Obietnice Tuska - próba obiektywnej analizy.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Obietnice Tuska - próba obiektywnej analizy.
Cytuj: Tylko niby to ma odstraszyć elektorat PO od PiS czy co? Argumentacja taka, że klękajcie narody. Znów nie przeczytałeś teksu z linku....bastion PiS kruszeje....przegrane wybory samorządowe, teraz perspektywa rozłamu....
|
Cz lut 10, 2011 21:19 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, to temat o Tusku i PO a nie o PiS. Jak chcesz to załóż sobie swój wątek na temat upadku PiS-u i nie przynudzaj. A do Liama fragment homilii ks. bp. Adama Lepy wygłoszona 28 października 2010 r. w bazylice archikatedralnej św. Stanisława Kostki w Łodzi podczas pogrzebu śp. Marka Rosiaka, ofiary mordu politycznego Cytuj: . Zamordowany został człowiek dobry, niewinny i przyjaźnie zwrócony do wszystkich bez wyjątku ludzi. Pozostawił w żalu żonę i syna. Pytano o sens tego tragicznego wydarzenia i czy można było temu zapobiec. Liczne pytania nie znajdują odpowiedzi. Ten haniebny mord niech będzie chociaż wyrzutem dla ludzi szlachetnych, uczciwych i odpowiedzialnych. Tymczasem w życiu chrześcijanina nie ma przypadków. Są natomiast znaki, które zsyła nam miłosierny Bóg, dając jednocześnie łaskę, abyśmy umieli je właściwie rozpoznać. Za ich pośrednictwem objawia nam swoją wolę i swoją miłość. Dlatego nie jest zbiegiem okoliczności fakt, że 19 października, dzień tragicznej śmierci śp. Marka Rosiaka, był dniem męczeńskiej śmierci ks. Jerzego Popiełuszki – dziś błogosławionego. Dla rodziny i przyjaciół jasne światło nadziei w ponurym tunelu pogardy i nienawiści. Czyżby biskup tez rzucał oszczerstwa, że zmarły jest ofiarą nie niechęci a jednak nienawiści i dodatkowo pogardy, bo o tym jeszcze nie zdążyłem - nawet - napisać?
|
Cz lut 10, 2011 21:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiesz co, osiris, pewnie, że każdy ma prawo do swojego zdania. Tylko... to działa tak: Ty jesteś wyborcą PIS, ja - załóżmy - PO. I Ty w co drugim wątku zarzucasz mi niechęć, czy wręcz nienawiść. A ja Ciebie, jako wyborcy PIS, ani nie nienawidzę, ani nawet nie nie lubię. Przeciwnie - chętnie bym pogadał, dowiedział się co myślisz o różnych sprawach, pomyślał wspólnie nad rozwiązaniami. Jedyne co mnie złości, to właśnie te Twoje zarzuty. Gdybyś przestaniał je rzucać, to problem by zniknął. Ale Ty nie przestaniesz, bo to jedyne o czym potrafisz pisać. I tak to się właśnie kręci. Nie tylko między nami dwoma tu na forum...
|
Cz lut 10, 2011 21:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A ja Ciebie, jako wyborcy PIS, ani nie nienawidzę, ani nawet nie nie lubię. Przeciwnie - chętnie bym pogadał, dowiedział się co myślisz o różnych sprawach, pomyślał wspólnie nad rozwiązaniami. Drogi Liamie, ja też Ciebie lubię i nawet Alus, ale jakby mniej, lecz nie zmieni to mojego zdania o pewnej części elektoratu PO. (jakiej, nie mam pojęcia, bo nawet firmy od sondaży nie maja takiej informacji) Nie odbieraj tego jako generalizowania bo chociażby nawet wśród polityków PO są ludzie których wręcz szanuje jak np. ............... zgadnij o kim mowa?
|
Cz lut 10, 2011 21:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Drogi Liamie, ja też Ciebie lubię i nawet Alus, ale jakby mniej, O łaskawco "nawet"... Cytuj: Nie odbieraj tego jako generalizowania bo chociażby nawet wśród polityków PO są ludzie których wręcz szanuje jak np. ............... zgadnij o kim mowa? Niechybnie Palikota, Kutza i Niesiołowskiego 
|
Cz lut 10, 2011 21:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Niechybnie Palikota, Kutza i Niesiołowskiego  Ich szanuję inaczej.  Generalnie to żal mi ich bo zostali ukarani przez Boga za życia.  Modlę się za nich i ich dusze.
