Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Faktem jest, ze pan prezydent w kosciele telefonowal. Czy byla to Msza sw, czy koncert, czy co innego, tego na zdjeciu nie widac.
I nie byl wtedy jeszcze prezydentem, wiec zachowal sie po prostu niekulturalnie.

Pt kwi 15, 2016 16:25
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):
Znów mentorskie nauczanie tyle, że wokół zasadniczej kwestii.
Wybacz, bazowałam na zdjęciu ks Sowy i jego informacji na facebooku - nie słyszałam aby sam nazywał siebie mianem "media", ani aby ktoś inny tak go nazywał.
Póki ksiądz tego nie zdementuje, będę uznawała za fakt.

Cytuj:
Bazowałaś z pewnością na mediach powtarzających jak mantrę "rewelacje" ks. Sowy. Nadal próbujesz wypierać popełniony błąd.
Ksiądz Sowa nie podał prawdy: albo skłamał, albo się pomylił.
Oczekujesz od kłamliwego świadka, ze zmieni zeznania, zamiast zapoznać się z materiałem dowodowym?
Bardzo wygodne.

Tak... tak....jestem z pewnością gamoniem otumanionym mediami i nie potrafię poruszać się na facebooku i przeczytać "kłamstwa lub pomyłkę" ks Sowy.....taktyka rodem z PRL

Cytuj:
Psychologicznie uzasadnione

Stosujesz Ty.

Alus napisał(a):
W katalogu zasad zachowania się w kościele czy innej świątyni istnieje zapis - nie brać telefonu, lub ostatecznie go wyłączyć.
Nawet na drzwiach gabinetów lekarskich zawieszona jest informacja proszę wyłączyć telefony.

Co, oczywiście nie zmienia niczego w manipulacji faktami, jaka wyszła od, ks. Sowy, a która dla @Alus jest wygodna. Bo można dołożyć PAD. Nawet jeśli wie się, że dołożenie opiera się na kłamstwie.

Potrafisz dowieść księdzu Sowie kłamstwo....czy tylko potrafisz go szkalować?

Alus napisał(a):
A zdanie o Mszach w ciągu 24 godzin, można złośliwie przyłożyć do innych czynności, nie zawsze godnych.

Cytuj:
Można.
To właśnie czynią media, na których się opierasz.

Kolejne pogardliwe pomówienie.

Kael napisał(a):
No ale tak latwiej kogos zniszxzyc. Alus w to nie uwierzy, ale medieval juz pokazal: jestes glupia i zmanipulowana. Przyznaj sie.

Cytuj:
Nie użyłem tych słów.
Wskazałem, że @Alus dała się zmanipulować. Szkoda mi się jej zrobiło.
Tobie jej nie żal?

Propagandziści PRL też też nie używali słów "głupi", lali krokodyle łzy nad KOR, Solidarnością, zmanipulowanymi przez nienawistne burżuazyjne media.....

I Ty nawołujący do poszanowania godności każdego człowieka, naprawdę dobrze sie czujesz tak gardząc innymi....zwłaszcza wobec A kto by rzekł swemu bratu RAKA (pusty, głupiec, godny pogardy) podlega Wysokiej Radzie :o :o

Pt kwi 15, 2016 18:42

Akurat ks. Sowa nie kłamał na FB
https://www.facebook.com/kazimierz.sowa ... nref=story
Cytuj:
Co można robić w kościele? Jak widać różni ludzie robią rożne rzeczy. Zwykle się modlą, ale czasem niektórzy lubią sobie pogadać z sąsiadką lub przez telefon. Dla dobra Kościoła i Ojczyzny rzecz jasna. Ok, wiem przecież dobrze, że ludzie na ogół są lepsi niż głupie i złośliwe zdjęcia jakie się im robi

Zdaje się jedynie Newsweek pisał o "przyłapaniu Dudy w czasie mszy podczas 5 rocznicy".
Natomiast inni już pisali prawidłowo.
Kael np. zapodała link z WP, gdzie pisze o "wpadce w kościele" wyraźnie precyzując, że chodzi o Kościół Mariacki.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,140554,titl ... aid=116d76
Tak więc zarzucanie ks. Sowie "manipulacji" jest kłamstwem i manipulacją.

So kwi 16, 2016 5:18

Ks i członek zarządu spółki Alma Sowa nie kłamał, tylk manipulował. Kto powiedział, że w kościele nie mozna rozmawiać przez telefon? Czy w budynku kościoła nie ma telefonów? Nie mozna, nie przystoi używać telefonu w czasie mszy św. A to nie był w czasie mszy. Obludą ks.Sowy jest atak na Pana Prezydenta za to. Gdyby każdy Katolik był taki jak Pan Prezydent...tak się zachowywał i nie wstydził swej wiary.

So kwi 16, 2016 8:32
A turyście zwiedzający kościoły swobodnie mogą po nich paradować w stroju plażowym....gdy nie ma Mszy...

So kwi 16, 2016 8:44

Alus napisał(a):
A turyście zwiedzający kościoły swobodnie mogą po nich paradować w stroju plażowym....gdy nie ma Mszy...

