Kolejne polskie miasto finansuje in vitro
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Kolejne polskie miasto finansuje invitro
Cytuj: Jak quas sobie z gita zaloza wlasne panstwo i beda tam wpuszczac tylko sprawdzonych katolikow, mozecie prawnie zabronic lamania calego Dekalogu z przypisami zaktualizowanego Prawa, a jako kare wprowadzic ukamienowanie. Bedziecie w zgodzie z Prawem, Biblia moze i wlasnym sumieniem ale nie z Ewangelia. Pytanie, czy byłoby kogo wpuszczać. Bo jak od lat życie pokazało, ci co najgłośniej krzyczący choćby wszyscy w Ciebie zwątpili, ja nigdy nie zwątpię, gdy przyjdzie na nich strach, zwątpienie, rozpacz najczęściej powiadają nie znam Go, nie chcę Go znać.
|
Cz kwi 02, 2015 11:08 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Kolejne polskie miasto finansuje in vitro
Kael napisał(a): Ja wyznaje odpowiedzialnosc kazdego przed Bogiem za czyny i za slowa. Nawet za mysli.
Zakaz prawny aborcji nie zlikwiduje aborcji, tylko przeniesie ja do podziemia. Ale "swieci" katolicy umyja rece jak Pilat i powiedza, ze to nie ich problem - oni zalatwili zakaz prawny a kobiety ktore usunely i tak trzeba ukamienowac. Pomagac osobiscie, zeby kobiety jednak urodzily? A moze jeszcze i pozniej? Przeciez to nie ich dziecko: ma rodzic i koniec!
Podobnie jest z in vitro. Dla wielu kobiet to jedyna szansa na dziecko. Jezeli juz, to powinna byc to szansa wykorzystywana rozwaznie, takze ze wzgledu na obciazenie fizyczne i psychiczne matki i ojca. I to powinno sie wyjasniac, pokazywac inne mozliwosci itp. Ale jest to procedura medyczna, ktora tak jak transplantacja "miesza plany Pana Boga" co do naturalnego poczecia i naturalnej smierci, ktorej Kosciol tak broni.
I tu jest podobna sytuacja: zaniedbuje sie haniebnie pomoc, wsparcie, informacje, wychowanie, tlumaczenie i chce sie machac zakazami i nakazami. Kosciol jest przeciw in vitro (ale juz nie przeciw karze smierci), wiec cala reszta swiata ma sie temu podporządkowac. Czy uznaja argumenty Kosciola, czy nie.
Jak quas sobie z gita zaloza wlasne panstwo i beda tam wpuszczac tylko sprawdzonych katolikow, mozecie prawnie zabronic lamania calego Dekalogu z przypisami zaktualizowanego Prawa, a jako kare wprowadzic ukamienowanie. Bedziecie w zgodzie z Prawem, Biblia moze i wlasnym sumieniem ale nie z Ewangelia. Jak widać odrzucasz Kościół, stajesz przeciwko niemu, stawiasz się poza Kościołem. Twoje argumenty za prawem szatana – in vitro, są pogańskie, są przeciwko Kościołowi i są przeciwko Bogu. Tak jak mówisz Ty, tak o prawie szatana – in vitro, mogą mówić do katolików wrogowie Kościoła i nie będzie się to różniło bo oni też odrzucają Kościół i Boga.
