Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Autor |
Wiadomość |
Stanisław Adam
|
 Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Alus napisał(a): Oglądałam tydzień temu program w TVReligia o przebaczaniu, z udziałem dziennikarza z TVN (zapomniałam nazwiska), kapłana i pani psycholog. Cały ten cyrk medialny jest dla nas, wedle maxymy - "ciemny lud to kupi". Dokładnie, Alus, dokładnie. Dokładnie dla Was, ten medialny cyrk. Nawet, zauważ Alus, ten program w TVReligia też jest dla Was. Oni dobrze wiedzą, jaki "lud to kupi". Cóż, profesjonaliści. Kilkadziesiąt lat ćwiczyli te metody. Doszli do takiej perfekcji, że "ciemny lud" kupuje i uważa (ten lud) że sam to wymyślił. Brawo, Alus, wreszcie to przyznałaś. Zawsze twierdziłem, że to (czyli ten medialny cyrk) dla was, a Ty oponowałaś. I warto było? Tak się zacietrzewiać?
Pt sty 08, 2010 18:09 |
|
|
|
 |
micked
|
Alus napisał(a): Jeśli odebranie ubogim terenom prawa do należytej opieki zdrowotnej, nie stanowi dla Ciebie żadnego problemu - to tylko pogratulować patriotyzmu. Problem w tym, że środki na służbę zdrowia w Polsce nigdzie nie zapewniają należytej opieki zdrowotnej: stąd dylematy, czy zabrać źle wyposażonemu szpitalowi na Lubelszczyźnie jak w algorytmie NFZ z czasów PiS, czy dzieciom korzystającym ze specjalistycznej aparatury w Centrum Zdrowia Dziecka jak w nowym algorytmie osiris napisał(a): wiadomym jest że będzie ponowny wniosek o wykluczenie Wassermanna z komisji w celu jego ponownego, bezsensownego przesłuchania aby mieć tylko powód do ponownego jego wykluczenia. Zapomnieli spytać się Wassermanna jakie przedmioty zdawał na maturze. No i żeby zrelacjonował wszystkie swoje spotkania służbowe jako koordynator służb specjalnych. Do 28 lutego powinien zdążyć. Przy okazji wychodzą takie ciekawostki: Cytuj: Ludowcy pewnie będą targować się do końca. Aby mieć pewność, że Kempa i Wassermann przepadną w głosowaniach, Platforma musi więc pozyskać przychylność lewicy. Szef SLD Grzegorz Napieralski przyznał, że marszałek Bronisław Komorowski złożył ofertę objęcia kierownictwa komisji obrony narodowej . To była wersja kompromisu - stwierdził Napieralski. Polska Times 8.01.2010 Za rządów PiSu Platforma nazywała takie działania korupcją polityczną, dziś jak widać to coś normalnego.
|
So sty 09, 2010 8:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stanisław Adam napisał(a): Alus napisał(a): Oglądałam tydzień temu program w TVReligia o przebaczaniu, z udziałem dziennikarza z TVN (zapomniałam nazwiska), kapłana i pani psycholog. Cały ten cyrk medialny jest dla nas, wedle maxymy - "ciemny lud to kupi". Dokładnie, Alus, dokładnie. Dokładnie dla Was, ten medialny cyrk. Nawet, zauważ Alus, ten program w TVReligia też jest dla Was. Oni dobrze wiedzą, jaki "lud to kupi". Cóż, profesjonaliści. Kilkadziesiąt lat ćwiczyli te metody. Doszli do takiej perfekcji, że "ciemny lud" kupuje i uważa (ten lud) że sam to wymyślił. Brawo, Alus, wreszcie to przyznałaś. Zawsze twierdziłem, że to (czyli ten medialny cyrk) dla was, a Ty oponowałaś. I warto było? Tak się zacietrzewiać? Ty nawet duchownych nie uszanujesz - kilkunastu sprzedajnych klechów występuje w TVN....zresztą martwych także wspaniale opluwasz. Szkoda czasu na rozmowy z ludźmi, którym nienawiśc tak przesłania wszystko...
Ostatnio edytowano So sty 09, 2010 9:35 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
So sty 09, 2010 9:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
micked napisał(a): Problem w tym, że środki na służbę zdrowia w Polsce nigdzie nie zapewniają należytej opieki zdrowotnej: stąd dylematy, czy zabrać źle wyposażonemu szpitalowi na Lubelszczyźnie jak w algorytmie NFZ z czasów PiS, czy dzieciom korzystającym ze specjalistycznej aparatury w Centrum Zdrowia Dziecka jak w nowym algorytmie Oczywiście z założenie solidarne państwo ma zapewnić dobra bogatym......solidarne czy liberalne?????
