Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 1:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 68  Następna strona
 Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik? 
Autor Wiadomość
Post Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Przeciez gita sama napisala, ze poniewaz Koziol ma inne poglady niz ona, ma dowody na nieprzydatnosc Dudy na prezydenta, to ona wbrew faktom (ktore gita pominela kompletnie) i tylko dlatego, ze Koziol nie jest katolikiem, Dude poprze
gita napisał(a):
Kozioł!, dziękuję, utwierdziłeś mnie w przekonaniu, aby głosować na Andrzeja Dude, gdyż ktoś kto ma zdecydowanie inne poglądy niż ja i krytykuje mojego kandydata... ..wniosek nasuwa się sam

I potem bedzie jak moja ciocia, plakac, ze ona dlatego wybrala Kaczynskiego na prezydenta, bo on lubil koty, jak ona. I ona nie wiedziala, ze wybiera kogos, kto zaraportuje bratu "zadanie wykonane".

Tak to jest, jak ktos kieruje sie uprzedzeniami i nie interesuje ich prawda.
To jest bardzo nie po chrzescijansku skreslac czyjes wypowiedzi ze wzgledu na wlasne antypatie. Ale moze po "katolickiemu wedlug gity"?

Dlaczego uwazasz, ze ktos, nie bedacy katolikiem nie moze miec zdania w tym temacie? Masz jakis monopol na nieregulaminowy a wybor rozmowcow? Znowu fora pomylilas?

Wt mar 17, 2015 9:57
gita napisał(a):
DOPIERO, dwa donosy na mnie spiesz się człowieku!!!, czas ucieka kiedy zdążysz donieść choćby siedem razy?

O. Widzę, że ten rozmiar czcionki jednak widzisz. Zatem odniesiesz się do mojego argumentu i odpowiesz na moje pytania?

Wt mar 17, 2015 10:02
Kael! Pozdrów swoją ciocię i zrób wszystko, aby nie płakała.

Wt mar 17, 2015 10:09
Najnowszy sondaż poparcia, lewaccy kandydaci w ogonie. Poza tym wcześniej napisałam zamiast Nowicka, Nowacka, sorry!
http://ewybory.eu/sondaz-prezydencki-mi ... 6-03-2015/

Wt mar 17, 2015 10:18
Juz jej przeszlo. Jest chyba w twoim wieku i czegos sie ze swojego bledu nauczyla. Czyli jest to mozliwe.

Wt mar 17, 2015 10:19

gita napisał(a):
Najnowszy sondaż poparcia, lewaccy kandydaci w ogonie.

To oczywiste. Ich potencjalny elektorat przepłynął do Dudy. Po co głosować na Nowicką, Palikota, czy Grodzkie, skoro można na Dudę? W końcu co to za różnica?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt mar 17, 2015 10:32
gito - czy odniesiesz się do moich wypowiedzi? Przypominam, że wystarczy iż raz explicite zaznaczysz, że celowo ignorujesz to co piszę, a się zamknę w tym wątku na stałe. Póki co jednak nie wiem, czy ignorujesz celowo, czy nie zauważasz, czy może jeszcze coś innego. Więc czekam.

Wt mar 17, 2015 10:33
A tu zupełnie inny sondaż
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Wt mar 17, 2015 10:39

quas napisał(a):
Otodox napisał(a):
quas napisał(a):
Ja oczywiście poprę Andrzeja Dudę, wyraźnie deklaruje, że nie podpisałby tzwn. konwencji przemocowej, jest przeciw in vitro i aborcji.

Wyminiłaś rzeczy dla katolika bardzo ważne, na które katolik powinien patrzeć oddając swój głos. Komorowski jest tego zaprzeczeniem.
Dodam jeszcze gender. Czy Komorowski jako prezydent potępił szatańskie gender wciągane do Polski przez antykatolicką Platformę ?? Nie przypominam sobie, a więc i to też daje jego obraz dla katolika.

Chciałbyś żyć w kraju wyznaniowym?

