PiS a ustrój komunistyczny
Autor |
Wiadomość |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
 Re: PiS a ustrój komunistyczny
ErgoProxy napisał(a): Powiedziałem Ci przecież, że on nie jest pojedynczym ekscentrykiem, tylko że Polaków myślących w ten sposób jest wielu.
Jak wielu? Czy masz na myśli, że wielu jest Polaków, którzy myślą, że stan wojenny był "kulturalny"? Czy może myślących idiotycznie w ogóle? ErgoProxy napisał(a): Opowiadając się przeciw Mazgule, opowiedziałeś się przeciwko pewnej zbiorowości, przeciwko grupie.
I? Jest na to jakiś zakaz? ErgoProxy napisał(a): Poza tym, chyba powinieneś się zdecydować, czy Mazguła jest kłamcą, czy idiotą. Kłamać toby on mógł, gdyby skrycie podzielał Twój pogląd na stan wojenny, albo gdyby Twój pogląd na stan wojenny został Ci objawiony. Znów, nie wiem, czy dokładnie o to Ci chodziło.
I jedno i drugie. Kłamie beznadziejnie więc jest idiotą... ErgoProxy napisał(a): I wreszcie rzecz najważniejsza: ani naród, ani państwo bez łajdaków nie przetrwa. Zniszczą je takie państwa i narody, które łajdaków potrrafią do swoich celów użyć, a poza tym trzymać w ryzach. Są łajdacy i łajdacy. Podejrzewam, że Mazguła nie potrafiłby już w niczym pomóc państwu
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt gru 06, 2016 15:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Jak wielu? Nie wiem, nie liczyłem. Ale wiesz co – stan wojenny sam się w Polsce nie wprowadził, ani nie zrobili tego Sowieci, czy dajmy na to Czesi w ramach rewanżu za 1968. Stan wojenny wprowadzili Polacy, którzy widzieli sens w obronie Państwa Polskiego przed Solidarnością, tzn. postrzegali WRON jako mniejsze z dwóch niebezpieczeństw. Ci ludzie ciągle jeszcze żyją, mają polskie obywatelstwo i pełnię czynnych praw wyborczych, i biernych zresztą też. medieval_man napisał(a): ErgoProxy napisał(a): Opowiadając się przeciw Mazgule, opowiedziałeś się przeciwko pewnej zbiorowości, przeciwko grupie.
I? Jest na to jakiś zakaz? Nie, ale to znamienne, że napisałeś o zakazie. Ja bym się zapytał, czy nie można myśleć idiotycznie. medieval_man napisał(a): I jedno i drugie. Kłamie beznadziejnie więc jest idiotą...
Ty wiesz, że to jest już beztreściowy hejt. medieval_man napisał(a): Podejrzewam, że Mazguła nie potrafiłby już w niczym pomóc państwu Nie. Ty chcesz w to wierzyć, bez liczenia się ze zdaniem samego Mazguły i bez oglądania się na jego godność, czy po prostu honor oficerski. Ja natomiast wolę wierzyć, że człowiek wysokiej szarży jednak jest Państwu Polskiemu jakoś potrzebny i dla niego użyteczny.
|
Wt gru 06, 2016 16:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): kosiarz1 napisał(a): Jescze raz napisze. To, ze dzis w sejmie jest jakis dawny pzprowiec, jak Swiecicki, czy prokurator jak Piotrowicz, to wasza wina takich Mikelli Kaeli, Alusow czy Ergo Proxi. Nie moja. Wiec nie pien sie tutaj. Za dwa trzy lata gdyby PiS nie odebral ubekom funkcyjnych przywilei, a bylby jakis komuch z PiS, zaraz by mikkel byl oburzony/a ze tyle ma emerytury... Jezeli Piotrowicz ma taki dodatek, tez powinni mu zabrac, jezeli podlega waszej dekomunizacji i lustracji...to dlaczego jest w sejmie? Obluda wasza nie zna granic.
