Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz wrz 11, 2025 23:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 284 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Następna strona
 Pytanie o panstwo prawa 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Pytanie o panstwo prawa
Alus napisał(a):
medieval_man napisał(a):
proszę o zdjęcie, gdzie pisowcy się z nimi fotografowali i piątki przybijali .

Poszukaj sobie w necie - podpowiem: posłanka Mirosława Stachowiak Różecka.

No i nie znalazłem...
Wskażesz konkret?

Pt sty 26, 2018 15:37
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):
medieval_man napisał(a):
proszę o zdjęcie, gdzie pisowcy się z nimi fotografowali i piątki przybijali .

Poszukaj sobie w necie - podpowiem: posłanka Mirosława Stachowiak Różecka.

No i nie znalazłem...
Wskażesz konkret?

Proszę bardzo
http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35 ... encji.html

Pt sty 26, 2018 16:20
Moderator

Ja też nie znalazlam, ale znalazłam inny nius. Posłanka jest lepsza od Kwaśniewskiego, bo ten nie miał tylko ostatnich egzaminów, a pani Stachowiak Różecka startując na prezydenta miasta wpisała sobie ukończone studia resocjalizacji, na których nie była ani jednego dnia:
Cytuj:
Walcząc w 2014 roku z Rafałem Dutkiewiczem o fotel prezydenta Wrocławia, Mirosława Stachowiak-Różecka z Prawa i Sprawiedliwości podała nieprawdziwą informację o swoim wykształceniu. W dokumentach Państwowej Komisji Wyborczej określała je jako wyższe. Także w 2015 roku, gdy jako liderka listy PiS Stachowiak-Różecka startowała w wyborach do Sejmu, pisała o sobie, że "ukończyła resocjalizację na Uniwersytecie Wrocławskim". Dopiero teraz, na oficjalnej stronie Sejmu pojawiła się informacja, że posłanka ma tylko wykształcenie średnie ogólne. Ukończyła liceum w Świebodzinie.

Czytaj więcej: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... ,id,t.html

PiS nawet nie myslał o sprawdzeniu zapewne ufając w prawość swoich członków:
Cytuj:
Przed ubiegłorocznymi wyborami do Sejmu Prawo i Sprawiedliwość na swojej stronie internetowej pisało o liderce swojej listy: "z wykształcenia pedagog, ukończyła resocjalizację na Uniwersytecie Wrocławskim". Podobną informację znaleźć można było na oficjalnej stronie kandydatki. Rok wcześniej, w wyborach samorządowych, też przekonywała że ma wykształcenie wyższe. Dopiero teraz, gdy Stachowiak-Różecka została posłanką, na stronie internetowej Sejmu można przeczytać, że tak naprawdę ma wykształcenie średnie ogólne. Skończyła Liceum Ogólnokształcące w Świebodzinie, maturę zdała w 1992 roku.

Czytaj więcej: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... ,id,t.html

Pt sty 26, 2018 16:21
Moderator

Alus napisał(a):
medieval_man napisał(a):
..
Wskażesz konkret?

Proszę bardzo

No fakt.
Czyli PO-PiS 1:1
Szkoda czasu na takie przepychanki na "kto ma więcej zdjęć z oszołomami i dlaczego".

Małgosiaa napisał(a):
Ja też nie znalazlam, ale znalazłam inny nius. Posłanka jest lepsza od Kwaśniewskiego, bo ten nie miał tylko ostatnich egzaminów, a pani Stachowiak Różecka startując na prezydenta miasta wpisała sobie ukończone studia resocjalizacji, na których nie była ani jednego dnia:

Zdaje się, że ta posłanka, nie tylko ze względu na oszustwo wyborcze, ale i aktualną kampanię we Wrocławiu, wbrew PiS, będzie do odstrzału.

Pt sty 26, 2018 16:51
Zobacz profil WWW
Moderator

medieval_man napisał(a):
Zdaje się, że ta posłanka, nie tylko ze względu na oszustwo wyborcze, ale i aktualną kampanię we Wrocławiu, wbrew PiS, będzie do odstrzału.

Jeżeli już, to zdaje się, że ze względu na to drugie (aktualną kampanię wbrew PiS). Wszak do tej pory to oszustwo nikomu nie wadziło.

Pt sty 26, 2018 17:38

medieval_man napisał(a):
No fakt.
Szkoda czasu na takie przepychanki na "kto ma więcej zdjęć z oszołomami i dlaczego".

Przestań [...]. Tusk nie robił sobie fotek z tym gościem, tylko - będąc premierem - przyszedł na spotkanie z protestującymi w Sejmie rodzicami niepełnosprawnych dzieci, w którym m.in. uczestniczył także Rybak, który w pewnym momencie po prostu znalazł się obok niego i wtedy zrobiono fotkę. Więc nie, to nie jest "1:1". PO nie zaprosiła Rybaka na swoją konwencję (ani do Sejmu - był tam na zaproszenie.. Solidarnej Polski), nikt z PO nie robił sobie z nim zdjęć, nikt z PO nie odśpiewywał z nim pieśni patriotycznych itp. Różnica jest oczywista.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Ostatnio edytowano Pt sty 26, 2018 18:32 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz

uwaga ad personam

Pt sty 26, 2018 18:26
Moderator

Ojejku, J99, nie bądź małostkowy. Ukradł czy jemu ukradli... nieważne. Ważne, że był zamieszany w kradzież :?