|
Cz lut 10, 2011 21:52 |
|
 |
pilaster
|
osiris napisał(a): Ja uważam iż Meller, Wojewódzki, Hołdys mają posłuch w elektoracie PO. Powtórnie muszę się zgodzić z liamem.  Podobnie jak jego, pilastra również można zaliczyć do "elektoratu PO", chociaż niezbyt entuzjastycznego, dopóki nie pojawi się coś lepszego. Niemniej, wymienione osoby znam wyłącznie ze słyszenia, ponieważ wyznawcy PiS w kółko o nich piszą jako o swoich najzawziętszych wrogach i właśnie "autorytetach PO". Nie po raz pierwszy widać, że wyznawcy PiS wyobrażają sobie swoich wrogów - Polaków na podobieństwo siebie samych, czyli właśnie jako wyznawców. Ślepo podążającymi za i beczącymi w chórze ze swoimi bożkami i guru. Tymczasem Polacy tym się właśnie różnią od genetycznych patriotów, że jeżeli nawet są wyznawcami, to raczej Jezusa, niż powiedzmy Rydzyka. Cytuj: Takie jest moje zdanie i nie muszę tutaj niczego udowadniać. Właśnie. Po co cokolwiek udowadniać. Wszak w PiSie żadne dowody, fakty, rzeczywistość, nie mają najmniejszego znaczenia, co widać również w tym wątku. Liczy się to co Wódz poda do wierzenia. liam Cytuj: chętnie bym pogadał, dowiedział się co myślisz o różnych sprawach, pomyślał wspólnie nad rozwiązaniami. To właśnie nie jest możliwe. Wyznawcy PiS mają, jak to mawiają filozofowie, odmienną aksjologię niż Polacy. Zupełnie inny system wartości, zupełnie inne znaczenie pojęć, takich jak "kraj", "sukces", "patriotyzm", "suwerenność", "wolny rynek", "własność", "naród" ba nawet "katolicki"! Język którego używają, na pierwszy rzut oka, przypomina co prawda język polski, ale de facto jest od niego równie odległy co języki melanezyjskie. Dialog jest po prostu niemożliwy. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pt lut 11, 2011 9:41 |
|
 |
Gita2
|
Pilaster! Czy to sondażowe dołowanie PO, wprowadza cię w taki pieski humor??? Sondaże nie powinny tak cię dołować, gdyż tragicznie jeszcze nie jest. http://sondaz.wp.pl/?ticaid=1bc4b
|
So lut 12, 2011 10:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Pilaster! Czy to sondażowe dołowanie PO, wprowadza cię w taki pieski humor??? Sondaże nie powinny tak cię dołować, gdyż tragicznie jeszcze nie jest. http://sondaz.wp.pl/?ticaid=1bc4bGydyś sięgnęła do onetu znalazłabyś bardziej satysfakcjonujący Cię sondaż: PO - 32%, PiS - 28,3% 
|
So lut 12, 2011 11:50 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Gita2 napisał(a): Pilaster! Czy to sondażowe dołowanie PO, wprowadza cię w taki pieski humor??? Sondaże nie powinny tak cię dołować, gdyż tragicznie jeszcze nie jest. http://sondaz.wp.pl/?ticaid=1bc4bGydyś sięgnęła do onetu znalazłabyś bardziej satysfakcjonujący Cię sondaż: PO - 32%, PiS - 28,3%  Zgadza się, ale chciałam pocieszyć pilastra.
