Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce
Autor |
Wiadomość |
1KOR13
|
Cytuj: Juz wiadomo,ze Oleksy mijał sie z prawdą , na przykład w sprawie wielkości tych apartamentów Kwasniewskiego. Tak się składa, że ja wiem, gdzie jest Jazgarzew, bo mieszkam w Konstancinie, czyli niedaleko. I wiem, że Kwaśniewski budował tam gdzieś w pobliżu sobie dom, gdy był prezydentem. Oczywiście robi się to oficjalnie poza nim, ale w mojej mieścinie (gdzie niestety mieszka sporo różnych ludzi z tego światka, z którymi siłą rzeczy jaką tam styczność się ma) jest dosyć powszechnie wiadomo, że to jego dom. Ale czy wybudował go, to tego już nie wiem, ale zapewne tak, bo zaczął tą budowę parę ładnych lat temu. Cytuj: "Prędzej zmieni się Polskę z Leperem" - jasne!... pytanie tylko w co?... bo jak narazie to totalne bagienko Jeśli o takie zmiany chodziło, to należy pogratulować! Przy takim kryterium ocen, określenie opozycji mianem "ZOMO" a społeczeństwa "hołota" to przejaw miłości - a słowa krytyki wobec PiS nienawiść. "Jeśli brat twój zgrzeszy idź i upomnij go w cztery oczy.... Jeśli zaś nie usłucha, weź ze sobą jeszcze jednego albo dwóch, żeby na słowie dwóch albo trzech świadków oparła się cała sprawa" (Mt 18,15) .....w przypadku PiS, 61% społeczeństwa żle oceniające rząd koalicji pała "nienawiscią"...w przypadku PO lub SLD były to przejaw "chrześcijańskiej postawy"
Polska po 1,5 roku rządów jest w lepszej kondycji niż była wcześniej. I zmiany idą w dobrym kierunku, mimo że nie wszystko jest tak, jak mogłoby być (bo jednak koalicjanci nie są wymarzeni, ale lepsi tacy, niż żadni, skoro sprawy idą w dobrą stronę).
Szkoda, że nie przemyślisz słów o tym, że nienawiść zaślepia. Moim zdaniem jednak są one warte rozważenia.
|
So mar 24, 2007 13:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
1KOR13, no i co z tego że budował?
Miał może czekać na mieszkanie z tych 3 milionów obiecanych przez PiS?
Nie bądź taki bolszewik.
W wolnym demokratycznym kraju budowa domu nie jest zbrodnią!
Twierdzisz, ż e zmiany ida w dobrym kierunku.
A mozesz podac pare konkretów poza tworzeniem nowych esbecji, wyjmowaniem organów z gesti sejmu i podporzadkowywaniem ich s=rzadowi (tak samo robił Bierut) oraz zniszczeniem polskiego wywiadu i kontrwywiadu wojskowego?
|
So mar 24, 2007 14:16 |
|
 |
Leszek, Jan
|
Cytuj: Nie bądź taki bolszewik. W wolnym demokratycznym kraju budowa domu nie jest zbrodnią!
Nie zmieniaj istoty. Mówimy o budowaniu w kontekście matactw, jakie zarzucał Kwaśniewskiemu jego partyjny kolega Oleksy.
|
So mar 24, 2007 14:26 |
|
|
|
 |
1KOR13
|
Cytuj: 1KOR13, no i co z tego że budował? Miał może czekać na mieszkanie z tych 3 milionów obiecanych przez PiS?
Nie bądź taki bolszewik. W wolnym demokratycznym kraju budowa domu nie jest zbrodnią! A czy ja mówię, że on nie mógł budować domu? Ja tylko i wyłącznie chciałem się podzielić moją wiedzą, uwiarygadniającą słowa Józefa Oleksego. A niech prokuratura a potem sąd rozstrzygają, za czyje pieniądze budował on ten dom. Jeżeli za swoje - nie ma problemu. Jeżeli za pieniądze z łapów - jest duży problem. Cytuj: Twierdzisz, ż e zmiany ida w dobrym kierunku. A mozesz podac pare konkretów poza tworzeniem nowych esbecji, wyjmowaniem organów z gesti sejmu i podporzadkowywaniem ich s=rzadowi (tak samo robił Bierut) oraz zniszczeniem polskiego wywiadu i kontrwywiadu wojskowego?
Mogę podać bardzo dużo takich rzeczy.
Oczywiście likwidacja WSI to jest wielki sukces tego rządu, bo to znacznie wzmacnia bezpieczeństwo naszego państwa. WSI było strukturą ulegającą infiltracji rosyjskiej w zbyt dużym stopniu, aby można było ją zachować z bezpieczeństwem dla państwa.
