Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 21:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Kozioł napisał(a):
Nie przeceniałbym tego. Nie pamiętam kto powiedział, że Duda miał takie przemówienie, bo mu takie napisali. To trafne.

Nie przeczę.
Uważam natomiast, że w najbliższych dniach możemy się spodziewać jakiejś formy pokuty ze strony Pana Prezydenta. Tak dla przywrócenia równowagi.
Wczoraj na przykład niezwykle zdecydowanie Duda zareagował na wydarzenia w Sejmie. Zaapelował do marszałka Sejmu o wyjaśnienie sprawy. Ponieważ chodzi o posłów opozycji (quasi-opozycji), może na przykład domagać się ścigania i ukarania winnych. Dobrze, że nie postanowił "wyręczyć" legislatywy (podobnie jak ws. Kamińskiego "wyręczał" już judykatywę) i takiej kontroli nie przeprowadza w Sejmie sam.

Posłów zaś na pewno spotka kara, a potem przebaczenie i przyjęcie do PiSu, gdzie będą mogli odbyć pokutę.

Pt kwi 15, 2016 7:12
Kozioł napisał(a):
mikkel napisał(a):
No ale w tym przypadku mieliśmy pierwsze wystąpienie, które odbiegało od kursu wyznaczonego przez Prezesa. Prezydent Duda wszedł na grząski grunt, mówiąc o przebaczeniu....
Tak czy inaczej, było to pierwsze wystąpienie prezydenta Dudy jawnie sprzeczne z poglądami jego przełożonego.
Nie przeceniałbym tego. Nie pamiętam kto powiedział, że Duda miał takie przemówienie, bo mu takie napisali. To trafne.

"To trafne." :o :o :o Żartujesz?!?!?! PAD nie czytał, a mówił, to po pierwsze, a po drugie mówił to co myśli i czuje, jak zawsze zresztą.

Pt kwi 15, 2016 7:46
gita napisał(a):
Kozioł napisał(a):
mikkel napisał(a):
No ale w tym przypadku mieliśmy pierwsze wystąpienie, które odbiegało od kursu wyznaczonego przez Prezesa. Prezydent Duda wszedł na grząski grunt, mówiąc o przebaczeniu....
Tak czy inaczej, było to pierwsze wystąpienie prezydenta Dudy jawnie sprzeczne z poglądami jego przełożonego.

"To trafne." :o :o :o Żartujesz?!?!?! PAD nie czytał, a mówił, to po pierwsze, a po drugie mówił to co myśli i czuje, jak zawsze zresztą.

Nie żartuję. PAD jest skrajnie niesamodzielny. To zwykła gra polityczna Kaczyńskiego. Ktoś musi mieć łagodniejsze oblicze. Zabawa w dobrego i złego policjanta jest baaardzo stara.

Nie czytał z kartki? I co z tego. Już w czasie kampanii udowodnił, ze potrafi te kilka zdań zapamiętać. Myslisz naiwnie, ze on zawsze improwizuje, że mu tekstów nie piszą?

Pt kwi 15, 2016 7:57
Jeden raz widziałam, że czytał z kartki, a więc ten jeden raz mu ktoś napisał.

Pt kwi 15, 2016 8:22
gita napisał(a):
Jeden raz widziałam, że czytał z kartki, a więc ten jeden raz mu ktoś napisał.
Raczej nie zdążył się nauczyć.

Pt kwi 15, 2016 8:29
Cytuj:
Nie żartuję. PAD jest skrajnie niesamodzielny. To zwykła gra polityczna Kaczyńskiego. Ktoś musi mieć łagodniejsze oblicze. Zabawa w dobrego i złego policjanta jest baaardzo stara.

Nie czytał z kartki? I co z tego. Już w czasie kampanii udowodnił, ze potrafi te kilka zdań zapamiętać. Myslisz naiwnie, ze on zawsze improwizuje, że mu tekstów nie piszą?

J. Rokita w TVN Biznes i świat o przemówieniu Dudy w 6 rocznicę katastrofy - napisali mu to i wygłosił, a znaczenie? adekwatnie do znaczenia Dudy.......mamy prezydenta bez znaczenia.

