Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 22:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
 Agitacja polityczna z ambony 
Autor Wiadomość

Post Re: Agitacja polityczna z ambony
Cytuj:
Kaczyński unika jak może jakiegokolwiek kontaktu z Komorowskim czy też Tuskiem.

Na jego miejscu robiłbym to samo. Po prostu są ludzie, z którymi nie ma się ochoty mieć jakiegokolwiek kontaktu. Do takowych należą właśnie m.in. Komorowski i Tusk.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn gru 27, 2010 22:36
Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
Kaczyński unika jak może jakiegokolwiek kontaktu z Komorowskim czy też Tuskiem.

Na jego miejscu robiłbym to samo. Po prostu są ludzie, z którymi nie ma się ochoty mieć jakiegokolwiek kontaktu. Do takowych należą właśnie m.in. Komorowski i Tusk.

To proste.
Jeżeli ma się na coś alergię to się unika alergenów. ;)

Pn gru 27, 2010 22:38

Dokładnie. Osobiście sądzę, że w towarzystwie Pierwszego Myśliwego Rzeczpospolitej nie wytrzymałbym nawet minuty. Nie ośmieliłbym się od nikogo wymagać takiego poświęcenia. Niedawno przekonał się o tym np. Obama.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn gru 27, 2010 22:41
zbanowany na stałe

Cytuj:
To proste.
Jeżeli ma się na coś alergię to się unika alergenów

W takim razie wszelkie próby pojednania z Kaczyńskim sa skazane z góry na niepowodzenie. Jego Przemadrzała Kurduplowatość, wszystkich traktuje z góry uważajac się za pępek świata, a szczerze mówiąc to jest tegoż świata odb...m :D No i poza tym jest od zawsze politycznym warchołem.

Wt gru 28, 2010 7:18
Cytuj:

W niebie też sobie zażyczysz oddzielnej komnatki......

Wt gru 28, 2010 9:12
zbanowany na stałe

[quote="AlusW niebie też sobie zażyczysz oddzielnej komnatki......[/quote]

No to chyba nie w niebie, ale niżej i nie komnatki, a kociołka :D

Wt gru 28, 2010 9:14
Cytuj:
No to chyba nie w niebie, ale niżej i nie komnatki, a kociołka :D

Na jedno wychodzi...

Wt gru 28, 2010 9:33

kenfollett napisał(a):
W takim razie wszelkie próby pojednania z Kaczyńskim sa skazane z góry na niepowodzenie. Jego Przemadrzała Kurduplowatość, wszystkich traktuje z góry uważajac się za pępek świata, a szczerze mówiąc to jest tegoż świata odb...m :D No i poza tym jest od zawsze politycznym warchołem.

Ciekawe czy faktycznie widzisz się z nim na co dzień czy tylko smęcisz bo Ci za to płacą. Ja osobiście nie znam Kaczyńskiego. I pewnie nie poznam nigdy. To nie moja bajka. Ale klepanie wszem i wobec jak to nienawidzę kogoś jest wyjątkowo żałosne.

Wt gru 28, 2010 9:50
Cytuj:
Ale klepanie wszem i wobec jak to nienawidzę kogoś jest wyjątkowo żałosne.

Chyba się mylisz, bo ONI nazywają to językiem miłości i pojednania. ;)

To dodatkowa próbka tegoż:
Cytuj:
Jego Przemadrzała Kurduplowatość, wszystkich traktuje z góry uważajac się za pępek świata, a szczerze mówiąc to jest tegoż świata odb...m :D No i poza tym jest od zawsze politycznym warchołem.

Z tego teksu aż tchnie pojednaniem i miłością. :D

Ostatnio edytowano Wt gru 28, 2010 10:16 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Wt gru 28, 2010 10:10
osiris napisał(a):
Cytuj:
Ale klepanie wszem i wobec jak to nienawidzę kogoś jest wyjątkowo żałosne.

