Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 20:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość
Post Re: Uchodzcy a Kosciół
Cytuj:
Ale co zrobic z uchodzcami, ktorzy wlasnie juz u nas sa? No?

Co ty mi cierpienia chrzescijan wypominasz, jak sam nie chcesz ich przyjac, bo moze pod przebraniem dziewczynki islamista sie ukrywa?
Jak ty w ogole tym przesladowanym chrzescijanom pomogles? Straszac islamistami?
Zalosne...Naprawde zalosne.

Kael, a teraz powiedz mi gdzie pomiędzy nimi są chrześcijanie? Podaję tutaj fakty, niejednokrotnie a fakty wyglądają w taki sposób że to są muzułmanie, ci którzy tutaj przybywają. W Syrii chrześcijanie stanowią zaledwie 10% społeczności, wiele z nich zostało na miejscu co przyznaje nawet ta prezes fundacji Estera, mówiąc że trzeba im pomagać tam na miejscu bo oni tam zostali.

Tylko 20% spośród tych imigrantów to są Syryjczycy - tylko 20% - a te 80%? Dodajmy do tego że dokumenty na bycie syryjczykiem możesz sobie dość łatwo zakupić, wystarczy tylko dwa zdjęcia i kasa, i masz paszport syryjski w ręku. W takim razie ile jest tych realnych Syryjczyków, i kolejna sprawa, ilu wśród tych Syryjczyków realnie wynaje chrześcijaństwo skoro chrześcijan jest tam zaledwie mały odsetek, niecałe nawet 10%? To niewiele. To nie bajki, to jest realna sprawa.

Ponadto, wywiad węgierski doszedł do pewnych źródeł gdzie w Pakistanie i w Afganistanie odkryto sieć przemytniczych biur oferujących wypad do Europy - drogą wodną, lądową i nawet powietrzną. Imigranci mają nawet specjalny przewodnik imigranta, - gdzie, co i jak. To nie są uchodźcy i chrześcijan wśród nich jak na lekarstwo. I to jest prawdą.

,
Cytuj:
Jak ty w ogole tym przesladowanym chrzescijanom pomogles?

Myśląc o tym i starając się jechać na misje w te zagrożone, objęte wojną tereny aby pomagać na miejscu? Ale wiesz, jechać tam to nie jest takie łatwe. I to nie jest tak że powiesz, hej, jestem ochotnikiem zabierzcie mnie ze sobą.

Pn wrz 21, 2015 21:28
bramin napisał(a):
Akruk ma tez wiedze wlana a nie nabyta bo choc nie zna niemieckiego to od razu wiedzial, ze niejaki bramin podaje linki do prawicowch gazet. Przeciez z "Die Welt" to sie wie, proste?
Nie wiem, jak tam w twojej wsi, ale w mojej, że "Die Welt" jest prawicowe, to wiedza tak samo trywialna, jak to, że "Le Figaro" jest prawicowy, w przeciwieństwie do lewicowego "Libération". Kupa prostych ludzi to wie bez znajomości francuskiego.

bramin napisał(a):
Innych gazet nie chcialo mu sie sprawdzac. Ot taki leniuszek :D.
A po co mam sprawdzać, jak wszystkie wyszukiwania były przez google.de? 9:10 że reszta to też gazety niemieckie i też prawicowe.

bramin napisał(a):
Acha, Frondzi i innych gazet nie znam i nie czytam. Przepraszam, chyba cie rozczarowalem.
("Aha" piszemy inaczej). Rozumiem, że Frondzi nie czytasz, bo do Niemiec nie dociera? Poproś kogoś, niech ci podsyła.

Pn wrz 21, 2015 21:47
W jerozolimskim meczecie Al-Aksa imam Szejk Muhammad Ajed wygłosił mowę skierowaną do tzw. uchodźców, twierdząc, że "zdepczą" oni i "podbiją" państwa Europy.

Przemówienie zostało wygłoszone 11 września 2015 r., w rocznicę terrorystycznych zamachów na World Trade Center w Nowym Jorku.

Szejk Muhammad Ajed powiedział:

Niewierni chcą nas dręczyć. Chcą nas upokorzyć. Koran mówi: "Żydzi i chrześcijanie nigdy nie będą z was zadowoleni". Ale my nigdy nie podążymy za ich religią. Ta ciemna noc się skończy i wkrótce ich zdepczemy, zgodnie z wolą Allaha. Niemcy nie są krajem pełnym współczucia, chcącym przyjmować uchodźców z Syrii i Iraku, czy palestyńskich uchodźców z Lewantu lub innych miejsc.

Europa stała się stara i niedołężna, potrzebuje nowych zasobów ludzkich. A żadna siła nie jest tak potężna jak ludzka siła nas, muzułmanów. Muzułmanie, mówią Niemcy w swoich gospodarczych raportach, potrzebują 50 tys. młodych robotników. Teraz mają 20 tys. i chcą kolejnych 30 tys. i więcej, by pracowali w ich fabrykach.

