Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Najlepszy Prezydent RP po 1945 r-Andrzej Duda bywa niesprawiedliwie oskarżany przez niektórych nienawistników totalnej opozycji. Widzą to sympatycy PAD i wielu z nich modli się w intencji Prezydenta. Podczas Apelu Jasnogórskiego wśród wymienianych intencji jest również za Prezydenta Dudę.
Około 4 tysięcy osób zadeklarowało modlitwę na portalu:ZA POLSKĘ:
http://zapolske.pl/info/andrzej-duda

Pn kwi 25, 2016 12:18

Mało, mało - obecna Władza potrzebuje znacznie więcej modlitwy.. przede wszystkim o więcej rozumu i odpowiedzialności za Polskę.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn kwi 25, 2016 12:27
Johnny99 napisał(a):
Mało, mało - obecna Władza potrzebuje znacznie więcej modlitwy.. przede wszystkim o więcej rozumu i odpowiedzialności za Polskę.

Oczywiście, że mało! Sądzę, że wielu jest takich jak ja; zdeklarowałam modlitwę za wybranego posła PiS, ale modlę się również codziennie za Prezydenta, a więc nie jestem wśród tych około 4 tysięcy.
Najsmutniejsze jest to, że za wielu posłów PO jest 0 deklaracji stąd to częste absurdalne zachowanie opozycji.

Pn kwi 25, 2016 12:49

beata50 napisał(a):
Ja nie uważam, żeby cokolwiek mogło usprawiedliwić mordowanie niewinnych ludzi. Nawet na wojnie obowiązują jakieś zasady i są ludzie, którzy potrafią nawet wrogowi okazać miłosierdzie. Tym samym, uważam za co najmniej za dziwne, że PAD i inni to pochwalają.

To już Twoja nadinterpretacja ;) Nie spotkałem się z wypowiedziami pochwalającymi mordy na cywilach, natomiast otwarte pozostaje pytanie, czy zasadna jest pochwała człowieka o sporych zasługach dla Polski i jednocześnie niechlubnych kartach w życiorysie. Osobiście skłaniałbym się do stanowiska, że ważne są proporcje, a te w przypadku Łupaszki nie wyglądają źle (przynajmniej na moje oko...). Daleki jestem od jego gloryfikowania, ale z drugiej strony uważam, że winni mu jesteśmy oddanie jego zasług :-|

Pn kwi 25, 2016 13:01
gita napisał(a):
Johnny99 napisał(a):

Oczywiście, że mało! Sądzę, że wielu jest takich jak ja; zdeklarowałam modlitwę za wybranego posła PiS, ale modlę się również codziennie za Prezydenta, a więc nie jestem wśród tych około 4 tysięcy.
Najsmutniejsze jest to, że za wielu posłów PO jest 0 deklaracji stąd to częste absurdalne zachowanie opozycji.

Uwazasz, ze tylko deklaracje swiadcza o modlitwie za kogos?

Jako dobra chrzescijanka moglabys sie pomodlic i za wrogow. Widac nie zalezy ci na ich nawroceniu...

Pn kwi 25, 2016 13:08
gita napisał(a):

Bo cała krucjata z założenie i definicji dotyczyła jedynie posłów PiS.
Podejrzewam, że moderacja usunęłaby nazwisko posła z innej opcji.

Pn kwi 25, 2016 13:31
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Bo cała krucjata z założenie i definicji dotyczyła jedynie posłów PiS.
Podejrzewam, że moderacja usunęłaby nazwisko posła z innej opcji.

NIEPRAWDA! Sprawdź!

http://zapolske.pl/
Mam nadzieję, że potrafisz odszukać na tym portalu wszystkich posłów senatorów i członków rządu.

Pn kwi 25, 2016 14:02
W związku z mordem bandy Łupaszki na kobietach i dzieciach takie mi przeleciało przez głowę określenie, które się na tym forum co rusz przewija: "obrońcy życia". A także, kierowane pod cudzym adresem: "relatywizm moralny".
A potem tak sobie pomyślałem, jakby taki... na przykład... Jezus się zachował wobec całej sprawy? Zachęcałby do zabijania niewinnych? wzruszył ramionami? tłumaczył wojną i koniecznością odwetu?

Pn kwi 25, 2016 14:06

Całkiem niezły wynik Morawieckiego, ma więcej modlących się niż choćby Kempa czy ulubieniec Rydzyka Szyszko. Za to kiepsko Czabański - tylko 7 modlących, mniej np. niż Ewa Kopacz (39 modlących) i Grzegorz Schetyna (18). Co ciekawe, Jarosław Kaczyński z wynikiem 707 modlących ustępuje nie tylko Dudzie, ale również Szydło i Macierewiczowi, zaś Ziobro ma wynik niewiele słabszy (547).

akruk napisał(a):
Jezus się zachował wobec całej sprawy? Zachęcałby do zabijania niewinnych? wzruszył ramionami? tłumaczył wojną i koniecznością odwetu?

Jak można sądzić, Jezus doradzałby również zaniechania osądzania, "żebyście [i wy] nie byli sądzeni" (Mt 7, 1)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn kwi 25, 2016 14:10
Johnny99 napisał(a):
Całkiem niezły wynik Morawieckiego, ma więcej modlących się niż choćby Kempa czy ulubieniec Rydzyka Szyszko. Za to kiepsko Czabański - tylko 7 modlących, mniej np. niż Ewa Kopacz (39 modlących) i Grzegorz Schetyna (18). Co ciekawe, Jarosław Kaczyński z wynikiem 707 modlących ustępuje nie tylko Dudzie, ale również Szydło i Macierewiczowi, zaś Ziobro ma wynik niewiele słabszy (547).