PO nic nie odebral sbekom, jedyna zmiana byla.coroczna rewaloryzacja. Ubecy mieli 2.6%, PO zminiejszylo do 0.7% http://natemat.pl//196219,o-tym-materia ... iotrowicza
|
Śr gru 07, 2016 9:53 |
|
|
|
 |
mikkel
|
kosiarz1 napisał(a): Jescze raz napisze. To, ze dzis w sejmie jest jakis dawny pzprowiec, jak Swiecicki, czy prokurator jak Piotrowicz, to wasza wina takich Mikelli Kaeli, Alusow czy Ergo Proxi. Nie moja. Wiec nie pien sie tutaj. Za dwa trzy lata gdyby PiS nie odebral ubekom funkcyjnych przywilei, a bylby jakis komuch z PiS, zaraz by mikkel byl oburzony/a ze tyle ma emerytury... Jezeli Piotrowicz ma taki dodatek, tez powinni mu zabrac, jezeli podlega waszej dekomunizacji i lustracji...to dlaczego jest w sejmie? Obluda wasza nie zna granic.
kosiarzu, ja nie mam nic przeciwko byłym pezetpeerowcom albo nawet ubekom w Sejmie. O ile tylko wyborcy znają prawdę o ich przeszłości. Skoro zostają wybrani w demokratycznych wyborach, maja taki sam mandat, jak każdy inny obywatel. Niech sobie będzie taki tow. Piotrowicz - nie odmawiam mu praw obywatelskich. Brzydzi mnie jedynie ta pisowska obłuda. Obłuda środowiska, które właściwie wylansowało się na kłamstwie o swoim antykomunizmie. Brzydzi mnie to, że dzisiaj właściwie twarzami tego ugrupowania są tacy właśnie ludzie. Niech sobie nawet PiS odbudowuje komunizm. Skoro Naród tego chce? Ale niech to uczciwie powie, a nie udaje kogoś innego niż jest. Popatrz na takiego Karczewskiego. To trzecia, a właściwie 4 osoba w państwie. Jedzie do Łukaszenki. I mizdrzy się tam do tego komunistycznego dyrektora kołchozu, jest nim wręcz oczarowany. Bo to taki ciepły człowiek... Prawdziwa internacjonalistczna przyjaźń pomiędzy dwoma komuchami. Łączy ich ta sama kołchoźniczo-niewolnicza mentalność. Tyle tylko, ze Łukaszanka nie udaje, że jest kimś innym. A PiS sądzi, że wszyscy Polacy to głupcy?
|
Cz gru 08, 2016 8:10 |
|
 |
kosiarz1
|
A mnie sie nie podobaja ani pzprowcy w sejmie a tym bardziej ubecy. Jest zalosnym, bo nie chce pisac dosadniej, atakowanie dzis takiego Piotrowicza, gdy uniewinnilo sie tysiace, dziesiatki tysiecy ubekow, i innych oprawcow, prokuratorow, zomowcow, a ludzi ktorzy budowali komune i kazali strzelac do ludzi nazywa sie ludzmi honoru. Juz nie pisze o donosicielach jak Maleszka ktorego Michnik przez lata bronil i ukrywal u siebie w GW. Nie interesowalem sie Piotrowiczem, mialem nawet negatywne zdanie na jego temat w sejmie...ale, nie wiedzialem, ze zostal zdegradowany i zwolniony z pracy, a pan Pikul ktory czytal z kartki w TVN, zosta...uniewinniony! Wiec nie wiem kto tu z kogo durnia robi.
Przez 26 lat skutecznie blokowano rozliczenia ludzi tamtej epoki. Uwlaszczenie gospodarki, wyprzedaz, stanowiska, wladze sprawowali postkomunisci i ludzie z nimi wspolpracujacy, ich broniacy. Dzis robi sie polityczne akcje ktorych by nie bylo gdyby odbyla sie normalna lustracja jak w Niemczech. Polska obok Rosji, Ukrainy czy innych bylych posowieckich republik takiej lustracji nie miala. To wina dzis ujadajacych na Piotrowicza.
