Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
gita napisał(a): Alus napisał(a): KTÓREGO Z KANDYDATÓW NA PREZYDENTA POWINIEN POPRZEĆ KATOLIK ? Czy mam napisać jeszcze większymi literami??? Ja odpowiadam wielkimi literami: powinien poprzeć Magdalenę Ogórek jako najbardziej w sprawach katolicyzmu wykształconą osobę.Czy gita dalej będzie udawać, że nie widzi i jednocześnie obłudnie zarzucać innym, że nie odpowiadają na pytania?
|
Wt mar 17, 2015 8:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! Pochodzi od Boga, nie znaczy spełnia Przykazania Boskie.
Codziennie rano oglądam polityczne programy:w tvpinfo "Gość poranka" oraz w TVP1 "Polityka przy kawie". Dzisiaj w programie "Gość poranka" wystąpił Wipler, szef sztabu JKM. Redaktorka zadała między innymi pytanie:czy JKM podpisałby konwencję antyprzemocową. Wipler odpowiedział NIE, czyli w tym przypadku JKM spełnia kryterium ważne dla katolika, ale pani redaktor nie zapytała o in vitro, aborcję, wiek emerytalny. Goście w programie "Polityka przy kawie" stwierdzili to co dzieje się od dawna, a widać teraz również w kampanii prezydenta Komorowskiego, że Platforma skręca w lewo, nadal przejmuje lewicowy elektorat i dąży do tego, aby był dwu-partyjny układ:centro-lewicowa Platforma i centro-prawicowy PiS. Każdy katolik powinien brać to pod uwagę zarówno w wyborach prezydenckich jak i parlamentarnych. JKM głosi hasła gospodarcze/polityczne, które nigdzie na świecie nie istnieją. Poszedł do PE rozwalać Unię, a jedynie słuszna działalność w tym kierunku, to notoryczny przysypianiu..... a kasiora leci. Jeśli chodzi o poglądy PiS preferuje prawicowe, zaś gospodarczo to twarda leicja z rozdawnictwem. PO gospodarczo ocsyluje pomiędzy liberalizmem a lewicowością. Poglądy też nie jednoznacznie lewicowe czy prawicowe. Konwencja antyprzemocowa - wczoraj Gowin u Lisa dowodził iż ta konwencja "nic literalnie nie zmienia jeśli chodzi o ochronę kobiet".....to zmienia? Gender? - w 2006 podpisem J. Kaczyńskiego został wprowadzony w Polsce. Zatem o co konkretnie chodzi?
|
Wt mar 17, 2015 9:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! Kto czyta nie błądzi, a więc czytaj i nie błądź!!! http://www.idziemy.com.pl/polityka/oswi ... emocowej-/
|
Wt mar 17, 2015 9:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Pisząc kolejny post jeszcze raz przeczytaj pytanie jaka zadałam w temacie:KTÓREGO Z KANDYDATÓW NA PREZYDENTA POWINIEN POPRZEĆ KATOLIK, dodam jeszcze DLACZEGO, Głosujcie katolicy na Dudę, bo: - Jest zwolennikiem kompromisu, jakim jest obecna ustawa i nie podpisałby ustawy całkowicie zakazującej aborcji ("Gość Niedzielny" nr 50). Osobiście uważa jednak, że aborcja powinna byc całkowicie zakazana bez względu na okoliczności (np. zagrożenie życiu matki, skutek gwałtu np. "ojca" na dziecku) ale pewnie wtedy lewacy zrobiliby rewolucję i przeforsowali aborcję bez ograniczeń. W wywiadzie z Olejnik stwierdził, ze aborcja jest w Polsce dozwolona (troszkę sie pogubił) i powiedział, ze sa wazniejsze sprawy. Troszkę się pogubił ale to na pewno wpływ tego szatańskiego pierścienia Olejnik. - Jest przeciwnikiem in-vitro i dlatego nie podpisałby ustawy zostawiając cały rynek in-vitro całkowicie nieuregulowany, bez żadnej kontroli. Rozumie rodziców chcacych mieć dzieci i dlatego za zapłodnienie in-vitro sadzałby matki do więzienia - dla dobra dobra ich i ich (nie)narodzonych dzieci. - Świadomie i konsekwentnie blokował objęcie SKOKów nadzorem bankowym i gwarancją depozytów w ten sposób ochraniając interesy zarządów SKOKów, oraz pozwalając na ofiarę depozytariuszy na ofiarę swych oszczęnosci dla rozwoju dofinansowywanych ze SKOKów mediów prawicowych i kont szwajcarskich. Katolik powinien być ofiarny, dajmy katolikowi na to szanse poprzez SKOKi. - Jest zwolennikiem obniżenia wieku emerytalnego i nie martwi się tu o pieniądze i starzenie się społeczeństwa (coraz dłuższa średnia wieku, coraz lepiej się nam zyje), bo zawsze może składki/podatki podnieść. Katolik powinien pracowac jak najmniej i niech płacą za to lewicowi burżuje. J.Kaczyński ma juz 66 lat, mógłby odejśc na emeryturę, a tak jest zmuszony pracować. - Nie wstydzi się swej diałalności w Unii Wolnosci, nie odszedł z niej jak Komorowski ale trwał prawie do końca. Mazowiecki, Geremek, Balcerowicz sa bohaterami jego dzieciństwa politycznego. Zapomniał tylko o tym wpisac w zyciorysie - za mało kratek było. - Andrzej Duda nie uciekł przed cięzką praca parlamentarzysty w Polsce, do bardziej opłacanej i lzejszej pracy parlamentarzysty europejskiego. On poswięcił się aby rozbic UE od srodka i przyjał na siebie brzemię wysokich diet, aby nikt inny takiej pokusie nie uległ. - Słusznie odszedł z kancelarii prezydenckiej odmawiając swojej pomocy, podobnie jak słusznie jako radny Krakowa spał na posiedzeniach (o ile na nich był). Miałby marnować swój prezydencki talent dla umacniania opozycji? Tak, Duda będzie wspaniałym prezydentem. Kto ma oczy niech czyta, kto ma mózg niech myśli. 
