Jaki jest Prezydent Komorowski?
Autor |
Wiadomość |
Dural
zbanowany na stałe
|
 Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Cytuj: (Radio Maryja posłuchała),Gazetę Polską,Ziemkiewicza,Michalkiewicza... No i prosze nastepny rozstropny.  Jaki ten chrzescijanizm moherowego pospulstwa patetycznie ubogi! Zadnego rozeznania warunkow w ktorych zyje, zadnej samokrytyki, wieczne narzekania i lamenty. Gdzie sie podziala uleglosc, pokora, gdzie wiernosc nauce Jezusa i w koncu RZYCZLIWOSC w stosunku do innych? Jedno mnie cieszy cholerycy zyja krocej. Tylko patrzec jak trzeba bedzie kopac masowe groby kolo Torunia. Na pojedyncze pogrzeby nie bedzie czasu. Wasza partia kwiczy i pochrzakuje w Sejmie jak stado swin, jedno przez drugiego, byle glosniej, robi burdel z czegos co jest dla innych tak wazne jak dla Was Kosciol. To Was bawi, przeciez za takie zachowanie paragrafu nie ma. Co innego gdybym wszedl do swiatyni i zaczal rechotac. Aaa to inna para kaloszy. Potluc parasolkami i lachami to malo, jeszcze pare lat w pudle, bo to przeciez obraza uczuc! A jakie u Was uczucia? Kto z Was jest uczuciowy? O dobre wychowanie nie pytam, pewno nie do konca rozumiecie termin.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
So gru 04, 2010 11:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
So gru 04, 2010 11:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zsoborniki napisał(a): Kamala Jest tylko jeden człowiek Bronisław Komorowski i jest on głową państwa polskiego. Z tej racji nie może on nigdy wypowiadać się półprywatnie, prywatnie i oficjalnie. Postawę, którą rozpoznajemy po słowach, winien zawsze reprezentować jedną. Zawsze winien ważyć słowa. Zresztą każdy z nas winien zawsze być sobą a nie dwulicowy.
Uważam, że Ks. S. Żarski błędu nie popełnił. W swoim kazaniu wykazywał dobro, do którego należy dążyć - tj. sugerował, aby rezygnować ze złej, obecnej (wykazanej jednoznacznie, bez niedomówień) drogi akceptowanej m.in. przez obecny układ władzy w Polsce.
Co znaczy polityczne wystąpienie? Politykę ja rozumiem jako roztropną troskę o dobro wspólne i kazanie taką troską było przesiąknięte! Taką troskę zawsze winien przejawiać każdy obywatel państwa.
A media, cóź... "każda sroka swój ogon chwali". Rada jest jedna, umieć wybierać i czytać, słuchać, oglądać te właściwe. Trzeba prosić Ducha Świętego o dar rozróżniania. Z nadmiaru robi się jednak mętlik w głowie i tak naprawdę zachowujemy się wielokrotnie nieracjonalnie, jak chorągiew na wietrze albo jak ci co zmieniają ugrupowania partyjne lub partnerów w tzw. związkach małżeńskich! Zachowujemy się koniunkturalnie.
Zsoborniki, owszem Prezydent Polski zawsze jest osoba publiczna. Jednak pozostaje takze czlowiekiem, ktory ma wlasne zdanie. Nie odpowiedziales na moje proste pytanie: czy ksieza i biskupi maja monopol na gloszenie wlasnych pogladow do mikrofonu w kosciele i nie podlegaja ich wypowiedzi zadnej krytyce? Nawet jezeli glosza bzdury teologiczne badz polityczne? Nie odniosles sie tez do nauki Kosciola w kwestii o czym ma byc homilia. I jak to jest realizowane w praktyce, szczegolnie wtedy, kiedy ksiadz, badz biskup ma okazje zaistniec medialnie i przed kamera do milionow wylac swoje frustracje (np. te prawicowe, do ktorych czytania zacheca nas brown)? Ja bym na miejscu prezydenta Komorowskiego pewnie zmilczala, bo nie lubie sie wypychac publicznie przed kamery. On, jako prezydent postapil slusznie, jezeli podczas Mszy sw z okazji i w intencji Swieta Niepodleglosci Polski, ksiadz w zapale retorycznym, badz