Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 17:04

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 131, 132, 133, 134, 135
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2 
Autor Wiadomość

Aha, póki co autostrad nie będzie, ale będzie superścieżka rowerowa. Jakby ktoś nie wiedział, to Unia nam ją ufunduje.

Cz cze 19, 2008 8:46
Zobacz profil WWW
Do fobii, chorych urojeń ludzi zawistnych

To nie są żadne fobie i urojenia, ale - prawdopodobnie - fakty.
Trzeba mieć odwagę zmierzyć się z rzeczywistością, a nie iść w zaparte.
Pseudo przyjaciele Wałęsy tylko podsycają jego gwniew i eskalują konflikt zamiast merytorycznie próbować coś wyjaśnić.
Tu nikt nie chce dochodzić prawdy, tylko jest to przyczynkiem i okazją do następnego obrzucania się kałem.

Cz cze 19, 2008 8:50

SweetChild napisał(a):
Mnie w każdym razie "nacjonalizacja przemysłu" czy podobne hasła nie przekonują.

A mnie np. "prywatyzacja" czy podobne hasła (czyt. gusła). Jakoś nie lubię żadnych ideologicznych bożków. Jedyne co mnie przekonuje to skuteczność, efektywność, najlepiej takie które można wyrazić liczbami.

Otóż to. Dodam jeszcze, że teoretyczne obliczenia to jedno, a dane eksperymentalne to drugie. Dlatego, mimo w teorii uważam argumenty socjalistów za całkiem sensowne, to w praktyce uznaję wyższość (pod względem skuteczności czy efektywności) własności prywatnej. Co nie znaczy, że wszyscy tak muszą ;)

osiris napisał(a):
Ja tylko zarzucam, że rozprzedano majątek prywatny jak popadnie, a najlepiej konsorcjom zagranicznym nie dając żadnych forów kapitałowi polskiemu.
Poszczególne rządy powinny zadbać o to, aby prywatyzując poszczególne segmenty rynku lwią część oddawać w Polskie ręce.

Ale jak Prokom Krauzego informatyzował ZUS to też źle. Jak Kulczyk budował autostrady, to też niedobrze.
Problem w tym, że fory musiałyby polegać na niższej cenie sprzedaży, a więc wszyscy dołożylibyśmy do interesu p. Kowalskiego z własnej kieszeni.

Cz cze 19, 2008 9:42
Dobrze napisałeś "prawdopodobnie fakty", to ci się chwali.
Niestety sterowani odgórnie "historycy" Gontarczyk i Cenckiewicz, uznali to jako pewność. Na dodatek socjolog (nie historyk!!) tzw. profesor Zybertowicz, tę pewnośc głosi wszem i wobec. Do tego dodać trzeba najgorszego w historii RP prezydenta, który z wyrachowana przyjemnością i niezwykłą nienawiścią dolewa oliwy do ognia.

Czekam tylko, aż kolejna para "historyków" z poparciem złośliwych małych człowieczków stwierdzi autorytatywnie, ze komunizm został obalony przez KGB, które współpracując z Reaganem i Janem Pawłem II sterowało Wałęsą.
No a co? Skoro obalamy mit Wałęsy i stwierdzamy, że był on sterowany przez bezpiekę. To bardzo łatwo dojść do wniosku, że Karol Wojtyła, a później Jan Paweł II jako człowiek na wyższym szczeblu, musiał współpracowac z wyższymi szczeblami, czyli z KGB, które doprowadziło również do wybrania agenta Reagana na prezydenta USA.
Taka teze stawiam i kto mi ja obali? Dokumentów trzeba poszukać na Łubiance, na pewno sa, a jeżeli nie ma to z pewnościa Watykan (plus Waszyngton) je wykradł i zdekompletował.
Przecież wszystkie dokumenty tajnych służb komunistycznych to Czyste Źródło Prawdy Objawionej, to coś jak Biblia.
Myślę, że pomnik Dzierżyńskiego winien wrócić na swoje miejsce w Warszawie, a wtedy nikt nie będzie nikomu wypominał, ze doktoryzował się w oparciu o bloszewickie teksty.

Ten kraj jest naprawdę chory, ale czemu się tu dziwić, skoro ktoś taki jak Kaczyński jest jego prezydentem? Ryba gnije od głowy, w tym przypadku to dwugłowa ryba.

Cz cze 19, 2008 9:49
Skoro obalamy mit Wałęsy i stwierdzamy, że był on sterowany przez bezpiekę.

Ale kto tak twierdzi?
Podaj cytat i źródło, bo uznam to za kolejną manipulację.

Cz cze 19, 2008 10:02
Ale jak Prokom Krauzego informatyzował ZUS to też źle. Jak Kulczyk budował autostrady, to też niedobrze.

No niestety.
Krauze tak skomputeryzował onegdaj ZUS, że do dzisiaj nie mogę się pozbierać, a Kulczyk - ponoć - zbudował autostradę z o połowę cieńszym dywanikiem asfaltu niż przewidują to normy. (taką jednorazówkę)
Czy to jest dobrze w świetle powyższego?