|
Wt mar 17, 2015 9:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Znam ten tekst. I znam tradycyjną rodzinę z czasów gdy jeszcze rolnicy nie otrzymywali emerytur, gdzie synowa stara teściową trzymała w sieni, na kłębowisku starych szmat, na podłodze z ubitej gliny. Jedzenie ta kobieta otrzymywała razem z kotami, z tej samej miski. A gdy dwojgu wnukom zdarzało sie z litości ukradkiem podać jedzenie, z którego oni zrezygnowali, byli okrutnie bici przez matkę czym popadnie. Z tej racji w wieku 15 lat powynosili się z domu. Widziałam tą babkę - najstarszą siostrę mojej babci - nigdy nie zapomnę widoku brudnej, zasuszonej, leżącej na stercie szmat. Tradycyjne rodziny wiejskie, gdy nie było emerytur, może mniej radykalnie traktowali swych starych rodziców, ale w 80% stanowili oni zawadą.
|
Wt mar 17, 2015 9:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł!, dziękuję, utwierdziłeś mnie w przekonaniu, aby głosować na Andrzeja Dude, gdyż ktoś kto ma zdecydowanie inne poglądy niż ja i krytykuje mojego kandydata... ..wniosek nasuwa się sam
|
Wt mar 17, 2015 9:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu napisał(a): gita napisał(a): Alus napisał(a): KTÓREGO Z KANDYDATÓW NA PREZYDENTA POWINIEN POPRZEĆ KATOLIK ? Czy mam napisać jeszcze większymi literami??? Ja odpowiadam wielkimi literami: powinien poprzeć Magdalenę Ogórek jako najbardziej w sprawach katolicyzmu wykształconą osobę.Czy gita dalej będzie udawać, że nie widzi i jednocześnie obłudnie zarzucać innym, że nie odpowiadają na pytania? DOPIERO, dwa donosy na mnie spiesz się człowieku!!!, czas ucieka kiedy zdążysz donieść choćby siedem razy? viewtopic.php?f=18&t=31825&start=2205
|
Wt mar 17, 2015 9:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt mar 17, 2015 9:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Kozioł!, dziękuję, utwierdziłeś mnie w przekonaniu, aby głosować na Andrzeja Dude, gdyż ktoś kto ma zdecydowanie inne poglądy niż ja i krytykuje mojego kandydata... ..wniosek nasuwa się sam I tym powinien kierowac się katolik: nie lubięciebie, więc będę głosowac na Dudę. Pisałaś, ze powinnas kierowac się światopogladem kandydata. Dzięki gita, nie wiedziałem, że jestem dla ciebie az tak wazny, ze az zaparłas się samej siebie.
|
Wt mar 17, 2015 9:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! Czytasz bez zrozumienia, a więc przeczytaj i to: http://ekai.pl/wydarzenia/temat_dnia/x8 ... zemocowej/Poza tym przyjm do wiadomości, że posłowie i senatorowie Platformy głosując ZA, głosowali przeciw stanowisku KEP, a Komorowski podpisując ustawę o konwencji antyprzemocowej również postawił się w kontrze do hierarchów kościelnych.
|
Wt mar 17, 2015 9:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak, czytajcie uważnie gitę! To KEP ma rządzić krajem, nie parlament. Biskup powinien zostac prezydentem. Wesołowski na prezydenta!
|
Wt mar 17, 2015 9:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): gita napisał(a): Kozioł!, dziękuję, utwierdziłeś mnie w przekonaniu, aby głosować na Andrzeja Dude, gdyż ktoś kto ma zdecydowanie inne poglądy niż ja i krytykuje mojego kandydata... ..wniosek nasuwa się sam I tym powinien kierowac się katolik: nie lubięciebie, więc będę głosowac na Dudę. Pisałaś, ze powinnas kierowac się światopogladem kandydata. Dzięki gita, nie wiedziałem, że jestem dla ciebie az tak wazny, ze az zaparłas się samej siebie. Logika wniskowania, PAŁA  !
|
Wt mar 17, 2015 9:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
...
|
Wt mar 17, 2015 9:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Tak, czytajcie uważnie gitę! To KEP ma rządzić krajem, nie parlament. Biskup powinien zostac prezydentem. Wesołowski na prezydenta! Pytanie wątku kierowane jest do katolików, a nie do palikotowcówe i temu podobnych lewaków. Wy możecie głosować na Palikota, Grodzką, Ogórek, Nowacką, macie duży wybór. Jeśli nie odpowiadają ci wymienieni masz jeszcze innych np. Janusza Korwina Mikke, Komorowskiego, jest demokracja. Ateista głosuje na ateistę, katolik na katolika, czy to takie trudne do zrozumienia dla kozła?
|
Wt mar 17, 2015 9:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to mamy juz definicję katolika wg gity: katolik to ten, co głosuje na Dude, a reszta to ateiści.
No ale skoro katolicy maja glosować na katolika (to jest na Dudę) to: - dlaczego wg ciebie Komorowski jest ateistą? - dlaczego wg ciebie JKM jest ateistą?
p.s. Mój nick to "Kozioł". Czyżbys chciała wrócić do swego niechlubnego zwyczaju?
|
Wt mar 17, 2015 9:56 |
|
|
|