PiS - Populizm i Socjalizm
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS- Populizm i Socjalizm.
Gita2 napisał(a): Alus jak zwykle wcina się w nie swój rewir w/g zasady:uderz w stół nożyce się odezwą. Czyżby PiS już forum podzielił na rewiry  ......mam prawo pisać tylko tam gdzie pisze ZOMO?
|
Cz wrz 29, 2011 18:52 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Uwielbiam ten wątek! Zawsze do czytania zabieram się z popcornem i colą 
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Cz wrz 29, 2011 21:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): Uwielbiam ten wątek! Zawsze do czytania zabieram się z popcornem i colą  Dobrze, że z colą, bo mógłyś się popcornem zadławić....
|
Pt wrz 30, 2011 7:28 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Gita2 napisał(a): Alus jak zwykle wcina się w nie swój rewir w/g zasady:uderz w stół nożyce się odezwą. Czyżby PiS już forum podzielił na rewiry  ......mam prawo pisać tylko tam gdzie pisze ZOMO? Alus! Uparcie oburzasz się na Kaczyńskiego, który w 2005roku powiedział:"Oni stoją tam, gdzie stało ZOMO" Faktycznie, że ta wypowiedź w 2005roku była kontrowersyjna. Słyszałam ją, gdyż byłam na tym wiecu w Stoczni Gdańskiej. Jednak okazało się, że po wyborach 2007r, gdy do władzy doszła Platforma, a jeszcze bardziej po katastrofie smileńskiej i wyborze Komorowskiego na prezydenta, słowa te okazały sie prorocze. Służby obecnej władzy, brutalnie rozprawiły się z tymi, którzy w rocznicę tragedii 10.04.2011 chcieli złożyć kwiaty. Działania służb były takie, jak w stanie wojennym ZOMO, a więc teraz na pewno to porównanie jest zasadne: http://www.youtube.com/watch?v=LvnNa5ESfxo
|
Pt wrz 30, 2011 10:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus napisał(a): Gita2 napisał(a): Alus jak zwykle wcina się w nie swój rewir w/g zasady:uderz w stół nożyce się odezwą. Czyżby PiS już forum podzielił na rewiry  ......mam prawo pisać tylko tam gdzie pisze ZOMO? Alus! Uparcie oburzasz się na Kaczyńskiego, który w 2005roku powiedział:"Oni stoją tam, gdzie stało ZOMO" Faktycznie, że ta wypowiedź w 2005roku była kontrowersyjna. Słyszałam ją, gdyż byłam na tym wiecu w Stoczni Gdańskiej. Jednak okazało się, że po wyborach 2007r, gdy do władzy doszła Platforma, a jeszcze bardziej po katastrofie smileńskiej i wyborze Komorowskiego na prezydenta, słowa te okazały sie prorocze. Służby obecnej władzy, brutalnie rozprawiły się z tymi, którzy w rocznicę tragedii 10.04.2011 chcieli złożyć kwiaty. Działania służb były takie, jak w stanie wojennym ZOMO, a więc teraz na pewno to porównanie jest zasadne: http://www.youtube.com/watch?v=LvnNa5ESfxoOno dla "jedynie prawych partriotów, katolików" było/jest/ i zawsze będzie słuszne.....chyba nikt w tej kwestii nie ma wątpliwosci.
|
Pt wrz 30, 2011 11:12 |
|
|
|
 |
Gita2
|
"Jedynie prawych patriotów katolików". Gdzie jest o tym w zalinkowanym materiale?
|
Pt wrz 30, 2011 11:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): "Jedynie prawych patriotów katolików". Gdzie jest o tym w zalinkowanym materiale? Od 20 lat forsowany jest ten podział w wypowiedziach, w mediach toruńsko-pisowskich.
|
Pt wrz 30, 2011 11:37 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Gita2 napisał(a): "Jedynie prawych patriotów katolików". Gdzie jest o tym w zalinkowanym materiale? Od 20 lat forsowany jest ten podział w wypowiedziach, w mediach toruńsko-pisowskich. A więc czekam na link dla udowodnienia tego.
|
Pt wrz 30, 2011 13:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus napisał(a): Gita2 napisał(a): "Jedynie prawych patriotów katolików". Gdzie jest o tym w zalinkowanym materiale? Od 20 lat forsowany jest ten podział w wypowiedziach, w mediach toruńsko-pisowskich. A więc czekam na link dla udowodnienia tego. Wystarczy gdy przeczytasz na tym forum kilka postów genetycznych patriotów, wedle których np. wszelki kontakt z GW czy TVN bruka człowieka, odziera z wiary.
|
Pt wrz 30, 2011 13:58 |
|
 |
Gita2
|
Od 20 lat forsowany jest ten podział w wypowiedziach, w mediach toruńsko-pisowskich.[/quote] A więc czekam na link dla udowodnienia tego.[/quote] Wystarczy gdy przeczytasz na tym forum kilka postów genetycznych patriotów, wedle których np. wszelki kontakt z GW czy TVN bruka człowieka, odziera z wiary.[/quote] To by się zgadzało. Jak często czytasz GW i oglądzasz TVN? To również przeczytałaś? http://www.pis.org.pl/article.php?id=19200
|
Pt wrz 30, 2011 15:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie muszę czytać  - genetyczni patrioci nigdy nie tolerują inaczej myślacych. Czasem tylko muszą poddać się katuszom poprzez kontakt z wrażymi mediami i np. przyjść do studia TVN - jak ostatnio J. Kaczyński.