|
Cz kwi 02, 2015 21:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziś kolejny wybór dla antykatolickiej Platformy. Znowu służba antychrystowi i jego szatańskiemu in vitro wprost przeciwko Bogu i Kościołowi, czy Pan Jezus, Prawo Boga i Kościół. Służba dla dobra Polski czy kolejne antypolskie zmiany. ,, Terlikowski: Kościół czy partia wybór należy do Was posłowie Przed posłami, szczególnie tymi z PO i PSL, dziś trudny egzamin. Każdy z nich musi sobie w sercu odpowiedzieć, czy ważniejsza dla niego jest wiara i bycie w Kościele czy partyjniacka solidarność. To ważny moment dla polskiego Sejmu. Odważna decyzja prezydium Konferencji Episkopatu Polski, który ostrzegł posłów, że wspieranie rządowego projektu ustawy dotyczącej in vitro skończy się samowykluczeniem z Kościoła (czyli po prostu ekskomuniką) sprawiła, że nie da się już kluczyć. Posłowie nie mogą więc już kluczyć, opowiadać dyrdymałów, a muszą dokonać wyboru tego, co jest dla nich ważniejsze: wiara czy partyjniacka pseudosolidarność? Kościół czy pochwały od „Gazety Wyborczej”? Jezus Chrystus, którego w maleńkich dzieciach mają bronić czy Ewa Kopacz i jej rząd? To są pytania absolutnie fundamentalne. Nie należy ich lekceważyć, zbywać wzruszeniem ramion czy sugestiami, że ktoś ich szantażuje. Od tego wyboru może zależeć nie tylko ich obecność w Kościele (co przecież biskupi napisali wprost), ale także wieczne zbawienie. Jeśli ktoś jest rzeczywiście katolikiem, to nie może zlekceważyć takiej świadomości. I dlatego dziś konieczna jest modlitwa za naszych posłów, szczególnie za tych z PO i PSL. Odłóżmy na bok partyjne spory i módlmy się, by znaleźli oni w sobie odwagę, by powiedzieć nie ZŁU, by opowiedzieć się po stronie Jezusa Chrystusa i Kościoła, a przeciw cywilizacji śmierci, eugeniki, selekcji ludzi na szkle. Tomasz P. Terlikowski'' http://www.fronda.pl/a/terlikowski-kosc ... 49786.html
|
Cz kwi 09, 2015 11:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Terlikowski juz sam decyduje o czyjejs ekskomunice. Jak heretyk quas.  Nie rozumie co gada, ale rzuca kamieniami lepiej niz faryzeusze.
|
Cz kwi 09, 2015 11:54 |
|
 |
Johnny99
|
Trochę się faktycznie zagalopował z tą ekskomuniką, ale generalnie ma rację.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz kwi 09, 2015 12:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
“Generalnie“ to Pan Jezus do swoich uczniow powiedzial: “ nie sadzcie, a nie bedziecie sadzeni, nie potepiajcie a nie bedziecie potepieni“. I jeszcze “jaka miara mierzycie, taka wam odmierza“. Mozliwe, ze Terlikowski i quas sa w sumieniu zupelnie zgodni z aktualna nauka Kosciola w sprawie invitro, aborcji i regulacji urodzin, ale przy dokladnym przeswietleniu wszystkich pogladow, na pewno cos by sie niezgodnego z Ewangelia znalazlo. Zreszta, nawet trzeba dokladnie przeswietlac. Sami sie podkladaja.
I jak ich radykalne osady przeloza sie na osad ich samych? Jaka miara...
|
Cz kwi 09, 2015 12:32 |
|
 |
Johnny99
|
Cóż to ma do rzeczy? Jest stanowisko Konferencji Episkopatu Polski, w którym jasno stwierdza się, że katolik nie powinien głosować za projektem PO, pod rygorem "niepozostawania w dyspozycji do przyjmowania Eucharystii". I tyle. Moralna perfekcja quasa i Terlika nie ma tu nic do rzeczy.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz kwi 09, 2015 12:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Terlikowski juz sam decyduje o czyjejs ekskomunice. Jak heretyk quas.  Kael nawet mając tekst przed oczami kłamiesz prosto w oczy. Terlikowski powiedział o samo wykluczeniu z Kościoła. Czyli to nie on wyklucza tylko sami się wykluczacie z Kościoła, sami wybieracie jawne działania przeciwko Kościołowi i Bogu, wybierając szatańskie in vitro mówicie tak szatanowi, a nie Bogu i Kościołowi. Tak więc sami się wykluczacie, to jest wybór i tak wybieracie. Tak działa antykatolicka Platforma. Co do heretyckości to Ty wybierasz szatana nie Boga w kwestii in vitro i stajesz jawnie przeciwko Kościołowi, nie ja. Jeszcze tego brakowało żeby ci co wybierają prawa szatana, nazywali heretykami tych co wybierają Prawo Boga.
