Autor |
Wiadomość |
tadeuszek
|
 Re: Po wyborach
[...]
Ostatnio edytowano So paź 15, 2011 20:13 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz
Bez obelg
|
Pt paź 14, 2011 15:52 |
|
|
|
 |
Gita2
|
tadeuszek napisał(a): Już wiem dlaczego ludzie podczas spotkań z Jarosławem K. skandują "Jarosław!" "Jarosław!". Może sie wydawać, że to dlatego,że ten osobnik ma tak na imie, ale nic z tego. Chodzi o to, że w Jarosławiu znajduje sie Szpital Psychiatryczny. Okrzyki sa wyrazem troski o stan zdrowia Przywódcy Partii. [...] To teraz napisz jak wytłumaczysz "fenomen" tego, że plujący jadem nienawistnik Platformy-Niesiołowski otrzymał tak duże poparcie wyborców Platformy, że dostał się do sejmu.
Ostatnio edytowano So paź 15, 2011 20:13 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz
Bez obelg
|
Pt paź 14, 2011 15:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus! nie ośmieszaj się dziewczyno! Kurski nie kandydował, a Karski nie został wybrany. Poza tym porównywac ich do Niesiołowskiego i jego chamskich odzywek, to na prawdę trzeba miec nieźle porąbane w głowie. Chamstwo i kłamstwo w jednym chadzają szeregu. Kurskiego do europarlamentu wybrali prawdomówni i prawi patrioci.
|
Pt paź 14, 2011 20:31 |
|
|
|
 |
mareta
|
Gita2 napisał(a): A ja ze spokojem powtarzam:przeżyliśmy jako naród okupację niemiecką i sowiecką, to tymbardziej przeżyjemy rządy Platformy. Też tak myślę. Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Pozdrawiam
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Pt paź 14, 2011 20:36 |
|
 |
Asparagus
|
mareta napisał(a): Gita2 napisał(a): A ja ze spokojem powtarzam:przeżyliśmy jako naród okupację niemiecką i sowiecką, to tymbardziej przeżyjemy rządy Platformy. Też tak myślę. Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Pozdrawiam O, nic z tego! Listy przeznaczonych na wywózkę na Syberię już gotowe. Teraz tylko czekamy na pierwsze śniegi. 
|
Pt paź 14, 2011 22:42 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Nowy/stary rząd już ostro zabiera się za najważniejsze i najpilniejsze, w jego pojęciu, zadania: czyli rozbudowywanie inwigilacji obywateli: http://wyborcza.pl/1,75478,10474279,Slu ... terze.html. Dalsza, niestrudzona walka z "idiotami" musi wszak wymagać poświęceń. Coraz większych.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So paź 15, 2011 12:29 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Niechcący trafiłem na YT na wstrząsający film. Polacy wybrali sobie właśnie to... http://www.youtube.com/watch?v=2Eg2JoNCnTQ&NR=1Masakra, Boże odpuść Polsce, przywróć Polakom zdolność widzenia i myślenia.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
So paź 15, 2011 12:38 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Gita2 napisał(a): A ja ze spokojem powtarzam:przeżyliśmy jako naród okupację niemiecką i sowiecką, to tym bardziej przeżyjemy rządy Platformy. Gita, obawiam się jednak zmęczenia społecznego materiału. Okupacja niemiecka i sowiecka, trwały 6 lat. Rządy Platformy zapowiadają się na lat 8. Długotrwałe wyniszczanie majątku polskiego, państwowych finansów, i wyjaławianie moralne Narodu może jednak przynieść nieodwracalne skutki. Oczywiście na własne życzenie Narodu, identycznie jak stało się w demokratycznych wyborach w Niemczech w 1933 roku. Być może Naród polski chce tego rodzaju oczyszczenia jakiego doznali Niemcy?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
So paź 15, 2011 12:54 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Porównujesz rząd PO do okupacji niemieckiej? Gratuluję trafności obserwacji. Pomijając jednak takie skrajne absurdy i przechodząc do mniejszych absurdów, czemu nie porównasz do ponad 40 lat władzy komunistycznej lub ponad 100 lat pod zaborami?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So paź 15, 2011 13:20 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Nie porównuję rządów Tuska i Hitlera. Zwróciłem uwagę na kondycję moralną Narodu Polskiego dokonującego wyborów dzisiaj i porównuję ja z kondycją moralną Niemców w roku 1933. Oba narody były równie sfrustrowane i zdemoralizowane. Niebezpieczne analogie historyczne same się nasuwają.
