Dziwna metamorfoza abonamentu TVP
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Dziwna metamorfoza abonamentu TVP
Pierwsze słyszę o przystawkach wewnętrznych - Liam. Nowoczesny telewizor po prostu posiada tuner cyfrowy a nie przystawkę. To jest standard dla takich telewizorów a nie jakieś majsterkowicza ulepszenia. Oj ludzie, zabieracie się za dyskusję o technice mając o tym dosyć słabe pojęcie. Widzę że Was w salonie zrobią na szaro wpychając np. telewizor HD Ready zamiast Full HD i mający za mało wejść HDMI. Idąc do sklepu weźcie kogoś kumatego ze sobą bo wyjdziecie może z tanim telewizorem ale też i badziewnym. Widzę, że owi młodzi, wykształceni z wielkich miast jakoś słabo radzą sobie z nową techniką a naśmiewają się z pisiorów takich jak ja.
|
Śr gru 15, 2010 19:26 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Gita2 pisze o braku kompleksowej informacji K... m...c. Zaraz mnie poniesie. Osiris Twoje komentarze sa komentarzami pajaca. Co ja ma wspolnego z Donkiem? Jaka ja mam milosc do PO? Ja juz nieraz powtarzalem, ze sa oni zlem koniecznym. Nic wiecej. Jak ja moge byc nastawiony materialistycznie do zycia, kiedy pisze, przyjedz zabierz DARMO! To ze Tusk zlapal cie "in flagranti" z malzonka nie swiadczy o nieustannym wieszaniu psow na Tusku.  Troche samokrytyki Don Juanie.  Przystawka o ktorej pisze liam i Alus nie moze kosztowac 50 zetow, to za malo. No i powtorze, ludzie czym sie przejmowac? Zanim bedzie wylacznie dygitalna wasze stare graty sie rozsypia.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Śr gru 15, 2010 19:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czepiasz się słówek. Chodzi o to samo. Nazwij to tunerem czy przystawką, nie ma znaczenia. Po prostu od kilku lat są one integralną częścią produkowanych telewizorów. Ten, który ja kupiłem pięć (sześć już chyba) lat temu jej nie miał. HD Ready czy Full HD też nie ma tu większego znaczenia, to kwestia jakości obrazu, a nie możliwości odbioru: http://www.bozo.pl/Nowosci/hd-ready-full-hd/14-02-2009/ Oba są przystosowane do odbioru sygnału cyfrowego.
|
Śr gru 15, 2010 19:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: HD Ready czy Full HD też nie ma tu większego znaczenia, Jak nie jesteś estetą to może i dla Ciebie nie ma ale są ludzie inni którzy zwracają na takie niuanse uwagę. A różnica w jakości jest spora i zauważalna, ale jeśli dla młodych, wykształconych z wielkich miast nie stanowi to różnicy to ich problem. Dla mnie, pisiora z ciemnogrodu ma to zasadnicze znaczenie mimo iż jestem zacofany technicznie rodem ze średniowiecza. Dlatego ja będę oglądał film z odtwarzacza Blu-Ray a ty z DVD. 
|
Śr gru 15, 2010 19:36 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Widzę, że owi młodzi, wykształceni z wielkich miast jakoś słabo radzą sobie z nową techniką a naśmiewają się z pisiorów takich jak ja. No, ale chyba sam przyznasz, troche glupoty w Tobie drzemie, nie? Ja, jako ateista jestem wszechstronnie wyksztalcony (  ). Elektronika to dla mnie pryszcz. Z checia popatrze na rady osirisa, co do zakupu odbiornika TV.  Tylko zeby nie bylo jak z prosba o skrypt w pythonie. Pamietasz?  Cytuj: ale są ludzie inni którzy zwracają na takie niuanse uwagę. Tak? To teraz podaj stacje ktora w Polsce nadaje Full HD. OK.
|
Śr gru 15, 2010 19:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Tak? To teraz podaj stacje ktora w Polsce nadaje Full HD. OK. Każda platforma cyfrowa podaje owe stacje, które nie są stacjami jako takimi tylko tematycznymi kanałami. Discovery, MTV, National Geo, Animal Planet.......etc. plus TVN HD. TVP HD, Polsat HD. a także cała plejada kanałów filmowych jak HBO, FOX, Canal+, Cinemax....etc. Do odbioru tych programów potrzebne są nie tylko tunery cyfrowe ale dodatkowo takie które mogą dekodować i podawać na ekran obraz w wysokiej rozdzielczości czyli Full HD. Cytuj: Tylko zeby nie bylo jak z prosba o skrypt w pythonie. Pamietasz?  http://www.python.rk.edu.pl/w/p/wprowadzenie-do-pythona/
|
Śr gru 15, 2010 19:41 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Full HD to 1080p. Nie ma komercyjnie tak szybkich zlaczy, satelitarnych mysle. Full HD jest mozliwe przez TV kablowa i o to mi chodzi. Sygnaly z satelity sa PRZETWARZANE. Ja zadalem pytanie; ktora z POLSKICH stacji nadaje Full HD. He, he, to Ty jeszcze chcesz mnie do pythona wprowadzic? Glupota ludzka nie zna granic, rzeczywiscie. Ja przypomne, chcialem skrypt pozwalajacy na zaladowanie tabeli ze strony jscript. Wlasciwie po co ja to pisze? Ponizam sie.
