Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 6:44

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 135  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Hmmm jak ścigac przekrety ubezpieczeniowe, bez dostepu do danych?
Profos jesteś jednym z tych ludzi, którzy wrzeszczac na "socjalne" rozwiazania, wszechograniającą korupcje itd..chcą by się zrobiło samo.

Tu widać najwiekszą hipokryzje dziennikarzy...z jednej strony artykuł o przekretach w ZUS-ie, z drugiej wrzaski na służby ktoreś w jakiś sposób muszą zdobyć dowody i "namierzyć" przestępców..

Czy ludzie mają już całkiem wyprane mózgi? nie kontrolować, nie podsłuchiwać, nie filmowac, nie sprawdzać...łapać na ulicach w łapankach czy jak?

Znów napiszesz ogólniki...i epitety..ale nic się innego po Twoich żałosnych słowach nie spodziewam, zadnych konktertów...jak łapać przestepców bez zbierania dowodów?
Stajesz się śmieszny z tymi.."kaczystami" ubowcami Pis-owskimi"itp..

Korupcja w ZUS

http://pl.youtube.com/watch?v=6plTzkXv-TY&feature=related

So gru 22, 2007 11:25
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

Z cyklu wracamy!! wypróbowane kadry IIIRP...za władzy SLD.
Dziękuje wszystkim którzy oddali swe głosy na Platformę..:)

Cytuj:
Łowca studentów szefem Wywiadu Wojskowego
Komentowany tekst:
Gen. Hunia szefem Służby Wywiadu Wojskowego?
Sejmowa komisja ds. służb specjalnych pozytywnie zaopiniowała kandydaturę gen. Macieja Huni na szefa Służby Wywiadu Wojskowego - poinformował przewodniczący komisji Janusz Zemke (LiD).
więcej
Pozytywna rekomendacja komisji sejmowej dla generała Macieja Huni na szefa Wywiadu Wojskowego oznacza, że posłowie koalicji nie chcą wyjaśnić sprawy bezpodstawnego oskarżenia w 2005 r. o szpiegostwo Marcina Tylickiego asystenta szefa komisji ds. PKN Orlen Józefa Gruszki.

Pogromca "szpiegów"

So gru 22, 2007 11:30
Zobacz profil WWW
A p. Jasiński, Karolek Karski nagradzany w 2001r przez A. Kwaśniewskiego za aktywną działalność w szeregach SZSP i odrynacką, sędzia Kryże orzekający wyroki na działaczy "Solidarność"....nie wadzili Ci w PiSie :D ...czy samo obcowanie z "czystym dobrem" to ekspiacja i rehabilitacja? :D :lol:

So gru 22, 2007 12:51
:)

CBA, to pomysł ....PO, tak samo jak IV RP..nie ważne.
Jak mi bede miał wiecej czasu to Ci jeszcze niejedne "dziwy" pokarzę ;), bo widzę, że masz wiadomości tylko z onet i tvn-u, jeszce może troszkę z GW.

Nie wążne czyj pomysł, tylko co kto z niego zrobił.
Kaczyści z robili z CBA swoja partyjna esbecję o formalnych uprawniejach chyba wiekszych niz miało osławione UB komunistów.

Tak samo z czwartą - hasło pochodzi z kręgow PO, ale to PiS posługując się skradzionym hasłem budował te swoja, na szczęście poroniona kaczystowska IV PRL, siegając po rozwiązania znane z czasów Bieruta.

So gru 22, 2007 13:01
zbanowany na stałe

A p. Jasiński, Karolek Karski nagradzany w 2001r przez A. Kwaśniewskiego za aktywną działalność w szeregach SZSP i odrynacką, sędzia Kryże orzekający wyroki na działaczy "Solidarność"....nie wadzili Ci w PiSie :D ...czy samo obcowanie z "czystym dobrem" to ekspiacja i rehabilitacja? :D :lol:

A co to "Ordynacka" jakieś stowarzyszenie zakazane? tajne?