Tymczasem pod zaborami Polską nie rządzili Polacy. To samo dotyczy okresu 1939-1956. Od roku 1956 Polska rządzą Polacy i dla prawdziwego historyka nie budzi to chyba wątpliwości. Inna rzecz, czy rządzą w pełni suwerennie i to jest do dyskusji.
A czy Tusk i Platforma Obywatelska rządzą suwerennie?
|
So paź 15, 2011 13:36 |
|
 |
Daniel86
|
maly_kwiatku, przesadzasz. Przecież pisałem, że laicka władza nie jest za religią, ale też nie jest przeciwko niej. Znacznie większym błędem jest narzucać religię, naukę Kościoła siłą (prawem świeckim) czy nawet głosić chęć robienia takich rzeczy, bo też już wielokrotnie pisałem, że ludzie są przekorni, więc religia i nauka Kościoła powinni być wyborem a nie przymusem.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
So paź 15, 2011 13:39 |
|
 |
Elbrus
|
Soul33 napisał(a): Porównujesz rząd PO do okupacji niemieckiej? Jest jeszcze gorzej niż za Niemca. Polskę czeka krwawy terror pod autorytarnymi rządami Kim Dzong Thuska i Ko Mo Ruska: http://www.youtube.com/watch?v=UPs5nCTxC3Y (Plan PO po wyborach w 2011 - zastanówcie się)
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So paź 15, 2011 13:45 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
W czym przesadzam?
|
So paź 15, 2011 13:46 |
|
 |
Daniel86
|
maly_kwiatku, z tym, co piszesz o władzy laickiej, że niby jest ona przeciwko religii. Przykładmaly_kwiatek napisał(a): Zapomnij. W Polsce Tuska i Palikota nikt nie będzie się kłaniał duchownym. Tak Watykan, jak Ks. Natanek będą nielegalni i nie będzie wolno wymieniać nazwiska księdza i nazwy Państwa, w którym Głową jest Papież.
Imię Jezusa też będzie wyśmiane i oficjalnie nielegalne. Dzieło się dopełnia.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
So paź 15, 2011 14:15 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Daniel86 napisał(a): maly_kwiatku, z tym, co piszesz o władzy laickiej, że niby jest ona przeciwko religii. Przykładmaly_kwiatek napisał(a): Zapomnij. W Polsce Tuska i Palikota nikt nie będzie się kłaniał duchownym. Tak Watykan, jak Ks. Natanek będą nielegalni i nie będzie wolno wymieniać nazwiska księdza i nazwy Państwa, w którym Głową jest Papież.
Imię Jezusa też będzie wyśmiane i oficjalnie nielegalne. Dzieło się dopełnia. Zacytowałem samego pana Premiera Tuska i wybitnego parlamentarzystę reprezentującego laickość, pana Posła Palikota. Porozmawiaj z nimi, jeśli chcesz odwrócić kierunek ich działania. Ja jestem religijnym katolikiem i laickiej polityki obu panów nie popieram. Jeśli podłubiesz trochę w historii, to możesz tam wypatrzyć, że hitlerowskie Niemcy nie były państwem laickim, można tam było śmiało wyznawać religię, byle nie judaizm. I w tym szanującym religie państwie tysiące katolickich kapłanów i miliony chrześcijan zginęły w wyniku świadomych działań hitlerowskiej władzy ... Pomódl się do świętego Maksymiliana Kolbe, do świętej Edyty Stein, zamordowanych przez hitlerowców w Oświęcimiu, do błogosławionego biskupa Michała Kozala, zamordowanego przez hitlerowców w Dachau wraz z wieloma innymi polskimi duchownymi i powiedz im: przesadziliście...
|
So paź 15, 2011 14:20 |
|
|
|