ukłon w ich strone, i to właśnie lobby skutecznie załatwi szarego obywatela, który charuje nawet w święta.
Teraz dokładnie wiemy czyje interesy będzie przede wszystkim reprezentować PO (co dla mnie nie jest żadnym novum, ani zaskoczeniem)
PO zrobi wszystko, żeby bogatszym żyło się jeszcze lepiej, a biedny, żeby zasuwał w święta za te same pieniądze co zawsze, aby umozliwić bogaczom rozrywkę w święta polegającą na chodzeniu po sklepach.
PO ma w d......... niezamożną część społeczeństwa, za to gwiazdkę z nieba zerwie dla bogaczy.
To jest właśnie ta wielka różnica dzieląca PiS od PO, polegająca na tym, kto kogo reprezentuje i w czyim interesie rządzi.

Za dużo się Marksa i Lenina w młodości naczytałeś. A czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci. Dlaczego Ty czy jakiś polityk ma mi zabraniać pracy w święta czy świątecznych zakupów. Co Tobie do tego? Nie chcesz, nie kupuj, zamiast ujadać jak pies ogrodnika.

Pomijam już fakt, że stosujesz tanią demagogię, bo właśnie bogaci mają lepsze rozrywki niż łażenie po sklepach. Wystarczy przejść się raz w niedzielę do supermarketu aby to zauważyć.

Pn lis 12, 2007 10:59
osiris, przeginasz z tą demagogią. Najpierw zarzucasz nam robienie z igły wideł a potem postępujesz w identyczny sposób. Po pierwsze: jeszcze nawet nie ma projektu ustawy o tym ani też nic konkretnego.

Po drugie: jakim bublem prawnym było te 12 dni zakazu miałeś przykład w listopadzie. Wyobrażasz sobie, żebym ja jadąc 1-go 800km autem nie mógł po drodze zatankować? Na jednym baku nie dojadę.

Jeśli chcą zlikwidować te 12 dni - chcę zobaczyć projekt ustawy i argumentację ekonomiczną i społeczną.

A jeśli chcą poprawić istniejący bubel - to należą im się brawa!!!

A możesz wstawić jakiegoś linka do poprzedniej wiadomości?

Bo bardzo ładnego, demagogicznego posta w stylu "oni stoją tam gdzie stało zomo" już napisałeś. Teraz czekamy na jakąś podstawę.

Crosis

Pn lis 12, 2007 10:59
Mnie zastanawia właśnie to co napisał Sweet. Paradoksalnie w okolicach świąt oraz w dni wolne od pracy najwięcej na zakupach jest właśnie tych mniej zamożnych ludzi. Oblężenie przeżywają wszystkie supermarkety sieciowe, Lidle, Biedronki itd.

Coś słabo osiris u Ciebie z rozeznaniem co się u nas w kraju dzieje.

Crosis

Pn lis 12, 2007 11:01

KOALICJA PO-PSL ZAPOWIADA ZNIESIENIE 12 DNI ZAKAZU

Ja jako ten super miłośnik Pisuarczyków nie jestem za handlemw niedzielę..
Skora nie katolicka Angali Niemcy Francja ograniczają w sposób wydatny handel w niedzielę i święta nic się nie stania jak go i u nas nie bedzie.
To nie takie dawne czas yw Anglii w niedziele nie wolno było rozgrywać
nawet meczy piłkarskich... Tyle tylko że PO jeszcze nie rządzi a się już straszy co to będzie..!! Nic też nie wiem by taki projekt wpłynął ustwawy do Sejmu..
Nie zdziwię się że znowu jakiś pisuarczyk napisze że winę za to że tej zimy spadnie śnieg na Syberii ponosi tylko i wyłącznie PO!! a osobiście Donald Tusk !

Pn lis 12, 2007 12:09
A jeśli chcą poprawić istniejący bubel - to należą im się brawa

Jeśli tylko o to chodzi, to nie mam nic przeciwko temu.
JEŚLI!!!
Cytuj:
A możesz wstawić jakiegoś linka do poprzedniej wiadomości?

O dziwo artykuł, który był z rana (na TVN24) na pierwszym miejscu gdzieś znikł, ale zapewniam, że tytuł tego artykułu został skopiowany, a nie wymyślny przeze mnie.
To do Crosisa.

Pn lis 12, 2007 12:24
Cytuj:
Paradoksalnie w okolicach świąt oraz w dni wolne od pracy najwięcej na zakupach jest właśnie tych mniej zamożnych ludzi.

To może wydawać się paradoks, ale łatwo to spostrzeżenie wyjaśnić.
Jeżeli Ci biedni lub mniej zamożni zasuwaja na okrągło przez cały tydzień, a czasami przez niedizelę i święta, to czasami i oni musza przyjść w taki dzień, a nie inny.
Mus to mus - przynajmniej dla nich.
Zresztą, czy strawdzałeś im dowody, że wiesz, iż to sami niezamożni szwędają się po marketach w niedzielę i święta.
Inna sprawa, że przeciez całe mniejzamożne społeczeństwo nie pracuje w handlu, więc naturalnym jest, że jakis procent takowych z nudów tam pojedzie.
Dla emerytów i rencistów, to w ogóle gratka, bo moga godzinami przechadzać sie po sklepie w sumie nic nie kupując.
Tam łażą wszyscy, bo z tego zrobiono modę (moim zdaniem szkodliwą)
zamiast zająć się dziećmi i rodziną, zabieramy wszystkich na wspólne , niedzielne zakupy, lub bezgotówkowe łażenie po sklepie.
Przecież to jest - moim zdaniem - chore.
Lepiej na spacer (z rodziną) po lesie pochodzić, bo to zdrowiej dla organizmu i portfela. :D
Cytuj:
Tyle tylko że PO jeszcze nie rządzi a się już straszy co to będzie

Tak deklarują, więc dlaczego nie wierzyć im na słowo?

Pn lis 12, 2007 12:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 133  Następna strona