Przegląd prasy i Aktualności
| Autor |
Wiadomość |
|
JedenPost
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
gita napisał(a): Jak to możliwe, że w mieście św. JPII wybrano na burmistrza lewaka Mateusza Klinowskiego? Bo to mądry człowiek, autorytet. Swoją drogą - dlaczego "lewak" miałby wstrzymywać realizację wybitnie lewackiego programu?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Wt maja 24, 2016 15:34 |
|
|
|
 |
|
Dariusz-555
|
dwie dobre wiadomosci , wreszcie zauwazylem jak Papiez Franciszek wykonal znak Krzyza Swietego na Placu Swietego Piotra , i to do mlodych zolnierzy z Ukrainy . druga , ruszyla w PL akcja usuwania unijnych flag . proces demontazu unii rozpoczety . . . .
|
| Śr maja 25, 2016 10:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Spakowales sie juz?
Niemcy zmieniaja ustawe o uchodzcach i ci beda mieli rowne prawa do pracy jak "unijni". Jesli Unia sie rozpadnie to oni zastapia niewykwalifikowanych pracownikow z (bylej) Unii.
|
| Śr maja 25, 2016 10:26 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
JedenPost napisał(a): Swoją drogą - dlaczego "lewak" miałby wstrzymywać realizację wybitnie lewackiego programu? No właśnie? Taki np. Robert Biedroń wypłaca bardzo chętnie i jeszcze chwali, że 500+ przywróciło ludziom godność. Cóż, jemu pewnie jeszcze starcza. Ale przecież wiadomo, że tu chodzi o narrację pt. "złelewackieopanowaneprzezPO samorządy blokują wypłacanie wam pieniędzy! musicie ich pousuwać, żeby dostać ten szmal!". Już pewnie szykowane są kolejne etapy szczucia: Klinowskiemu zabrakło? Ha, a dlaczego innym nie zabrakło, a jemu tak, co?! Pewnie ukradł! Na złotego mercedesa! Pan Zbyszek zaraz się tym zajmie. A lokalni radni PiS już zapraszają do podpisywania się pod wnioskiem o referendum w sprawie jego odwołania. Kandydat PiS, którego zaraz zaprezentujemy, daje pełną gwarancję, że każdy z was dostanie swoje sto milio.. znaczy, 500 zł. Czający się w każdym ciemnym zaułku POwcy tylko czyhają na to, żeby odebrać wam wasz hajs i wydać go na horoskopy dla psów. Chyba widzicie, że póki PiS nie rządzi w każdym wygwizdowie, póty z 500+ bez przerwy będą problemy, bo komisarze europejscy już czekają w urzędach, żeby siłą odbierać ludziom należną im forsę. Wszyscy więc wiecie co robić? Dokładnie: głosujcie tak, jak trzeba, to kasa będzie, a jak nie, to nie. W sumie zaczynam się zastanawiać, czy nie taki był plan od samego początku i "niedoszacowanie" przekazów pieniędzy do samorządów też nie jest zamierzone.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Śr maja 25, 2016 10:28 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): W sumie zaczynam się zastanawiać, czy nie taki był plan od samego początku i "niedoszacowanie" przekazów pieniędzy do samorządów też nie jest zamierzone. Wybory samorządowe za 3 lata.....kampanię czas zacząć.....
|
| Śr maja 25, 2016 10:47 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
To w sumie logiczne - oczywistą wadą 500+, o której już tu pisałem, a którą taki spryciarz jak Kaczyński również musiał przewidzieć, było to, że z czasem ludzie przyzwyczailiby się do niego i przestali wiązać z jakąś wdzięcznością dla PiS. Należało więc wymyślić jakiś sposób na to, by ludzie się do 500+ nie przyzwyczaili, żeby nigdy nie stało się ono czymś naturalnym i oczywistym, i dodatkowo by nigdy nie stracili poczucia, że zawdzięczają je PiS. Sposób na to wymyślono zaś prosty: 500+ cały czas musi wisieć na włosku. Ludzie nigdy nie mogą mieć pewności, że dostaną je również w przyszłym miesiącu; cały czas muszą być utrzymywani w przeświadczeniu, że PiS nieustannie bohatersko walczy o podtrzymywanie wypłat, zaś opozycja, przede wszystkim lewackie i POwskie samorządy, bez przerwy rzucają mu kłody pod nogi. Za chwilę więc PiS rozpęta wielką krucjatę przeciwko samorządom, a naród będzie z napięciem obserwował relacje z pola bitwy między biednym PiSem, który tylko chce im dać pieniądze, a złowrogimi "wrogami suwerenności", którzy na wszelkie możliwe sposoby blokują, jątrzą, dzielą i skarżą się do Brukseli. W ten sposób temat 500+ będzie rozpalał emocje aż do następnych wyborów, w których, oczywiście, przesądzi o jeszcze wyższej wygranej PiS.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Śr maja 25, 2016 10:51 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
I co wam takie metody przypominaja?
