Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Najlepszy Prezydent RP po 1945 r-Andrzej Duda bywa niesprawiedliwie oskarżany przez niektórych nienawistników totalnej opozycji. Widzą to sympatycy PAD i wielu z nich modli się w intencji Prezydenta. Podczas Apelu Jasnogórskiego wśród wymienianych intencji jest również za Prezydenta Dudę. Około 4 tysięcy osób zadeklarowało modlitwę na portalu:ZA POLSKĘ: http://zapolske.pl/info/andrzej-duda
|
Pn kwi 25, 2016 12:18 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Mało, mało - obecna Władza potrzebuje znacznie więcej modlitwy.. przede wszystkim o więcej rozumu i odpowiedzialności za Polskę.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn kwi 25, 2016 12:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Mało, mało - obecna Władza potrzebuje znacznie więcej modlitwy.. przede wszystkim o więcej rozumu i odpowiedzialności za Polskę. Oczywiście, że mało! Sądzę, że wielu jest takich jak ja; zdeklarowałam modlitwę za wybranego posła PiS, ale modlę się również codziennie za Prezydenta, a więc nie jestem wśród tych około 4 tysięcy. Najsmutniejsze jest to, że za wielu posłów PO jest 0 deklaracji stąd to częste absurdalne zachowanie opozycji.
|
Pn kwi 25, 2016 12:49 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
beata50 napisał(a): Ja nie uważam, żeby cokolwiek mogło usprawiedliwić mordowanie niewinnych ludzi. Nawet na wojnie obowiązują jakieś zasady i są ludzie, którzy potrafią nawet wrogowi okazać miłosierdzie. Tym samym, uważam za co najmniej za dziwne, że PAD i inni to pochwalają. To już Twoja nadinterpretacja  Nie spotkałem się z wypowiedziami pochwalającymi mordy na cywilach, natomiast otwarte pozostaje pytanie, czy zasadna jest pochwała człowieka o sporych zasługach dla Polski i jednocześnie niechlubnych kartach w życiorysie. Osobiście skłaniałbym się do stanowiska, że ważne są proporcje, a te w przypadku Łupaszki nie wyglądają źle (przynajmniej na moje oko...). Daleki jestem od jego gloryfikowania, ale z drugiej strony uważam, że winni mu jesteśmy oddanie jego zasług 
|
Pn kwi 25, 2016 13:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Johnny99 napisał(a): Mało, mało - obecna Władza potrzebuje znacznie więcej modlitwy.. przede wszystkim o więcej rozumu i odpowiedzialności za Polskę. Oczywiście, że mało! Sądzę, że wielu jest takich jak ja; zdeklarowałam modlitwę za wybranego posła PiS, ale modlę się również codziennie za Prezydenta, a więc nie jestem wśród tych około 4 tysięcy. Najsmutniejsze jest to, że za wielu posłów PO jest 0 deklaracji stąd to częste absurdalne zachowanie opozycji. Uwazasz, ze tylko deklaracje swiadcza o modlitwie za kogos? Jako dobra chrzescijanka moglabys sie pomodlic i za wrogow. Widac nie zalezy ci na ich nawroceniu...
|
Pn kwi 25, 2016 13:08 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Najsmutniejsze jest to, że za wielu posłów PO jest 0 deklaracji stąd to częste absurdalne zachowanie opozycji. Bo cała krucjata z założenie i definicji dotyczyła jedynie posłów PiS. Podejrzewam, że moderacja usunęłaby nazwisko posła z innej opcji.
|
Pn kwi 25, 2016 13:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Najsmutniejsze jest to, że za wielu posłów PO jest 0 deklaracji stąd to częste absurdalne zachowanie opozycji. Bo cała krucjata z założenie i definicji dotyczyła jedynie posłów PiS. Podejrzewam, że moderacja usunęłaby nazwisko posła z innej opcji. NIEPRAWDA! Sprawdź! http://zapolske.pl/Mam nadzieję, że potrafisz odszukać na tym portalu wszystkich posłów senatorów i członków rządu.