Pt kwi 15, 2016 8:44

Kiedyś na PBK wylewano pomyje za to, że ośmielił się uśmiechać do innych osób w kilka dni po katastrofie smoleńskiej, czyli "śmiał się nad trumnami". Dowodem tej "zbrodni" były zdjęcia.
http://niezalezna.pl/44268-sad-broni-do ... y-trumnach

Ciekaw jestem jak zatem ocenicie zachowanie PAD i Marty Kaczyńskiej w 6 rocznicę tejże katastrofy?
http://natemat.pl/176935,rocznica-ktora ... aczynskiej

Pt kwi 15, 2016 11:30

Eeee, widzę pewną różnicę między kilkoma dniami po katastrofie i sześcioma latami po katastrofie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt kwi 15, 2016 11:33
Moderator

mikkel napisał(a):

Prezydent Duda jest zakładnikiem Kaczyńskiego. Prezes ma na niego haki. Jeżeli Duda będzie próbował się stawiać, może w każdej chwili zostać postawiony przez Trybunałem Stanu i jego polityczna kariera zakończy się jeszcze szybciej niż się zaczęła.

Ale, przepraszam... masz na to jakiś dowód, czy tylko tak sobie bajki układasz?
A political-fiction czasami nie pisujesz? Chętnie poczytam.
Kozioł napisał(a):

Ale ty też tylko zgadujesz, czy masz jakieś twarde dowody? A może to jakaś wyższa wiara?
Kozioł napisał(a):

Kolejny bajkopisarz. Sorry, Kozioł, ale myślałem, że lubisz pisać na poważnie, ale w niektórych tematach tracisz zdrowy rozsądek.
Tome44 napisał(a):
Ciekaw jestem jak zatem ocenicie zachowanie PAD i Marty Kaczyńskiej w 6 rocznicę tejże katastrofy?
http://natemat.pl/176935,rocznica-ktora ... aczynskiej

Sorry, Komorowski nie uśmiechał się, ale śmiał się. Pewnie z czegoś innego niż śmierć osób w Smoleńsku, ale nie umiał zachować powagi chwili.
Uśmiech, nawet na smutnej uroczystości, podczas witania się z gośćmi to chyba jednak coś innego?

Pt kwi 15, 2016 11:35
Zobacz profil WWW
Johnny99 napisał(a):
Eeee, widzę pewną różnicę między kilkoma dniami po katastrofie i sześcioma latami po katastrofie.

Zależną jedynie od intencji oceniających.

medieval_man napisał(a):
Sorry, Komorowski nie uśmiechał się, ale śmiał się. Pewnie z czegoś innego niż śmierć osób w Smoleńsku, ale nie umiał zachować powagi chwili.
Uśmiech, nawet na smutnej uroczystości, podczas witania się z gośćmi to chyba jednak coś innego?

Adekwatnie jak rozmowa przez telefon w kościele w trakcie Mszy św.

Pt kwi 15, 2016 11:42
Moderator

Alus napisał(a):

Której, oczywiście, nie było..., ale kłamstwo musi być powtarzane, żeby zadziałało.
Faktycznie, PAD odebrał połączenie, ale nie było to w czasie Mszy świętej.
Cytuj:
Przyjrzałem się uważnie zdjęciu i stwierdziłem, że jednak coś mi tu nie gra. Owszem - Andrzej Duda siedzi w stallach (jak redaktorzy Newsweeka nie wiedzą co to są stalle, niech zadzwonią do ks. Sowy), ale nie są to stalle wawelskie. W Katedrze na Wawelu nie ma w nich złoconych ornamentów. Takowe są, ale w Bazylice Mariackiej. Ktoś wykształcony, ktoś kto chociaz raz w życiu odwiedzil Katedrę na Wawelu i Kościół Mariacki powinien to wiedzieć. Zwlaszcza przedstawiciele tzw. "czwartej władzy". To przecież "elyty" narodu. A jeśli tego redaktorzy nie wiedza, to jako dziennikarze maja "psi obowiazek" sprawdzić wiarygodnośc takiej informacji.

Z tego co się orientuję 18 kwietnia jedyna msza święta z okazji rocznicy pogrzebu z udziałem Andrzeja Dudy odbyła się na Wawelu. W Kosciele Mariackim Andrzej Duda też był, ale na koncercie z tej samej okazji. I zdjęcie przedstawia go siedzącego właśnie w mariackich stellach.