Niemcy nie są powodowani współczuciem dla Lewantu, jego ludzi i uchodźców. W całej Europie serca natchnięte są nienawiścią wobec muzułmanów. Chcieliby, abyśmy byli martwi. Ale stracili płodność, więc szukają jej wśród nas. Damy im płodność! Rozmnożymy z nimi nasze potomstwo, ponieważ podbijemy ich kraje - czy chcecie tego, czy nie, Niemcy, Amerykanie, Francuzi, Włosi i wszyscy wam podobni. Przyjmijcie uchodźców! Wkrótce zgromadzimy ich w imię nadchodzącego Kalifatu. Powiemy wam: "To nasi synowie".

Wt wrz 22, 2015 2:33

Może choć raz bylibyśmy mądrzy przed szkodą, zwłaszcza że jest parę krajów wcale nieodległych, które przećwiczyły temat mniejszości (?) muzułmańskiej .
Niby na razie nam zalew nie grozi, przecież z tej szumnie sprowadzonej grupki syryjskich chrześcijan została u nas niewielka część : i tak będzie póki jesteśmy biedniejsi od krajów zachodnich. To się jednak zmienia, po pierwsze ( bogacimy się), po drugie zaś jeszcze chwila , a obecne kraje docelowe imigrantów zatkają się. Wtedy zerkną oni ( imigranci) i na nas łaskawszym okiem.
Jasne ,że nawet sprowadzenie 12 tys. nie zachwieje proporcjami w naszym kraju, zwracam tylko uwagę, że tę liczbę trzeba przemnożyć kilku/kilkunastukrotnie, bo przecież w UE zasada łączenia rodzin jest obligatoryjna, a rodziny mają liczne.
Wracając do wywołanej przeze mnie kwestii Birmingham, wyjaśniam , ze znam ją nie tylko z przytoczonych linków, mam rodzinę w Anglii, często tam bywam, znam sytuację z pierwszej ręki : nawet nie z mediów, bo w mediach te tematy nie pojawiają się często z powodu głęboko zakodowanej "political correctness ".

Wt wrz 22, 2015 7:31

akruk napisał(a):

Nie trzeba znać niemieckiego ani być wróżbitą, żeby wiedzieć, że "Die Welt" (pierwszy odnośnik, następnych nie chciało mi się sprawdzać) to dziennik prawicowy.

Die Welt prawicowy o silnie lewicowym odchyleniu, opanowany przez lewaków i głoszący lewicową poprawność polityczną. Niestety, w Niemczech nie ma nielewicowego pisma o zasięgu krajowym. Nawet FAZ jest lewicowy, tylko nieco mniej.

Wt wrz 22, 2015 7:49

Kiedyś śmieszyło, teraz zawiera groźbę:
Na ulicy w Monachium policjant Ahmed zwraca się do kolegi pokazując mu prawo jazdy:
Patrz Abdul, co za dziwne nazwisko: "Müller".
A gdy już się ziści, to zamiast Monachium będzie Poznań, Kraków, Warszawa ...

Podziwiam muzułmanów za ich zaangażowanie religijne. Oni żyją religią od obudzenia się do zaśnięcia. Tym bardziej dziwię się komunistom, że walcząc z wszelkimi religiami nienawidzą tylko chrześcijan, w szczególności katolików (rozmytych, nieaktywnych). A równocześnie hołubią islam, który ich zniszczy na samym początku.
Komuniści bronią imigrantów, zapraszają ich, walczą o ich prawa. Zachowują polityczną poprawność. I nagle, w ramach tej poprawności wymsknie się coś na temat Mahometa. A potem nagle są zaskoczeniu, że gdzieś wybucha bomba, spada samolot lub tryska krew.
Equuleuss przytacza treści źródłowe. Niestety, nie dotrą one do komunistycznych głów, dopóki ostrze noża nie dotknie gardła. A wtedy będzie za późno.

Analogia: Wydaje mi się, że obecni muzułmanie korzystają z metod wypracowanych przez Lenina i Stalina: infiltrują, zastępują, likwidują. Obecnie trwa drugi etap. Mam duże szanse, że nie dożyję trzeciego etapu. Ale moje dzieci będą świadkami tego. Jako chrześcijanie ...

Wt wrz 22, 2015 8:21
Post Re: Uchodzcy a kosciół
Idący napisał(a):
niewiarek napisał(a):
Kościół katolicki tak się chwali, ...

Kościół katolickie się nie chwali. Niczym. Kościół się doskonali. Już przez XX wieków. I wciąż staje się coraz lepszym.

Katolicy gotowi są przyjąć imigrantów. Ale nie tych, których się boją. Nie tych, którzy z kałaszami i bombami zdobywają nowe terytoria.
Gotowi jesteśmy przyjąć tych, którzy nasz szanują tak, jak my ich. Którzy szanują nasze prawa, naszą religię, naszą tradycję.

