Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 7:42

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 93  Następna strona
 Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli 
Autor Wiadomość
Post Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
SweetChild napisał(a):
ak mi się skojarzyło z tym, co cytowałaś za tvn24 o jakimś wpisie na rosyjskim forum.

Gdyby to było tylko info z tvn 24- to masz rację- ale słyszałam także wypowiedź pana profesora Jaroszyńskiego , który mówił, że czytał fora rosyjskie i są tam rzeczy, w które się nie chce wierzyć.

Ja nie buduje mojej teorii na jednym fakcie- tylko zbiorze faktów.

SweetChild napisał(a):
A ja muszę się przyznać, że ta wiara od początku przychodzi mi z trudem... Ale dopóki nie ma oficjalnych komunikatów podważających koncepcję przypadku, to przyjmuję ją jako obowiązującą.

Cóż -ktoś powiedział wersja oficjalna, czyli wersja WSI- FSB :mad:

Ciekawe czy dopuszczamy myśl, że katastrofie nad Gibraltarem ktoś pomógł?
A jeśli tak- to czemu teraz nie dopuszczamy myśli, ze ktoś pomógł.
Profesor Krasnodębski powiedział o mediach, że nas rozczulają i nami sterują.

Jeszcze nie ma wyników śledztwa- jednak wszelkie pytania, wątpliwości juz zostały ośmieszone jako "teorie spiskowe"- czyli postawione na równi z Elvis żyje i lądowanie na księżycu to film Kubricka.

Michnik podziękował "braciom Moskalom"- co dla mnie brzmi makabrycznie, bo śledztwo jeszcze nie jest zamknięte.

Geonides napisał(a):
Teresse, zapewne w ustalenia międzynarodowej komisji, że to błędna decycja pilota spowodowała katastrofę też pewnie nie uwierzysz. Bo przecież BYŁ spisek.

Naprawdę są już takie ustalenia ?

Na szczęście nasza prokuratura nic nie wyklucza- choć i głośno tez nie można o tym mówić i bada amatorski filmik nakręcony po katastrofie.

http://www.youtube.com/watch?v=Cg05Oumm ... iv-1r-5-HM

Tu macie ten film. Nie mówię, że zgadzam sie z komentarzami jakie tam są.

Pt kwi 16, 2010 17:14

Teresse napisał(a):
Ciekawe czy dopuszczamy myśl, że katastrofie nad Gibraltarem ktoś pomógł?
A jeśli tak- to czemu teraz nie dopuszczamy myśli, ze ktoś pomógł.

Dopuszczam myśl, że katastrofie nad Gibraltarem ktoś pomógł, ale uważam, że w takim wypadku odbyło się to za wiedzą i cichym pozwoleniem Brytyjczyków. Mieliśmy wojnę i sojusz ze Stalinem był bardzo ważny dla aliantów, nawet gdyby trzeba było kogoś poświęcić...

Dzisiaj nie widzę powodu, aby USA czy Unia miała oddawać w ręce Rosji "swoje" terytorium. A jeśli nie, to Rosjanie ryzykowaliby poważny konflikt przy dość mizernych korzyściach. To trochę jak szarpanie tygrysa za wąsy - przyjemność niewielka a ryzyko spore.

Mimo to ja dopuszczam myśl, że pod Smoleńskiem ktoś pomógł. Tak samo jak dopuszczam myśl, że nikt nie pomógł i był to wypadek.

Pt kwi 16, 2010 17:42
zbanowany na stałe

To, ze jakies ptaszysko zaczelo dziobac zwloki i je zastrzelono lub wybuchala amunicja to raczej nie. Dobijano swiadkow tego supertajnego zamachu. Moze mniej wiarygodne, ale jakie ciekawe!
Tych wszystkich idiotow gazetowych wyrazajacych opinie "Ja to nie wiem, ale..." nalezaloby postawic pod sad wojskowy, za probe szkalowania panstwa polskiego. Tak, wlasnie polskiego, niby zachwyconego tymi wybrykami! Myslicie, ze Rosjanie MUSIELI isc nam tak dalece na reke jak to zrobili? Troche logiki!