|
Pn kwi 25, 2016 14:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W związku z mordem bandy Łupaszki na kobietach i dzieciach takie mi przeleciało przez głowę określenie, które się na tym forum co rusz przewija: "obrońcy życia". A także, kierowane pod cudzym adresem: "relatywizm moralny". A potem tak sobie pomyślałem, jakby taki... na przykład... Jezus się zachował wobec całej sprawy? Zachęcałby do zabijania niewinnych? wzruszył ramionami? tłumaczył wojną i koniecznością odwetu?
|
Pn kwi 25, 2016 14:06 |
|
 |
Johnny99
|
Całkiem niezły wynik Morawieckiego, ma więcej modlących się niż choćby Kempa czy ulubieniec Rydzyka Szyszko. Za to kiepsko Czabański - tylko 7 modlących, mniej np. niż Ewa Kopacz (39 modlących) i Grzegorz Schetyna (18). Co ciekawe, Jarosław Kaczyński z wynikiem 707 modlących ustępuje nie tylko Dudzie, ale również Szydło i Macierewiczowi, zaś Ziobro ma wynik niewiele słabszy (547). akruk napisał(a): Jezus się zachował wobec całej sprawy? Zachęcałby do zabijania niewinnych? wzruszył ramionami? tłumaczył wojną i koniecznością odwetu? Jak można sądzić, Jezus doradzałby również zaniechania osądzania, " żebyście [i wy] nie byli sądzeni" (Mt 7, 1)
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn kwi 25, 2016 14:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Całkiem niezły wynik Morawieckiego, ma więcej modlących się niż choćby Kempa czy ulubieniec Rydzyka Szyszko. Za to kiepsko Czabański - tylko 7 modlących, mniej np. niż Ewa Kopacz (39 modlących) i Grzegorz Schetyna (18). Co ciekawe, Jarosław Kaczyński z wynikiem 707 modlących ustępuje nie tylko Dudzie, ale również Szydło i Macierewiczowi, zaś Ziobro ma wynik niewiele słabszy (547). Gdzie znalazłeś wykaz z kopacz, Schetyna? We wskazanym przez gitę znajdują sie jedynie ludzie z PiS. Jezus zapewne odpowiedziałby tak, jak powiedział apostołom donoszącym o śmierci Galilejczyków, których krew Piłat zmieszał z krwią ich ofiar - Czyż myślicie, że owi Galilejczycy byli większymi grzesznikami niż inni mieszkańcy Galilei, że to ucierpieli? Bynajmniej, powiadam wam: jeśli sie nie nawrócicie, wszyscy podobnie zginiecie. (Łk 13,1-5).
|
Pn kwi 25, 2016 15:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Johnny99 napisał(a): Całkiem niezły wynik Morawieckiego, ma więcej modlących się niż choćby Kempa czy ulubieniec Rydzyka Szyszko. Za to kiepsko Czabański - tylko 7 modlących, mniej np. niż Ewa Kopacz (39 modlących) i Grzegorz Schetyna (18). Co ciekawe, Jarosław Kaczyński z wynikiem 707 modlących ustępuje nie tylko Dudzie, ale również Szydło i Macierewiczowi, zaś Ziobro ma wynik niewiele słabszy (547). Gdzie znalazłeś wykaz z kopacz, Schetyna? We wskazanym przez gitę znajdują sie jedynie ludzie z PiS. Jezus zapewne odpowiedziałby tak, jak powiedział apostołom donoszącym o śmierci Galilejczyków, których krew Piłat zmieszał z krwią ich ofiar - Czyż myślicie, że owi Galilejczycy byli większymi grzesznikami niż inni mieszkańcy Galilei, że to ucierpieli? Bynajmniej, powiadam wam: jeśli sie nie nawrócicie, wszyscy podobnie zginiecie. (Łk 13,1-5). Czyżbyś była na prawdę taka niekumata? Na portalu zapolskę.pl są WSZYSCY posłowie, senatorowie oraz członkowie rządu. Za PAD modli się najwięcej zadeklarowanych.