To może prżejdż na islam...bedżiesz wysadzała.

Jest to przejaw szacunku dla Boga, a nie kościelnych murów. Dlaczego się nie oburzasz, gdy kościoly sa przerabiane na dyskoteki czy inne przybytki rozrywki? Dzieje się tak dlatego, źe liberalni katolicy, pod płaszczykiem poprawności politycznej lewicy są pseudo tolerancyjni...telefon im przeszkadza, ale antyklerykalna, antychrześcijanska wyborcza nie.

So kwi 16, 2016 8:55
No pewnie: u was Murzynow bija....

Fakt byl jaki byl i nie ma co bronic pana Dudy (wtedy jeszcze nie byl prezydentem). Nie ma tez co go za to kamienowac, bo kto z nas w kosciele zawsze tylko sie naboznie modlil?

So kwi 16, 2016 8:59
Złóż petycję do KEP aby cofnął swoje bezzasadnie sporządzone zalecenia godnego zachowania w kościołach.

So kwi 16, 2016 9:00
Alus napisał(a):

To jest metoda? Czepianie się, pisanie nie na temat, a jaki jest Prezydent Duda?
Jeśli nie potrafisz pisać na temat, to omijaj wątek szerokim kołem.

So kwi 16, 2016 9:30

Alus napisał(a):
Złóż petycję do KEP aby cofnął swoje bezzasadnie sporządzone zalecenia godnego zachowania w kościołach.

Dlaczego bezzasadną? Uważam, że w kosciele trzeba zachowywać się odpowiednio i z szacunkiem. I o tym pisałem. Pisałem także, ze niektórzy, poprawni politycznie i tolerancyjni są tylko wtedy jak im pasuje. Robienie z Pana Prezydenta przestepcy bo rozmawiał przez telefon w kościele z drugiej strony szydzenie z niego, bo podniósl i zachował szacunek dla św.sakramentu przez wyborczą np, to przejaw obłudy. Nie ma nic wspólnego z szacunkiem dla wiary i Koscioła, ale jest polityczną rozgrywką lewaków. I ks. Sowa się w to wpisuje.

So kwi 16, 2016 9:32
@gita
Bardzo na temat. Zachowanie się w kościele, przyjęte normy, a praktyki Dudy.

Ale mogę o zachowaniu Jarka Kaczyńskiego powiedzieć, tak dla odmiany. Katedra w Gnieźnie, obchody chrztu. Wchodzi Prezydent Rzeczypospolitej Polski Duda, wszyscy wstają, prezes RP wymownie siedzi. Bardzo wymowne.

So kwi 16, 2016 9:38
kosiarz1 napisał(a):
Alus napisał(a):

Dlaczego bezzasadną? Uważam, że w kosciele trzeba zachowywać się odpowiednio i z szacunkiem. I o tym pisałem. Pisałem także, ze niektórzy, poprawni politycznie i tolerancyjni są tylko wtedy jak im pasuje. Robienie z Pana Prezydenta przestepcy bo rozmawiał przez telefon w kościele z drugiej strony szydzenie z niego, bo podniósl i zachował szacunek dla św.sakramentu przez wyborczą np, to przejaw obłudy. Nie ma nic wspólnego z szacunkiem dla wiary i Koscioła, ale jest polityczną rozgrywką lewaków. I ks. Sowa się w to wpisuje.

Oczywiście masz rację!
Oponenci nie mogą znieść tego, że obecnie mamy najlepszego Prezydenta RP po roku 1945, ja cenię go nawet wyżej niż śp. Lecha Kaczyńskiego.

So kwi 16, 2016 9:40
Kozioł napisał(a):
@gita

Ale mogę o zachowaniu Jarka Kaczyńskiego powiedzieć, tak dla odmiany. Katedra w Gnieźnie, obchody chrztu. Wchodzi Prezydent Rzeczypospolitej Polski Duda, wszyscy wstają, prezes RP wymownie siedzi. Bardzo wymowne.

Jarosław Kaczyński uważa, że najlepszym Prezydentem RP był ś.p. Lech Kaczyński i demonstracyjnie to pokazuje, być może taka jest prawda, a JK ma do tego prawo.

So kwi 16, 2016 9:43

Kozioł napisał(a):
@gita

Czyli znowu ci co bredzili o marionetce Kaczora nie mieli racji...to Prezydent wszystkich Polaków! :brawo:

:D

So kwi 16, 2016 9:44
gita napisał(a):
Kozioł napisał(a):
@gita

Jarosław Kaczyński uważa, że najlepszym Prezydentem RP był ś.p. Lech Kaczyński i demonstracyjnie to pokazuje, być może taka jest prawda, a JK ma do tego prawo.
Zapewne uważa, że najlepszym papieżem katolickim był JP2 i jeżeli będzie mu dane spotkać Franciszka, to zachowa się konsekwentnie :twisted:
Nie rób balona z ludzi, proszę.

So kwi 16, 2016 9:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 245  Następna strona