|
So sty 09, 2010 9:34 |
|
 |
micked
|
Alus napisał(a): Cytuj: czy zabrać źle wyposażonemu szpitalowi na Lubelszczyźnie jak w algorytmie NFZ z czasów PiS, czy dzieciom korzystającym ze specjalistycznej aparatury w Centrum Zdrowia Dziecka jak w nowym algorytmie Oczywiście z założenie solidarne państwo ma zapewnić dobra bogatym......solidarne czy liberalne????? A co to ma wspólnego z Centrum Zdrowia Dziecka, czy też z długimi kolejkami do specjalistycznych zabiegów? Bogaci nie staja w tych kolejkach, tylko płacą prywatnie i są leczeni szybko. Obywają się bez NFZ-u.
|
So sty 09, 2010 10:50 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wg mnie Kaczyński ma taką durna naturę, że potrafi swoimi wypowiedziami ubliżyć, ale uważam iż nie robi tego z premedytacją tylko ma taki niewyparzony jęzor. Inaczej jest z Palikotem i Niesiołowskim których wypowiedzi są dobrze przemyślane i mają za zadanie prowokować przeciwnika. Chamstwo w PO jest zaplanowane i służy za balonik do jakiej granicy może się PO posuwać w swoich działaniach. Przykładem z brzegu była "wpadka" z chorymi na raka. W rzeczywistości nie była to wpadka, tylko sondaż na zasadzie czy takie radykalne działania przejdą. Nie przeszły więc szybciutko PO wycofuje się rakiem. Mieliśmy i będziemy mieć wiele takich zagrywek. Każde działanie PO jest głęboko przemyślane więc nie mamy do czynienia z tzw. wpadkami dlatego wcześniej to słowo napisałem w cudzysłowu.
|
So sty 09, 2010 10:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
micked napisał(a): A co to ma wspólnego z Centrum Zdrowia Dziecka, czy też z długimi kolejkami do specjalistycznych zabiegów? Bogaci nie staja w tych kolejkach, tylko płacą prywatnie i są leczeni szybko. Obywają się bez NFZ-u. Uczepiłeś się CZD, a w Kielcach mamy jedno z nowoczesniejszych Centrum Onkologiczne, Kardiologiczne....ale więcej kasy ma dostać bogatsza Warszawka?...bo tam nalezy zabigac o głosy. Dla ubogiej prowincji wystarczy peron we Włoszczowej? osiris - trochę umiaru  ....może wyrugujmy z polskiego jezyka nazewnictwo "błąd" zastępując je w przypadku PO "premedytacja". Twoje myślenie ma juz dawno określenie "spiskowa teoria dziejów" ....alby uznajesz, że PO to banda idiotów, która wali do swojej bramki. Palikot jak jest każdy widzi, ale jak Niesiołowski jeździł po czerwonych jak po łysej szkapie, to wszyscy - łącznie z Kaczyńskimi i wiekszością PiS wywodząca się z ZCHN - piała z zachwytu nad jego inteligencją. Może już zapomniałeś - ja pamiętam, jak Niesiołowski stawał w szranki z Moczulskim, który lepiej przyłoży czerwonym. A Kurski, Brudziński to mówia biblijnym jezykiem.....starotestamentowym - "oko za oko".... 
|
So sty 09, 2010 11:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja nie piszę, że PiS to baranki ale o tym, że PO postępuje z rozmysłem. Jeszcze nikt w III RP nie miał tak sprawnego PR jak PO. Doprowadzili to do perfekcji i dzięki temu wygrali wybory i tak długo wygrywają w rankingach. Inna sprawa że przeciwników maja miernych w tej walce.
|
So sty 09, 2010 16:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Ja nie piszę, że PiS to baranki ale o tym, że PO postępuje z rozmysłem. Jeszcze nikt w III RP nie miał tak sprawnego PR jak PO. Doprowadzili to do perfekcji i dzięki temu wygrali wybory i tak długo wygrywają w rankingach. Inna sprawa że przeciwników maja miernych w tej walce. To niech sobie zafundują podobny lub lepszy PR  .....nie stać ich?
|
So sty 09, 2010 16:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To niech sobie zafundują podobny lub lepszy PR  .....nie stać ich? To nie mój problem tylko PiS-u. Nie będę dochodził, czy ich nie stać, czy tylko żałują pieniędzy?
