PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Gratulacje, zwłaszcza, że nie obniżono wieku emerytalny od 1 stycznia, zapewniono wyższe koszty kredytów i innych usług bankowych  .To tak wybiórczo. Nie chce mi się grzebać we wszystkich obietnicach. Alus napisał(a): Poszczególni hierarchowie to już politycy wysokiego szczebla. A jacy to hierarchowie z wyższego szczebla uprawiają politykę? Alus napisał(a): Inne zagadnienie - dziś p. Szydło przyznała oficjalnie, że w okresie 100-u dni nie wszystko się udało, zdarzały się błędy, ale ten sie nie myli, kto nic nie robi. Mnie tylko zadziwia wyborcze hasło "Polska w ruinie" i pochwały dla gospodarki zaraz po wyborach. Czyżby cud? Kael napisał(a): Albo porozmawiac z ksiedzem po Mszy sw, co (najczesciej) niewiele da, albo wyjsc z kosciola demonstracyjnie, badz po cichu. Mówisz, że niewiele da? Takim oto sceptykom dałabym namiary na jedną parafię w diecezji drohiczyńskiej, która w przeciągu roku sprowadziła nowego proboszcza na ziemię. Właściwie to dwie parafie, ale ten sam proboszcz.
|
Pt lut 26, 2016 9:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenko! Dziękuję za gratulacje, a teraz czas wyruszyć na zakupy z uczuciem radości, że mamy dobry rząd!
|
Pt lut 26, 2016 10:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Helenko! Dziękuję za gratulacje, a teraz czas wyruszyć na zakupy z uczuciem radości, że mamy dobry rząd! Za 1,50-2 zł waloryzacji można się obkupić Jak to znana maksyma się sprawdza Helenko - Nie będę na forum wskazywała polityków-hierarchów nazwiskami - od lat wypowiadają sie głośno, ich wypowiedzi bez problemu można znaleźć w mediach. Ba nawet zasiadają w radzie SIN, prywatnej firmie senatora.
|
Pt lut 26, 2016 10:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Helenko! Dziękuję za gratulacje, a teraz czas wyruszyć na zakupy z uczuciem radości, że mamy dobry rząd! Nic nie zrozumiałaś, ale to dla mnie nie nowina. Alus napisał(a): Helenko - Nie będę na forum wskazywała polityków-hierarchów nazwiskami - od lat wypowiadają sie głośno, ich wypowiedzi bez problemu można znaleźć w mediach. Ba nawet zasiadają w radzie SIN, prywatnej firmie senatora. Podaj mi na pw, bo chciałabym wiedzieć. W mediach, z których korzystam (głównie Money i DEON) nic takiego nie napotkałam (nie mówię o czasach odległych, ale od czasu zdecydowanego stanowiska Episkopatu w tej sprawie).
|
Pt lut 26, 2016 10:16 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Helenka napisał(a): medieval_man napisał(a): Oczywiście wzrost dzietności nie jest głównym celem tego programu. Ale lepiej upierać się, że tak, bo na to można szukać jakichś problemów. Ale PiS twierdziło od początku, że jest program demograficzny, więc niejako stawiało za główny cel. A wszyscy, zwłaszcza przeciwnicy, uwierzyli w hasła wyborcze. Helenka napisał(a): Głównym celem jest socjal, rozdawnictwo, bo jasne jest, że te 500 zł nie poprawi demografii, chyba że w patologii. Jaki cel ma mnożenie patologii? Udowodnij, że za 500 zł patologia będzie się rozmnażać. Udowodnij, że do patologii w ogóle dotarł program czy choćby hasła PiS.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pt lut 26, 2016 11:04 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Kael napisał(a): Partia Populizm i Socjalizm musiala choc jedna obietnice wyborcza ze swoich bajek zrealizowac. Ta byla najbardziej populistyczna, wiec ja przepchneli mimo tego, ze ... im opozycja i gorszy sort nie daly 100 dni spokoju.
Być moze najbardziej populistyczna ale i najbardziej przyszłościowa jeśli chodzi o impuls popytowy. Kael napisał(a): Prezent dla emrytow moga o.. tego ooopoznic na swiety Nigdy, bo przeciez co im emeryci zrobia? Gornicy jeszcze spia, moze ich bezczelnosc Szyflo zatkala? Sklepikerze protestuja, ale kto by sie tam nimi przejmowal? TVPis o nich nie powie. Banki wloza sobie w koszta i tak rodziny zaplaca te 500 zlotych same, a synekury juz sa zgodnie z praeem w rekach znajomych. Jeszcze tylko przepchnac, ze wybory beda za 20 lat i Polska jrst w rekach Putina.