To ma byc ta dobra zmiana dla Polakow, ze boja sie nastepnego dnia? Nic nie jest prwne,zmiany prawa dzialaja wstecz... Tylko masochisci lubia cos takiego. Ci ktorzy wola stabilnosc pojada (dopoki moga) tam gdzie jest normalnie.
|
| Śr maja 25, 2016 10:53 |
|
 |
|
JedenPost
|
@J99
Zapewne trafna (niestety) diagnoza...
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Śr maja 25, 2016 11:13 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: "Jestem oburzona tym, że w ostatnim czasie środowiska polityczne i narodowe wykorzystują wizerunek i życiorys mojego dziadka dla własnych, partykularnych interesów i rozgrywek" - pisze w oświadczeniu Beata Pilecka-Różycka. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,tit ... aid=117153
|
| Pt maja 27, 2016 10:36 |
|
 |
|
SweetChild
|
Pozwolę sobie wkleić jeszcze jeden fragment z linka podanego przez HelenkęCytuj: "Proszę wszystkich patriotów: zapoznajcie się z życiorysem i raportami Witolda. Patriotyzm i nacjonalizm to przeciwieństwa! Patriota chce dobra dla kraju, nacjonalista chce kraju dla siebie" - tym apelem kończy swoje oświadczenie wnuczka rotmistrza. Wytłuszczenie moje, według mnie dobrze oddaje działania Dojnej Zmiany 
|
| Pt maja 27, 2016 11:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Wybory samorządowe za 3 lata.....kampanię czas zacząć..... Niekoniecznie 3 lata. PiS ma w zanadrzu reformę administracyjną (wprowadzenie nowych województw), o której mówiło już przed wyborami. Więc jeśli zajdzie potrzeba będzie pretekst do skorcenia kadencji samorządom.
|
| Pt maja 27, 2016 13:40 |
|
 |
|
bert04
|
mauger napisał(a): Niekoniecznie 3 lata. PiS ma w zanadrzu reformę administracyjną (wprowadzenie nowych województw),
Będzie znowu 49? Cytuj: o której mówiło już przed wyborami. Więc jeśli zajdzie potrzeba będzie pretekst do skorcenia kadencji samorządom. Ba, nie muszą nawet zmieniać ilości, wystarczy, że zmienią nazwy (pseudo-likwidując przykładowo województwo mazowieckie, a "tworząc" województwo warszawskie). Taka przynajmniej była dotychczasowa praktyka. Ba, w konstytucji nie ma określonej kadencji samorządu terytorialnego, więc nawet pretekstu nie potrzebują. Ups... podpowiedziałem...
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
| Pt maja 27, 2016 14:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
mauger napisał(a): Alus napisał(a): Wybory samorządowe za 3 lata.....kampanię czas zacząć..... Niekoniecznie 3 lata. PiS ma w zanadrzu reformę administracyjną (wprowadzenie nowych województw), o której mówiło już przed wyborami. Więc jeśli zajdzie potrzeba będzie pretekst do skorcenia kadencji samorządom. Pretekst można znaleźć, ale przy obecnych wskazaniach sondażowych dla rządu, przy zaczynających sie zawirowaniach z wypłatą 500+, niepewności finansowej w kwestii zabezpieczenia wypłat, nie sądzę, aby porywali sie na kolejną zawieruchę z przedwczesnymi wyborami samorządowymi. Nie wykonanie obiecanych projektów irytuje, ale zabranie dawanych, to już wk***ia niepomiernie.... kto daje i odbiera, ten sie w piekle poniewiera.....
|
| Pt maja 27, 2016 15:08 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Na marginesie.Czy ktos moze mi wytlumaczyc, dlaczego nie mozna takich spraw zalatwiac normalnie? Czyli np zamiana dzialek? http://www.tvn24.pl/kosciol-kupi-dzialk ... 304,s.htmlPrzeciez to Kosciolowi, czyli w pierwszej linii hierarchii, bokiem wyjdzie. Ludzie po prostu przestana dawac pieniadze, jesli kuria dostaje tereny za nic i buduje tam .... parking, (albo hoduje daniele na dzialce na “cele sakralne“)?
|
| Pt maja 27, 2016 20:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Na marginesie.Czy ktos moze mi wytlumaczyc, dlaczego nie mozna takich spraw zalatwiac normalnie? Czyli np zamiana dzialek? http://www.tvn24.pl/kosciol-kupi-dzialk ... 304,s.htmlPrzeciez to Kosciolowi, czyli w pierwszej linii hierarchii, bokiem wyjdzie. Ludzie po prostu przestana dawac pieniadze, jesli kuria dostaje tereny za nic i buduje tam .... parking, (albo hoduje daniele na dzialce na “cele sakralne“)? Już przestali - jak pisałam, w 14 tysięcznej parafii zebrano 1420 zł na ŚDM 
|
| So maja 28, 2016 8:01 |
|
|
|