Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
mikkel
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Kozioł napisał(a): Nie przeceniałbym tego. Nie pamiętam kto powiedział, że Duda miał takie przemówienie, bo mu takie napisali. To trafne. Nie przeczę. Uważam natomiast, że w najbliższych dniach możemy się spodziewać jakiejś formy pokuty ze strony Pana Prezydenta. Tak dla przywrócenia równowagi. Wczoraj na przykład niezwykle zdecydowanie Duda zareagował na wydarzenia w Sejmie. Zaapelował do marszałka Sejmu o wyjaśnienie sprawy. Ponieważ chodzi o posłów opozycji (quasi-opozycji), może na przykład domagać się ścigania i ukarania winnych. Dobrze, że nie postanowił "wyręczyć" legislatywy (podobnie jak ws. Kamińskiego "wyręczał" już judykatywę) i takiej kontroli nie przeprowadza w Sejmie sam. Posłów zaś na pewno spotka kara, a potem przebaczenie i przyjęcie do PiSu, gdzie będą mogli odbyć pokutę.
|
Pt kwi 15, 2016 7:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): mikkel napisał(a): No ale w tym przypadku mieliśmy pierwsze wystąpienie, które odbiegało od kursu wyznaczonego przez Prezesa. Prezydent Duda wszedł na grząski grunt, mówiąc o przebaczeniu.... Tak czy inaczej, było to pierwsze wystąpienie prezydenta Dudy jawnie sprzeczne z poglądami jego przełożonego. Nie przeceniałbym tego. Nie pamiętam kto powiedział, że Duda miał takie przemówienie, bo mu takie napisali. To trafne. "To trafne."  Żartujesz?!?!?! PAD nie czytał, a mówił, to po pierwsze, a po drugie mówił to co myśli i czuje, jak zawsze zresztą.
|
Pt kwi 15, 2016 7:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Kozioł napisał(a): mikkel napisał(a): No ale w tym przypadku mieliśmy pierwsze wystąpienie, które odbiegało od kursu wyznaczonego przez Prezesa. Prezydent Duda wszedł na grząski grunt, mówiąc o przebaczeniu.... Tak czy inaczej, było to pierwsze wystąpienie prezydenta Dudy jawnie sprzeczne z poglądami jego przełożonego. Nie przeceniałbym tego. Nie pamiętam kto powiedział, że Duda miał takie przemówienie, bo mu takie napisali. To trafne. "To trafne."  Żartujesz?!?!?! PAD nie czytał, a mówił, to po pierwsze, a po drugie mówił to co myśli i czuje, jak zawsze zresztą. Nie żartuję. PAD jest skrajnie niesamodzielny. To zwykła gra polityczna Kaczyńskiego. Ktoś musi mieć łagodniejsze oblicze. Zabawa w dobrego i złego policjanta jest baaardzo stara. Nie czytał z kartki? I co z tego. Już w czasie kampanii udowodnił, ze potrafi te kilka zdań zapamiętać. Myslisz naiwnie, ze on zawsze improwizuje, że mu tekstów nie piszą?
|
Pt kwi 15, 2016 7:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeden raz widziałam, że czytał z kartki, a więc ten jeden raz mu ktoś napisał.
|
Pt kwi 15, 2016 8:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Jeden raz widziałam, że czytał z kartki, a więc ten jeden raz mu ktoś napisał. Raczej nie zdążył się nauczyć.
|
Pt kwi 15, 2016 8:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie żartuję. PAD jest skrajnie niesamodzielny. To zwykła gra polityczna Kaczyńskiego. Ktoś musi mieć łagodniejsze oblicze. Zabawa w dobrego i złego policjanta jest baaardzo stara.
Nie czytał z kartki? I co z tego. Już w czasie kampanii udowodnił, ze potrafi te kilka zdań zapamiętać. Myslisz naiwnie, ze on zawsze improwizuje, że mu tekstów nie piszą? J. Rokita w TVN Biznes i świat o przemówieniu Dudy w 6 rocznicę katastrofy - napisali mu to i wygłosił, a znaczenie? adekwatnie do znaczenia Dudy.......mamy prezydenta bez znaczenia.