Dla ciekawskich dwa zdjęcia przedstawiające stalle wawelskie (pierwsze) i stalle mariackie (drugie). Jesli dla kogoś będą niewyraźne zapraszam do Krakowa ;-)))

Tym tekstem kończę temat tzw. "rozmowy Andrzeja Dudy przez telefon w czasie mszy świętej". Takowej nie było. Było i owszem niezręczne zachowanie, ale nie w czasie mszy świętej, tylko podczas oczekiwania na koncert.

http://starydziadek.salon24.pl/643071,czy-redaktorzy-newsweeka-to-klamcy-czy-nieuki

Kiedy Alus przestanie powtarzać kłamstwa?

Pt kwi 15, 2016 13:10
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):

Której, oczywiście, nie było..., ale kłamstwo musi być powtarzane, żeby zadziałało.
Faktycznie, PAD odebrał połączenie, ale nie było to w czasie Mszy świętej.
Cytuj:
Przyjrzałem się uważnie zdjęciu i stwierdziłem, że jednak coś mi tu nie gra. Owszem - Andrzej Duda siedzi w stallach (jak redaktorzy Newsweeka nie wiedzą co to są stalle, niech zadzwonią do ks. Sowy), ale nie są to stalle wawelskie. W Katedrze na Wawelu nie ma w nich złoconych ornamentów. Takowe są, ale w Bazylice Mariackiej. Ktoś wykształcony, ktoś kto chociaz raz w życiu odwiedzil Katedrę na Wawelu i Kościół Mariacki powinien to wiedzieć. Zwlaszcza przedstawiciele tzw. "czwartej władzy". To przecież "elyty" narodu. A jeśli tego redaktorzy nie wiedza, to jako dziennikarze maja "psi obowiazek" sprawdzić wiarygodnośc takiej informacji.

Z tego co się orientuję 18 kwietnia jedyna msza święta z okazji rocznicy pogrzebu z udziałem Andrzeja Dudy odbyła się na Wawelu. W Kosciele Mariackim Andrzej Duda też był, ale na koncercie z tej samej okazji. I zdjęcie przedstawia go siedzącego właśnie w mariackich stellach.

Dla ciekawskich dwa zdjęcia przedstawiające stalle wawelskie (pierwsze) i stalle mariackie (drugie). Jesli dla kogoś będą niewyraźne zapraszam do Krakowa ;-)))

Tym tekstem kończę temat tzw. "rozmowy Andrzeja Dudy przez telefon w czasie mszy świętej". Takowej nie było. Było i owszem niezręczne zachowanie, ale nie w czasie mszy świętej, tylko podczas oczekiwania na koncert.

http://starydziadek.salon24.pl/643071,czy-redaktorzy-newsweeka-to-klamcy-czy-nieuki

Kiedy Alus przestanie powtarzać kłamstwa?

Z jakiej niby racji mam uwierzyć jakiemuś "steremudziadkowi"?.......bo M-M tak chce?
Informację o rozmowie Dudy w kościele, wraz ze zdjęciem, nie zamieścił Newsweek, ale ks K. Sowa na facebooku.
Może jeszcze mam uwierzyć, że T. Sakiewicza zwolniono z TVP w marcu 2010r za "dopominanie się rzetelności śledztwa smoleńskiego" - link do takiej informacji został zamieszczony na naszym forum.

Ostatnio edytowano Pt kwi 15, 2016 13:22 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pt kwi 15, 2016 13:17

Ale w co nie wierzysz? W to, że w stallach wawelskich nie ma złoconych ornamentów? :shock:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt kwi 15, 2016 13:19
Moderator

Alus napisał(a):

Z jakiej niby racji mam uwierzyć jakiemuś "steremudziadkowi"?.......bo M-M tak chce?
Informację o rozmowie Dudy w kościele, wraz ze zdjęciem, nie zamieścił Newsweek, ale ks K. Sowa na facebooku.
Może jeszcze mam uwierzyć, że T. Sakiewicza zwolniono z TVP w marcu 2010r za "dopominanie się rzetelności śledztwa smoleńskiego" - link do takiej informacji został zamieszczony na naszym forum.

Zapraszam do Krakowa.
Chyba, że wolisz wyprzeć prawdę i tkwić w kłamstwach.

Pt kwi 15, 2016 13:23
Zobacz profil WWW

Alus napisał(a):

I tym samym nie ma już dla Alus żadnego znaczenia to, czy w stallach wawelskich są złocenia czy nie :roll:

Pt kwi 15, 2016 13:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 245  Następna strona