Cz cze 19, 2008 10:04
Cytuj:
Skoro obalamy mit Wałęsy i stwierdzamy, że był on sterowany przez bezpiekę.

Ale kto tak twierdzi?
Podaj cytat i źródło, bo uznam to za kolejną manipulację.

Panowie Gontarski, Cenckiewicz, "prof" Zybertowicz, i Dwaj tacy co kiedyś Ukradli Księżyc, plus niejaka Walentynowicz, Gwiazdowie i wielu wielu innych, bardzo często związanych z PiS, a przede wszystkim z medium pewnego mnicha z Torunia - gniazda nienawiści.

Cz cze 19, 2008 10:12
Shark podaj konkretne wypowiedzi, a nie Twoje konstatacje, które są przedłużeniem komentarzy zawistnych polityków PO oraz dziennikarzy GW.
Dla mnie to żadne dowody w sprawie tylko zniesławienia i pomówienia.
Ktoś coś gdzies powiedział.
Podaj cytaty i źródła a nie z kapelusza coś walisz.

Cz cze 19, 2008 10:16

Krauze tak skomputeryzował onegdaj ZUS, że do dzisiaj nie mogę się pozbierać, a Kulczyk - ponoć - zbudował autostradę z o połowę cieńszym dywanikiem asfaltu niż przewidują to normy. (taką jednorazówkę)
Czy to jest dobrze w świetle powyższego?

To ja mam wykazywać, że to dobrze? Przecież Ty domagałeś się, aby dawać fory polskiemu kapitałowi. Ja właśnie twierdziłem, że te fory są kosztem nas wszystkich.

Cz cze 19, 2008 10:20

Jestes naprawdę śmieszny. Nie będe ci tutaj wyszukiwał konkretnych cytatów, ale wypowiedzi tych osób sa powszechnie znane. Niejednokrotnie ci wymienieni publicznie wypowiadali sie o sgenturze Wałęsy. Widać wybiórczo oglądasz TV i czytasz gazety.
Kaczyński publicznie stweirdził, że Wałęsa był "Bolkiem", Macierewicz umieścił go na swojej liscie jako TW "Bolek". To samo twierdził Wyszkowski. Jarosław Kaczyński także tak twierdzi.

Wpisz sobie w google hasło "Wałęsa agentem" i znajdziesz tam te nazwiska które napisałem. I prosze nie rób z siebie kretyna, bo wszyscy zaczną się śmiać.

Cz cze 19, 2008 10:24
Sweet, nie można w czambuł potępiać całego polskiego biznesu przez łyżkę dziegciu w beczce miodu, no chyba że uznamy, iż cały polski biznes jest g............. warty, a to by mogło oznaczać, iż My wszyscy jesteśmy tyle samo warci co nasz biznes.
Czy tak?
Solidność polskich biznesmenów to jedno, a układy i koterie to drugie.
Nie mieszajmy tych pojęć.

Cz cze 19, 2008 10:25
Kaczyński publicznie stweirdził, że Wałęsa był "Bolkiem", Macierewicz umieścił go na swojej liscie jako TW "Bolek". To samo twierdził Wyszkowski. Jarosław Kaczyński także tak twierdzi.

Twierdzenie, że ktoś był "BOLKIEM", a że ktoś był agentem, to dwie różne sprawy.
Mógł być i zapewne był TW, co nie znaczy że szkodził, bo mógł być i zapewne był mało użyteczny.
Nikt z wymienionych nie stwierdził, iż "BOLEK" był agentem, który w sposób skuteczny (z nieprzymuszonej woli) i wyrachowany szkodził opozycji.

Cz cze 19, 2008 10:29
Jak ty pieknie potrafisz odwracać kota ogonem :D Szkoliłeś się w PiS, czy jako wolny słuchacz RM ? :D

Tylko z kogo wy chcecie robić idiotów?

Cz cze 19, 2008 10:32

Sweet, nie można w czambuł potępiać całego polskiego biznesu przez łyżkę dziegciu w beczce miodu, no chyba że uznamy, iż cały polski biznes jest g............. warty, a to by mogło oznaczać, iż My wszyscy jesteśmy tyle samo warci co nasz biznes.
Czy tak?

Przecież to nie ja czepiam się co chwilę polskich biznesmenów i ogólnie ludzi zamożnych. Nie mam też nic przeciwko preferencjom dla krajowego kapitału, zwracam jedynie uwagę, że to kosztuje i nie domagam się ich na każdym kroku.

Cz cze 19, 2008 11:22

Ostatnie "uprzejmości" usunąłem. Jednocześnie zamykam ten temat, gdyż zrobił się zbyt obszerny, a otwieram jego kolejną już część

Cz cze 19, 2008 14:12
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 131, 132, 133, 134, 135