|
So sty 09, 2010 19:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): To nie mój problem tylko PiS-u. Nie będę dochodził, czy ich nie stać, czy tylko żałują pieniędzy? Jeszcze nie ma w necie artykułu z GN pt: "Politycy ideowo bezużyteczni" - radzę przeczytać 
|
So sty 09, 2010 20:46 |
|
 |
micked
|
Alus napisał(a): w Kielcach mamy jedno z nowoczesniejszych Centrum Onkologiczne, Kardiologiczne....ale więcej kasy ma dostać bogatsza Warszawka?...bo tam nalezy zabigac o głosy. Oto przykład "korzyści" dla ubogich regionów z nowego algorytmu: Cytuj: Rynek Zdrowia 2009-09-08 Około 15 milionów ma zyskać Podlaskie na zmianie tzw. algorytmu podziału środków na leczenie. Problem w tym, że tak naprawdę region w skali roku straci kilkadziesiąt milionów złotych. Dlaczego? Dlatego, że budżet regionalnego oddziału Funduszu zmniejszy się o pieniądze tych pacjentów, którzy mieszkają na Podlasiu, ale leczą się gdzie indziej – informuje Gazeta Wyborcza Białystok. Cytuj: Rynek Zdrowia 2009-09-05 W piątek 4 września niezadowoleni z nowego algorytmu przedstawiciele świadczeniodawców z najmniej zamożnych regionów kraju podpisali deklarację o utworzeniu Porozumienia Lubelskiego. - Informacja o polepszeniu finansowania leczenia w biedniejszych regionach to, delikatnie mówiąc, wprowadzanie w błąd - mówi portalowi rynekzdrowia.pl Dariusz Hankiewicz, jeden z sygnatariuszy Porozumienia Alus napisał(a): Dla ubogiej prowincji wystarczy peron we Włoszczowej? Akurat tak tępiona przez Platformę stacja Włoszczowa Pólnoc okazała się opłacalna i korzystają z niej dziesiątki pasażerów dziennie, tyle że nie wsiadają już do ekspresów, ale do tańszych InterRegio.
|
So sty 09, 2010 23:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
micked napisał(a): Alus napisał(a): w Kielcach mamy jedno z nowoczesniejszych Centrum Onkologiczne, Kardiologiczne....ale więcej kasy ma dostać bogatsza Warszawka?...bo tam nalezy zabigac o głosy. Oto przykład "korzyści" dla ubogich regionów z nowego algorytmu: Cytuj: Rynek Zdrowia 2009-09-08 Około 15 milionów ma zyskać Podlaskie na zmianie tzw. algorytmu podziału środków na leczenie. Problem w tym, że tak naprawdę region w skali roku straci kilkadziesiąt milionów złotych. Dlaczego? Dlatego, że budżet regionalnego oddziału Funduszu zmniejszy się o pieniądze tych pacjentów, którzy mieszkają na Podlasiu, ale leczą się gdzie indziej – informuje Gazeta Wyborcza Białystok. Cytuj: Rynek Zdrowia 2009-09-05 W piątek 4 września niezadowoleni z nowego algorytmu przedstawiciele świadczeniodawców z najmniej zamożnych regionów kraju podpisali deklarację o utworzeniu Porozumienia Lubelskiego. - Informacja o polepszeniu finansowania leczenia w biedniejszych regionach to, delikatnie mówiąc, wprowadzanie w błąd - mówi portalowi rynekzdrowia.pl Dariusz Hankiewicz, jeden z sygnatariuszy Porozumienia Zmniejszy się z aktualnie większej puli, co i tak oznacza, że w regionie pozostanie więcej. A opinie poszczególnych lekarzy bywaja podobne do opinii wyrażanej też przez lekarza w programie "Warto rozmawiać" o świńskiej grypie - jeden z lekarzy wieścił i przekonywał, że co najmniej 10 % populacji grozi wymarcie w wyniku zarażenia wirusem AH1N1. We Włoszczowej zatrzymuje się już tylko 1 pociąg.
|
N sty 10, 2010 10:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: "W wykonaniu orzeczenia sądu: Ja Zbigniew Ziobro przepraszam Pana dr Mirosława Garlickiego za wypowiedzenie pod jego adresem słów - już nikt nigdy przez tego Pana życia pozbawiony nie będzie - które naruszyły cześć Pana dr Mirosława Garlickiego". Ziobro tak zwlekał z przeprosinami, że prawie niezauważalnie zostały one wyemitowane i nie wiem czy w takiej formie usatysfakcjonują one owego doktora.  Nie znalazłem screenshota tych przeprosin, ale było to wizualnie dosyć kuriozalne. Nie zdziwiłbym się gdyby sąd uznał iż w takiej formie przeprosiny są bezskuteczne i wzywały by Ziobrę do ponownych przeprosin za następne 300 tys. PLN. Ewentualnie tutaj można obejrzeć zrzut ekranu: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80271,7436529.html?i=0
|
N sty 10, 2010 10:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Cytuj: "W wykonaniu orzeczenia sądu: Ja Zbigniew Ziobro przepraszam Pana dr Mirosława Garlickiego za wypowiedzenie pod jego adresem słów - już nikt nigdy przez tego Pana życia pozbawiony nie będzie - które naruszyły cześć Pana dr Mirosława Garlickiego". Ziobro tak zwlekał z przeprosinami, że prawie niezauważalnie zostały one wyemitowane i nie wiem czy w takiej formie usatysfakcjonują one owego doktora.  Nie znalazłem screenshota tych przeprosin, ale było to wizualnie dosyć kuriozalne. Nie zdziwiłbym się gdyby sąd uznał iż w takiej formie przeprosiny są bezskuteczne i wzywały by Ziobrę do ponownych przeprosin za następne 300 tys. PLN. Ewentualnie tutaj można obejrzeć zrzut ekranu: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80271,7436529.html?i=0Kij z doktorem....te "przeprosiny" potwierdzają wizerunek p. Ziobry.
|
N sty 10, 2010 12:03 |
|
|
|