Pt sty 26, 2018 18:42
Moderator

Johnny99 napisał(a):
medieval_man napisał(a):
No fakt.

Przestań [...]. Tusk nie robił sobie fotek z tym gościem, tylko - będąc premierem - przyszedł na spotkanie z protestującymi w Sejmie rodzicami niepełnosprawnych dzieci, w którym m.in. uczestniczył także Rybak, który w pewnym momencie po prostu znalazł się obok niego i wtedy zrobiono fotkę. Więc nie, to nie jest "1:1". PO nie zaprosiła Rybaka na swoją konwencję (ani do Sejmu - był tam na zaproszenie.. Solidarnej Polski), nikt z PO nie robił sobie z nim zdjęć, nikt z PO nie odśpiewywał z nim pieśni patriotycznych itp. Różnica jest oczywista.

Też przestań [...]
Inna jest ranga Tuska, a inna jest ranga Stachowiak-Różeckiej.

A obydwa zdjęcia i tak o niczym nie świadczą. Co najwyżej o głupocie tych, którzy dali się tak sfotografować i głupocie tych, którzy robią z igły widły.

Pt sty 26, 2018 21:12
Zobacz profil WWW
Moderator

Czyli jednak:
Małgosiaa napisał(a):
Ukradł czy jemu ukradli... nieważne. Ważne, że był zamieszany w kradzież

Pt sty 26, 2018 21:32
Moderator

Taka jest właśnie linia argumentacji opozycji i mediów typu TVN:
Nieważne czy PiS to faszyści czy nie. Ważne, że za ich rządów TVN nagrało kilku faszystów.

Pt sty 26, 2018 21:59
Zobacz profil WWW
Moderator

No nie tylko. Liczy się też bardzo wątła reakcja na faszyzowanie podczas Marszu i wobec happeningu z wieszaniem europosłów. Oraz to błaszczakowe wymigiwanie się i wybielanie, jakby miał charakter żony alkoholika.

Teraz trzeba jednak przyznać, że jest wyraźnie lepiej.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt sty 26, 2018 22:26
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):
medieval_man napisał(a):
..
Wskażesz konkret?

Proszę bardzo

No fakt.

Zakończymy przepychanki gdy podasz zdjęcie posłów PO wraz z Rybakiem.
Bo ponoć nie traktujesz zdjęcia Tuska z Rybakiem jak dowód wzajemnej sympatii obu panów.....dać się sfotografować jako negocjator, to daruj sobie, nie ten kaliber jak fotografia ukazująca wyraz wzajemnej sympatii.

So sty 27, 2018 9:11

medieval_man napisał(a):
Inna jest ranga Tuska, a inna jest ranga Stachowiak-Różeckiej.

Co ma tu do rzeczy ranga? Ja zresztą mówię o Ziobro i Kempie, nie o jakiejś Stachowiak-Różeckiej.

http://wyborcza.pl/7,75398,22936001,jak ... artie.html

Cytuj:
A obydwa zdjęcia i tak o niczym nie świadczą. Co najwyżej o głupocie tych, którzy dali się tak sfotografować i głupocie tych, którzy robią z igły widły.

Zdjęcie Tuska nie świadczy o niczym. Natomiast zdjęcia i filmiki zamieszczone choćby na stronie, do której link wskazałem wyżej, świadczą co najmniej o tym, że takie osoby jak Rybak były świadomie zapraszane na konwencję Solidarnej Polski i na dodatek jeszcze zapraszane na scenę (no chyba że uważasz, że SP zaprasza na konwencję i na scenę, nie wiem, losowo wybrane osoby z ulicy). Czy to o czymś świadczy czy nie, to już niech sobie każdy sam odpowie, natomiast to nie jest żadne "1:1". O tym tylko napisałem.

Cytuj:
Nieważne czy PiS to faszyści czy nie.

Nie przypominam sobie by ktokolwiek twierdził, że PiS to faszyści.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So sty 27, 2018 10:36

medieval_man napisał(a):
Taka jest właśnie linia argumentacji opozycji i mediów typu TVN:
Nieważne czy PiS to faszyści czy nie. Ważne, że za ich rządów TVN nagrało kilku faszystów.

Czyli gdyby nie nagrano ich , wszystko byłoby ok ?
Tego węża hodowano na własnej pisowskiej piersi przez lata, konsekwentnie.
A zaczęło się od zaproszenia kibolstwa na marsze i mianowania ich patriotami.
Jeśli "P"iS nie jest faszystowskie, to po co to robił ?
Moim zdaniem , ponieważ dzielą podobny, jeśli ten sam system wartości, tylko nie wypada im się do tego przyznać....

Pn sty 29, 2018 10:57
Moderator

Kogo nagrano?
Organizację faszystowską składającą się z 5 osób?
Do której "przeniknęła" ekipa TVN składająca się z co najmniej takiej samej liczby osób?
Czyż to nie brzmi jak bajka?
http://www.fronda.pl/a/jachowicz-czy-na-oficerach-abw-ladnie-leza-mundury-werhmachtu%2C105846.html

Wyrażasz też opinię, że przed pojawieniem się PiS na arenie politycznej nie było w Polsce idiotów głoszących i popierających faszyzm i dopiero PiS to umożliwiło?
Daruj, ale to bzdety.

Pn sty 29, 2018 11:09
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 284 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Następna strona