Toż Jezus nauczając mawiał "jeżeli chcesz". Bóg dał na rozum i wolną wolę. Nikomu się nie narzucał. Tymczasem co się dzieje w Polsce?

To my sami wybieramy drogę. Politycy za nas nie załatwią nam zbawienia blokując lub pisząc ustawy.
Z tego co kojarzę podajesz się za wierzącego, chyba nawet za katolika. Naprawdę dziwi mnie że człowiek podający się za wierzącego Bogu, pisze takie dziwne teksty po głosie wskazującym, że katolik powinien być wierny Bogu w tak fundamentalnych sprawach.
....

Rozpisałeś się tak, a nie odpowiedziałeś na zadane pytanie: czy chciałbyś żyć w kraju wyznaniowym?
Bo ja nie chciałbym.

Co do twoich pytań dotyczących wiary i wyznania to odpowiem:
Jestem wierzący, czuje się i uważam się za katolika KrK.

Jest wiele rzeczy które mi się nie podobają w moim Kościele. Nie podoba mi się zaangażowanie w politykę Kościoła, często niezawinioną, tyle o ile, że daje się wciągnąć w polityczne gierki. Obawiam się i niestety bardzo prawdopodobne. że partie polityczne wykorzystują wiarę i Kościół jako narzędzie od zwiększenia poparcia dla siebie i szans na wygraną w wyborach. Lewicowe atakując Kościół (przyciągają głosy przeciwników KrK ), prawicowe próbują coś ugrać próbując się przypodobać ;-) Katolikom. A z wiarą i religią to ma niewiele wspólnego. Ot elektorat po którego warto sięgnąć, (jak mówią złośliwi: nieliczny ale fanatyczny).

Chciałbym, żeby nasz Kościół na nowo stał się na obraz i podobieństwo Jezusa Chrystusa nauczycielem i drogą do Boga. Kościół, który moim zdaniem, powinien trzymać dystans od polityków i ich harcy. Kontynuować ewangelizację którą rozpoczął Chrystus.
Jezus nie bawił się w politykę, ba, nawet się odcinał od niej (...królestwo moje nie jest z tego świata..., co boskie Bogu, co cesarskie Cesarzowi...).

Wt mar 17, 2015 10:48
gita napisał(a):
Nie rozumiem, w jaki sposób ów "inny sondaż" ma być odpowiedzią na proste pytanie, które zadała na początku gita. Czyżby offtopowała w swoim własnym wątku? Niemożliwe :)

Przypominam, że gita nadal:
  • Nie uzasadniła, dlaczego katolik powinien głosować na Dudę.
  • Nie uzasadniła, dlaczego katolik nie powinien głosować na Ogórek - najbardziej naturalnie narzucającą się kandydaturę z punktu widzenia katolika.
  • Nie przedstawiła żadnego uzasadnienia, jak deklarowane niepodpisanie Konwencji Przemocowej ma się do katolicyzmu.
  • Nie odpowiedziała, jakie są konkretnie poglądy Dudy w kwestii rozwiązań prawnych dot. aborcji.
  • Nie odpowiedziała, jakie są konkretnie poglądy Dudy w kwestii rozwiązań prawnych dot. IVF.

Zamiast tego mamy goebbelsowskie powtarzanie "katolik powinien głosować na Dudę" i wklejanie kolejnych wykresów, gdzie Dudzie coś tam skoczyło.

Wt mar 17, 2015 10:51
Kael napisał(a):
Katolik powinien kierowac sie rozumem a nie nominalnym wyznaniem kandydatow. Niestety bycie katolikiem nie oznacza bycia po prostu porzadnym czlowiekiem.

Jak bedzie pelna lista stracencow, ktorzy hca kandydowac na ten urzad w kraju malkontentow, ktorzy tylko innym stawiaja wymagania, to sie zastanowie, ktory jest rozwazny na tyle, zeby mogl dostac moj glos.

A więc na rozsądny głos czekam po 26 marca.