Gdzie znalazłeś wykaz z kopacz, Schetyna?
We wskazanym przez gitę znajdują sie jedynie ludzie z PiS.

Jezus zapewne odpowiedziałby tak, jak powiedział apostołom donoszącym o śmierci Galilejczyków, których krew Piłat zmieszał z krwią ich ofiar - Czyż myślicie, że owi Galilejczycy byli większymi grzesznikami niż inni mieszkańcy Galilei, że to ucierpieli? Bynajmniej, powiadam wam: jeśli sie nie nawrócicie, wszyscy podobnie zginiecie. (Łk 13,1-5).

Pn kwi 25, 2016 15:10
Alus napisał(a):
Johnny99 napisał(a):

Gdzie znalazłeś wykaz z kopacz, Schetyna?
We wskazanym przez gitę znajdują sie jedynie ludzie z PiS.

Jezus zapewne odpowiedziałby tak, jak powiedział apostołom donoszącym o śmierci Galilejczyków, których krew Piłat zmieszał z krwią ich ofiar - Czyż myślicie, że owi Galilejczycy byli większymi grzesznikami niż inni mieszkańcy Galilei, że to ucierpieli? Bynajmniej, powiadam wam: jeśli sie nie nawrócicie, wszyscy podobnie zginiecie. (Łk 13,1-5).

Czyżbyś była na prawdę taka niekumata?
Na portalu zapolskę.pl są WSZYSCY posłowie, senatorowie oraz członkowie rządu.
Za PAD modli się najwięcej zadeklarowanych.

Pn kwi 25, 2016 17:32
gita napisał(a):
Za PAD modli się najwięcej zadeklarowanych.
I nic dziwnego. Za komuny także modlono się za rządzących. Jedni się modlą o błogosławieństwa, a drudzy o ... błogosławieństwa :twisted:

Pn kwi 25, 2016 18:52
beata50 napisał(a):
Stawianie pomników wojennym zbrodniarzom jest równoznacze z przyzwoleniem i pochwalaniem zbrodni.

Ja nie uważam, żeby cokolwiek mogło usprawiedliwić mordowanie niewinnych ludzi. Nawet na wojnie obowiązują jakieś zasady i są ludzie, którzy potrafią nawet wrogowi okazać miłosierdzie. Tym samym, uważam za co najmniej za dziwne, że PAD i inni to pochwalają.

Łupaszka nikogo nie zamordował ani nie wydawał rozkazów mordowania kobiet, czy dzieci.
Zabijał jako żołnierz.
Rozkaz odwetowego zabijania na Litwie dotyczył wyłącznie osadników wojskowych, szaulisów, policjantów i bojówkarzy. Niestety dowódcy pododdziałów przekroczyli uprawnienia i doszło do zamordowania kobiet i dzieci.
Nie ma absolutnie żadnych dowodów, czy to w postaci rozkazów, czy raportów, świadczących że Łupaszka był zbrodniarzem.

Pn kwi 25, 2016 21:57
spin napisał(a):
Łupaszka nikogo nie zamordował ani nie wydawał rozkazów mordowania kobiet, czy dzieci.
Zabijał jako żołnierz.
Rozkaz odwetowego zabijania na Litwie dotyczył wyłącznie osadników wojskowych, szaulisów, policjantów i bojówkarzy. Niestety dowódcy pododdziałów przekroczyli uprawnienia i doszło do zamordowania kobiet i dzieci.
Dubinki to była normalna wieś zamieszkana głownie przez Litwinów. Rozkaz wydał samowolnie Łupaszka i złamał tym samym rozkaz dowództwa, aby nie atakowac ludnosci cywilnej.
Oddając sprawiedliwość jest słaba teza, ze atak ten był częścią ogólnej demonstracji siły.

spin napisał(a):
Nie ma absolutnie żadnych dowodów, czy to w postaci rozkazów, czy raportów, świadczących że Łupaszka był zbrodniarzem.
Zeznania, wspomnienia . Na papierze nie ma nic i naiwnością jest spodziewać się pisemnych rozkazów.

Wt kwi 26, 2016 0:12
W linkowanym art. z Wikipedii nie ma żadnych dowodów przeciw Łupaszce.
Nie powtarzaj obrzydliwych bredni za @Beata50.
AK nie stosowała odwetów wobec ludności cywilnej, nie było rozkazów odwetowego zabijania kobiet i dzieci.
To Gwardia Ludowa, zbrojne ramię sowieckiego PPR-u dokonywała zamachów terrorystycznych i nawet była z tego dumna, bo kręcono po wojnie na ten temat filmy i dzieciom czytanki pisano.
Dla przykładu GL w Warszawie dokonywana zamachów na kawiarnie i kina "tylko dla Niemców" m.in. kino "Apollo". Tam byli cywile, w tym kobiety.
AK działało precyzyjnie uderzając w konkretne cele, np. osoby wojskowe odpowiedzialne za zbrodnie jak Franz Kutschera. Jeśli wykonywano wyroki na osobach cywilnych, to byli to konfidenci, szmalcownicy, uznani przez podziemny sąd za winnych.

Wt kwi 26, 2016 8:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 245  Następna strona