|
Cz kwi 09, 2015 13:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Cóż to ma do rzeczy? Jest stanowisko Konferencji Episkopatu Polski, w którym jasno stwierdza się, że katolik nie powinien głosować za projektem PO, pod rygorem "niepozostawania w dyspozycji do przyjmowania Eucharystii". I tyle. Moralna perfekcja quasa i Terlika nie ma tu nic do rzeczy. Czyli pozostawcie status quo - zapładniajcie do woli, zamrażajcie, wywalajcie "po terminie" skolko ugodno". Prawo szatana mówi - masz nienawidzić człowieka, który się z tobą nie zgadza.....oczywiście pod hasłem "w imię Boga i Jego praw".
|
Cz kwi 09, 2015 13:37 |
|
 |
Johnny99
|
Nie, stwórzcie projekt dający się zaakceptować na zasadzie "mniejszego zła". Jest to dokładnie wyjaśnione w stanowisku KEP. Polecam kolejny raz przeczytać - naprawdę, dawno już KEP nie wydał w drażliwej kwestii dokumentu tak merytorycznego.
Ostatnio edytowano Cz kwi 09, 2015 13:41 przez Johnny99, łącznie edytowano 1 raz
|
Cz kwi 09, 2015 13:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Nie, stwórzcie projekt dający się zaakceptować na zasadzie "mniejszego zła". Jest to dokładnie wyjaśnione w stanowisku KEP. Polecam kolejny raz przeczytać. Od kiedy to Bóg stopniuje zło?
|
Cz kwi 09, 2015 13:41 |
|
 |
Johnny99
|
Polecam również lekturę encykliki Evangelium Vitae. Generalnie, polecam zainteresowanie się nauczaniem Kościoła, pani prawa i pouczająca wszystkich naokoło katoliczko.
|
Cz kwi 09, 2015 13:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A pomawianie innych o najgorsze, insynuowanie, ze nastepca, Piotra to falszywy prorok nie wyklucza z Kosciola? Jak latwo i przyjemnie czuc sie tym “prawym sedzia innych“.
Drobiazg, ze Pan Jezus nauczal inaczej i czego innego od swoich uczniow oczekuje. quas wie najlepiej, ze tylko on na niebo zasluzyl.
@Johnny99 wyjasni, do kogo pisze: “ stworzcie projekt“? Johnnemu99 ustroje sie pomylily? Biskupom nie wolno, ale jak sie Johnnemu cos nie podoba, to ma obowiazek sam zakasac rekawy i zrobic cos dobrze, a nie innym rozkazy wydawac, zeby robili tak, jak Johnnemu pasuje. Chyba jestes dorosly i wiesz, ze swiat nie jest od spelniania twoich zyczen?
|
Cz kwi 09, 2015 13:46 |
|
 |
Johnny99
|
Nie J99 pisze, tylko KEP. Wie Kael co to takiego?
Aha, J99 też nie wolno, bo tak samo jak "biskupi" nie ma inicjatywy ustawodawczej.
|
Cz kwi 09, 2015 13:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Kael napisał(a): Terlikowski juz sam decyduje o czyjejs ekskomunice. Jak heretyk quas.  Kael nawet mając tekst przed oczami kłamiesz prosto w oczy. Terlikowski powiedział o samo wykluczeniu z Kościoła. Czyli to nie on wyklucza tylko sami się wykluczacie z Kościoła, sami wybieracie jawne działania przeciwko Kościołowi i Bogu, wybierając szatańskie in vitro mówicie tak szatanowi, a nie Bogu i Kościołowi. Tak więc sami się wykluczacie, to jest wybór i tak wybieracie. Tak działa antykatolicka Platforma. Co do heretyckości to Ty wybierasz szatana nie Boga w kwestii in vitro i stajesz jawnie przeciwko Kościołowi, nie ja. Jeszcze tego brakowało żeby ci co wybierają prawa szatana, nazywali heretykami tych co wybierają Prawo Boga. Ja poprosze po raz ostatni o dowod na to oszczerstwo, ze “wybieram szatanskie vitro“. Masz czas do twojego nastepnegp wpisu. Potem idzie to do moderacji. Johnny99 napisał(a): Nie, stwórzcie projekt dający się zaakceptować na zasadzie "mniejszego zła". Jest to dokładnie wyjaśnione w stanowisku KEP. Polecam kolejny raz przeczytać - naprawdę, dawno już KEP nie wydał w drażliwej kwestii dokumentu tak merytorycznego. To Johnny nie napisal?
|
Cz kwi 09, 2015 13:53 |
|
|
|