|
So lut 12, 2011 11:52 |
|
 |
pilaster
|
Czyli mamy kolejny przykład jak wyznawcy PiSa wyobrażają sobie ów znienawidzony naród. Jako samych siebie tylko na odwrót Jeżeli PO skompromituje się, rozpadnie, zniknie, etc, płakać po niej nie będę. O ile tylko genetyczni patrioci nie wrócą do władzy. A nie wrócą w żadnej wyobrażalnej kombinacji, bo wyalienowali sie z Polski i polskości całkowicie. Nawet kiedy PO spada, to i tak PiS nie rośnie 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
So lut 12, 2011 13:35 |
|
 |
Gita2
|
pilaster napisał(a): Czyli mamy kolejny przykład jak wyznawcy PiSa wyobrażają sobie ów znienawidzony naród. Jako samych siebie tylko na odwrót Jeżeli PO skompromituje się, rozpadnie, zniknie, etc, płakać po niej nie będę. O ile tylko genetyczni patrioci nie wrócą do władzy. A nie wrócą w żadnej wyobrażalnej kombinacji, bo wyalienowali sie z Polski i polskości całkowicie. Nawet kiedy PO spada, to i tak PiS nie rośnie  A więc okazuje się, że nie pocieszyłam cię, jaka szkoda 
|
So lut 12, 2011 16:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pilaster napisał(a): Czyli mamy kolejny przykład jak wyznawcy PiSa wyobrażają sobie ów znienawidzony naród. Jako samych siebie tylko na odwrót Jeżeli PO skompromituje się, rozpadnie, zniknie, etc, płakać po niej nie będę. O ile tylko genetyczni patrioci nie wrócą do władzy. A nie wrócą w żadnej wyobrażalnej kombinacji, bo wyalienowali sie z Polski i polskości całkowicie. Dokładnie  ....popieram w 100%.
|
N lut 13, 2011 8:57 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Właśnie. Po co cokolwiek udowadniać. Wszak w PiSie żadne dowody, fakty, rzeczywistość, nie mają najmniejszego znaczenia, co widać również w tym wątku. Liczy się to co Wódz poda do wierzenia. Za to w PO rzeczywiście liczą się tylko fakty, dowody i rzeczywistość, a nie to, by PiS nie wróciło do władzy a Tusk miał zawsze rację. Cytuj: Jeżeli PO skompromituje się Typowe: by pokazać, że jesteśmy normalni i porządni, a nie tacy jak pisowcy, głosimy otwarcie, iż "jeśli tylko" PO się skompromituje, to my natychmiast to przyznamy a płakać nie będziemy - nie to, co pisowcy. Oczywiście, dotąd PO nie skompromitowała się ani razu, rządzi fantastycznie i bezbłędnie, więc po prostu nie ma za co jej krytykować (dlatego ją wyłącznie chwalimy, każdy zarzut odpieramy jako bezzasadny itp.), ale "jeśli tylko", to oczywiście, jesteśmy normalni, otwarci, myślimy samodzielnie i natychmiast, od razu się odetniemy i skrytykujemy! Tak samo Kamala w innym wątku: przyznajemy, że Tusk może popełniać błędy, mylić się itp. choć nie widzimy, by gdziekolwiek popełnił błąd czy się pomylił. To już wystarczy, by nie być pisowcem.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N lut 13, 2011 15:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Typowe: by pokazać, że jesteśmy normalni i porządni, a nie tacy jak pisowcy, głosimy otwarcie, iż "jeśli tylko" PO się skompromituje, to my natychmiast to przyznamy a płakać nie będziemy - nie to, co pisowcy. Oczywiście, dotąd PO nie skompromitowała się ani razu, rządzi fantastycznie i bezbłędnie, więc po prostu nie ma za co jej krytykować (dlatego ją wyłącznie chwalimy, każdy zarzut odpieramy jako bezzasadny itp.), ale "jeśli tylko", to oczywiście, jesteśmy normalni, otwarci, myślimy samodzielnie i natychmiast, od razu się odetniemy i skrytykujemy! Tak samo Kamala w innym wątku: przyznajemy, że Tusk może popełniać błędy, mylić się itp. choć nie widzimy, by gdziekolwiek popełnił błąd czy się pomylił. To już wystarczy, by nie być pisowcem. Wiem przynajmnie, że nie ustawi mnie "po stronie ZOMO", nie zarzuci braku patriotyzmu, nie nazwie "polsko języcznym obywatelem"......mało????....dla mnie zasadnicze - nie samym chlebem człowiek żyje.
|
N lut 13, 2011 17:58 |
|
|
|