Starasz się wyszydzić katolików. Zastanów się, czy przyjmiesz do swojego domu kogoś, kto zamiast chodzić do WC będzie Ci robić kupy na środku dywanu. Oglądasz reportaże i widzisz, że 7- % - 80 % stanowią młodzi silni ludzie. Czego szukają? Dobrego socjalu, nowego lebensraumu?
Wiesz, że zgodnie z prawem europejskim, jak przyjmiesz jednego takiego, to będziesz musiał przyjąć całą jego rodzinę (nawet jeśli za jakiś czas się ożeni). Wszystkie jego żony, wszystkie dzieci, rodziców jego i jego wszystkich żon, a także dziadków. Jesteś w stanie zapewnić im wszystkim lokum, wyżywienie? Zbudujesz im meczety? Badź odpowiedzialny.

Moim zdaniem należy pomóc w stabilizacji w ojczyznach, wspomóc je finansowo, gospodarczo, organizacyjnie i politycznie. Najgorsze arabskie reżimy były lepsze od terroryzmu islamskiego.

Nie dziwię się temu, że wielu Polaków nie chce w Polsce ani jednego muzułmańskiego migranta. Polacy chcą bezpieczeństwa we własnej ojczyźnie. Nie chcą żadnego zamachu terrorystycznego czy nawet islamizowania naszego państwa. Polacy chcą życ bezpiecznie. Nieprzyjmowanie muzułmanów do Europy nie wynika z niechęci do tego, aby mieli oni godne życie, ale z chęci zabezpieczenia naszego kontynentu przed ich światopoglądem. Pomoc takim osobom powinna być udzielana w krajach należących do ich kręgu kulturowego, nie na unijnej ziemi. Analogia z koniem trojańskim ciśnie się na usta... Polacy nie chcą wpuścić konia trojańskiego na swą ziemię i mają rację. Chyba nikt nie chciałby zginąć w zamachu terrorystycznym dokonanym przeciwko niewiernym.

Nie ma się co oburzać na kraje, które nie przyjmują muzułmańskich imigrantów - robią to ze względów bezpieczeństwa, nie chcą islamizacji i, chociażby potencjalnych, terrorystów.
Moją naturę jakoś bardziej mierzi to, co robią niektórzy muzułmanie (np. zamachy terrorystyczne, mordowanie niemuzułmanów), niż ewidentnie grzeszne czyny zlaicyzowanego Zachodu (jak legalizowanie homozwiązków czy wycofywanie chrześcijaństwa z życia publicznego).

Wt wrz 22, 2015 11:06

Chyba już nie jesteśmy ksenofobami, skoro premier Kopacz zdradziła Grupę Wyszechradzką pod presją Tuska służącego Merkel?
Każdy z prominentów PO posiada po kilka mieszkań. Żądam, aby każdy z nich oddał (okresowo, tylko do czasu, jak będą chcieli korzystać) jedno z nich na potrzeby serdecznie witanych (przez nich) imigrantów.

Śr wrz 23, 2015 8:10

Pisałeś do nich w tej sprawie?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Śr wrz 23, 2015 8:35
Uchodźcy w Europie i Polsce, to precyzyjny plan masoński:zdusić chrześcijaństwo rękoma islamistów.

Śr wrz 23, 2015 8:59

W celu?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Śr wrz 23, 2015 9:18
Moderator

W celu zastąpienia opresyjnego chrześcijaństwa przez ugodowy i tolerancyjny islam.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr wrz 23, 2015 11:08
Soul33 napisał(a):
W celu zastąpienia opresyjnego chrześcijaństwa przez ugodowy i tolerancyjny islam.

A ja bym napisała: W celu zastąpienia "opresyjnego chrześcijaństwa" przez "ugodowy i tolerancyjny islam"

Śr wrz 23, 2015 11:33

Przez zachowanie Imigrantów i Niemiec lepiej rozumie się to Orędzie
http://paruzja.info/en/29-oredzia/luty- ... ow-hitlera
Cytuj:
Będą oni (Imigranci muzułmańscy i afrykańscy) traktowani jak dzieci, ale będą deptani, gdyż zostaną zniewoleni (przez wyżywanie się pożądliwości seksualnych, zmysłowych, obietnic reichu) globalną grupę, która działa w parze z europejskimi przywódcami.

Śr wrz 23, 2015 11:36
Moja mentalność czuje jakąś niechęć i "wrogość" do muzułmańskich imigrantów - nie to, aby czynić im krzywdę, tylko to, aby nie dopuścić do ich przybywania do Europy. Ich religia kojarzy mi się ze zniewoleniem, wysokim poziomem praktyk "obrzędowych" (np. ablucje, modlitwa pięć razy na dobę). Bulwersujący jest dla niej sposób traktowania "niewiernych" (np. zabijanie czy gwałcenie). Przerażające treści w tym artykule: http://wiadomosci.onet.pl/swiat/gwalt-uswiecony-zbrodnie-seksualne-panstwa-islamskiego/jcd8er

Śr wrz 23, 2015 12:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 182  Następna strona