Już dzisiejsze media podają, że program dla emerytów jest w opracowywaniu, zmienia się propozycję ustawy o podatkach od hipermarketów, żeby było to z korzyścią dla małych sklepów, tylko czekać aż następne elementy zmian będą wprowadzane...
|
Pt lut 26, 2016 11:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Kael napisał(a): Partia Populizm i Socjalizm musiala choc jedna obietnice wyborcza ze swoich bajek zrealizowac. Ta byla najbardziej populistyczna, wiec ja przepchneli mimo tego, ze ... im opozycja i gorszy sort nie daly 100 dni spokoju.
Być moze najbardziej populistyczna ale i najbardziej przyszłościowa jeśli chodzi o impuls popytowy. Kael napisał(a): Prezent dla emrytow moga o.. tego ooopoznic na swiety Nigdy, bo przeciez co im emeryci zrobia? Gornicy jeszcze spia, moze ich bezczelnosc Szyflo zatkala? Sklepikerze protestuja, ale kto by sie tam nimi przejmowal? TVPis o nich nie powie. Banki wloza sobie w koszta i tak rodziny zaplaca te 500 zlotych same, a synekury juz sa zgodnie z praeem w rekach znajomych. Jeszcze tylko przepchnac, ze wybory beda za 20 lat i Polska jrst w rekach Putina.
Już dzisiejsze media podają, że program dla emerytów jest w opracowywaniu, zmienia się propozycję ustawy o podatkach od hipermarketów, żeby było to z korzyścią dla małych sklepów, tylko czekać aż następne elementy zmian będą wprowadzane... Czekać.....a co niebieska teczka pełna ustaw gdzieś się zawieruszyła?
|
Pt lut 26, 2016 11:11 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
pewnie jest na swoim miejscu. Do tej pory w ciągu stu dni PiS przeprowadziło już 40 ustaw. Pewnie gdyby przeprowadziło 140 to wszyscy by krzyczeli, że prawo stanowi się zbyt pośpiesznie. Patrz... i tak krzyczą...
|
Pt lut 26, 2016 11:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): pewnie jest na swoim miejscu. Do tej pory w ciągu stu dni PiS przeprowadziło już 40 ustaw. Pewnie gdyby przeprowadziło 140 to wszyscy by krzyczeli, że prawo stanowi się zbyt pośpiesznie. Patrz... i tak krzyczą... W tym jedyną, która skierowana jest dla obywateli. Pozostałe służą jedynie interesom PiS.
|
Pt lut 26, 2016 11:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Do tej pory w ciągu stu dni PiS przeprowadziło już 40 ustaw. I najważniejsza to 500+ dla patologii, droższe usługi bankowe, droższe towary w sklepach, które mają wiele mozliwości obejścia owego podatku. Gratulacje medieval_man napisał(a): A wszyscy, zwłaszcza przeciwnicy, uwierzyli w hasła wyborcze. Uwierzyli? Zwolennicy uwierzyli dowodząc tym, że głosowali na PiS. Przeciwnikom nigdy te hasła się nie podobały. Dla jasności: nie jestem ani zwolennikiem, ani przeciwnikiem PiS. Mało tego, nie jestem zwolennikiem żadnej opcji politycznej. Ponieważ w tych wyborach spasowałam, nie krytykuje wyboru jakiego dokonał naród i dałam PiSowi kredyt zaufania. Jednakże ten kredyt nie polega na tym, że będę bezkrytyczna wobec posunięć rządu. A swoja drogą ciekawe jest to co napisałeś: A wszyscy, zwłaszcza przeciwnicy, uwierzyli w hasła wyborcze. Brzmi to mniej więcej tak: Idioci, daliście się nabrać i to jest podsumowaniem parcia na władzę. medieval_man napisał(a): Udowodnij, że za 500 zł patologia będzie się rozmnażać. Udowodnij, że do patologii w ogóle dotarł program czy choćby hasła PiS. Zdejmij końskie okulary. Patologia żyje głównie z zasiłków i płodzi dzieci, które ją utrzymują. Tak się składa, że na swoim podwórku mam sporo tej grupy społecznej, która jawnie mówi: po co mam pracować za parę groszy, skoro dzieci mnie utrzymają i co rok prorok. Mamy tu wiele rodzin co najmniej z czwórka dzieci, a następne w drodze. Mało tego, jest kilka rodzin z 7-8 dzieci i to jeszcze nie koniec.