Chyba się mylisz, bo ONI nazywają to językiem miłości i pojednania. ;)

To dodatkowa próbka tegoż:
Cytuj:
Jego Przemadrzała Kurduplowatość, wszystkich traktuje z góry uważajac się za pępek świata, a szczerze mówiąc to jest tegoż świata odb...m :D No i poza tym jest od zawsze politycznym warchołem.

Z tego teksu aż tchnie pojednaniem i miłością. :D

Najlepszy ekspert od nienawiści i skrzywdzonych wypowiedział :D ......

Wt gru 28, 2010 10:13
Powinniśmy założyć nowy słownik tłumaczący z polskiego na polski język PO:

plwociny - sam miód
agresja - miłość
inwektywy - peany
nic nierobienie - pracowitość (vide ostatnia ofensywa w sejmie)
plucie w twarz - bratanie się i pojednanie

MY po prostu źle tłumaczymy ich intencje, słowa i gesty i dlatego potrzeba stworzenia takie słownika jest wielka.

Wt gru 28, 2010 10:16
osiris napisał(a):
Powinniśmy założyć nowy słownik tłumaczący z polskiego na polski język PO:

plwociny - sam miód
agresja - miłość
inwektywy - peany
nic nierobienie - pracowitość (vide ostatnia ofensywa w sejmie)
plucie w twarz - bratanie się i pojednanie

MY po prostu źle tłumaczymy ich intencje, słowa i gesty i dlatego potrzeba stworzenia takie słownika jest wielka.

Użyczasz pisowskiego słownika ......taka beziteresowna hojnośc na Nowy Rok :D :lol:
Aby Ci zaoszczędzić czasu na bezproduktywną odpowiedź
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1371,title, ... prasa.html

Wt gru 28, 2010 10:34
Pieronek jest jednym z największych entuzjastów rządu PO więc nie dziwią tego typu wypowiedzi i to dopiero jest agitacja czysto polityczna.
Nazwanie wiernych oczadziałymi jest zaiste bardzo chrześcijańskie szczególnie w wykonaniu hierarchy kościelnego.
Wstyd i nic więcej!

Jeśli te słowa wypowiedział Pieronek to już kuriozum, bo co mu do polityki żeby miały miejsca takie stwierdzenia w ustach duchownego który jest przeciwko agitacji politycznej:
Cytuj:
. Nie oceniał zasług prezydenta, ale stwierdził, że ta decyzja była błędna z punktu widzenia politycznego

No to albo walczymy z polityką w kościele albo odwrotnie bo Pieronek coś pomylił.
No chyba że zwalczamy ogień ogniem.

Ostatnio edytowano Wt gru 28, 2010 10:47 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt gru 28, 2010 10:38
osiris napisał(a):
Pieronek jest jednym z największych entuzjastów rządu PO więc nie dziwią tego typu wypowiedzi i to dopiero jest agitacja czysto polityczna.
Nazwanie wiernych oczadziałymi jest zaiste bardzo chrześcijańskie szczególnie w wykonaniu hierarchy kościelnego.
Wstyd i nic więcej!

I zapewne podzielasz zdanie:
Cytuj:
Po prostu są ludzie, z którymi nie ma się ochoty mieć jakiegokolwiek kontaktu. Do takowych należą właśnie m.in. bp Pieronek

Wt gru 28, 2010 10:44
Cytuj:
I zapewne podzielasz zdanie:

Nie nie podzielam bo tak jak z Tobą dyskutuję to i z nim chętnie bym podyskutował ale nie mam możliwości a zapewne nie raz bym go zawstydził. ( i może vice versa)
Ja nie czuję do nich obrzydzenia a jedynie niechęć co nie oznacza całkowitego wykluczenia.
Za to PO stosuje taktykę wykluczenia swoich oponentów.
Kto nie jest z nami jest naszym wrogiem więc trzeba go zlikwidować bez wchodzenia w sens tego słowa.

Wt gru 28, 2010 10:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona