Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 01, 2025 7:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
A o kim to ow ksiadz sie z takim szacunkiem wypowiadal?

Unia ci nic nie dala? To juz do Polski i za zlotowki pracowac! Moze ci jakis ksiadz da umowe .... smieciowa?

Wt maja 31, 2016 7:10

Alus napisał(a):
Stąd ten atak na TK, usiłującego pobudzić społeczeństwo do analizy i refleksji.

A co ma TK do telewizji? :o

Nie wiem, kogo TK "pobudza do analizy i refleksji", ale raczej nie społeczeństwo.

Cytuj:
W Polsce za pomocą telewizji można wykreować obraz jaki sie chce, bo społeczeństwo nie analizuje tego co tam widzi, tylko przyjmuje jako prawdziwe , J. Kaczyński, tygodnik "Do Rzeczy".

Kiedyś był wywiad z Kaczyńskim w Gazecie Polskiej, zatytułowany "Jarosław Kaczyński - szczery do bólu". Myślę, że do tego też by doskonale pasował :-D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt maja 31, 2016 7:13
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Stąd ten atak na TK, usiłującego pobudzić społeczeństwo do analizy i refleksji.

A co ma TK do telewizji? :o

Nie wiem, kogo TK "pobudza do analizy i refleksji", ale raczej nie społeczeństwo.

Przepraszam :oops: - literówka - winno być atak na TP.

Wt maja 31, 2016 8:14

A co to jest TP?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt maja 31, 2016 9:00
Johnny99 napisał(a):
A co to jest TP?

A podobno czytujesz...
Błażej Strzelczyk, redaktor Tygodnika powszechnego, autor artykułu "Kto pomoże pielęgniarkom"
https://www.tygodnikpowszechny.pl/kto-p ... rkom-33964

Wt maja 31, 2016 12:00

Nawet prenumeruję, ale nic mi nie wiadomo na temat żadnego "ataku na TP", stąd moje pytanie.

Wt maja 31, 2016 13:12
Johnny99 napisał(a):
Nawet prenumeruję, ale nic mi nie wiadomo na temat żadnego "ataku na TP", stąd moje pytanie.

Od lat ze strony środowisk radio-maryjnych, a zatem i pisowskich, propaguje się zarzut TP atakuje KK, jak ocenił ks Oko - TP to dodatek "religijny" do GW.
Na forum "wiara"padało mnóstwo podobnych opinii o TP.

Wt maja 31, 2016 15:08

Kael napisał(a):
A o kim to ow ksiadz sie z takim szacunkiem wypowiadal?

Unia ci nic nie dala? To juz do Polski i za zlotowki pracowac! Moze ci jakis ksiadz da umowe .... smieciowa?

1. no to juz do Polski Kael , przeciez to tez unia .

2. unia mi NIC nie dala . unia nic nikomu nie daje . unia to zadna dobra ciocia , ktora tylko daje i daje i daje . przedwczoraj mowil o tym posel Miroslaw Piotrowski co sie potwierdza z przewidywaniami Bojarskiego i Bedermana sprzed ok 15 lat .

Wt maja 31, 2016 21:07
Dariusz-555 napisał(a):
2. unia mi NIC nie dala . unia nic nikomu nie daje . unia to zadna dobra ciocia , ktora tylko daje i daje i daje . przedwczoraj mowil o tym posel Miroslaw Piotrowski co sie potwierdza z przewidywaniami Bojarskiego i Bedermana sprzed ok 15 lat .

No i co takiego ciekawego powiedzieli? Pewnie to samo, co za komuny mówił ZSRR, ze u nich bieda, bo muszą Polsce pomagać, a było odwrotnie. Teraz też pewnie składki Polski przewyższają dotacje unijne, co?
Cytuj:
Transfery środków Unii Europejskiej do Polski wyniosły w kwietniu 1,32 mld euro - podało dzisiaj w komunikacie Ministerstwo Finansów.
Z tego transfery bieżące wyniosły 1.026,98 mln euro, a kapitałowe 291 mln euro. W ramach Polityki Spójności Polska otrzymała 290 mln euro, a w ramach Wspólnej Polityki Rolnej do Polski napłynęło 1,02 mld euro.

Polska wpłaciła do budżetu UE w kwietniu 345,2 mln euro.Od początku 2014 roku transfery z UE do Polski wyniosły 4.779,5 mln euro, w tym czasie wpłata do budżetu unijnego wyniosła 2.007,1 mln euro.

http://zmieniacunie.money.pl/budzet;uni ... 35262.html

Wt maja 31, 2016 21:32

1. bardziej daje wiare wykladom Carla Bedermana i ksiazce Bojarskiego niz jakims smiesznym stronkom internetowym .
2. nie powiedzieli tylko powiedzial . mowila jedna osoba . mowil o ludziach unii czyli kto jest kto . unia wyrzekla sie Boga wiec nie ma szans na przetrwanie . szkoda ze obecna wladza tego nie widzi .
3. Carl Bederman ( byly urzednik unijny , gdy zapoznal sie ze sposobem naliczania tak zwanych dotacji , zwolnil sie z brukselskiego etatu ) dokladnie wyliczyl , Polska dwa i pol raza wiecej daje niz otrzymuje .
to samo zrobila ostatnio jedna z wazniejszych ksiegowych unii ( czyli natychmiast zwolnila sie ) gdy blizej przyjrzala sie sposobie rozdzialu tak zwanych dotacji . zapoznaj sie z roznica polskich dlugow sprzed unii , i teraz .

Wt maja 31, 2016 21:46
No tak i za te oddane pieniądze się rozwiją. Za te oddane pieniądze jeżdżę po porządnych drogach a nie po dziurach. Za te oddane pieniądze pkb rośnie. Nie bądź ignorantem. Każdy Twój komentarz jest rodem z piaskownicy.

Wt maja 31, 2016 22:01
No tak i za te oddane pieniądze się rozwiją. Za te oddane pieniądze jeżdżę po porządnych drogach a nie po dziurach. Za te oddane pieniądze pkb rośnie. Nie bądź ignorantem. Każdy Twój komentarz jest rodem z piaskownicy.

Wt maja 31, 2016 22:01

czy doliczylas sie ile firm , ktore budowaly te tak zwane porzadne drogi ( autostrady platne ) zbankrutowalo ?
czy jest chociaz JEDNA DROGA ZBUDOWANA do konca ?
do porzadnych drog w Polsce jest dalej niz na piechote do Ksiezyca .
a pkb rosnie , ale tylko na pro unijnych stronkach www .

Wt maja 31, 2016 22:19
Masz prace dzieki Unii. Inaczej siedzialbys w Polsce i rece zalamywal. Ciagle to do ciebie nie dotarlo?
Jezeli Jarek Polske z Unii wypisze albo Unia sie rozpadnie to ciebie wyrzuca przy najblizszej okazji. Twoje miejsce zajmna azylanci.

Śr cze 01, 2016 6:06
Kael napisał(a):
Masz prace dzieki Unii. Inaczej siedzialbys w Polsce i rece zalamywal. Ciagle to do ciebie nie dotarlo?
Jezeli Jarek Polske z Unii wypisze albo Unia sie rozpadnie to ciebie wyrzuca przy najblizszej okazji. Twoje miejsce zajmna azylanci.

Do Darka nie dotrze nic, bo on siedząc w Niemczech wie lepiej jak jest w Polsce od tych, którzy są tu na miejscu.
Dariusz-555 napisał(a):
czy doliczylas sie ile firm , ktore budowaly te tak zwane porzadne drogi ( autostrady platne ) zbankrutowalo ?
czy jest chociaz JEDNA DROGA ZBUDOWANA do konca ?
do porzadnych drog w Polsce jest dalej niz na piechote do Ksiezyca .
a pkb rosnie , ale tylko na pro unijnych stronkach www .

Jeżdżę po tych drogach. Jeżdżę po całej Polsce i widzę ile jest zbudowanych, a ile w budowie i jak szybko są budowane.
Po drugie, skoro wzrost pkb to wymysł unijny, to dlaczego o. Rydzyk korzysta z pustej kasy budżetu? Dlaczego wyciąga pieniądze od ludzi na swoje "dzieła" (byłam świadkiem jak starsza pani nie wykupiła leków, bo nie stac ją było, a potem lekką ręką, bez zmrużenia oka wpłaciła 200 zł na RM i TV TRWAM. Tak się złożyło, że byłam za nią w kolejce w aptece, a potem na poczcie). Czy o. Rydzyk nie ma tej świadomości, że ludzie ryzykują zdrowie na jego widzimisię?

Śr cze 01, 2016 6:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 976  Następna strona