Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Lepsze takie fajerwerki od tego co robił np. Trzeci Bliźniak - Żelazny Ludwik.
Lepsze, lub lepiej jak nie będzie się na przyszłość wygłupiał i ośmieszał (całkiem niepotrzebnie)
Te popisy przypominają mi skromność wodzów rewolucji rodem z Chin lub Korei Północnej, chodzących w drelichowych mundurkach, a w skryciu prowadzący skandalicznie bogaty, wręcz królewski tryb życia.
Niech Tusk nie zgrywa się na ascetę i fałszywą skromność, bo to tylko psuje mu reputację i pomniejsza wiarygodność na przyszłość.
Nikt rozumny nie nabierze się na tego typu zagrywki.
Gdyby był naprawdę skromny i ascetyczny, to by nie pchał się do władzy i nie właził w tyłek nowobogackim.
|
Śr lis 14, 2007 9:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osirisie
Media jak zwykle przesadziły. Nie tyle chodziło o to, ze Tusk nie chce wogóle ochrony, co o to, ze ma ona być skromniejsza i bardziej dyskretna. Nie taka jaka brylował Lepper i jaka lubił sie otaczać Jaruś.
Nawiasem mówiąc Jaruś w otoczeniu BOR-owików wyglądał komicznie, a raczej wyglądał im spomiędzy nóg
Dyskretna ochrona jest skuteczniejsza od jawnej.
Zresztą nawet gdyby Tusk nie wiem co wygadywał, to BOR-owcy lepiej wiedzą co mają robić i to oni decydują w tym względzie
Dobrze wczoraj powiedział Miller - Ochrona nie powinna utrudniać życia Premierowi, a Premier ochronie.
|
Śr lis 14, 2007 9:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Zresztą nawet gdyby Tusk nie wiem co wygadywał, to BOR-owcy lepiej wiedzą co mają robić
Dokładnie tak.
Zastanawiam się, czy w ogóle premier mógł w świetle pzepisów rezygnować na własną ręką z przysługującej mu ochrony?
Ciekawe co stanowią na ten temat przepisy, bo jeśli w tej kwestii nie zostawiają wolnej reki premierowi, znaczyłoby to na 100%, ża zagrał perfidnie pod publiczkę.
|
Śr lis 14, 2007 10:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ojej! jakie wielkie słowa!! "perfidnie"  !
Nie przesadzasz czasem?
Znam takich co perfidnie wyciągają kasę państwową ma mrzonki geologiczne  A ty tu z powodu jednego zdania wyniuchujesz jakis perfidny spisek. Ojjj dwa lata PiSowskiej partyzantki dało się ludziom we znaki
Mam coś ciekawego
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 37428.html
Teraz to już gliniarzy w ogóle nie będzie się szło doprosić.
Zadzwonisz z interwencją, że pod oknami banda dresiarzy bije staruszkę, a funkcjonariusz po odebraniu zgłoszenia pójdzie najpierw się wyspowiadać, pomodlić i za jakąś godzinkę przyjedzie by stwierdzić, że jest spokój (babcia już dawno na OIOM-ie, a dresiarze poszli na inne osiedle). Funkcjonariusz ogłosi wtedy wielka moc modlitwy!!
Musze się zapytać kumpla gliniarza, czy od teraz zamiast pał będą nosić różańce 
|
Śr lis 14, 2007 10:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Można słowo "perfidnie" zamienić na z "wyrachowaniem", na jedno wyjdzie, jeśli Ci na tym tak zależy.
Nie będę się upierał.
Cytuj: Znam takich co perfidnie wyciągają kasę państwową ma mrzonki geologiczne
Może chce się dokopać do piekła?
Nie ważne kto w piecu pali, byle by było ciepło u ojca dyrektora jak diabli.
|
Śr lis 14, 2007 15:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osirisie
Właśnie przed chwilą w "Szkle kontaktowym" pokazano naszego Umiłowanego Wodza "jużwkrótcedziękiboguexpremiera" gdy po sejmowych korytarzach poruszał się w ochronie 7 (słownie: siedmiu!) BOR-owików.
Jak w Sejmie ma 7 to na zewnątrz chyba ze 14
To ci dopiero komediant
Chociaż może i racja, ze tak wielu go chroni. Dzięki temu jest zauważalny, a tak mógłby ktos przejść, nie zauważyć, albo nie daj Boże rozdeptać 
|
Śr lis 14, 2007 22:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"O nawrócenie PO na Polskę"- Ks. prof. Czesław S. Bartnik
zachecam do przeczytania
http://www.bibula.com/new/display.php?textid=01349
|
Śr lis 14, 2007 23:39 |
|
 |
Mark Zubek
|
:-O
Pocieszający ma być fakt, że np. w Zakopanem będzie dwóch właścicieli powietrza: jeden Niemiec, drugi Hiszpan, czyli powstanie konkurencja, dzięki której górale mniej zapłacą za oddychanie.