Prokuratura działa sprawniej i szybciej, w końcu nie ma w Polsce "świętych krów". Uwalniana jest gospodarka. Przygotowywana jest reforma finansów publicznych. Są już pierwsze owoce rozmów wskazujące na przyszłą dywersyfikację dostaw gazu. Wzmocniona została polska pozycja na arenie międzynarodowej. Postępuje lustracja, którą uważam za zło konieczne (podkreślam wyraz konieczne). Przełamywany jest monopol TP SA. Mamy świetny pakiet ustaw prorodzinnych.
A to jest tylko część rzeczy, jakie są robione.
|
So mar 24, 2007 14:29 |
|
 |
pawell
|
1KOR13 - nie wysilaj się z wymienianiem dobrego w naszej rzeczywistości. Michnikowszczyzna wie lepiej. 
|
So mar 24, 2007 14:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Polska po 1,5 roku rządów jest w lepszej kondycji niż była wcześniej. I zmiany idą w dobrym kierunku, mimo że nie wszystko jest tak
"Dzisiaj gdy stanęła do walki w zwartym ordynku łże-elita III RP. Nasza diagnoza została potwierdzona, że mamy do czynienia z wściekłym atakiem określonych sił. Musimy zacząć budować dumę Polaków, inne narody tak robią! Zablokujmy wspólnie antypisizm pchający ciemny lud w ramiona wykształciuchów spod znaku ZOMO. My na taki pernamentny kryzys pozwolić sobie nie możemy. W czasach III RP nasz Naród stał o pół kroku nad przepaścią. Dzisiaj możemy stwierdzić z pełną świadomością, że posunęliśmy się o cały krok naprzód.
Marsz marsz Dąbrowski z ziemi włoskiej do WOLSKI  !!!" - planowane orędzie wielkanocne Braci Mniejszych
|
So mar 24, 2007 16:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gdyby nie ta michnikowszczyzna nie pisałbyś na żadnym wolnym forum...obchodziłbyś za to rocznicę wielkiej socjalistycznej republiki radzieckiej, pkwn.... itp.
W czasie gdy Michnik siedział w więzieniu, budowniczy IV RP pisał pracę doktorską z uwzglednieniem niepośledniegu wkładu tow. Lenina w stanowieniu praw pracowniczych 
|
So mar 24, 2007 17:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus o co ci chodzi?
Wiecznie Żywe Idee doskonale się wkomponowują w pisjański model widzenia świata.
Żydomasoński obraz przedstawiany we wrogich narodowi polskojęzycznych dziennikach musi być jak najszybciej potępiony. Wszyscy doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że "Zarys konia jest mniej więcej podobny" (Wybitny Erudyta* w Wadowicach - 01.09.2006)
"Demokracja powinna sprzyjać uświadomieniu obywateli. Gdyby to ode mnie tylko zależało, to po prostu wszystkie telewizje musiałyby pokazywać, i to codziennie, informacje na temat swego pochodzenia." - Słońce Tatr i Bałtyku* 08.03.2007
"Niezwykle sceptycznie oceniam wolność indywidualną dziennikarzy pracujących w mediach. Trzeba będzie w tej dziedzinie coś zmienić" - Geniusz Mazowsza* 10.03.2007
*Tytuły nadane spontanicznie przez zdrową część Narodu Jarosławowi Kaczyńskiemu w uznaniu jego niekwestionowanych dokonań w zakresie rozwoju polskiej myśli politycznej i tożsamości narodowej
|
So mar 24, 2007 17:28 |
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: Ale czy wybudował go, to tego już nie wiem, ale zapewne tak, bo zaczął tą budowę parę ładnych lat temu.
No tak..  Jozef którego nagrano ma powiedzenie Piję tyko wódkę cudzą
No i napił się chłopina wódki cudzej.. I nuże Guzowatemu opowiadać.. co też brać czerwona wyczyniała i co wyczynia.. On Józef człowiek nie pijący wódki własnej niewinny  ! Wtem pan Ziobro minister sprawiedliwy zapowiada sądy dochodzenia. . A Po górach dolinach poleci wielki okrzyk wspomagany przez takie jedno słuszne radio Kwach komuch Est juden złodziej przestępca, mason jeden.  Pójdą procesje majowe pod posiadłości komomusze. Larum podniosą podobne jak w obronie takiego jednego biskupa.