Pt kwi 16, 2010 18:03
SweetChild napisał(a):
Dopuszczam myśl, że katastrofie nad Gibraltarem ktoś pomógł, ale uważam, że w takim wypadku odbyło się to za wiedzą i cichym pozwoleniem Brytyjczyków. Mieliśmy wojnę i sojusz ze Stalinem był bardzo ważny dla aliantów, nawet gdyby trzeba było kogoś poświęcić...

Dzisiaj nie widzę powodu, aby USA czy Unia miała oddawać w ręce Rosji "swoje" terytorium. A jeśli nie, to Rosjanie ryzykowaliby poważny konflikt przy dość mizernych korzyściach. To trochę jak szarpanie tygrysa za wąsy - przyjemność niewielka a ryzyko spore.

Mimo to ja dopuszczam myśl, że pod Smoleńskiem ktoś pomógł. Tak samo jak dopuszczam myśl, że nikt nie pomógł i był to wypadek.

Ja tak samo- dopuszczam obydwie hipotezy.

Jednak nie zgodzę się, ze Rosjanie cokolwiek ryzykowali.

Kto niby dziarsko by ruszył za Gdańsk ?

Wtedy stał by się aktualny ten wiersz

"Racja stanu"

Kiedy w Katyniu ziemia na światło wydała
Mierzwę trupów- pobite, porzucone ciała...
Jak skwapliwe pyskali nasi politycy.
Realni demokraci, trzeźwi anglofile
Żeby nie mówić o byle mogile...
Żeby nie psuć humory angielskiej ulicy...
Żeby nie robic gwałtu z jednego Katynia...
Bo pan Goebbels o Katyń Sowiety obwinia.
więc jak Nam demokratom popierać Goebbelsa?
Jak za Goebbelsem Rosję oskarżyć przed światem?
Jak nam Anglię przed takim stawić dylematem?
Szyki psuć Churchillowi, drażnić Pana Wellesa?
A jeszcze ktoś napisze "Polacy faszyści".
Basują Goebbelsowi z wspólnej nienawiści.
Do sowieckiego raju..ręka rękę myje.
Jak polski demokrata ten zarzut przeżyje?
Więc trzeźwi, polityczni, realni i mili.
Zrobili tak, że właśnie wiemy jak zrobili.

@Tak- Dural- dobijanie to głupota- strzały mogły oddać się same- tak się pono dzieje jak broń wpadnie do ognia...

Jednak ciekawy jest los tego filmiku- który został zdjęty przez uploadera po kilku godzinach. Jakoś to się wpisuje w to zamknięcie forum, które podało news o zwinięciu dodatkowego sprzętu z lotniska.

Pt kwi 16, 2010 18:24

Najnowsze
http://www.youtube.com/watch?v=AZ5Vjjoz ... r_embedded

Pt kwi 16, 2010 18:28
Teresse napisał(a):

Jednak ciekawy jest los tego filmiku- który został zdjęty przez uploadera po kilku godzinach. Jakoś to się wpisuje w to zamknięcie forum, które podało news o zwinięciu dodatkowego sprzętu z lotniska.

No wiesz, jeśli to w Twoich oczach przemawia na korzyść tego usuniętego materiału, to chyba kochałabyś spam... Ja też jako admin usuwam wszelkie kretyństwa. Co nie znaczy że w nie wierzę :roll:

Pt kwi 16, 2010 18:30
Teresse napisał(a):
Profesor Krasnodębski powiedział o mediach, że nas rozczulają i nami sterują.

Prof. Krasnodębski już w poniedziałek obwieścił koniec Polski.
Jak posłuchamy jeszcze prof. Zybertowicza, posła Maciarewicza, to może zaczniemy wierzyć, że już żyjemy w innym wymiarze.
A inni dowodzić będą, że Jarosław Kaczyński stoczył bój z braćmi moskalami i "wyrwał ciało swego brata" z ich łap
http://wyborcza.pl/1,75248,7779113,0_Ry ... kiego.html

Pt kwi 16, 2010 18:32
Strzały w filmiku - nigdy z was nikt nie palił ogniska nigdy nie słyszał strzelających odgłosów z ognia?
Przecież różne przedmioty pod wpływem temperatury mogły plonąc wynuchać.