Hmm.
Po co im oddychać..mają przecież euro-oscypki, niech choć brzuchy
będą pełne.
Inna sprawa ża P-Osłowie nawet z tym sobie poradzą, cuda
które mają nastąpić bliższe są jednak apokalipsie.
|
Cz lis 15, 2007 0:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Echh Lucyno
Błagam nie cytuj tego oszołomskiego służalca Rydzyka, bo czytając go obawiam się, że cierpi na starczy uwiąd mózgu.
Cytuj: "Bóg nie poskąpił mi wrogów, ale tym wrogom poskąpił rozumu". Trzeba się więc nam modlić o rozum dla polityków, a przede wszystkim o nawrócenie się Platformy Obywatelskiej na Polskę.
Trzeba się raczej modlić o rozum dla chorych pasterzy i o to by Bóg nie karał nas takimi kapłanami
|
Cz lis 15, 2007 8:18 |
|
 |
Mark Zubek
|
To że POpaprane POsły coś wymyślą, to pewne.
Nie musi tego twierdzić radio katolickie, wystarczy słuchać że.....
Cuda ,cuda ogłaszają.
Bydl..ątka w stajence słuchały i nic o cudach nie prawiły.
A tu proszę.
Na święta w sam raz.
:-)
|
Cz lis 15, 2007 9:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lucynko na moim przykładzie widać ze gdy by PiS wygrał wybory tacy ludzie jak moderatorzyz tego forum byliby katami..polaków i polskiego narodu ..
SKoro mnie sie banujeza podpis.
To podejrzewam zę PIs za podobne sformułowania wsadzałby do kryminału
Bogu dziękować należey ze PiS rzadzi do jutra  Chociaż jeszcze nei odda calosći władzy..
POzdrawiam Godunow.  ..
|
Cz lis 15, 2007 9:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lucynko - zanim zarzucisz nas "jedynie słusznymi" wywodami ks. Bartnika, przeczytac co nieco o zmiennych pogladach księdza - nie pisze o tym komunistyczne, liberalna prasa ale "Gazeta polska"
http://recesja.icm.edu.pl/rm/rmryd81.htm
|
Cz lis 15, 2007 9:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jedno co mi się podoba w tym artykule, to konstatacja, iż władza wybiera się sama.
Jest to potwierdzenie mojej tezy, że wybory to farsa.
Dostajemy niechcianych kandydatów, którzy muszą być wybrani (bo w końcu ktoś musi być wskazany) lub możemy w ogóle nie iść na wybory w akcie protestu, co przyniesie dokładnie ten sam efekt, że zostaną wybrane osoby nieakceptowane przez nas.
Kompletny bezsens.
Moim zdaniem do ważności wyborów powinno się ustanowić próg frekwencyjny.
Wtedy to społeczeństwo mogło by nie pójść do wyborów i storpedować niechcianych kandydatów i partie.
|
Cz lis 15, 2007 9:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
PO już nie mówi o likwidacji KRRiT PLATFORMA CHCE REFORMOWAĆ REGULATORA RYNKU MEDIÓW
A tak zażarcie PO lansowało tezę, że KRRiT trzeba zlikwidować jako przeżytek i anachronizm.
Cóż to się stało, że nagle PO odchodzi o tego pomysłu?
Dla mnie to żadne novum i sytuacja która była wcześniej do przewidzenia.
Była to typowa kiełbasa wyborcza, jak zreszta większość hasełek wyborczych PO.
Kto zdrowy na umyśle, będzie oddawał władzę nad mediami.
Tak samo za moment PO zawłaszczy TVP i upolityczni ją.
Nie wycofa wojsk z Iraku...................... oj można tak długo.
Jak długo jeszcze damy sobie (bo nie mi) robić wodę z mózgu.
|
Cz lis 15, 2007 9:52 |
|
 |
Mark Zubek
|
Konstrukcja dzisiejszej demokracji jest elitarna.
Wynikiem jest mnogość partii które mają tych samych sponsorów.
Dla tego nie ma wyboru, każdy polityk lewej ręki i prawej ręki
oklaskuje tego samego chlebodawcę jednym spełnionym
klakierskim aplauzem.
łapki klaszczą radośnie a łebki krzyczą donośnie ......he.he.he
My zaś możemy szemrać cicho, bo demo-kreacja łapki zamienia w piąsteczki, jeśli ktoś demo-kreacji nie lubi.
|
Cz lis 15, 2007 9:57 |
|
|
|