Cytuj:
Stowarzyszenie Ordynacka, stowarzyszenie założone przez byłych działaczy głównie SZSP i niektórych działaczy ZSP w maju 2001. Nazwa stowarzyszenia pochodzi od ulicy w Warszawie na której mieści się Rada Naczelna Zrzeszenia Studentów Polskich. Aktualnym przewodniczącym stowarzyszenia (od czerwca 2006) jest Włodzimierz Czarzasty, który zastąpił Marka Siwca.

Członkiem Zwyczajnym Stowarzyszenia może być, każdy pełnoletni obywatel RP, który należał, należy do ZSP/SZSP, ruchu studenckiego lub jest absolwentem wyższej uczelni.

Dlaczego zaś twierdzisz, ze Kryże "mi nie przeszkadzał"...przeszkadzał mi jak każdy nie zlustrowany sedzia, dzinnikarz, prokurator, polityk itp...
nie obwiniaj mnie czy PiS-u za nierozliczone zbrodnie i niegodziwości prl-u....to własnie PO, SLD itp...hamując lustrację i dekomunizację ponosi odpowiedzialność za ten "bałagan" moralny.
Ja głosowałem na PiS, który chciał doprowadzić do rozliczeń z przeszłością...i jak widzisz poniżej..doprowadzał, nawet "swoich".

Cytuj:
Wyrok za nielegalne obchody święta [edytuj]

W 1980 brał udział w wydaniu przez Sąd Rejonowy w Warszawie wyroków skazujących na karę aresztu zasadniczego Andrzeja Czumę, Wojciecha Ziembińskiego i Bronisława Komorowskiego za zorganizowanie w Warszawie 11 listopada 1979 nielegalnych obchodów Święta Niepodległości. Prokurator Oddziałowej Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu w Warszawie wszczął w czerwcu 2007 postępowanie sprawdzające w sprawie, czy podczas wyrokowania nie złamano prawa[2]. [b]W jego efekcie 12 listopada 2007 podjął decyzję o wszczęciu śledztwa w sprawie (in rem)[3]:[b]

1. przekroczenia uprawnień i niedopełnienia obowiązków przez skład orzekający Sądu Rejonowego dla Miasta Stołecznego Warszawy poprzez bezprawne skazanie wyrokiem z dnia 22 stycznia 1980 w sprawie o sygn. VIII Kws 18/80 Andrzeja C., Bronisława K., Wojciecha Z. i Józefa J. na karę aresztu zasadniczego co skutkowało bezprawnym pozbawieniem wolności w/w osób, tj. o przestępstwo z art. 189 § 2 kk w zb. z art. 231 § 1 kk w zw. z art. 11 § 2 kk w zw. z art. 2 ust. 1 ustawy z dnia 18 grudnia 1998 r. o Instytucie Pamięci Narodowej – Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu (Dz. U. z 1998 r. Nr 155, poz. 1016);
2. pobicia w dniu 11 listopada 1979 w Warszawie zatrzymanego Andrzeja C. przez funkcjonariuszy Służby Bezpieczeństwa tj. o przestępstwo z art. 158 § 1 kk w zb. z art. 231 § 1 kk w zw. z art. 11 § 2 kk w zw. z art. 2 ust. 1 ustawy z dnia 18 grudnia 1998 r. o Instytucie Pamięci Narodowej – Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu;
3. pobicia w dniu 21 sierpnia 1979 w Warszawie zatrzymanego Wojciecha Z. przez funkcjonariuszy Służby Bezpieczeństwa tj. o czyn z art. 158 § 1 kk w zb. z art. 231 § 1 kk w zw. z art. 11 § 2 kk w zw. z art. 2 ust. 1 ustawy z dnia 18 grudnia 1998 r. o Instytucie Pamięci Narodowej – Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu.

ilu sędziów może sie poszczycić takimi wyrokami za czasów prl-u? przecież on był zwykłym sędzią sądu rejonowego..miał swoich zwierzchników i władzę polityczna...gdize w tym przypadku Wasza...
litość dla ludzkich losów? no własnie i kto tu pisze o hipokryzji...
Można sądzić byle był PiS-owski /choć do PiS-u nie nalezał i chyba nie należy/.