Wt mar 17, 2015 11:00
gita napisał(a):
Kael napisał(a):
Katolik powinien kierowac sie rozumem a nie nominalnym wyznaniem kandydatow. Niestety bycie katolikiem nie oznacza bycia po prostu porzadnym czlowiekiem.

Jak bedzie pelna lista stracencow, ktorzy hca kandydowac na ten urzad w kraju malkontentow, ktorzy tylko innym stawiaja wymagania, to sie zastanowie, ktory jest rozwazny na tyle, zeby mogl dostac moj glos.

Są pewniaki, to znaczy ci, którzy na pewno zbiorą wymaganą ilość podpisów, ale jeśli chcesz znać już całą listę zatwierdzonych przez PKW kandydatów, to możesz zabrać głos dopiero po 26 marca.

@zefciu, to beznadziejne. gita zdradza objawy wieku, ktory ma (z calym szacunkiem dla osob starszych). Ona nawet nie pamieta, ze juz raz mi odpowiedziala to samo.

Wt mar 17, 2015 11:03
Kael napisał(a):
@zefciu, to beznadziejne. gita zdradza objawy wieku, ktory ma
A ja mam to gdzieś. Traktuję wszystkich użytkowników forum tak samo. Jeśli gita nie posiada zdolności intelektualnych do działania na tym forum, to powinna z niego zniknąć, a nie dostawać specjalne przywileje.

Wt mar 17, 2015 11:15
gita napisał(a):
Kozioł!, dziękuję, utwierdziłeś mnie w przekonaniu, aby głosować na Andrzeja Dude, gdyż ktoś kto ma zdecydowanie inne poglądy niż ja i krytykuje mojego kandydata... ..wniosek nasuwa się sam

Twój fanatyzm odnosi odwrotny skutek od zamierzonego.
A cytowane non stop sondaże, będą zapewne stanowiły dowód na zafałszowanie wyborów :D

nokia - sadzisz, że M. Ogórek jest aż tak bez czelna i w swym życiorysie zamieszka kierunek studiów historia Kościoła?

Kozioł - dzięki za link z oświadczeniem KEP, nie potrafiłam go wczoraj odnaleźć.

Kozioł napisał(a):
No to mamy juz definicję katolika wg gity:
katolik to ten, co głosuje na Dude, a reszta to ateiści.

Kościoła toruńskiego, nie myl z całym Kościołem.

W kontekście sondaży 2 tygodnie temu sondaże wskazywał 48% poparcia, w piątek czytam dużą czcionką wypisane "Komorowski spadek o 8% - czytam poparcie 46%......ktoś tu usiłuje z nas zrobić totalnych idiotów.

Wt mar 17, 2015 12:15

gita prowokując zefciu jako katoliczka i chrześcijanka nie postepuje zbyt moralnie
Ciekawe czy jak kiedyś zefciu poniesie i ją zwyzywa dostanie ostrzezenie czy będzie dumna z siebie.
Okropne zwyczaje ''modlą sie pod figurą a diabła mają za skorą''

Wracając:
Nie jestem wrogiem Dudy jako kandydata, ale niestety on wie co robić i trafia dokładnie w ten target
katolikow , troszke zaślepionych , dla mnie te deklaracje jego to zwykły populizm.
podczas gdy np JKM zajmuje sie prawdziwą polityką , a przy okazji faktycznie walczy o katolickie wartości
w wywiadach nieraz opowiadał sie przeciw aborcji, tak samo eutanazji , raz musiał prostować gdy pomowiono go i tak dalej. Ale nie robi z tego programu na pokaz, zeby złowić katolikow na wielkie hasła.
Takze jako kontrkandydat jest świetny a na Dudę mozna głosować w drugiej turze
, gdy np zosanie sam z Bronkiem, w 1 bym na niego głosu ''nie marnował"
Bo dla mnie liczą się działania , ktore zdynamizują kraj na zdrowych zasadach,
a nie ciągłe pasyjne wręcz pomstowanie na tych co im sie noga powineła jak to ma w zwyczaju partia PiS.

Wt mar 17, 2015 13:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 68  Następna strona