|
Cz gru 08, 2016 8:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz1 napisał(a): A mnie sie nie podobaja ani pzprowcy w sejmie a tym bardziej ubecy. Jest zalosnym, bo nie chce pisac dosadniej, atakowanie dzis takiego Piotrowicza, gdy uniewinnilo sie tysiace, dziesiatki tysiecy ubekow, i innych oprawcow, prokuratorow, zomowcow, a ludzi ktorzy budowali komune i kazali strzelac do ludzi nazywa sie ludzmi honoru. Juz nie pisze o donosicielach jak Maleszka ktorego Michnik przez lata bronil i ukrywal u siebie w GW. Nie interesowalem sie Piotrowiczem, mialem nawet negatywne zdanie na jego temat w sejmie...ale, nie wiedzialem, ze zostal zdegradowany i zwolniony z pracy, a pan Pikul ktory czytal z kartki w TVN, zosta...uniewinniony! Wiec nie wiem kto tu z kogo durnia robi.
Przez 26 lat skutecznie blokowano rozliczenia ludzi tamtej epoki. Uwlaszczenie gospodarki, wyprzedaz, stanowiska, wladze sprawowali postkomunisci i ludzie z nimi wspolpracujacy, ich broniacy. Dzis robi sie polityczne akcje ktorych by nie bylo gdyby odbyla sie normalna lustracja jak w Niemczech. Polska obok Rosji, Ukrainy czy innych bylych posowieckich republik takiej lustracji nie miala. To wina dzis ujadajacych na Piotrowicza. Napisz kilka razy dłuższy elaborat sięgając historia do Piasta, wszak uzasadnienie nasz komuch, to dobry komuch zasługuje na to 
|
Cz gru 08, 2016 8:35 |
|
 |
Johnny99
|
medieval_man napisał(a): Adam Mazguła stwierdził, że stan wojenny był wydarzeniem, w którym „dochowano kultury” W pewnym sensie tak było. Oczywiście, śmierć każdego człowieka jest tragedią, nie zmienia to jednak faktu, że jak dotąd udało się wskazać mniej niż 100 bezpośrednich ofiar śmiertelnych stanu wojennego, i to w ciągu całych dwóch lat. Jest to znacznie mniej, niż np. w przypadku przewrotu majowego Piłsudskiego, który kosztował życie prawie czterystu cywilów (a jeszcze więcej wojskowych), a trwał.. kilka dni, mniej też np. niż w przypadku niedawnego "zamachu stanu" w Turcji, w którym w ciągu jednej nocy (sic!) zginęło 312 osób. Z tej perspektywy stan wojenny Jaruzelskiego rzeczywiście jawi się jako wyjątkowo łagodny i może z tego powodu nadal cieszy się takim zrozumieniem w społeczeństwie, co ostatnio znowu pokazały badania opinii publicznej.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt gru 09, 2016 6:48 |
|
 |
mikkel
|
Komuchy planują zadanie ostatecznego ciosu symbolowi kapitalizmu - polskiej giełdzie. http://innpoland.pl/131481,czeka-nas-za ... my-morawieJeżeli ktoś kiedyś uwierzył, że PiS troszczy się o małych polskich przedsiębiorców, to proszę doczytać do końca. Komuchy właśnie w tę, najbardziej znienawidzoną przez siebie klasę społeczną, planują uderzyć najsilniej.
|
Pt gru 09, 2016 6:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): medieval_man napisał(a): Adam Mazguła stwierdził, że stan wojenny był wydarzeniem, w którym „dochowano kultury” W pewnym sensie tak było. Oczywiście, śmierć każdego człowieka jest tragedią, nie zmienia to jednak faktu, że jak dotąd udało się wskazać mniej niż 100 bezpośrednich ofiar śmiertelnych stanu wojennego, i to w ciągu całych dwóch lat. Jest to znacznie mniej, niż np. w przypadku przewrotu majowego Piłsudskiego, który kosztował życie prawie czterystu cywilów (a jeszcze więcej wojskowych), a trwał.. kilka dni, mniej też np. niż w przypadku niedawnego "zamachu stanu" w Turcji, w którym w ciągu jednej nocy (sic!) zginęło 312 osób. Z tej perspektywy stan wojenny Jaruzelskiego rzeczywiście jawi się jako wyjątkowo łagodny i może z tego powodu nadal cieszy się takim zrozumieniem w społeczeństwie, co ostatnio znowu pokazały badania opinii publicznej. A ten stan wojenny jak sie okazuje czynnie i gorliwie wspierał, prowadził śledztwa w oparciu o dekret stanu wojennego, czołowy poseł PiS, prokurator Piotrowicz pilny, zdyscyplinowany, ambitny, wydajny, kierownik szkolenia partyjnego, członek egzekutywy wojewódzkiej.