Cytuj:
Nie wążne czyj pomysł, tylko co kto z niego zrobił.
Kaczyści z robili z CBA swoja partyjna esbecję o formalnych uprawniejach chyba wiekszych niz miało osławione UB komunistów.

Tak samo z czwartą - hasło pochodzi z kręgow PO, ale to PiS posługując się skradzionym hasłem budował te swoja, na szczęście poroniona kaczystowska IV PRL, siegając po rozwiązania znane z czasów Bieruta.

Co Ty masz z tym Bierutem i Gomółka? żyjesz latami przeszłymi...
Jak też mogę takie bzdety pisac, że Tusk to jak Gierek...gada dużo /3 godziny/ o byle czym, i to słynne "pomożecie"...? Tusk też takie idiotyzmy
mówi...

Co do "rozwiązań", nie wiem czy masz na mysli panią Pitere jako pogromce korupcji w Polsce...:D??
Czy może budowanie IVRP z "czerwoną mafią" "która powinna byc zdelegalizowana"...słowa Tuska z 2004 roku...??

So gru 22, 2007 19:19
Zobacz profil WWW
PiS chciał doprowadzić - z pomocą czynnych działaczy nomenklatury PRL ???- bo nie wszystkich wymieniłam, którzy obęjeli czołowe funkcje w tzw. IV RP :D :lol:
"Zwykli sędziowe" nie prowadzili spraw politycznych - tylko spolegliwi i zwolennicy "jedynej władzy ludu pracujacego miast i wsi".
"Litość dla ich losów"....dobre :D :lol: .... no tak, przecież winni są ci opozycjoniści, gdyby oni siedzieli cicho, to "biedni sędziowie" nie byliby zmuszani wydawać wyroków :D
Ale zapewne i Ty nie miałbyś możliwości pisać co Ci myśl przyniesie - jakiś "biedny sędzia" spreparowałby wyroczek :D :lol:

So gru 22, 2007 20:55
zbanowany na stałe

Cytuj:
PiS chciał doprowadzić - z pomocą czynnych działaczy nomenklatury PRL Pytajnik?- bo nie wszystkich wymieniłam, którzy obęjeli czołowe funkcje w tzw. IV RP Suszę zęby LOL

nie rozumiem... :-(

Cytuj:
"Zwykli sędziowe" nie prowadzili spraw politycznych - tylko spolegliwi i zwolennicy "jedynej władzy ludu pracujacego miast i wsi".

No i?

Cytuj:
"Litość dla ich losów"....dobre Suszę zęby LOL .... no tak, przecież winni są ci opozycjoniści, gdyby oni siedzieli cicho, to "biedni sędziowie" nie byliby zmuszani wydawać wyroków Suszę zęby

Dlaczego mi to piszesz?Czy z moich postów to wynika?

Cytuj:
Ale zapewne i Ty nie miałbyś możliwości pisać co Ci myśl przyniesie - jakiś "biedny sędzia" spreparowałby wyroczek Suszę zęby LOL

Nie rozumiem... :cry:

Wybacz Alus, ale...Ty co innego czytasz jak ja pisze, to samo jest w wątku o RM...może zapytaj jak czegoś nie rozumiesz co napisałem, albo staraj się jednak kilka razy czytać...

So gru 22, 2007 22:35
Zobacz profil WWW
Nie rozumiem? - a kto pisze: "Gdzie w tym przypadku Wasza litość dla ludzkich losów"..."był zwykłym sędzią, miał zwierzchników"....wymówka stara jak świat :D
Nie rozumiesz - jak byli komuniści, których PiS wziął do władzy mieli przeprowadzać dekominizację?

So gru 22, 2007 23:11
zbanowany na stałe

Cytuj:
gdize w tym przypadku Wasza...
litość dla ludzkich losów? no własnie i kto tu pisze o hipokryzji...
Można sądzić byle był PiS-owski /choć do PiS-u nie nalezał i chyba nie należy/.

