Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 18:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Platforma Nieobywatelska
Dariusz-555 napisał(a):
a jaki jest fanatyzm i slepa wiara w waszego boga Donalda Tuska ?
Gdyby takie zjawisko, jak ślepa wiara w boga Donalda Tuska istniała, to by PO nie przegrała ostatnich wyborów. Nie wiem, skąd wymyśliłeś ten rzekomy "fanatyzm PO".

Pn maja 16, 2016 12:29

zefciu napisał(a):
Gdyby takie zjawisko, jak ślepa wiara w boga Donalda Tuska istniała, to by PO nie przegrała ostatnich wyborów.

Przeciwnie. Gdyby PO nie była fanatycznie zapatrzona w boga Tuska, przede wszystkim nigdy nie dopuściłaby do objęcia premierostwa przez Ewę Kopacz. Kopacz została premierem, bo Tusk ją do tego "namaścił", a cała PO, nawet jej najrozsądniejsi politycy, nieustannie udawali Greków, powtarzając, jakim to jest znakomitym premierem, "szybko się uczy" etc.etc. Zamiast wykorzystać ewakuację Tuska do Brukseli do przemeblowania partii i "nowego otwarcia", dania premierostwa komuś sensownemu (nie brakowało dobrych kandydatów), PO była tak zapatrzona w swojego cesarza Europy, że do głowy jej nawet nie przyszło zakwestionowanie jego decyzji. I to właśnie doprowadziło do przegrania wyborów (niektórzy nawet uważają, że taki był plan Tuska od samego początku, zakładający jego późniejszy powrót na białym koniu i tryumf na gruzach pisowskiej Polski).

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt maja 17, 2016 7:37
Rozmawiamy o dwóch różnych rzeczach - po pierwsze o rzekomym zapatrzeniu wyborców PO w Tuska. Po drugie - o zapatrzeniu samej partii, która nie dorobiła się nikogo, kto mógłby Tuska zastąpić.

Wt maja 17, 2016 7:50
Za czasów rządów Platformy inwigilacja i podsłuchiwanie kwitło na niewyobrażalna skalę. Inwigilowano dziennikarzy, ludzi opozycji do władzy PO-PSL, księży, sympatyków RM, blogerów salonu24......., nagrywano nawet własnych ministrów...
http://wpolityce.pl/polityka/293135-rus ... -rzadow-po

Wt maja 17, 2016 8:20

I co z tego?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt maja 17, 2016 8:23
No po prostu straszne!

Gita oczywiscie nic nie wie o tym, ze teraz PiS bedzie inwigilowal zgdnie z wlasnym bezprawiem wszystkich?
RM o tym nie informuje?

Wt maja 17, 2016 8:24
Kael napisał(a):
No po prostu straszne!

Gita oczywiscie nic nie wie o tym, ze teraz PiS bedzie inwigilowal zgdnie z wlasnym bezprawiem wszystkich?
RM o tym nie informuje?

Wystarczy, że Kael o tym informuje! :brawo:

Wt maja 17, 2016 8:26

Gito, wiesz, że trochę nie ma sensu wyrzucać poprzedniej ekipie inwigilację, podczas gdy twoja ekipa szykuje nam inwigilację co najmniej taką samą (ustawa o Policji to w dużej części przepisany projekt PO, czego pisowcy nie ukrywają), a zapewne gorszą? Rozumiesz, że to trochę niemądre?

Wt maja 17, 2016 8:27
Johnny99 napisał(a):
Gito, wiesz, że trochę nie ma sensu wyrzucać poprzedniej ekipie inwigilację, podczas gdy twoja ekipa szykuje nam inwigilację co najmniej taką samą (ustawa o Policji to w dużej części przepisany projekt PO, czego pisowcy nie ukrywają), a zapewne gorszą? Rozumiesz, że to trochę niemądre?

Znasz to powiedzenie? Nie ucz księdza pacierza!

Wt maja 17, 2016 8:29

Nie, nie znam. Wolałbym, żebyś mi wyjaśniła, jaki jest sens w krytykowaniu PO za inwigilację i jednocześnie przyjmowanie ustawy o inwigilacji opartej na projekcie PO, tylko jeszcze dalej idącej? Mogłabyś to wyjaśnić? Jak inwigiluje PO to jest źle, ale jak inwigiluje PiS to jest dobrze? Tak uważasz?

Wt maja 17, 2016 8:32
gita napisał(a):

I takim oto sposobem dowiedzieliśmy się o kompetencjach gity. Gita na prezydenta, albo co najmniej ministra sprawiedliwości !! !! !!

Wt maja 17, 2016 8:34
Johnny99 napisał(a):
Nie, nie znam. Wolałbym, żebyś mi wyjaśniła, jaki jest sens w krytykowaniu PO za inwigilację i jednocześnie przyjmowanie ustawy o inwigilacji opartej na projekcie PO, tylko jeszcze dalej idącej? Mogłabyś to wyjaśnić? Jak inwigiluje PO to jest źle, ale jak inwigiluje PiS to jest dobrze? Tak uważasz?

Tak uważam, gdyż inwigilację za rządów PO-PSL odczułam na własnej skórze i nie mam zamiaru tego tłumaczyć. Ponieważ dyskryminacja i inwigilacja dotyczyła kilku przypadków podam tylko jeden:dyskryminacja w sprawie Telewizji Trwam. Wraz z ponad dwoma milionami sympatyków RM i Telewizji byłam dyskryminowana przez ponad dwa lata, gdy walczyliśmy o równy dostęp do JEDYNEJ katolickiej telewizji.
To było za czasów poprzednich rządów i to się już nie powtórzy.

Wt maja 17, 2016 8:40
Helenka napisał(a):
gita napisał(a):

I takim oto sposobem dowiedzieliśmy się o kompetencjach gity. Gita na prezydenta, albo co najmniej ministra sprawiedliwości !! !! !!

Dziękuję za uznanie :-D , nie skorzystam :(

Wt maja 17, 2016 8:42

gita napisał(a):

No nie, w stosunku do ciebie pewnie się nie powtórzy. Teraz będzie inwigilowana i szykowana obecna opozycja. Ale to już jest dobrze, prawda? Jak inwigiluje PO, to jest źle, bo to ciebie inwigiluje. Jak inwigiluje PiS, to jest dobrze, bo to nie ciebie inwigiluje, tylko tych, których nie lubisz, prawda? Jak Kali ukraść krowę, to dobrze, a jak Kalemu ukraść, to źle. Tak uważasz?

Wt maja 17, 2016 8:45
Johnny99 napisał(a):
gita napisał(a):

No nie, w stosunku do ciebie pewnie się nie powtórzy. Teraz będzie inwigilowana i szykowana obecna opozycja. Ale to już jest dobrze, prawda? Jak inwigiluje PO, to jest źle, bo to ciebie inwigiluje. Jak inwigiluje PiS, to jest dobrze, bo to nie ciebie inwigiluje, tylko tych, których nie lubisz, prawda? Jak Kali ukraść krowę, to dobrze, a jak Kalemu ukraść, to źle. Tak uważasz?

Uważam, że się znowu mylisz, a z tym Kalim to powiedzenie z brodą, wymyśl coś nowszego.
Po drugie takiej DYSKRYMINACJI JEDYNEJ KATOLICKIEJ telewizji jaka była za czasów rządów Platformy już nie przeżyję.

Wt maja 17, 2016 8:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153  Następna strona