Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
A teraz jakby z innej beczki, ale okazuje się, że całkowicie na temat.
Cytuj: Radziłem mu, żeby nie zjeżdżał na prawą stronę, tylko trzymał się środka drogi. I uważał na wzniesieniach - tak w TVN24 łamiącym się głosem opowiadał o przyczynach wypadku polskiego autokaru w Serbii drugi kierowca Zdzisław Kucharczyk. Jak powiedział, po wypadku nikt nie zaoferował mu pomocy. Kierowca potwierdził wcześniejsze doniesienia mediów, że jego kolega który prowadził w momencie wypadku, nie kierował wcześniej piętrowymi autobusami.
- Był doświadczonym kierowcą. Nie kierował jednak piętrowymi autobusami. Radziłem mu wcześniej, żeby nie zjeżdżał na prawą stronę, tylko trzymał się środka drogi. I uważał na wzniesieniach, bo autobus był bardzo ciężki, ważył 24 tony - mówił. Zdzisław Kucharczyk: Nie pamiętam dobrze wypadku
Dlaczego przywołałem tą wypowiedź?
Bo krajem naszym nie raz nie dwa kierują ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia o tym co robią i mogą doprowadzić do gorszej katastrofy niż kierowca tego autokaru, a zapewniam, że skutki będą bardziej tragiczniejsze.
|
Pn lip 14, 2008 14:42 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Bo krajem naszym nie raz nie dwa kierują ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia o tym co robią i mogą doprowadzić do gorszej katastrofy niż kierowca tego autokaru, a zapewniam, że skutki będą bardziej tragiczniejsze.
A to mnie nastraszyłeś.
|
Pn lip 14, 2008 14:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A to mnie nastraszyłeś.
Dobre i to.
Kropla drąży skałę. 
|
Pn lip 14, 2008 15:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A teraz proponuję coś lżejszego kalibru.
Tusk: dopilnuję, by wyjaśniono sprawę prezydenta Sopotu
Cytuj: Premier Donald Tusk zapowiedział, że dopilnuje, aby sprawa Jacka Karnowskiego była szybko i skutecznie wyjaśniona. Prezydent Sopotu oskarżony jest przez biznesmena z tego miasta o żądanie łapówki.
Źródło: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tusk-dopilnuje-by-wyjasniono-sprawe-prezydenta-Sopotu,wid,10153837,wiadomosc.html?ticaid=163ee
Mogę tylko obiecać, że My też dopilnujemy, tyle że Tuska. 
|
Pn lip 14, 2008 21:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
długie.... więć połowa z was nie przeczyta, druga połowa nie zrozumie, trzecia połowa się oburzy a czwarta połowa zaślepiona miłością do jaśnie rządzącego premiera napisze, że to stek bzdur - bo ci ostatni są najbardziej obiektywni
http://www.rp.pl/temat/9157.html
pozdrawiam
|
Wt lip 15, 2008 8:52 |
|
|
|
 |
genowef
|
outsider napisał(a): długie.... więć połowa z was nie przeczyta, druga połowa nie zrozumie, trzecia połowa się oburzy a czwarta połowa zaślepiona miłością do jaśnie rządzącego premiera napisze, że to stek bzdur - bo ci ostatni są najbardziej obiektywni http://www.rp.pl/temat/9157.htmlpozdrawiam połowy są dwie, nie ma więc "trzeciej i czwartej połowy"...
_________________ wiara to pewność bez dowodu
|
Wt lip 15, 2008 9:52 |
|
 |
Stanisław Adam
|
genowef napisał(a): połowy są dwie, nie ma więc "trzeciej i czwartej połowy"...
W państwie premiera-cudotwórcy połów może być więcej niż dwie. Jeśli tak zechce, a zechciał.
Wt lip 15, 2008 10:47 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Pan Premier z gospodarską wizytą na Ratuszu: Cytuj: Ciemne chmury nad Hanną Gronkiewicz-Waltz. Donald Tusk rozlicza prezydent Warszawy z realizacji obietnic wyborczych. Ze spotkania z partyjną koleżanką premier wyszedł niezadowolony.Więcej: Gronkiewicz-Waltz pod lupą
A ja myślę, że mu raczej ratuszowy bufet nie posłużył.
Musiało być coś nieświerzego, może farsz w kaczce?