-"gdzie w tym przypadku Wasza litość" - chciałem tym zdaniem zapytać, gdzie się podiała w tym przypadku czyli Kryżego ..Twoja i innych "litość" którą podnosicie w przypadku checi lustracyjnej np.PiS-u, ale to jest z mojej strony coś w rodzaju ironii.

-"no własnie i kto tu pisze o hipokryzji..." tutaj zarzucam "Wam", tym co przeciw lustracji...hipokryzję, w której np pana Boniego bronicie, a pana Kryżego skazujecie...

-"był zwykłym sędzią, miał zwierzchników" wyrwałaś to z kontekstu...
napisałem...

Cytuj:
lu sędziów może sie poszczycić takimi wyrokami za czasów prl-u? przecież on był zwykłym sędzią sądu rejonowego..miał swoich zwierzchników i władzę polityczna

no właśnie...takich sedziów tamtego okresu którzy sądzili wg "opcji politycznej" tamtych czasów są setki a moze tysiace /z szefami/, nie uważasz, że oceniać jednego Kryzego, odrzucając ogólna lustrację...to obłudne?Chociaz proces bedzie miał...mógł się nie wychylać...mógł "iść" z Tuskiem a nic by mu nie było :).....

Cytuj:
Nie rozumiesz - jak byli komuniści, których PiS wziął do władzy mieli przeprowadzać dekominizację?

Czyli chcesz mi napisac, ze PiS rzadził z "komunistami" :D....dobre...
rozbite WSI, odsuniecie na emerytury generałow wyszkolonych w Rosji, czystki w ministerstwach, rozwalanie "ukłądow" w gospodarce...czy Ty uważasz, ze PiS miał zrobić swoja "dekomunizację"??? W PZPR było kilka milionów ludzi!!
To jest temat rzeka...jak w 1 rok, rozbić i wykluczyć "układ" rzadzacy od zawsze...dajmy spokój. Szkoda na to czasu, może sama kiedys do tego dojdziesz ;)...

So gru 22, 2007 23:36
Zobacz profil WWW
Niedziela 23 grudnia 2007 r.
(...)
vide - do wyboru do koloru ;-) :
http://zbyszek.myfreeforum.org/ftopic539-75.php
http://forum.www.kielce.pl/viewtopic.ph ... 2&start=30
http://www.tvn24.pl/1,251,24,37081562,1 ... forum.html
KOMENTARZYK:
"Granice już nie nasze" raduje się papierowe "Radio Maryja" nas swojej Internetowej stronie.
Raduje inaczej - of kurz :P
Wprawdzie to ponoć tekst z blogu Janusza Korwina-Mikkego, ale nie da się ukryć, że jest w ramach i po linii organu obywatela ojca Dyrektora

Aby cieszących się inaczej zachęcić do finansowania „Naszego Dziennika” ob. o. Tadeusz każdemu kto zaprenumeruje jego organ na 2008 r. oferuje całkiem za darmo telefon komórkowy Motorola F3 .
Wprawdzie bez simlocka, ale za to z kartą „Sami swoi” :?
I tu mnie obywatel ociec zaskoczył – nie wiedziałem, że czytelnicy „ND” też... są z naszych * :wink: :wink:
:P :P :P * :P :P :P

.

N gru 23, 2007 8:50
Hmmm jak ścigac przekrety ubezpieczeniowe, bez dostepu do danych?

(...)

Bez dostępu do danych jest to raczej niemożliwe, ale są dwie metody uzyskiwania dostępu do danych

Pierwsza, stosowana w zdecydowanej większości cywilizowanych demokratyczych, praworządnych... czyli po prostu normalnych państw, to występowanie o dostęp do danych osób, co do których mamy uzasadnione i czesto udokumentowane podejrzenia, że robią przekręty To samo dootyczy rowniez prowokacji policyjnych.

Druga, (ubecka) metoda to zarzucanie wielkiej sieci w mętnej wodzie .
Z rachunku prawdopodobieństwa wynika, że jeżeli akwen będzie olbrzymi, a sieć gęsta, to zawsze złapie się w nią jakaś zdegenerowna płotka.

