Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 3:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 499 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Następna strona
 Obietnice Tuska - próba obiektywnej analizy. 
Autor Wiadomość

Post Re: Obietnice Tuska - próba obiektywnej analizy.
Geonides napisał(a):
Nawet ciekawą opcją byłoby wygranie wyborów przez PiS. Utworzona z SLD koalicja pozwoliłaby na ostateczne skompromitowanie się obu tych partii. Wyobrażacie sobie jak koalicja PiS - SLD dokonuje głębokich reform finansów publicznych? :D SLD z całą jego socjalną wrażliwością społeczną (czyt. podlizywanie się elektoratowi biedy). Daję takiemu rządowi najwyżej rok, a potem sam się zje od środka :)

Tylko co my będziemy jeść przez ten rok...?

Śr lut 09, 2011 15:22
Chyba obietnice Tuska się jednak nie sprawdziły i pewni ludzie przejrzeli na oczy.
Dla mnie ów facet nie jest żadnym autorytetem w żadnej dziedzinie (za to dla Lemingów jak najbardziej i o to chodzi) ale może być kamyczkiem w lawinie celebrytów którzy odwrócą się od PO.

Gwiazdy odwracają się od Tuska; "PO to obciach"

Cytuj:
Szerokim echem w mediach odbił się list szefa "Playboya" Marcina Mellera do polityków Platformy Obywatelskiej. W opublikowanym na Facebooku tekście, dziennikarz nie zostawił na PO suchej nitki. "Niestety muszę Was poinformować, że moja cierpliwość się wyczerpała i w najbliższych wyborach na Was nie zagłosuję. Nawet straszak w postaci powrotu PiS-u do władzy już na mnie nie działa" - informuje w liście. Meller podpisał się pod nim jako "były wyborca".

Jakie są jego zarzuty wobec PO? Rozjuszyło go przede wszystkim umieszczenie na listach wyborczych do sejmu skompromitowanych tzw. aferą hazardową polityków, m.in. Mirosława Drzewickiego. "No to dajcie jeszcze 'Rycha', 'Zbycha' czy jak się ci panowie nazywają" - ironizuje. Dziennikarz oburza się także, że nieudolni jego zdaniem ministrowie Cezary Grabarczyk i Bogdan Klich nie zostali wyrzuceni z rządu. Trzecim zarzutem Mellera wobec PO jest sprawa OFE. Dziennikarz wspomina też o inwigilacji dziennikarzy na niespotykaną dotąd skalę. Bulwersują go także liczne językowe "wpadki" prezydenta Bronisława Komorowskiego. "Gdyby Lech Kaczyński rzucił jeden z wielu 'dowcipów' Bronisława Komorowskiego, zostałby rozjechany na miazgę, ale w przypadku tego Prezydenta Wam to nie przeszkadza" - zauważa.

Reszta tutaj:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,98596,title,Gwiazdy-odwracaja-sie-od-Tuska-PO-to-obciach,wid,13121973,komentarz.html

Cz lut 10, 2011 18:39
Żaden autorytet, ale cytować należy wedle zasady na bezrybiu i rak ryba :D

Cz lut 10, 2011 18:43
Alus napisał(a):
Żaden autorytet, ale cytować należy wedle zasady na bezrybiu i rak ryba :D

Dla moherów to żaden autorytet ale dla Lemingów jak najbardziej więc trzeba to zaakcentować, bo to nie mohery się maja odwrócić od PO tylko Lemingi.
Przecież wystarczy że w jego ślady pójdzie Wojewódzki, czy Hołdys to PO przegra z kretesem.
Dla młodych Bartoszewski to żaden autorytet ale już powyżsi panowie jak najbardziej.

Cz lut 10, 2011 18:54
A skąd Ty takie nazwiska powyciągałeś, osiris? Hołdysa to lubiła moja mama, a Wojewódzkim zachwycił się jakoś w zeszłym roku mój syn (14 lat), ale szybko uznał za chama. Nazwisko redaktora Playboya słyszę pierwszy raz tutaj... Według jakiego klucza to dobierałeś?

Cz lut 10, 2011 19:59
Liam nie przejmuję się Twoim wpisem bo uważam iż jest on nie istotny dla sprawy.
Wiem o czym piszę.
Następna wtopa PO, gdzie obiecane były inne, wyższe standardy a mamy co mamy:
Cytuj:
Po słowach Roberta Węgrzyna (PO) "z gejami to dajmy sposób, ale z lesbijkami...to chętnie bym popatrzył" w sejmie zawrzało. - To o czym mówi pan Węgrzyn to seksizm i podglądactwo, a to ociera się o normy prawne - zauważa Jerzy Wenderlich (SLD). - Przy takich obrzydliwych wypowiedziach Samoobrona wysiada - nie kryje wstrętu Jadwiga Wiśniewska (PiS). - Ten obleśny rechot o podtekście seksualnym pokazuje, że poseł Węgrzyn może mieć problem z sobą samym - dodaje posłanka.

