Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Autor |
Wiadomość |
Gita2
|
 Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Alus! Gdy brak Ci argumentów, aby obronić Twoich rządzących fanów czepiasz się poprzednich rządów PiS. Niestety nie obronisz w ten sposób obecnie rzadzących, gdyz to jest niemozliwe. Nie wiem czy PiS powróci do władzy, ale wiem i tego jestem pewna, że im dłużej rządzic będzie platforma, tym gorzej dla nas, no może z wyjatkiem Ciebie.
|
Pt sty 08, 2010 9:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus! Gdy brak Ci argumentów, aby obronić Twoich rządzących fanów czepiasz się poprzednich rządów PiS. Niestety nie obronisz w ten sposób obecnie rzadzących, gdyz to jest niemozliwe. Nie wiem czy PiS powróci do władzy, ale wiem i tego jestem pewna, że im dłużej rządzic będzie platforma, tym gorzej dla nas, no może z wyjatkiem Ciebie. Nie jest możliwa dyskusja w oderwaniu od przeszłości, to stanowi całościowy kontekst współczesnych problemów. Jeśli odebranie ubogim terenom prawa do należytej opieki zdrowotenej, nie stanowi dla Ciebie żadnego problemu - to tylko pogratulować patriotyzmu.
|
Pt sty 08, 2010 10:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Posłowie PiS-u wracają do komisji!!!
Szkoda tylko, że komisja znów zajmie się wyłącznie sobą, bo wiadomym jest że będzie ponowny wniosek o wykluczenie Wassermanna z komisji w celu jego ponownego, bezsensownego przesłuchania aby mieć tylko powód do ponownego jego wykluczenia. Będzie to następny powód do żenady w wykonaniu posłów PO i bieganie komisji za własnym ogonem i tak do 28 lutego. Plan destrukcji komisji jest planowo i skutecznie prowadzony.
|
Pt sty 08, 2010 10:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Posłowie PiS-u wracają do komisji!!!
Szkoda tylko, że komisja znów zajmie się wyłącznie sobą, bo wiadomym jest że będzie ponowny wniosek o wykluczenie Wassermanna z komisji w celu jego ponownego, bezsensownego przesłuchania aby mieć tylko powód do ponownego jego wykluczenia. Będzie to następny powód do żenady w wykonaniu posłów PO i bieganie komisji za własnym ogonem i tak do 28 lutego. Plan destrukcji komisji jest planowo i skutecznie prowadzony. Komisja będzie się zajmowac tylko sobą wzorem wszystkich innych komisji. A obie strony miały cos do ugrania i chłopaki się dogadali....nie wypadało PO głosować "za", to zrobił to koalicjant PSL. Pokazówka była dla nas...oni poprostu robili interesy... To cos podobnego do bitwy o samolot 
|
Pt sty 08, 2010 10:46 |
|
 |
SweetChild
|
Gita2 napisał(a): Alus! Gdy brak Ci argumentów, aby obronić Twoich rządzących fanów czepiasz się poprzednich rządów PiS. Niestety nie obronisz w ten sposób obecnie rzadzących, gdyz to jest niemozliwe. Jeśli mogę sobie pozwolić na szczerość, to krytyka rządu PO w tym wątku jest tak słaba, że nawet ten co najwyżej przeciętny rząd w zasadzie nie potrzebuje obrony  Gita2 napisał(a): Nie wiem czy PiS powróci do władzy, ale wiem i tego jestem pewna, że im dłużej rządzic będzie platforma, tym gorzej dla nas, no może z wyjatkiem Ciebie. Pewnie tych wyjątków trochę by się nazbierało 
|
Pt sty 08, 2010 10:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oglądałam tydzień temu program w TVReligia o przebaczaniu, z udziałem dziennikarza z TVN (zapomniałam nazwiska), kapłana i pani psycholog. Poruszonokwestie przebaczania między politykami - poza przypadkiem zawzietej niechęci między Wałęsą a Kaczyńskimi, w pozostałych przypadkach trudno mówic o przebaczaniu. Dziennikarz mówił jak to technicznie wygląda - panowie na wizji skaczą sobie do oczu, zarzucają sobie wzajemnie kłamstwa, złą wolę, a po wygaszeniu kamer ustalają do kogo dziś idą i kto stawia. Cały ten cyrk medialny jest dla nas, wedle maxymy - "ciemny lud to kupi".
|
Pt sty 08, 2010 11:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Faktem jest, że to teatrzyk dla pospólstwa, ale nie można przyjmować a priori iż każda władza będzie robić to samo bo przecież tak nie jest. Mimo iż popijają razem za kulisami nie znaczy, że mają dokładnie te same poglądy. Inaczej było za PiS a inaczej jest za PO i chyba zgodzisz się z tym droga Alus?