Ta druga metoda jest powszechna w państwach totalitarnych i autorytarnych, albo budujacych takie systemy lub ich namiasttki.
Jest typowa dla komunizmu, kaczyzmu i innych izmów tego rodzaju :twisted:

N gru 23, 2007 10:46
Cytuj:
Były premier Wielkiej Brytanii Tony Blair przeszedł na katolicyzm.
Cicha ceremonia odbyła się wczoraj w prywatnej kaplicy arcybiskupa Westminsteru w Londynie.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,4786890.html
Gruby, Radosnych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia ! :) I ogólnie wszystkim pozostałym ;)

Mój szkolny kolega usilnie namawia mnie do lektury Messoriego w próżnej nadziei, że Vittorio przywróci mnie na łono :aniol:

Za życzenia dziekuję i odwzajemniam :-D

N gru 23, 2007 10:53
zbanowany na stałe

Sprawdzono 4837 osób

CBA z ochotą korzysta z tych informacji. Jak poinformował gazetę Piotr Dziekan, rzecznik ZUS, CBA zaczęło korzystać z baz danych w trzecim kwartale tego roku. Przez niecałe pół roku funkcjonariusze Agencji sprawdzili 4837 osób! Wszystko dzieje się zgodnie z prawem. - Pracownicy CBA za każdym razem składają do nas pisemny wniosek o informacje - mówi Piotr Dziekan.

Więc jak widzisz CBA spełnia Twoje kryterium...

Cytuj:
czyli po prostu normalnych państw, to występowanie o dostęp do danych osób,

jeżeli zaś chodzi o drugą część...

Cytuj:
co do których mamy uzasadnione i czesto udokumentowane podejrzenia, że robią przekręty To samo dootyczy rowniez prowokacji policyjnych.

trzeba być wróżką by zgadywać, kto jest potencjalnym przestępcą, mieć "donosicieli" lub skargi od życzliwych obywateli...

Skąd wiesz, ze do CBA nie wpływają skargi na lekarzy czy orzeczników ZUS-u którzy biorą łapówki? by sprawdzić rzetelność skarg trzeba zbadać dokumentacje pacjentów...Do CBA wpłynęło ok 30 tys skarg róznego rodzaju!!...to świadczy o potrzebie działania takiej służby.

Jezeli zaś chodzi o "prowokację" każdy urzednik państwowy powinien być przygotowany na te formę sprawdzenia, tak dzieje się w USA czy niektórych krajach europejskich i nie tylko.
Głupotą jest twierdzenie, iż tylko "podejrzanych" można sparawdzać...czy do takiego podejrzenia wystarczy anonim od życzliwego?
Nasze prawo było pisane w IIIRP, przez ludzi zainteresowanych...nie tylko praworządnością. Swego rodzaju idiotyzmem np. było jeszcze kilka late temu prawo, które karało dającego i biorącego, które umocniło korupcję w naszym kraju.

http://www.cba.gov.pl/portal/pl/20/Aktualnosci.html

N gru 23, 2007 11:52
Zobacz profil WWW
kosiarz - obaj panowie przez lata szli w zaparte - z tym, że sumienie Boniego nie wytrzymało dalej kłamastwa i pękł, przyznał się ...a p. Kryże dalej gra ofiarę.....choć to on 20 lat temu decydował o losach takich ludzi jak Boni.
I gdzie tu hipokryzja???

N gru 23, 2007 12:20
Jeżeli składają to w porządku, tylko, że o ile sobie przypominam, to mieli dostać automatyczny elektroniczny dostep do baz tanych ZUS i to wlasnie wzbudziło protest.

A poza tym, jezeli w ciagu krótkiego czasu CBA badało dokumentacje prawie 5 tysiecy osób to znaczy ze bylo to typowe polowanie z nagonka w nadziei na cos sie trafi.
Mozesz mi wierzyc, że po 14 latach pracy w kontroli państwowej potrawie rozpoznać jaka metoda została zastosowana :razz:

N gru 23, 2007 13:03
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 135  Następna strona