|
Pt kwi 15, 2016 8:44 |
|
 |
Tomek44
|
Kiedyś na PBK wylewano pomyje za to, że ośmielił się uśmiechać do innych osób w kilka dni po katastrofie smoleńskiej, czyli "śmiał się nad trumnami". Dowodem tej "zbrodni" były zdjęcia. http://niezalezna.pl/44268-sad-broni-do ... y-trumnachCiekaw jestem jak zatem ocenicie zachowanie PAD i Marty Kaczyńskiej w 6 rocznicę tejże katastrofy? http://natemat.pl/176935,rocznica-ktora ... aczynskiej
|
Pt kwi 15, 2016 11:30 |
|
 |
Johnny99
|
Eeee, widzę pewną różnicę między kilkoma dniami po katastrofie i sześcioma latami po katastrofie.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt kwi 15, 2016 11:33 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
mikkel napisał(a): Prezydent Duda jest zakładnikiem Kaczyńskiego. Prezes ma na niego haki. Jeżeli Duda będzie próbował się stawiać, może w każdej chwili zostać postawiony przez Trybunałem Stanu i jego polityczna kariera zakończy się jeszcze szybciej niż się zaczęła. Ale, przepraszam... masz na to jakiś dowód, czy tylko tak sobie bajki układasz? A political-fiction czasami nie pisujesz? Chętnie poczytam. Kozioł napisał(a): Nie przeceniałbym tego. Nie pamiętam kto powiedział, że Duda miał takie przemówienie, bo mu takie napisali. To trafne. Ale ty też tylko zgadujesz, czy masz jakieś twarde dowody? A może to jakaś wyższa wiara? Kozioł napisał(a): Nie żartuję. PAD jest skrajnie niesamodzielny. To zwykła gra polityczna Kaczyńskiego. Ktoś musi mieć łagodniejsze oblicze. Zabawa w dobrego i złego policjanta jest baaardzo stara.
Kolejny bajkopisarz. Sorry, Kozioł, ale myślałem, że lubisz pisać na poważnie, ale w niektórych tematach tracisz zdrowy rozsądek. Sorry, Komorowski nie uśmiechał się, ale śmiał się. Pewnie z czegoś innego niż śmierć osób w Smoleńsku, ale nie umiał zachować powagi chwili. Uśmiech, nawet na smutnej uroczystości, podczas witania się z gośćmi to chyba jednak coś innego?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pt kwi 15, 2016 11:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Eeee, widzę pewną różnicę między kilkoma dniami po katastrofie i sześcioma latami po katastrofie. Zależną jedynie od intencji oceniających. medieval_man napisał(a): Sorry, Komorowski nie uśmiechał się, ale śmiał się. Pewnie z czegoś innego niż śmierć osób w Smoleńsku, ale nie umiał zachować powagi chwili. Uśmiech, nawet na smutnej uroczystości, podczas witania się z gośćmi to chyba jednak coś innego? Adekwatnie jak rozmowa przez telefon w kościele w trakcie Mszy św.
|
Pt kwi 15, 2016 11:42 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Alus napisał(a): Adekwatnie jak rozmowa przez telefon w kościele w trakcie Mszy św. Której, oczywiście, nie było..., ale kłamstwo musi być powtarzane, żeby zadziałało. Faktycznie, PAD odebrał połączenie, ale nie było to w czasie Mszy świętej. Cytuj: Przyjrzałem się uważnie zdjęciu i stwierdziłem, że jednak coś mi tu nie gra. Owszem - Andrzej Duda siedzi w stallach (jak redaktorzy Newsweeka nie wiedzą co to są stalle, niech zadzwonią do ks. Sowy), ale nie są to stalle wawelskie. W Katedrze na Wawelu nie ma w nich złoconych ornamentów. Takowe są, ale w Bazylice Mariackiej. Ktoś wykształcony, ktoś kto chociaz raz w życiu odwiedzil Katedrę na Wawelu i Kościół Mariacki powinien to wiedzieć. Zwlaszcza przedstawiciele tzw. "czwartej władzy". To przecież "elyty" narodu. A jeśli tego redaktorzy nie wiedza, to jako dziennikarze maja "psi obowiazek" sprawdzić wiarygodnośc takiej informacji. Z tego co się orientuję 18 kwietnia jedyna msza święta z okazji rocznicy pogrzebu z udziałem Andrzeja Dudy odbyła się na Wawelu. W Kosciele Mariackim Andrzej Duda też był, ale na koncercie z tej samej okazji. I zdjęcie przedstawia go siedzącego właśnie w mariackich stellach. Dla ciekawskich dwa zdjęcia przedstawiające stalle wawelskie (pierwsze) i stalle mariackie (drugie). Jesli dla kogoś będą niewyraźne zapraszam do Krakowa  )) Tym tekstem kończę temat tzw. "rozmowy Andrzeja Dudy przez telefon w czasie mszy świętej". Takowej nie było. Było i owszem niezręczne zachowanie, ale nie w czasie mszy świętej, tylko podczas oczekiwania na koncert. http://starydziadek.salon24.pl/643071,czy-redaktorzy-newsweeka-to-klamcy-czy-nieukiKiedy Alus przestanie powtarzać kłamstwa?