co gorsza, z przekonania, glosi cos, co wg prezydenta, rozmija sie z prawda. Poza tym nie sadze, zeby "zrugal" biskupa (to nie poziom o.Rydzyka, ktory nie boi sie nazwywac profesorow uczelni "poparancy" i to przed kamera i mikrofonem, a nie w zakrystii - sama slyszalam i to byl dla mnie koniec szacunku dla jego osoby). Zwrocil uwage na to, co mu sie wydalo niezgodne ze stanem rzeczywistym i nie uzyl do tego mikrofonu w kosciele. Rownie dobrze mogl nawiazac do tego podczas przemowienia oficjalnego i puscic w swiat, ze "biskup Zarski zbyt negatywnie ocenia osiagniecia wolnej Polski" - lepiej by bylo? Albo "sa takie jednostki, takze wsrod hierarchi koscielnej, ktore nie potrafia cieszyc sie darem niepodleglosci, ale tesknia za czasami socjalizmu". Bardziej by ci sie podobalo? Naprawde nie widzisz roznicy, choc ani w jednym ani w drugim przypadku nie przestalby byc prezydentem mowiac cos takiego? Przykro mi zsoborniki, ze nie dostrzegasz jak daleko wielu ksiezy w Polsce, a za nimi i wiernych zapomnialo o Dobrej Nowinie, o tym wszystkim co niesie nam dobrego, o wolnosci do ktorej wyswobodzil nas Chrystus, o zaleceniach sw, Pawla ( Zawsze się radujcie, nieustannie się módlcie! W każdym położeniu dziękujcie, taka jest bowiem wola Boża w Jezusie Chrystusie względem was. 1Tes 5,16-18) o nasladowaniu Chrystusa. Rozejrzyj sie sam i powiedz ile radosci na twarzach widzisz wsrod wychodzacych z kosciola po Eucharystii niedzielnej? Ilu wierzacych poznasz po optymizmie, do ktorego maja pelne prawo, jako uczniowie Chrystusa, bo wiedza, ze "Wszystko bedzie dobrze", jak pisala Juliana z Norwich, ktora przypomnial nam papiez? http://info.wiara.pl/doc/682406.Oczekuj ... -Milosci/2http://kosciol.wiara.pl/doc/490678.Wszy ... zie-dobrzeCzy nie jest wlasnie przeciwnie? Owa "prawicowa" prasa i RM zamiast mowic o "podnoszeniu glow do gory w nadziei naszego odkupienia", ciagle kaze grzebac sie w blocku. Po co? Zeby popasc w pesymizm? Czyzby nie wiedzieli, Kto naprawde jest Panem dziejow i Krolem Wszechswiata? Wiesz od kogo przychodza takie mysli i kto koniecznie chce nas wpedzic w niemoc i rozpacz? To juz wiesz, czyj duch panuje w takich mediach i dlaczego chrzescijanin powinien ich unikac.
|
So gru 04, 2010 12:45 |
|
|
|
 |
zsoborniki
|
Alus i Kamala To dobrze, że dostrzegacie również i zło. Pomyślcie, o ile więcej by się jego rozprzestrzeniło, gdyby nie było tej właściwej, myślącej o wartościach stronie (nie myślę tu o sobie lecz ogólnie). Przyznacie, że zawsze musi być równoważenie i gdy ZŁO zacznie przeważać - DOBRO musi reagować. Pozostawienie zła w jakiejkolwiek społeczności bez reakcji, pociągnąć może tą społeczność w "przepaść" (wspomnę np. II wojnę światową i później ZSRR). Dobrze się dzieje i na tym forum, że nie wszyscy są po jednej stronie wydarzeń... Tak to już nasz Stwórca urządził ten świat...Chwała Mu za to!!! Życzę WAM miłego Dnia Pańskiego - NIEDZIELI  ! zsoborniki
_________________ Pozdrawiam! Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus!
zsoborniki
|
So gru 04, 2010 12:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zsoborniki, to dobrze ze ty tez dostrzegasz zlo. Pomysl o ile byloby go mniej, gdybysmy zyli jak chrzescijanie i nasza praca zmieniali swiat, naszym zyciem dawali swiadectwo Chrystusowi i Jego milosci do nas, a nasza radoscia zarazali innych: Jak nasz poeta napisal: "Piekno jest po to, zeby zachwycalo do Pracy, Praca, by sie zmartwychwstalo" (C.K. Norwid)
Niestety, unikasz jasnych odpowiedzi na pytania, wiec nie da sie z toba rozmawiac.