|
Pt sty 08, 2010 11:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Faktem jest, że to teatrzyk dla pospólstwa, ale nie można przyjmować a priori iż każda władza będzie robić to samo bo przecież tak nie jest. Mimo iż popijają razem za kulisami nie znaczy, że mają dokładnie te same poglądy. Inaczej było za PiS a inaczej jest za PO i chyba zgodzisz się z tym droga Alus? Oczywiście....przeciwnik rządów PO nie zyskuje miana ZOMO Rzadna władza nie jest jednakowa, ale wszystkie mają zasadniczy, podstawowy priorytet....właśnie WŁADZĘ.
|
Pt sty 08, 2010 11:38 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Cały ten cyrk medialny jest dla nas, wedle maxymy - "ciemny lud to kupi". Też tak uważam. Dodam tu starszą maksymę - "chleba i igrzysk". Obecnie igrzyska dla ludu to ten "cyrk medialny", gdzie każdy widz mniej lub bardziej sympatyzuje ze swoim gladiatorem, który z kolei okłada "słownym mieczem" gladiatora przeciwnika. A mniej więcej co cztery lata głosujemy na  lub  . osiris napisał(a): Inaczej było za PiS a inaczej jest za PO i chyba zgodzisz się z tym droga Alus? Wprawdzie nie do mnie pytanie, ale odpowiem w swoim imieniu: gdyby nie media, to nie wiem, czy zauważyłbym jakieś zasadnicze różnice.
|
Pt sty 08, 2010 11:38 |
|
 |
MarcinStroszek
|
A ja powiem że za rządów PiS, wprowadzano sporo ulg prorodzinnych, wprowadzono waloryzacje rent i emerytur, dwukrotnie wzrosła najniższa płaca( raz o prawie 70 zł netto), a PO ulgi znosi, teraz wprowadzono prawo że przez pierwszy rok pracodawca moze pracownikowi zaplacic 1000 zł brutto, na reke okolo 700-750 zł, a jeszcze za PiS najmniej mozna bylo dostac 900-950. Nie wszystko było złe w PiSie, oj nie.....
_________________ Mój blog pisany w dialekcie górnośląskim - www.regional-silesia.blog.onet.pl
|
Pt sty 08, 2010 12:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MarcinStroszek napisał(a): A ja powiem że za rządów PiS, wprowadzano sporo ulg prorodzinnych, wprowadzono waloryzacje rent i emerytur, dwukrotnie wzrosła najniższa płaca( raz o prawie 70 zł netto), a PO ulgi znosi, teraz wprowadzono prawo że przez pierwszy rok pracodawca moze pracownikowi zaplacic 1000 zł brutto, na reke okolo 700-750 zł, a jeszcze za PiS najmniej mozna bylo dostac 900-950. Nie wszystko było złe w PiSie, oj nie..... Coś Ci się z tym 70 zł pokićkało - 2005r - 849zł - 2006r - 899,10 zł - 2007r - 936zł - 2008r - 1126 zł - 2008 - 1276zł PiS podnosił jeszcze w okresie prosperity przy 6 % PKB.
|
Pt sty 08, 2010 12:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Oczywiście....przeciwnik rządów PO nie zyskuje miana ZOMO Nie bój nic. PO nie jest tak łagodne jak baranek, bo chyba baranki nie mogą wyciąć watahy. A Palikot i Niesiołowski sypią jak z rękawa inne inwektywy, więc nie udawaj iż PO to niewiniątka przy PiS.
|
Pt sty 08, 2010 14:27 |
|
 |
Gita2
|
osiris napisał(a): Cytuj: Oczywiście....przeciwnik rządów PO nie zyskuje miana ZOMO Nie bój nic. PO nie jest tak łagodne jak baranek, bo chyba baranki nie mogą wyciąć watahy. A Palikot i Niesiołowski sypią jak z rękawa inne inwektywy, więc nie udawaj iż PO to niewiniątka przy PiS. Osiris! to było powiedziane jeszcze dosadniej:"wyrżnąć watahy" Takie i temu podobne przejawy "miłości" z ust platformersów sa na porządku dziennym. Może, to, że dzisiaj dostali w zęby/wypowiedź Gowina/ nauczy ich nieco pokory, MOŻE  !
|
Pt sty 08, 2010 17:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Takie i temu podobne przejawy "miłości" z ust platformersów sa na porządku dziennym. To jest oczywistość której nie chce zauważyć Alus i tylko z rozrzewnieniem wspomina o ZOMO i gdzie kto stał. ALUS ta melodia stała się już nudna. Kaczyński popełnił wiele gaf, ale PO już dawno go przegoniła i to wcale nie w gafach tylko w wypowiedziach z premedytacją aby obrazić.
|
Pt sty 08, 2010 17:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Cytuj: Oczywiście....przeciwnik rządów PO nie zyskuje miana ZOMO Nie bój nic. PO nie jest tak łagodne jak baranek, bo chyba baranki nie mogą wyciąć watahy. A Palikot i Niesiołowski sypią jak z rękawa inne inwektywy, więc nie udawaj iż PO to niewiniątka przy PiS. Niewiniątka nie wchodzą do parlamentu....tylko ci, którzy mają coś do zaoferowania ciemnemu ludowi  Jak Kali ubliżać to gafa - jak PO to premedytacja 
|
Pt sty 08, 2010 17:49 |
|
|
|