|
Pt kwi 15, 2016 13:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Alus napisał(a): Adekwatnie jak rozmowa przez telefon w kościele w trakcie Mszy św. Której, oczywiście, nie było..., ale kłamstwo musi być powtarzane, żeby zadziałało. Faktycznie, PAD odebrał połączenie, ale nie było to w czasie Mszy świętej. Cytuj: Przyjrzałem się uważnie zdjęciu i stwierdziłem, że jednak coś mi tu nie gra. Owszem - Andrzej Duda siedzi w stallach (jak redaktorzy Newsweeka nie wiedzą co to są stalle, niech zadzwonią do ks. Sowy), ale nie są to stalle wawelskie. W Katedrze na Wawelu nie ma w nich złoconych ornamentów. Takowe są, ale w Bazylice Mariackiej. Ktoś wykształcony, ktoś kto chociaz raz w życiu odwiedzil Katedrę na Wawelu i Kościół Mariacki powinien to wiedzieć. Zwlaszcza przedstawiciele tzw. "czwartej władzy". To przecież "elyty" narodu. A jeśli tego redaktorzy nie wiedza, to jako dziennikarze maja "psi obowiazek" sprawdzić wiarygodnośc takiej informacji. Z tego co się orientuję 18 kwietnia jedyna msza święta z okazji rocznicy pogrzebu z udziałem Andrzeja Dudy odbyła się na Wawelu. W Kosciele Mariackim Andrzej Duda też był, ale na koncercie z tej samej okazji. I zdjęcie przedstawia go siedzącego właśnie w mariackich stellach. Dla ciekawskich dwa zdjęcia przedstawiające stalle wawelskie (pierwsze) i stalle mariackie (drugie). Jesli dla kogoś będą niewyraźne zapraszam do Krakowa  )) Tym tekstem kończę temat tzw. "rozmowy Andrzeja Dudy przez telefon w czasie mszy świętej". Takowej nie było. Było i owszem niezręczne zachowanie, ale nie w czasie mszy świętej, tylko podczas oczekiwania na koncert. http://starydziadek.salon24.pl/643071,czy-redaktorzy-newsweeka-to-klamcy-czy-nieukiKiedy Alus przestanie powtarzać kłamstwa? Z jakiej niby racji mam uwierzyć jakiemuś "steremudziadkowi"?.......bo M-M tak chce? Informację o rozmowie Dudy w kościele, wraz ze zdjęciem, nie zamieścił Newsweek, ale ks K. Sowa na facebooku. Może jeszcze mam uwierzyć, że T. Sakiewicza zwolniono z TVP w marcu 2010r za "dopominanie się rzetelności śledztwa smoleńskiego" - link do takiej informacji został zamieszczony na naszym forum.
Ostatnio edytowano Pt kwi 15, 2016 13:22 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pt kwi 15, 2016 13:17 |
|
 |
Johnny99
|
Ale w co nie wierzysz? W to, że w stallach wawelskich nie ma złoconych ornamentów? 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt kwi 15, 2016 13:19 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Alus napisał(a): Z jakiej niby racji mam uwierzyć jakiemuś "steremudziadkowi"?.......bo M-M tak chce? Informację o rozmowie Dudy w kościele, wraz ze zdjęciem, nie zamieścił Newsweek, ale ks K. Sowa na facebooku. Może jeszcze mam uwierzyć, że T. Sakiewicza zwolniono z TVP w marcu 2010r za "dopominanie się rzetelności śledztwa smoleńskiego" - link do takiej informacji został zamieszczony na naszym forum. Zapraszam do Krakowa. Chyba, że wolisz wyprzeć prawdę i tkwić w kłamstwach.
|
Pt kwi 15, 2016 13:23 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Informację o rozmowie Dudy w kościele, wraz ze zdjęciem, nie zamieścił Newsweek, ale ks K. Sowa na facebooku. I tym samym nie ma już dla Alus żadnego znaczenia to, czy w stallach wawelskich są złocenia czy nie 
|
Pt kwi 15, 2016 13:25 |
|
|
|