Agitacja polityczna z ambony
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Agitacja polityczna z ambony
Cytuj: Kaczyński unika jak może jakiegokolwiek kontaktu z Komorowskim czy też Tuskiem. Na jego miejscu robiłbym to samo. Po prostu są ludzie, z którymi nie ma się ochoty mieć jakiegokolwiek kontaktu. Do takowych należą właśnie m.in. Komorowski i Tusk.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn gru 27, 2010 22:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Kaczyński unika jak może jakiegokolwiek kontaktu z Komorowskim czy też Tuskiem. Na jego miejscu robiłbym to samo. Po prostu są ludzie, z którymi nie ma się ochoty mieć jakiegokolwiek kontaktu. Do takowych należą właśnie m.in. Komorowski i Tusk. To proste. Jeżeli ma się na coś alergię to się unika alergenów. 
|
Pn gru 27, 2010 22:38 |
|
 |
Johnny99
|
Dokładnie. Osobiście sądzę, że w towarzystwie Pierwszego Myśliwego Rzeczpospolitej nie wytrzymałbym nawet minuty. Nie ośmieliłbym się od nikogo wymagać takiego poświęcenia. Niedawno przekonał się o tym np. Obama.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn gru 27, 2010 22:41 |
|
|
|
 |
kenfollett
zbanowany na stałe
|
Cytuj: To proste. Jeżeli ma się na coś alergię to się unika alergenów W takim razie wszelkie próby pojednania z Kaczyńskim sa skazane z góry na niepowodzenie. Jego Przemadrzała Kurduplowatość, wszystkich traktuje z góry uważajac się za pępek świata, a szczerze mówiąc to jest tegoż świata odb...m  No i poza tym jest od zawsze politycznym warchołem.
|
Wt gru 28, 2010 7:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Na jego miejscu robiłbym to samo. Po prostu są ludzie, z którymi nie ma się ochoty mieć jakiegokolwiek kontaktu. Do takowych należą właśnie m.in. Komorowski i Tusk. W niebie też sobie zażyczysz oddzielnej komnatki......
|
Wt gru 28, 2010 9:12 |
|
|
|
 |
kenfollett
zbanowany na stałe
|
[quote="AlusW niebie też sobie zażyczysz oddzielnej komnatki......[/quote] No to chyba nie w niebie, ale niżej i nie komnatki, a kociołka 
|
Wt gru 28, 2010 9:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: No to chyba nie w niebie, ale niżej i nie komnatki, a kociołka  Na jedno wychodzi...
|
Wt gru 28, 2010 9:33 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
kenfollett napisał(a): W takim razie wszelkie próby pojednania z Kaczyńskim sa skazane z góry na niepowodzenie. Jego Przemadrzała Kurduplowatość, wszystkich traktuje z góry uważajac się za pępek świata, a szczerze mówiąc to jest tegoż świata odb...m  No i poza tym jest od zawsze politycznym warchołem. Ciekawe czy faktycznie widzisz się z nim na co dzień czy tylko smęcisz bo Ci za to płacą. Ja osobiście nie znam Kaczyńskiego. I pewnie nie poznam nigdy. To nie moja bajka. Ale klepanie wszem i wobec jak to nienawidzę kogoś jest wyjątkowo żałosne.
|
Wt gru 28, 2010 9:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ale klepanie wszem i wobec jak to nienawidzę kogoś jest wyjątkowo żałosne. Chyba się mylisz, bo ONI nazywają to językiem miłości i pojednania. To dodatkowa próbka tegoż: Cytuj: Jego Przemadrzała Kurduplowatość, wszystkich traktuje z góry uważajac się za pępek świata, a szczerze mówiąc to jest tegoż świata odb...m  No i poza tym jest od zawsze politycznym warchołem.
Z tego teksu aż tchnie pojednaniem i miłością. 