|
So gru 04, 2010 13:19 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zsoborniki napisał(a): Alus i Kamala .............. Dobrze się dzieje i na tym forum, że nie wszyscy są po jednej stronie wydarzeń... Tak to już nasz Stwórca urządził ten świat...Chwała Mu za to!!! Życzę WAM miłego Dnia Pańskiego - NIEDZIELI  ! zsoborniki Nie nabieraj się na te słodkie słówka bo te rzekome cherubinki mają kopytka. Ale masz rację, jakaś równowaga na tym forum jest, więc dobra nasza.
|
So gru 04, 2010 13:35 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Jaka rownowaga!? Ty siedzisz na dolnej szali wagi ktorej przeczylenie jest wieksze od glebokosci Kanionu Kolorado! 
|
So gru 04, 2010 14:27 |
|
 |
zsoborniki
|
Dzięki Ci Dural za uznanie  ! Posłuchaj, ciekawe rzeczy dzieją się w Toruniu (chyba,że już je obserwujesz lub podsłuchujesz). Pozdrawiam Ciebie serdecznie! zsoborniki
_________________ Pozdrawiam! Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus!
zsoborniki
|
So gru 04, 2010 15:02 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: (chyba,że już je obserwujesz lub podsłuchujesz) Drogi zsoborniki! Oczywiscie, ze jestem na biezaco!  Przyznam, ten czlowiek (o. Tadeusz) nie przestanie mnie zadziwiac. Wlasnie wysluchalem piosenki o radiu Maryja i musze pochylic czola. Przeciez to genialne, polaczyc utwor z numerem konta bankowego. Gdyby tylko podklad muzyczny nie byl nizej wszelkiej krytyki, cala Polska nucilaby "69 10..." przy goleniu! Lepszej reklamy nie znajdziesz. Ciekawe kiedy ten czlowiek sie modli. Ma czas na takie nieintratne przedsiewziecia? Troche watpie.
|
So gru 04, 2010 20:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Przeciez to genialne, polaczyc utwor z numerem konta bankowego. Myślę że o. Tadeusza przebija Tusk. Swoją nieudolność połączyć z podwyżkami. Nie wiem kto jest tutaj większym geniuszem? A różnica jest zasadnicza, bo na RM nie trzeba płacić (wolna wola) a na TUSKA jak najbardziej pod rygorem komornika i licytacji całego naszego majątku. Płać i płacz. Genialne!!!
|
N gru 05, 2010 10:42 |
|
 |
Gita2
|
Alus! Pomiędzy Sakiewiczem oraz Ziemkiewiczem a dziełami o.Rydzyka dawno zakopano topór wojenny.Artykuły, które przytaczasz i zawarte tam opinie należą do przeszłości. Każdy ma prawo do popełniania błędów, ważne, aby w tym błędzie nie trawał. Komorowski popełnia błędy i trwa w nich.
|
N gru 05, 2010 12:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Właśnie to mnie zdziwiło że Alus musiała aż tak dalego sięgać wstecz. Przypomnę że gdyby to było kryterium to trzeba przypomnieć iż Niesiołowski noga w nogę szedł z tymi których teraz opluwa, więc nie ma w tym ani ładu ani składu.
|
N gru 05, 2010 12:56 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: A różnica jest zasadnicza, bo na RM nie trzeba płacić ... Jest jeszcze inna roznica. Przykre, ze "patriota osiris" jej nie zauwaza. Na Tuska glowie spoczywa odpowiedzialnosc za dzialanie ojczyzny "patrioty osirisa", na glowie o. Tadeusza lysina. Tusk musi zaplacic nauczycielom, lekarzom i zolnierzom, o.Tadeusz wylacznie za wyporzyczenie krzeselek i mikrofonu. Zastanawiajace jest tez to, skad bierze pieniadze "patriota osiris" na dobrowolne wspomaganie Radia Maryja skoro juz zostal wydojony przez Tuska. Kradnie? Wniosek prosty; najwiekszym geniuszem jest "patriota osiris" - nie ma , a zyje! Ja pamietam co stoi w Biblii o swiatyni i kupcach. Ja widzialem zdjecia z Torunia. Jarmark nie duszpasterstwo! Nikt, powtarzam nikt, nawet najbardziej zajadly ateista nie przyniosl tyle zlego Kosciolowi co ten pan. Mnie to cieszy. Oby tak dalej.
|
N gru 05, 2010 13:20 |
|
 |
Gita2
|
Duralu! Twoja demagogia poraża!
|
N gru 05, 2010 13:28 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Moze, ale gdzie mi tam do o.Rydzyka? To mistrz nad mistrzami.
|
N gru 05, 2010 13:49 |
|
|
|