|
Pn kwi 25, 2016 17:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Za PAD modli się najwięcej zadeklarowanych. I nic dziwnego. Za komuny także modlono się za rządzących. Jedni się modlą o błogosławieństwa, a drudzy o ... błogosławieństwa 
|
Pn kwi 25, 2016 18:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
beata50 napisał(a): Stawianie pomników wojennym zbrodniarzom jest równoznacze z przyzwoleniem i pochwalaniem zbrodni.
Ja nie uważam, żeby cokolwiek mogło usprawiedliwić mordowanie niewinnych ludzi. Nawet na wojnie obowiązują jakieś zasady i są ludzie, którzy potrafią nawet wrogowi okazać miłosierdzie. Tym samym, uważam za co najmniej za dziwne, że PAD i inni to pochwalają. Łupaszka nikogo nie zamordował ani nie wydawał rozkazów mordowania kobiet, czy dzieci. Zabijał jako żołnierz. Rozkaz odwetowego zabijania na Litwie dotyczył wyłącznie osadników wojskowych, szaulisów, policjantów i bojówkarzy. Niestety dowódcy pododdziałów przekroczyli uprawnienia i doszło do zamordowania kobiet i dzieci. Nie ma absolutnie żadnych dowodów, czy to w postaci rozkazów, czy raportów, świadczących że Łupaszka był zbrodniarzem.
|
Pn kwi 25, 2016 21:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
spin napisał(a): Łupaszka nikogo nie zamordował ani nie wydawał rozkazów mordowania kobiet, czy dzieci. Zabijał jako żołnierz. Rozkaz odwetowego zabijania na Litwie dotyczył wyłącznie osadników wojskowych, szaulisów, policjantów i bojówkarzy. Niestety dowódcy pododdziałów przekroczyli uprawnienia i doszło do zamordowania kobiet i dzieci. Dubinki to była normalna wieś zamieszkana głownie przez Litwinów. Rozkaz wydał samowolnie Łupaszka i złamał tym samym rozkaz dowództwa, aby nie atakowac ludnosci cywilnej. Oddając sprawiedliwość jest słaba teza, ze atak ten był częścią ogólnej demonstracji siły. spin napisał(a): Nie ma absolutnie żadnych dowodów, czy to w postaci rozkazów, czy raportów, świadczących że Łupaszka był zbrodniarzem. Zeznania, wspomnienia . Na papierze nie ma nic i naiwnością jest spodziewać się pisemnych rozkazów.
|
Wt kwi 26, 2016 0:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W linkowanym art. z Wikipedii nie ma żadnych dowodów przeciw Łupaszce. Nie powtarzaj obrzydliwych bredni za @Beata50. AK nie stosowała odwetów wobec ludności cywilnej, nie było rozkazów odwetowego zabijania kobiet i dzieci. To Gwardia Ludowa, zbrojne ramię sowieckiego PPR-u dokonywała zamachów terrorystycznych i nawet była z tego dumna, bo kręcono po wojnie na ten temat filmy i dzieciom czytanki pisano. Dla przykładu GL w Warszawie dokonywana zamachów na kawiarnie i kina "tylko dla Niemców" m.in. kino "Apollo". Tam byli cywile, w tym kobiety. AK działało precyzyjnie uderzając w konkretne cele, np. osoby wojskowe odpowiedzialne za zbrodnie jak Franz Kutschera. Jeśli wykonywano wyroki na osobach cywilnych, to byli to konfidenci, szmalcownicy, uznani przez podziemny sąd za winnych.
|
Wt kwi 26, 2016 8:19 |
|
|
|