Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Dariusz-555
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
stan wojny ? przeciez Polsce i tak zagraza wojna . zapytaj kogokolwiej w PL czy wie do jakiego schronu ma sie udac w razie wojennego zagrozenia .
|
Śr wrz 09, 2015 19:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ty wiesz? Co to ma do wiary w zbawcza moc dekretow pana prezydenta? Wierzysz, ze on sam z siebie wymysli takie przepisy, zeby Polske zbawic? Parlamentarzysci wielu kadencji podobno Polske zrujnowali, a pan prezydent Duda, nasz mesjasz z nieba, sam z siebie uzdrowi ZUS, KRUS, NFZ, gospodarke, zabroni umow smieciowych, da kazdemu pensje minimalna 10 tysiecy zlotych itp itd. A potem mu to wszystko Sejm zatwierdzi ( w razie gdybys nie doczytal, kto naprawde Polska rzadzi).
No, chyba, ze sie pan prezydent pani (prawie premier) Szydlo poradzi a Prezes zaklepie. Wtedy, tak. Bedzie wojna.
|
Śr wrz 09, 2015 19:58 |
|
 |
dominikbartlomiej
|
Jakie to ma znaczenie jaki jest prezydent - imho - swój chłop, trudne ma zadanie. Potrzeba za niego modlitwy różańcowej jak nic, żeby się nie 'zepsuł' i był 'twardy'.
_________________ Warto zerknąć: Egzorcyzmy | Mamre | Różaniec | Modlitwy i życiorysy świętych | Życie wieczne
|
Śr wrz 09, 2015 20:41 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
zbawi Polske czy nie zbawi , mnie juz meczy wieczna niemoc uzdrowienia Najjasniejszej Rzeczpospolitej .
|
Śr wrz 09, 2015 21:05 |
|
 |
dominikbartlomiej
|
Nie zbawi, bo Bóg ma Moc zbawiać, ale rozum jak ma i wiarę w sercu, może sporo zrobić albo chociaż zapobiec wielu głupim pomysłom tych, którzy mają wartości w 'tyle'.
_________________ Warto zerknąć: Egzorcyzmy | Mamre | Różaniec | Modlitwy i życiorysy świętych | Życie wieczne
|
Śr wrz 09, 2015 21:14 |
|
|
|
 |
zepp
|
Dariusz-555 napisał(a): ja tez nie rozumiem tekstow pisanych przez Alus ale sie juz tym nie przejmuje . prezydent ma wszelkie mozliwosci i wszelka wladze odnosnie remontowania zrujnowanej Polski , ta mozliwosc to DEKRETY . wystarczy chciec . a jego poprzednik ( pan Bronislaw ) wcale sie nie nazywa jak tu sie podaje . nie chce mi sie jednak tego drazyc . jedno jest pewne - dosc teoretycznego panstwa .
ktos tu pisze ze Mazowiecki to maz stanu , dowiedzcie sie zatem czym zajmowal sie w latach 50 - tych . Hmm... taki np. św. Paweł , ten, jak domyślam się, to dopiero ma u ciebie przechlapane , wszak w ewangeliach zapisane, czym się zajmował młodzieńcem będąc.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Cz wrz 10, 2015 7:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
dominikbartlomiej napisał(a): Nie zbawi, bo Bóg ma Moc zbawiać, ale rozum jak ma i wiarę w sercu, może sporo zrobić albo chociaż zapobiec wielu głupim pomysłom tych, którzy mają wartości w 'tyle'. Bądź wola Twoja..... Nie troszczcie się zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień samo o sobie troszczyć się będzie(Mt 6,34)........i zabezpieczanie się na kolejne 5 lat urlopem bezpłatnym mając non stop zabezpieczenie na poziomie ponadprzeciętnym....godny wzór człowieka wiary....
|
Cz wrz 10, 2015 8:01 |
|
 |
Dariusz-555
|
kolejny minus dla prezydenta Dudy . podczas wizyt zagranicznych opowiada Polonii ze nie oplaca sie wracac do kraju bo nadal syf .
|
Śr wrz 16, 2015 13:51 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
To i minus dla Ciebie. Ty opowiadasz to samo. 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr wrz 16, 2015 14:01 |
|
 |
Dariusz-555
|
zatem udowodnij chlopcze , mocno przegiales pale !
