Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Kael napisał(a): Wlasnie Szwajcaria to dobry przyklad. Umowy z unia ja gryza bo za duzo im cudzoziemcow z unii przyjezdzalo i chcieli kontyngenty, ale unia ich blokuje grozba renegocjacji calego pakietu. Przy tym kursie franka mogloby to ich zniszczyc. Nie sa samowystarczalni. Ale cudzoziemcow by sie faktycznie pozbyli... W dobie globalizacji, żaden kraj nie funkcjonuje jako samotny biały żagiel....poza Koreą Płn, ale chyba nikt normalny nie chciałby żyć w kraju piekle na ziemi.
|
Pt cze 24, 2016 12:15 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
bert04 napisał(a): SweetChild napisał(a): Też uważam, że pożytek z Wielkiej Brytanii w UE był mizerny.
Ale UK ma wystarczający potencjał gospodarczy, ma też specjalne połączenia z krajami Commonwealthu i z USA. Zwłaszcza to pierwsze może odświeżyć; pamiętam z jednej starej kroniki, że przez uczestnictwo w UE Brytania musiała zrezygnować ze specjalnych przywilejów dla krajów Wspólnoty Narodów. Mnie chodziło bardziej o pożytek dla Unii. Wielka Brytania jest wprawdzie znaczącym płatnikiem netto, ale z drugiej strony znaczącym hamulcowym integracji i mniej lub bardziej jawnie wspiera ruchy odśrodkowe typu Orban czy PiS. Kael napisał(a): Nie sa samowystarczalni. Ale cudzoziemcow by sie faktycznie pozbyli... Moim zdaniem, jeśli Unia ma przetrwać, to musi zatamować falę imigrantów. Skuteczna ochrona granic zewnętrznych powinna być absolutnie priorytetowa.
|
Pt cze 24, 2016 12:16 |
|
 |
Tomek44
|
|
Pt cze 24, 2016 12:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tyle ze ja akurat pisze o unijnych imigrantach w Szwajcarii: polscy, niemieccy, wegierscy inzynierowie, lekarze, czy inne zawody, ktorych Szwajcarzy nie wybieraja. Badz przeciwnie: zawody niskoplatne, jak polscy robotnicy sezonowi. Co drugi Szwajcar ma zagraniczna zone, rosnie cale pokolenie dzieci, ktore nie maja samych szwajcarskich korzeni a jednoczesnie co rusz podnosza sie glosy, ze Szwajcaria jest za mala, ze znika szwajcarskosc (czym by nie byla - kazda wies ma inny dialekt), ze to, ze tamto. Bez cudzoziemcow i z wysokim frankiem zostana im milionerzy (choc juz teraz USA wymusza wspolprace bankow) i ... krowy.
|
Pt cze 24, 2016 13:01 |
|
 |
SweetChild
|
Kael napisał(a): Tyle ze ja akurat pisze o unijnych imigrantach w Szwajcarii: polscy, niemieccy, wegierscy inzynierowie, lekarze, czy inne zawody, ktorych Szwajcarzy nie wybieraja. Badz przeciwnie: zawody niskoplatne, jak polscy robotnicy sezonowi. Nie wydaje mi się, aby o nich chodziło, przynajmniej na podstawie moich źródeł. Głównym problemem są uciekinierzy z Bałkanów oraz imigranci z Afryki Północnej, którzy delikatnie pisząc "robią chlew" na wielką skalę.
|
Pt cze 24, 2016 13:19 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tusk cytuje Ojca (Dyrektora) ,,co cię nie zabije to cię wzmocni". https://www.youtube.com/watch?v=OFx-uW0mREo
Ostatnio edytowano Pt cze 24, 2016 13:30 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pt cze 24, 2016 13:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Nie wyjątek - ok 65 - 70% dłużników we frankach to własnie ci, którzy nie kwalifikowali sie w bankach do kredytu w złotówkach. I taką politykę nie stosowali bankierzy ze Szwajcarii, ale bankierzy funkcjonujący na polskim rynku - pożyczali w złotówkach, a zwrot wyliczali we frankach.....eldorado. A banki w Polsce to są polskie ?
|
Pt cze 24, 2016 13:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W ogóle to jestem przeciwny pomocy frankowiczom. Są bardziej potrzebujący których państwo powinno wspierać. No chyba, że jest tak bogate to niech wspiera wszystkich bez wyjątku.
|
Pt cze 24, 2016 13:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Kael napisał(a): Tyle ze ja akurat pisze o unijnych imigrantach w Szwajcarii: polscy, niemieccy, wegierscy inzynierowie, lekarze, czy inne zawody, ktorych Szwajcarzy nie wybieraja. Badz przeciwnie: zawody niskoplatne, jak polscy robotnicy sezonowi. Nie wydaje mi się, aby o nich chodziło, przynajmniej na podstawie moich źródeł. Głównym problemem są uciekinierzy z Bałkanów oraz imigranci z Afryki Północnej, którzy delikatnie pisząc "robią chlew" na wielką skalę. Na to im unia niepotrzebna. http://www.zeit.de/politik/ausland/2014 ... r-abkommenhttp://www.handelsblatt.com/politik/int ... 21778.htmlOjca dyrektora??? No, jak cala “wiedze“ sie czerpie z jego mediow... http://lubimyczytac.pl/cytat/7121Ojciec dyrektor skopiowal z ... nihilisty.
|
Pt cze 24, 2016 13:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Liderzy instytucji unijnych wraz z holenderską prezydencją oczekują, że rząd w Londynie wprowadzi w życie decyzje obywateli Wielkiej Brytanii o wyjściu z UE tak szybko jak to możliwe, niezależnie od tego jak bolesny może być ten proces. ( http://www.tvn24.pl) http://www.tvn24.pl/brexit-oswiadczenie ... 561,s.htmlTez tak uwazam. Im szybciej wszyscy zobacza prawdziwe skutki Brexitu tym lepiej. Inaczej rozni populistyczni nacjonalisci beda ludziom nieprzyzwyczajonym do samodzielnego myslenia macic w glowach. A tak skutki beda widoczne i kazdy bedzie mogl sobie wybrac “wolnosc“.
|
Pt cze 24, 2016 14:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pt cze 24, 2016 14:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hominibus napisał(a): W ogóle to jestem przeciwny pomocy frankowiczom. Są bardziej potrzebujący których państwo powinno wspierać. No chyba, że jest tak bogate to niech wspiera wszystkich bez wyjątku. Bo i żadnej nie będzie, to tylko kampanijna obiecanka.
|
Pt cze 24, 2016 15:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pt cze 24, 2016 18:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Głupców nigdy nie brakuje....najwidoczniej ma głęboko w d***e to co mówi prezes.... miejsce Polski jest w Unii niezależnie od wyników referendum.
|
Pt cze 24, 2016 18:45 |
|
 |
Dariusz-555
|
maj 2004 , kilka dni po wejsciu PL do EU . bylem w Poznaniu na koncercie angielskiego zespolu " Jethro Tull " . Ian Anderson tak przywital publicznosc - " welcome to the EU , oh nooo " . Ian , jestes wielki , Twoja Ojczyzna od dzis nie musi skracac ogorkow , prostowac bananow i marchewke nazywac owocem . potrzebna mi teraz wodka " Finlandia " , czas opijac F-exit .
ktos tu dzis pisal o doplatach unii dla rolnikow . raczej chodzi o bajki o doplatach dla rolnikow .
|
Pt cze 24, 2016 22:27 |
|
|
|