Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Młoda Polska
A sluzby porzadkowe legalnego marszu kierowaly sie po prostu miloscia blizniego do grzesznikow....
No i dlatego w Polsce jest jak jest, jezeli wiekszym wrogiem dla przecietnego obywatela jest policja niz przestepca. Mozecie sobie wszyscy pogratulowac.
|
Pt lis 14, 2014 10:38 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Znaczy kogo masz na myśli? Ja mam nawet szwagra policjanta 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt lis 14, 2014 12:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Raczej z racji poczucia wspólnoty - wszyscy zapewne widzieli, jak chuligani uciekając przed policją zrywali kominiarki i pędzili w stronę maszerujących, a służba porządkowa marszu podnosiła złączone ręce aby ich przepuścić do środka marszu. Nie z żadnego poczucia wspólnoty, tylko zapewne dlatego, że tam czuli się bezpiecznie, bo przecież Policja nie zaatakuje pokojowego i legalnego marszu  Nie od dziś wiadomo, że trudno o większych tchórzy niż chuligani - z daleka, skąd nic im nie grozi, to potrafią wyzywać Policję i obrzucać ją brukiem, ale wystarczy, że Policja zrobi krok do przodu i od razu zwiewają gdzie pieprz rośnie, błagając o obronę każdego, kto się akurat nawinie, co też widać było w relacjach  To logiczne, że chuligani szukali azylu pośród uczestników marszu. Ja wskazuję co innego - ochocze przygarnianie uciekających chuliganów przez służby porządkowe marszu.
|
Pt lis 14, 2014 12:48 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Cóż, służby porządkowe marszu nie są od wyręczania Policji..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt lis 14, 2014 12:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No wlasnie. Niech polska policja sama sie martwi. Obywatele sa od krytykowania pracy policji. To policja ma sprawic cud i przy (delikatnie mowiac) biernosci spoleczenstwa ma mu zapewnic spokoj i bezpieczenstwo.
Rozumiem, ze jakbys ty byl w sluzbie porzadkowej a szwagier gonil lobuzow, to tez bys ochoczo schowal przestepcow?
|
Pt lis 14, 2014 13:59 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): No wlasnie. Niech polska policja sama sie martwi. Obywatele sa od krytykowania pracy policji. Ojej, biedna policja. Zaczyna mi być jej żal. Prawie tak, jak rządu, który też ci ohydni obywatele cały czas krytykują. Ile w tym kraju można byłoby.. znaczy, Władza mogłaby zrobić, gdyby nie zwykli ludzie, którzy wszystko jej psują! Cytuj: To policja ma sprawic cud Nie, ma łapać przestępców. Cytuj: i przy (delikatnie mowiac) biernosci spoleczenstwa ma mu zapewnic spokoj i bezpieczenstwo. Nie, społeczeństwo ma zapewniać spokój przy (delikatnie mówiąc) bierności Policji. Zapomniałem. Cytuj: Rozumiem, ze jakbys ty byl w sluzbie porzadkowej a szwagier gonil lobuzow, to tez bys ochoczo schowal przestepcow? Chowanie przestępców jest przestępstwem. Czy zatrzymano w związku z tym kogoś ze służby porządkowej marszu? 
|
Pt lis 14, 2014 14:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Cóż, służby porządkowe marszu nie są od wyręczania Policji.. To zatem po co służby? Gdy wpuszczonym chuliganom jeszcze zechce się jeszcze tłuc, to mogą dowolnie tłuc uczestników marszu?
|
Pt lis 14, 2014 15:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dopiero by sie raban podniosl. @Johnny99 ja tez jestem za jasnymi procedurami w pracy policji i ich przestrzeganiem. Tyle ze policjanci to nie automaty, bledy zdarzaja sie (nawet) w USA gdzie chyba procedury sa jasne dla wszystkich a policjant w szeregu czeka na rozkaz a nie reaguje spontanicznie nawet jezeli mialby "lepszy pomysl". No ale zeby odwrocic uwage od sprawcow probleowtrzeba znalezc kogos na kim mozna psy wieszac. Masz racje: to nie zadymiarze sa winni, to policja zle dzialala.... Biedni zadymiarze, nie mogli sie pokusom oprzec Cytuj: - Nie wiem, dlaczego tak postąpiłem. Podkusił mnie kamień, który tam leżał - powiedział na antenie TVN24 http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 49349.html
|
Pt lis 14, 2014 15:07 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): To zatem po co służby? Zapytaj organizatora marszu, to jego służby. Cytuj: Gdy wpuszczonym chuliganom jeszcze zechce się jeszcze tłuc, to mogą dowolnie tłuc uczestników marszu? Znaczy, do kogo to jest pytanie? Do mnie? Nie, moim zdaniem nie mogą Kael napisał(a): Masz racje: to nie zadymiarze sa winni, to policja zle dzialala.... Kael, nie bierz tego do siebie, ale moim zdaniem pozwalasz swoim myślom krążyć zbyt luźno i w sposób zbyt niekontrolowany (nie wiem, jak to inaczej ująć) Kto twierdzi, że zadymiarze nie są winni?? Kto twierdzi, że zadymiarze są biedni?? 
|
Pt lis 14, 2014 15:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): To zatem po co służby? Zapytaj organizatora marszu, to jego służby. Cytuj: Gdy wpuszczonym chuliganom jeszcze zechce się jeszcze tłuc, to mogą dowolnie tłuc uczestników marszu? Znaczy, do kogo to jest pytanie? Do mnie? Nie, moim zdaniem nie mogą Te Twoje ekwilibrystyki nic nie zmieniają w kwestii przychylności narodowców do "oddolnego ruchu patriotycznego".
|
Pt lis 14, 2014 15:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widziałam zdjęcia zrobione przez ludzi którzy tam byli... Jedno zachwyciło mnie, i nie pokazały go żadne media...zdjęcie księdza w sutannie który szedł by uspokoić napastników atakujących uczestników Marszu Niepodległości.
|
Pn lis 17, 2014 15:45 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Te Twoje ekwilibrystyki nic nie zmieniają w kwestii przychylności narodowców do "oddolnego ruchu patriotycznego". No jasne - w kwestii tego, że jej nie ma.
|
Wt lis 18, 2014 10:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Te Twoje ekwilibrystyki nic nie zmieniają w kwestii przychylności narodowców do "oddolnego ruchu patriotycznego". No jasne - w kwestii tego, że jej nie ma. Podobnie jak nie mają przychylności "młodym rozczarowanym, lubiącym porozrabiać http://bi.gazeta.pl/im/7/16960/m16960657.mp3
|
Wt lis 18, 2014 12:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
https://www.youtube.com/watch?v=ah6X-3CMdEsCo o tym myślicie? Ja jestem całkowicie przeciwna!!!!
|
Pt gru 12, 2014 22:21 |
|
 |
Tomek44
|
Maria-Magdalena napisał(a): https://www.youtube.com/watch?v=ah6X-3CMdEs
Co o tym myślicie? Ja jestem całkowicie przeciwna!!!! https://www.youtube.com/watch?v=3V22MbaWofAOd 35 sekundy.
|
So gru 13, 2014 9:15 |
|
|
|