|
Pt lut 26, 2016 11:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
...czyli serialu "ciemny lud wszystko kupi" ciąg dalszy. Beata Szydło w kampanii wyborczej wymachiwała niebieską teczką i twierdziła: Cytuj: Polacy czekają dziś nie na kolejne puste obietnice, ale na konkrety. Dlatego przygotowaliśmy pakiet ustaw na pierwsze sto dni rządów. Te projekty, jeśli tylko obywatele nam zaufają, zostaną zaraz po wyborach złożone w sejmie. [...] Mamy gotowe ustawy, a w nich: 500 złotych na dziecko, podatek CIT dla przedsiębiorców - 15%, leki za darmo dla seniorów po ukończeniu 75 roku życia, minimalna stawka godzinowa 12 złotych brutto. Zrobimy to. Beata Szydło po 100 dniach rządu: Cytuj: W swoim expose mówiłam o najważniejszych kwestiach, nad którymi mieliśmy rozpocząć prace w ciągu 100 dni.[...] Prace nad każdą ustawą, znajdującą się w "niebieskiej teczce" zostały rozpoczęte. […] Niebieska teczka nie tylko się znalazła, ale jest wypełniana -- zobowiązania deklarowane zostały spełnione. W części zostały zrealizowane, nad niektórymi prace trwają.
Ostatnio edytowano Pt lut 26, 2016 11:41 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pt lut 26, 2016 11:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): gita napisał(a): Helenko! Dziękuję za gratulacje, a teraz czas wyruszyć na zakupy z uczuciem radości, że mamy dobry rząd! Helenka na to: "Nic nie zrozumiałaś, ale to dla mnie nie nowina" Moja odpowiedź: Nie rozśmieszaj mnie Helenko! Zasadniczo się różnimy i mamy różne priorytety. Dla mnie najważniejsze jest to, że obecny rząd nie dopuści do dalszej degradacji społeczeństw/aborcja, związki partnerskie itp./ Wypisujecie tasiemcowe komentarzy w których najważniejszą rolę odgrywa to, czy 5zł w tą, czy we wtą. Wróciłam z zakupami i tutaj nic się nie zmieniło, jedynie mleko staniało. Z proponowanych przez rząd Beaty Szydło zmian mnie bezpośrednio dotyczyć będzie tylko podniesienie kwoty wolnej od podatku, ale bardziej cieszy mnie to, że rodziny wielodzietne odczują poprawę po wprowadzeniu programu 500+ Doskonale pamiętam czasy PRL, to były ciężkie czasy,bieda aż piszczy, a więc poprawa, która nastąpiła już w latach 90-tych trwa do dzisiaj.Oczywiście byłoby jeszcze lepiej, gdyby rządy sprawiedliwie rządziły. Gdy się przeżyło biedę i człowiek nauczył się oszczędnie żyć, to nawet czasy rządów SLD, czy Platformy były lepsze niż PRL. Reasumując, dla mnie ten rząd jest dobry przede wszystkim z racji tego, że jestem wierzącą i praktykująca katoliczką.
|
Pt lut 26, 2016 11:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Akruk! Przeczytaj mój komentarz skierowany do Helenki.
|
Pt lut 26, 2016 11:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Reasumując, dla mnie ten rząd jest dobry przede wszystkim z racji tego, że jestem wierzącą i praktykująca katoliczką. A jaki to ma związek? Prezesa Kaczyńskiego sam Pan Bóg namaścił, czy co?
|
Pt lut 26, 2016 11:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akruk napisał(a): gita napisał(a): Reasumując, dla mnie ten rząd jest dobry przede wszystkim z racji tego, że jestem wierzącą i praktykująca katoliczką. A jaki to ma związek? Prezesa Kaczyńskiego sam Pan Bóg namaścił, czy co? Nie komentuję niedorzecznych komentarzy!
|
Pt lut 26, 2016 11:48 |
|
|
|