|
Śr gru 15, 2010 19:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ja przypomne, chcialem skrypt pozwalajacy na zaladowanie tabeli ze strony jscript. Wlasciwie po co ja to pisze? Ponizam sie. Myślisz, że jak wiesz coś więcej ode mnie w danym zakresie to znaczy ze zjadłeś wszystkie rozumy to się grubo mylisz. Cytuj: Full HD to 1080p. Nie ma komercyjnie tak szybkich zlaczy, satelitarnych mysle To że myślisz nie jest na to dowodem. Tunery są przystosowane do full hd , ready hd a jakiej jakości idzie obraz z satelity tego nie wiem bo nie mam możliwości technicznego badania owej jakości. Zaś mając blu-ray można cieszyć się najlepsza jakością obrazu, chyba że kupiliśmy TV HD Ready a nie Full HD.
|
Śr gru 15, 2010 19:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Cytuj: HD Ready czy Full HD też nie ma tu większego znaczenia, Jak nie jesteś estetą to może i dla Ciebie nie ma ale są ludzie inni którzy zwracają na takie niuanse uwagę. A różnica w jakości jest spora i zauważalna, ale jeśli dla młodych, wykształconych z wielkich miast nie stanowi to różnicy to ich problem. Dla mnie, pisiora z ciemnogrodu ma to zasadnicze znaczenie mimo iż jestem zacofany technicznie rodem ze średniowiecza. Dlatego ja będę oglądał film z odtwarzacza Blu-Ray a ty z DVD.  Czyli osiris, zgaduje, nie jestes jeszcze biednym emerytem?
|
Śr gru 15, 2010 20:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czyli osiris, zgaduje, nie jestes jeszcze biednym emerytem? Chcę w ten sposób odkłamać stereotyp pisiora. Wyznawcy sekty PiS nie wyglądają jak pomarszona, szczerbata babunia w berecie moherowym nie odróżniająca adapteru "Bambino" od odtwarzacza DVD czy Blu-Ray i rysująca kredą po monitorze LCD myśląc że to tablica. To PO robi z elektoratu PiS-u ciemniaków i próbuje społeczeństwu wmówić iż to ciemnogród walczący z postępem technicznym. Ja jestem fanem wszystkiego co nowe oprócz pseudonowości politycznych. DURAL i tak będzie mnie przepytywać cal po calu aby udowodnić że jestem ciemny jak tabaka w rogu aby odtrąbić sukces iż konstatacja piarowców PO jest całkowicie słuszna.
Ostatnio edytowano Śr gru 15, 2010 20:26 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Śr gru 15, 2010 20:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Cytuj: HD Ready czy Full HD też nie ma tu większego znaczenia, Jak nie jesteś estetą to może i dla Ciebie nie ma ale są ludzie inni którzy zwracają na takie niuanse uwagę. A różnica w jakości jest spora i zauważalna, ale jeśli dla młodych, wykształconych z wielkich miast nie stanowi to różnicy to ich problem. Dla mnie, pisiora z ciemnogrodu ma to zasadnicze znaczenie mimo iż jestem zacofany technicznie rodem ze średniowiecza. Dlatego ja będę oglądał film z odtwarzacza Blu-Ray a ty z DVD.  Estetą akurat rzeczywiście jestem, ale do zaspokajania estetycznych potrzeb telewizja mi nijak nie służy. Osobiście w ogóle nie oglądam od ładnych kilku lat. Ewentualnie czasem jakiś film, ale do tego mi czytnik DVD w komputerze, ewentualnie wypad do kina absolutnie wystarcza.  Miałem na myśli wcześniejsze posty i straszenie ludzi że im telewizję zabiorą. W tym kontekście przechwałki o Blu-Ray brzmią dziwnie a dyskusja o jakości HD Full/Ready po prostu nie na miejscu: osiris napisał(a): Kto zakupił płaski telewizor z tunerem cyfrowym może spać spokojnie ale przecież większość Polaków ma zwykłe, kineskopowe, analogowe telewizory. Jedyny plus to ten, że opanowana przez PO TVP nie będzie mogła robić wody z mózgów staruszkom, bo to ich generalnie dotknie ten problem, czyli dobra nasza.
|
Śr gru 15, 2010 20:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re:
Pytaj baby która ma na bakier z elektroniką Telewizor mam 2 letni "Sony", a UPC dostarczyło tylko dekoder do odbioru za 50 zł.
|
Śr gru 15, 2010 20:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Miałem na myśli wcześniejsze posty i straszenie ludzi że im telewizję zabiorą. Jeżeli ich nie będziemy odpowiednio edukować to rzeczywiście zostaną pozbawieni na jakiś czas telewizji, ale każdy medal ma dwie strony bo jak wcześniej napisałem odetnie to TVP ogłupiacza od mas. Czyli będzie to problem rządzących a nie PiS-u, dlatego też nie rozumiem zasmucenia ze strony ND.
|
Śr gru 15, 2010 20:30 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
W kazdym zakresie. No wlasnie. Ja tak. Cytuj: Zaś mając blu-ray można cieszyć się najlepsza jakością obrazu, chyba że kupiliśmy TV HD Ready a nie Full HD. No to sie ciesz. Nastepny frajer kupiony na bajer. 
|
Śr gru 15, 2010 20:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to mnie oświeć! Rozumiem że odtwarzacz Blu-ray nie podaje na telewizor obrazu Full HD? A więc jakim kodekiem jest skompresowany sygnał HD z satelity, bo może ja się mylę i mnie sprowadzisz na ziemię? I przy okazji. Czy Blender używa Pythona?
|
Śr gru 15, 2010 20:34 |
|
|
|