Ostatnio edytowano Wt gru 28, 2010 10:16 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
Wt gru 28, 2010 10:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Cytuj: Ale klepanie wszem i wobec jak to nienawidzę kogoś jest wyjątkowo żałosne. Chyba się mylisz, bo ONI nazywają to językiem miłości i pojednania. To dodatkowa próbka tegoż: Cytuj: Jego Przemadrzała Kurduplowatość, wszystkich traktuje z góry uważajac się za pępek świata, a szczerze mówiąc to jest tegoż świata odb...m  No i poza tym jest od zawsze politycznym warchołem.
Z tego teksu aż tchnie pojednaniem i miłością.  Najlepszy ekspert od nienawiści i skrzywdzonych wypowiedział  ......
|
Wt gru 28, 2010 10:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Powinniśmy założyć nowy słownik tłumaczący z polskiego na polski język PO:
plwociny - sam miód agresja - miłość inwektywy - peany nic nierobienie - pracowitość (vide ostatnia ofensywa w sejmie) plucie w twarz - bratanie się i pojednanie
MY po prostu źle tłumaczymy ich intencje, słowa i gesty i dlatego potrzeba stworzenia takie słownika jest wielka.
|
Wt gru 28, 2010 10:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Powinniśmy założyć nowy słownik tłumaczący z polskiego na polski język PO:
plwociny - sam miód agresja - miłość inwektywy - peany nic nierobienie - pracowitość (vide ostatnia ofensywa w sejmie) plucie w twarz - bratanie się i pojednanie
MY po prostu źle tłumaczymy ich intencje, słowa i gesty i dlatego potrzeba stworzenia takie słownika jest wielka. Użyczasz pisowskiego słownika ......taka beziteresowna hojnośc na Nowy Rok Aby Ci zaoszczędzić czasu na bezproduktywną odpowiedź http://wiadomosci.wp.pl/kat,1371,title, ... prasa.html
|
Wt gru 28, 2010 10:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pieronek jest jednym z największych entuzjastów rządu PO więc nie dziwią tego typu wypowiedzi i to dopiero jest agitacja czysto polityczna. Nazwanie wiernych oczadziałymi jest zaiste bardzo chrześcijańskie szczególnie w wykonaniu hierarchy kościelnego. Wstyd i nic więcej! Jeśli te słowa wypowiedział Pieronek to już kuriozum, bo co mu do polityki żeby miały miejsca takie stwierdzenia w ustach duchownego który jest przeciwko agitacji politycznej: Cytuj: . Nie oceniał zasług prezydenta, ale stwierdził, że ta decyzja była błędna z punktu widzenia politycznego No to albo walczymy z polityką w kościele albo odwrotnie bo Pieronek coś pomylił. No chyba że zwalczamy ogień ogniem.
Ostatnio edytowano Wt gru 28, 2010 10:47 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Wt gru 28, 2010 10:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Pieronek jest jednym z największych entuzjastów rządu PO więc nie dziwią tego typu wypowiedzi i to dopiero jest agitacja czysto polityczna. Nazwanie wiernych oczadziałymi jest zaiste bardzo chrześcijańskie szczególnie w wykonaniu hierarchy kościelnego. Wstyd i nic więcej! I zapewne podzielasz zdanie: Cytuj: Po prostu są ludzie, z którymi nie ma się ochoty mieć jakiegokolwiek kontaktu. Do takowych należą właśnie m.in. bp Pieronek
|
Wt gru 28, 2010 10:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: I zapewne podzielasz zdanie: Nie nie podzielam bo tak jak z Tobą dyskutuję to i z nim chętnie bym podyskutował ale nie mam możliwości a zapewne nie raz bym go zawstydził. ( i może vice versa) Ja nie czuję do nich obrzydzenia a jedynie niechęć co nie oznacza całkowitego wykluczenia. Za to PO stosuje taktykę wykluczenia swoich oponentów. Kto nie jest z nami jest naszym wrogiem więc trzeba go zlikwidować bez wchodzenia w sens tego słowa.
|
Wt gru 28, 2010 10:49 |
|
|
|