|
Pt gru 09, 2016 8:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Za PRL malowanie trawników na zielono, za PiS konfetti dla v-ce ministra http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 98456.html
|
So gru 10, 2016 15:17 |
|
 |
smokeustachy
|
Wyszło szydło z worka. stefan Michnik poparl Kaczora. Pisizm obnażony
_________________ Smok Eustachy http://smocze.opary.salon24.pl/ http://blog.wiara.pl/SmoczeOpary
|
So gru 10, 2016 16:27 |
|
 |
smokeustachy
|
Alus napisał(a): Johnny99 napisał(a): medieval_man napisał(a): Adam Mazguła stwierdził, że stan wojenny był wydarzeniem, w którym „dochowano kultury” /.../ A ten stan wojenny jak sie okazuje czynnie i gorliwie wspierał, prowadził śledztwa w oparciu o dekret stanu wojennego, czołowy poseł PiS, prokurator Piotrowicz pilny, zdyscyplinowany, ambitny, wydajny, kierownik szkolenia partyjnego, członek egzekutywy wojewódzkiej. Zaangażowanie owego Piotrowicza w ówczesny rezim było takie samo jak Rzeplińskiego czy jednak mniejsze?
_________________ Smok Eustachy http://smocze.opary.salon24.pl/ http://blog.wiara.pl/SmoczeOpary
|
So gru 10, 2016 21:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
smokeustachy napisał(a): Zaangażowanie owego Piotrowicza w ówczesny rezim było takie samo jak Rzeplińskiego czy jednak mniejsze? Żałośni jesteście z tą obroną prokuratora oprawcy stanu wojennego.
|
N gru 11, 2016 9:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Naprawde nie wiem o jaki kraj obroncom pisizmu chodzi? Nielegalne demonstracje fanatykow i karanie postepujacych zgodnie z normalnym, obowiazujacym (jeszcze) prawem? Nagonki bylych slugusow minionego w 1989 ustroju na normalnych ludzi, ktorzy nie chca przykladac reki do putinizacji Polski? Nagrody dla ulubiencow szalonego ministra, ktorzy poza swoja mlodoscia nie maja zadnych kompetencji? Przyklaskiwanie wszystkiemu co robi Partia, chocby jawnie lamala swoje obiernice, za ktore ich wybraliscie?
I wy uwazacie siebie (nie, nie za demokratow) za uczciwych ludzi, dla ktorych tak to tak, a nie to nie? Ktorzy nie dadza sie ani sprzedac ani kupic i dla ktorych cel nigdy nie uswieca srodkow?
A moze jeszcze sie dziwicie, kto jest winny temu, ze ludzie sobie nawzajem nie wierza i swiat ogolnie jest w rozsypce? Popatrzcie w lustro.
|
N gru 11, 2016 10:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): smokeustachy napisał(a): Zaangażowanie owego Piotrowicza w ówczesny rezim było takie samo jak Rzeplińskiego czy jednak mniejsze? Żałośni jesteście z tą obroną prokuratora oprawcy stanu wojennego. Jedni są żałośni bo bronią np. Piotrowicza a inni są żałośni bo bronią Rzeplińskiego. Ciekawą listę przedstawił Kukiz. A to co się teraz dzieje to tylko efekt braku rozliczenia poprzedniego systemu w latach 90. I dzisiaj mówi się o ludziach honoru typu Kiszczak i mężu stanu typu Jaruzelski. Rozwiązaniem była lustracja, dekomunizacja i jawność wszystkich teczek. Teraz już na to za późno dlatego zwolennicy okrągłego stołu muszą zjadać tą żabę. Specjalnie dla młodszych. Kaczyński też uczestniczył w okrągłym stole.
|
N gru 11, 2016 10:22 |
|
|
|