|
Śr wrz 16, 2015 14:06 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Kilka postów wyżej Cytuj: mnie juz meczy wieczna niemoc uzdrowienia Najjasniejszej Rzeczpospolitej Cytuj: nie widze go przy remontowaniu zdewastowanej naszej Ojczyzny . zaczynam miec obawy . . . . wcześniej Cytuj: do Poszukującej - zwiałem jak zobaczyłem na umowie śmieciowej 50 zł ( PIĘĆDZIESIĄT ) miesięcznie Cytuj: co ja tu robie ? jestem z takich samych powodów jak Ty czyli - $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ Cytuj: do Kael - jeżeli w RP jest tak słodko ( czytaj - " w miare normalnie " ) to co Ty tam robisz w tych Niemcach , Szwajcariach itd. ? wracaj na " zieloną wyspe" . przecież jest " w miare normalnie " Cytuj: gratuluje Ci Kael poczucia humoru , skoro twierdzisz że obecna Polska jest ( cytuje Ciebie ) w miare normalna . no , "fajna" jest ta " w miare normalność " czyli bieda , bezrobocie , zrujnowana gospodarka , służba zdrowia horror , gigantyczne zadłużenie i 1,2 miliona następnych Polaków przygotowanych do ewakuacji z " w miare normalnej III RP " . wracaj do zdrowia Kael . Cytuj: podsumowując dialog z Alicją - rok temu Polacy dowiedzieli się ( dzięki kelnerom z restauracji "sowa" ) trochę prawdy czyli państwo polskie istnieje już tylko teoretycznie a gospodarka to kamieni kupa .
o 18 letnim oczekiwaniu 62 - latki na lekarza specjaliste było ok pół roku temu w polskim parlamencie . wyimaginowane problemy ?
TRR nie było w III RP lecz w PRL . znowu Twój ulubiony "newsweek " zapodał Ci złe informacje .
jako katolik modle się o uczciwość niedzielnych wyborów by Polacy przestali być zalewani kłamstwami w stylu "żyjemy w złotym wieku " . Cytuj: Equleus , na Twoje pytanie o świetną robote w Polsce jest jedna odpowiedź - to już przeminęło z wiatrem . jeśli ktoś pisze że bez trudu można znaleźć prace za 2 - 3 tyś , to znaczy że ma bardzo egzotyczne poczucie humoru . Alicjo , zaprzestań zapodawać tu te Twoje ulubione "wiarygodne" źródła . realia są takie że kolejne 1,5 miliona Polaków szykuje się do pakowania walizek . Mógłbym tak jeszcze trochę kontynuować. To wszystko Twoje wpisy. Czy uważasz, że w ten sposób zachęcasz ludzi do powrotu z emigracji? 
|
Śr wrz 16, 2015 15:26 |
|
 |
Dariusz-555
|
gratuluje wypocin . chocbys niewiadomo jak dlugo to kontynuowal , nie znadziesz nic o mojej krytyce Polski za granica .
|
Śr wrz 16, 2015 16:42 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Dariusz-555 napisał(a): gratuluje wypocin . chocbys niewiadomo jak dlugo to kontynuowal , nie znadziesz nic o mojej krytyce Polski za granica . Grunt to mieć dobre samopoczucie i praktykować wyparcie. Prawda? Przez sporą część Twoich wpisów emanuje niechęć do "syfu" w Polsce. Czy to zachęta do powrotu? Nie musisz odpowiadać. Kto ma oczy ten widzi.
|
Śr wrz 16, 2015 17:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No coz. To chwalebna cecha: samokrytyka. Nazwac wlasne wpisy “wypocinami“ nie kazdy potrafi.
|
Śr wrz 16, 2015 17:29 |
|
 |
Dariusz-555
|
niechec do syfu zaczela sie od firmy " aspekt " ( Torun , ul . Sienkiewicza ) czyli 50 zl miesiecznie . po 2 i pol godziny mialem dosc , co dalej opisywalem .
milo mi bylo dzisiaj odwiedzic Radio Maryja . Viva Ojciec Dyrektor !
|
Śr wrz 16, 2015 18:27 |
|
|
|