|
Pt wrz 30, 2011 15:21 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Nie muszę czytać  - genetyczni patrioci nigdy nie tolerują inaczej myślacych. Czasem tylko muszą poddać się katuszom poprzez kontakt z wrażymi mediami i np. przyjść do studia TVN - jak ostatnio J. Kaczyński. Jrdnym slowem genetyczni patrioci/coraz bardziej podoba mi się to określenia, podobnie jak onegdaj mohery/ potrafią się poświęcać.
|
Pt wrz 30, 2011 15:36 |
|
 |
Asphodelus
|
Gita2 napisał(a): Alus napisał(a): Nie muszę czytać  - genetyczni patrioci nigdy nie tolerują inaczej myślacych. Czasem tylko muszą poddać się katuszom poprzez kontakt z wrażymi mediami i np. przyjść do studia TVN - jak ostatnio J. Kaczyński. Jrdnym slowem genetyczni patrioci/coraz bardziej podoba mi się to określenia, podobnie jak onegdaj mohery/ potrafią się poświęcać. Tyle że TVN Kaczyńskiego zaprasza a Rydzyk jest tak zadufany że nie zaprasza do RM swoich przeciwników. Poza sympatykami PiS i ''okołopisem'' w RM i TVTrwam jest chyba tylko Michalkiewicz, którego poziom jest i tak za wysoki dla większości słuchaczy.
|
Pt wrz 30, 2011 15:40 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Nie muszę czytać  I to wszystko wyjaśnia. Fani PO to właśnie ci, co "nie muszą czytać", bo już od dawna wiedzą, że PiS pożera dzieci i ekskomunikuje. Zwalczanie PiS jest po prostu DOBRE. Dlatego trudno mieć pretensje do redaktora największego polskiego dziennika, że ten poświęcił się zwalczaniu jednej z partii. Trudno mieć w ogóle pretensje o cokolwiek do partii, która przecież broni nas przed "powrotem IV RP". To już nie jest tylko fanatyzm, to jest po prostu ogłupienie. A najzabawniejsze (choć nie ma w tym nic śmiesznego) jest to, że Platforma zdążyła już zrobić niemal wszystko z tego, za co atakowano PiS i z powodu czego ludzie boją się PiS. I wiele więcej. I co? I nic. Żeby to coś zmieniło, trzeba myśleć. Dla fanów PO myślenie ogranicza się do walenia w Kaczora. Nie tyle PiS nawet, co żaden poprzedni rząd nie zrobił tak wiele, przy użyciu także przemocy, by wprowadzić w Polsce jednomyślenie. I co? I nic. To za Kaczora było jednomyślenie, a teraz go nie ma. Koniec, kropka. Dlaczego? Bo tak.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So paź 01, 2011 9:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Nie muszę czytać  I to wszystko wyjaśnia. Fani PO to właśnie ci, co "nie muszą czytać", bo już od dawna wiedzą, że PiS pożera dzieci i ekskomunikuje. Zwalczanie PiS jest po prostu DOBRE. Dlatego trudno mieć pretensje do redaktora największego polskiego dziennika, że ten poświęcił się zwalczaniu jednej z partii. Trudno mieć w ogóle pretensje o cokolwiek do partii, która przecież broni nas przed "powrotem IV RP". To już nie jest tylko fanatyzm, to jest po prostu ogłupienie. A najzabawniejsze (choć nie ma w tym nic śmiesznego) jest to, że Platforma zdążyła już zrobić niemal wszystko z tego, za co atakowano PiS i z powodu czego ludzie boją się PiS. I wiele więcej. I co? I nic. Żeby to coś zmieniło, trzeba myśleć. Dla fanów PO myślenie ogranicza się do walenia w Kaczora. Nie tyle PiS nawet, co żaden poprzedni rząd nie zrobił tak wiele, przy użyciu także przemocy, by wprowadzić w Polsce jednomyślenie. I co? I nic. To za Kaczora było jednomyślenie, a teraz go nie ma. Koniec, kropka. Dlaczego? Bo tak. Nie ma w tym, że nie czytając wiem co moze powiedzieć p. Fotyga, Kaczyński, Ziobro, Brudziński, Suski, Kempa, Macierewicz.....nasłuchaliśmy sie tego przez kilka lat. I nie boję się PiSu  - jedynie nigdy nie zdołam sie utożsamić z ludźmi, którzy wszystkich poza nimi kwalifikują ZOMO, front od FiM z Piotrowskim mordercą ks. Popiełuszko po PO. I nawet pojmuję dlaczego nie jesteście tego zrozumieć..... pycha zawsze rozpycha, napycha, ODPYCHA.
|
So paź 01, 2011 10:00 |
|
|
|