Wt lip 15, 2008 11:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Było w miarę spokojnie aż tu:
Cytuj: Pijana matka nie zauważyła, że dziecko wypadło z jadącego samochodu Cytuj: Pijana 19-latka uderzyła dzieckiem o ścianę
Następuje jakaś dziwna - medialna - kumulacja zdarzeń.
Chyba Tusk niedługo wystąpi z jakimś nowym pomysłem i inicjatywą.
|
Wt lip 15, 2008 12:00 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Mało kto zauważył, że w przypadku wypadku śp. Geremka też była, nie tyle kumulacja, co koincydencja. Otóż tego dnia kończyła się pielgrzymka Rodziny Radia Maryja do Czarnej Madonny, Papież postawił stopę w kraju kangurów, a Prezydent z Sarkozym pochylili się nad Traktatem. Ponadto, to był 13 dzień miesiąca - dzień fatimski.
Przypadek to, czy konieczność? Fatum może?
Ciągle zastanawiam się co było prawdziwą przyczyną niezadowolenia Donka po wizycie u Hani i wydedukowałm, że to musiał być deser - lody nadziane gronkowcem.
Wt lip 15, 2008 14:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czy premier walczy z korupcją, czy tylko z tymi, którzy z korupcją walczyli? - pytał dramatycznie na konferencji prasowej Zbigniew Ziobro (PiS). Premier w odpowiedzi prezentował siłę spokoju. - Oczekuję bardzo energicznych działań ze strony prokuratury w sprawie domniemanej korupcji w sopockim ratuszu tak, by sprawa szybko znalazła wyjaśnienie - stwierdził. Jak dodał, jak tylko dowiedział się o podejrzeniach wobec Karnowskiego, powiadomił o nich ministra sprawiedliwości,
Ja mam pytanie do znawców prawa.
Czy jeżeli jesteśmy w posiadaniu wiadomości o ewidentnym przestępstwie, to zaraz musimy biegnąć do ministra sprawiedliwości, czy też do najbliższej prokuratury.
Mam jakieś dziwne przeświadczenie, że Donek poszedł do Ćwiąkalskiego nie w celu zawiadomienia tylko konsultacji, co z tym śmierdzącym fantem począć.
|
Wt lip 15, 2008 14:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tusk nie daje czasu na wytchnienie.
Co rusz jakaś "ciekawostka"
Syn Tuska szarga polski mundur
Cytuj: Syn premiera Michał Tusk paraduje po ulicy w mundurze polskiej armii! Takim samym, jakie noszą nasi żołnierze na zagranicznych misjach. Wojskowi nie mają wątpliwości - to, co robi młody Tusk, to obraza i szarganie munduru, Cytuj: Szef zarządu prewencji Komendy Głównej Żandarmerii Wojskowej, płk Jerzy Żygadło, wyjaśnia, że wzory umundurowania wojskowego są zastrzeżone. - Osoby cywilne nie mogą nosić oryginalnego umundurowania. Żandarmeria, tak samo jak policja, w takich przypadkach ma prawo je rekwirować. Nawet żołnierzom nie wolno nosić umundurowania polowego poza jednostką czy poligonem - mówi "Super Expressowi" Żygadło.
Źródło: http://fakty.interia.pl/polska/news/syn-tuska-szarga-polski-mundur,1146832
Ja się nie dziwię młodemu Tuskowi. każdy lubi się bawić w wojsko, a jego ojciec bawi się - dla odmiany - w rządzenie.
|
Śr lip 16, 2008 6:31 |
|
 |
Robur
|
Przytocze link poruszający ten problem. Osobiście uważam , że w takich przypadkach jest problem mediów ekspoloatujących cudze nieszczęście , mniej wina wielkich. Dlatego nie do końca zgadzam się z autorem w takim zestawiniu sprawy, niemniej wyjaśnia się tu pewna ciekawstkę ogromnego echa medialnego śmieci , nieproporcjanego do zajmowanego przez przez prof Geremka stanowiska.
|
Śr lip 16, 2008 9:05 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Węgielnice zamarły, kielnie z dłoni wypadły, fartuszki całe mokre.
Dzieci wdowy płaczą  :beksa::beksa::beksa::beksa::beksa::beksa::beksa::beksa::beksa::beksa:
Śr lip 16, 2008 11:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stanisław i osiris skutecznie zapracowują na takie wyniki
httP://wiadomosci.onet.pl/1789739,11,item.html
|
Śr lip 16, 2008 11:13 |
|
|
|