Z kamieniem w ręku z dzieckiem na ręku  Na Kwacha, Józka, Leszka będą czekać
Ja tam nie wierzę w uczciwość panów na lewicy . Lecz też nie wierzę by byli tak durni. Aby swoje majątki i krętactwa dobrze zatuszować. A dowodów zapewne będzie brak wszystko w papierach cacy.. Wątpię aby tym panom co Józef pijany z wódki nie swojej cos udowodnią .. Ale PiS zamiast wybudować nawet tysiąc mieszkań ( o tych milionach lepiej nie wspominać) będzie wrogów IV Rp ścigać robić zasadzki zakładać podsłuchy.. Kaczyńscy pamiętają czasy komuny.. techniki operacyjne KGB . zacznie się podsłuchiwanie.. żon mężów etc.. Jedynie pozostanie na forum pisać nikt nie podsłucha.. jedynie poczyta
A tu już ojczulek z Torunia nawołuje kapłani pytajcie mężatki czy mężowie nie marnują nasienia podczas próby poczęcia A po co pytać
Starczy taśma podsłuch i lista pierwsza
1. Wszyscy mężowie którzy zmarnowali nasienie innymi słowy wydalili nasienie poza ustrój kobiety..  !
2. Lista tych wszystkich którzy w jaki kol wiek sposób podczas stosunków małżeńskich unikali poczęcia
Tak na marginesie Guzowaty PiS jakoś mi się to razem kojarzy .
Pozdrawiam
|
So mar 24, 2007 17:34 |
|
 |
pawell
|
Komuś tu chyba cudza (moskiewska? carska?) wódka zaszkodziła.
Widać że pandemia się rozszerza.
|
So mar 24, 2007 20:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
1KOR13 napisał(a): A niech prokuratura a potem sąd rozstrzygają, za czyje pieniądze budował on ten dom. Jeżeli za swoje - nie ma problemu. Jeżeli za pieniądze z łapów - jest duży problem. (...)
I to jest własnie bolszewizm czystwej wody. W cywilizowanych, demokratycznych państwach prawa, to czy ktoś zbudował dom za legalne pieniadze roztrzyga w pierwszej kolejnosci urząd skarbowy i
To w bolszewickicgh systemach, tak jak na przykład w Polsce w latach stalinizmu, takie sprawy w stosunku do przeciwników politycznych załatwiało UB
|
So mar 24, 2007 21:04 |
|
 |
1KOR13
|
Cytuj: Gdyby nie ta michnikowszczyzna nie pisałbyś na żadnym wolnym forum...obchodziłbyś za to rocznicę wielkiej socjalistycznej republiki radzieckiej, pkwn.... itp. W czasie gdy Michnik siedział w więzieniu, budowniczy IV RP pisał pracę doktorską z uwzglednieniem niepośledniegu wkładu tow. Lenina w stanowieniu praw pracowniczych To samo można napisać o takich ludziach, jak Macierewicz, Ziembiński, Gwiazda, Walentynowicz czy Olszewski. Mam nadzieję, że będziesz konsekwentny w swoich poglądach i im także oddasz należny szacunek... (bo skoro wg Ciebie należy się Michnikowi, to tym panom i pani w niemniejszym stopniu) Cytuj: I to jest własnie bolszewizm czystwej wody. W cywilizowanych, demokratycznych państwach prawa, to czy ktoś zbudował dom za legalne pieniadze roztrzyga w pierwszej kolejnosci urząd skarbowy i
To w bolszewickicgh systemach, tak jak na przykład w Polsce w latach stalinizmu, takie sprawy w stosunku do przeciwników politycznych załatwiało UB
Śmieszne jest porównywanie prokuratury w obecnym państwie do UB. Przynajmniej jak na razie nie ma podstaw dla takich porównań.
A co do tego, że urząd skarbowy powinien się tym zająć, to się oczywiście zgadzam.
I jeszcze raz życzę wszystkim (zwłaszcza trylobitowi i godunowi), aby przestali zionąć zaślepiającą nienawiścią.
|
So mar 24, 2007 21:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wypraszam sobie takie insynuacje!!!
Trylobit tylko i wyłacznie cytuje zdania wypowiedziane przez Ojca Narodu Współstworzyciela Pisjanizmu. Brata Mniejszego zwanego też Małym Księciem w odróżnieniu od Wielkiego Brata.
Cytowanie wiekopomnych słów nie może być nazywane nienawiścią. To niegodne członka ciemnego ludu by oskarżać swoich współbraci 
|
So mar 24, 2007 23:01 |
|
 |
pawell
|
EOT
|
So mar 24, 2007 23:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
1KOR13 napisał(a): (...)
Śmieszne jest porównywanie prokuratury w obecnym państwie do UB. Przynajmniej jak na razie nie ma podstaw dla takich porównań. A co do tego, że urząd skarbowy powinien się tym zająć, to się oczywiście zgadzam.
(...)
Śmieszne?
Pojadę banałem:
Hitler tez był poczatkowo śmieszny!
Ps. A wczoraj w TVN 24 Kamiński (Michał) zmiejszył nieco te "śmiesność"
Juz nie prokuratura tylko SB-ecja... ops.! pardon ABW-ecja polozyła łapę na tych nagraniach z pijckim bełkotem
|
N mar 25, 2007 8:07 |
|
|
|