Cz lut 10, 2011 20:39

He, he, "Playboy" priodykiem PiSu... Ciekawe co będzie następne? "Cats"? :biggrin:

A w ogółe zgadzam się z liamem

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz lut 10, 2011 20:40
Liam nie przejmuję się Twoim wpisem bo uważam iż jest on nie istotny dla sprawy.
Wiem o czym piszę.

No wiesz, jak się nie przejmujesz pytaniami, to może bloga pisz zamiast się na forum wypowiadać? Nikt Ci się nie będzie wtrącał. :D

A ja spytałem poważnie: dla kogo według Ciebie to są autorytety? Bo ja nie umiem sobie nawet wiekowo wyobrazić takiego środowiska.

Cz lut 10, 2011 20:43
Post Re:
liam napisał(a):
osiris napisał(a):
Wiem o czym piszę.

No wiesz, jak się nie przejmujesz pytaniami, to może bloga pisz zamiast się na forum wypowiadać? Nikt Ci się nie będzie wtrącał. :D

A ja spytałem poważnie: dla kogo według Ciebie to są autorytety? Bo ja nie umiem sobie nawet wiekowo wyobrazić takiego środowiska.

Jeśli powołujesz się na swego syna i mamę jako miarę wg której mamy mierzyć popularność owych panów wśród elektoratu PO, to wybacz.
To ma być ta reprezentatywna grupa wyborców?

Cz lut 10, 2011 20:46
Jakich wyborców, co Ty pleciesz?! Moja mama zmarła zanim ktokolwiek słyszał o PO a mój syn ma 14 lat. :D

Miałem na myśli grupy pokoleniowe, przecież wyraźnie piszę. Sam zresztą odwołałeś się do wieku, wspominając Bartoszewskiego, dlatego pytam o jakich ludziach mówisz. Ja nie znam elektoratu PO i nie ja przytoczyłem te nazwiska. To do Ciebie było pytanie. Wydawało mi się, że dość proste...

Cz lut 10, 2011 20:53
Ja uważam iż Meller, Wojewódzki, Hołdys mają posłuch w elektoracie PO.
Takie jest moje zdanie i nie muszę tutaj niczego udowadniać.
Jeśli tacy ludzie jak Dominik Taras potrafił porwać tysiące młodych to chyba oni mają większy autorytet wśród młodych niż ów Taras.
Spoiwem tych ludzi jest nienawiść do moherów a to samo spoiwo spaja resztę elektoratu PO..

Cz lut 10, 2011 21:01
Mellera mogą kojarzyć osoby oglądające program w TVN24 w programie "Drugie śniadanie mistrzów".....czyli nie za wiele.
Ale misia Colargola niemal wszyscy
http://www.tvn24.pl/0,1692312,0,1,8222p ... omosc.html

Cz lut 10, 2011 21:03
Alus napisał(a):
Mellera mogą kojarzyć osoby oglądające program w TVN24 w programie "Drugie śniadanie mistrzów".....czyli nie za wiele.
Ale misia Colargola niemal wszyscy
http://www.tvn24.pl/0,1692312,0,1,8222p ... omosc.html

Tylko niby to ma odstraszyć elektorat PO od PiS czy co?
Argumentacja taka, że klękajcie narody.

Cz lut 10, 2011 21:05
osiris napisał(a):
Ja uważam iż Meller, Wojewódzki, Hołdys mają posłuch w elektoracie PO.
Takie jest moje zdanie i nie muszę tutaj niczego udowadniać.
Jeśli tacy ludzie jak Dominik Taras potrafił porwać tysiące młodych to chyba oni mają większy autorytet wśród młodych niż ów Taras.
Spoiwem tych ludzi jest nienawiść do moherów a to samo spoiwo spaja resztę elektoratu PO..

Cóż, przykro mi, pierwszy raz słyszę również nazwisko Dominik Taras. Widać nie jestem już młody. :D

Ale udowodnić powinieneś, zwłaszcza "nienawiść do moherów," bo to już brzmi jak oszczerstwo. Zaliczam się do elektoratu PO, choć niekoniecznie może bardzo entuzjastycznego, ale z całą pewnością nikogo nie nienawidzę.

Albo ja jestem wyjątkiem od reguły, albo Ty nie masz wielkiego pojęcia o elektoracie Platformy. Słusznie napisałeś na początku "ja uważam." Niemniej, skoro rzucasz oskarżenie, to powinieneś je udowodnić, czyż nie?

Cz lut 10, 2011 21:11
Jeśli uważasz iż moje twierdzenie iż paliwem elektoratu PO jest szerzona nienawiśc do PiS-u (bo niechęc to zwykły eufemizm) można nazwać oszczerstwem to sobie nazywaj.
Każdy ma prawo do swojego zdania.
Dodatkowym paliwem jest szerzenie strachu.
Czy też nazwiesz to oszczerstwem?
Ofiarą nienawiści był np. Rosiak, ale jak nie znasz Tarasa to i chyba to nazwisko nic Ci nie powie.

Cz lut 10, 2011 21:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 499 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Następna strona