Pt kwi 16, 2010 18:38
zbanowany na stałe

Moje wyjasnienie jest takie. Przypadkowi ciekawscy buszuja po miejscu wypadku, moze z checi pomocy, moze szabrownicy, a straz oddaje ostrzegawcze strzaly w powietrze, by ich wyploszyc.
To pewnie nie przejdzie, za proste.

Pt kwi 16, 2010 19:10
Liam napisał(a):
Teresse napisał(a):

No wiesz, jeśli to w Twoich oczach przemawia na korzyść tego usuniętego materiału, to chyba kochałabyś spam... Ja też jako admin usuwam wszelkie kretyństwa. Co nie znaczy że w nie wierzę :roll:

No niestety, ale to nie admin usunął- tylko użytkownik. Jak znasz się uploadzie w youtibue- to wiesz, że film usuwa albo uploader albo youtube.

Dural napisał(a):
Moje wyjasnienie jest takie. Przypadkowi ciekawscy buszuja po miejscu wypadku, moze z checi pomocy, moze szabrownicy, a straz oddaje ostrzegawcze strzaly w powietrze, by ich wyploszyc.
To pewnie nie przejdzie, za proste.

Ależ całkiem możliwe.

Z głosów- oprócz wulgaryzmów udało mi się rozpoznać jedynie "Dawaj gnata".

Pt kwi 16, 2010 19:35
Teorie spiskowe teoriami, a wiecie jak zarabiaja gazety na tragedii? .....nekrolog na pierwszej stronie GW kosztuje 15 tys zł, a w Rzepie 60 tys. złotych.

Pt kwi 16, 2010 20:09
zbanowana na stałe

Alus napisał(a):
Strzały w filmiku - nigdy z was nikt nie palił ogniska nigdy nie słyszał strzelających odgłosów z ognia?

masz ludzi za głupków?

Pt kwi 16, 2010 21:44

Cytuj:
nigdy z was nikt nie palił ogniska
W necie ktoś się wypowiadał, że to był odgłos broni krótkiej.
Dla mnie to była bardziej strzelba (lub inna broń długa).
Materiał zostanie zbadany, to rozwiniemy ten wątek.
Jeśli nie było manipulacji, to będzie można się wypowiadać, czy "ktoś kogoś dobijał" czy tylko wróble straszył.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt kwi 16, 2010 21:52
Bardzo interesująco o tym pisze ktoś przedstawiający się jako mundurowy- i on przypuszcza, że to strzały z Makarovów a nie z Glocków (broń BOR-u).

Cytuj:
Glock jest na nabój parabellum 9x19, makarov 9x18, to różne pociski. Dźwięk
zależny jest w dużej mierze od konstrukcji broni która go odpala oraz rodzaju
odpalanego naboju. Tak, ten dźwięk na filmie MOŻE pochodzić od makarova ale nie
od glocka. To są różne dźwięki. A czy pochodzi - miło by było jakby ktoś
doczytał, że nie upieram się, że pochodzi tylko że powinna to wyjaśnić
ekspertyza na którą czekam.

Co oczywiscie nie znaczy, że miało miejsce dobijanko- ale po prostu Rosjanie strzelali do gapiów.

W 53 sekundzie słychać "Strielaj". Tylko musicie dać b. głośno.

Niezwykle ciekawa jest także historia tego filmiku.

Po kilku godzinach uploader usunął film ( to wiem) i pono całe konto użytkownika z youtube- tego sama nie sprawdziłam.

Dzięki przytomności internautów zgrano jednak filmik z youtube i teraz pełno go w sieci.

Zajęła się juz nim prokuratura.

TVN puściło go, ale bez dźwięku.

Dla mnie najbardziej jednak ponurym newsem dnia- był fakt, ze wieniec przetrwał nieuszkodzony.

Róże przetrwały- ludzie zmasakrowani. :shock:

Pt kwi 16, 2010 22:18
zbanowana na stałe

Teresse napisał(a):

Dla mnie najbardziej jednak ponurym newsem dnia- był fakt, ze wieniec przetrwał nieuszkodzony.

Róże przetrwały- ludzie zmasakrowani. :shock:

no to jest w tym wszystkim dziwne - :? tzn dla tych ludzi dziwne,którz wierzą w wypadek <LOL>

Pt kwi 16, 2010 23:24
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 93  Następna strona