Przegląd prasy i Aktualności
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Kael napisał(a): Dariusz-555 napisał(a): od samego poczatku ja traktuje unijna flage jak w poscie wyzej .
z ostatniej chwili , w Radomiu Ewa Kopacz zostala wygwizdana . na TRWAM bezposrednia transmisja z rocznicy Radomia 1976 .
mnie zrodla internetowe nie interesuja . jak wpisac w internet ze PL dostaje grube miliardy od EU to serwer to przyjmie . kiedys mowilo sie ze papier wszystko przyjmie . Dariusz napisze jeszcze raz wprost: jestes czlowiekiem bez honoru, ktory sprzedalby sie kazdemu, najgorszemu wrogowi, za kase. Ale sprawiedliwosc jest dla kazdego. I to ty bedziesz gorzko plakal, ze nie szanowales tego i tych, ktorzy umozliwiali ci godne zycie z pracy wlasnych rak. A klaskales tym, ktorzy mamili ciebie propaganda i glaskali po glowce, zeby twoja kase zgarnac.
Jesli moderacja uzna to za obraze jestem gotowa poprzec moja opinie o cytaty Dariusza. @Soul, jak ma ci na twoje pytania odpowiedziec ktos, kto lyka tylko papke przezuta przez (media) o. Rydzyka a ksiazka naukowa czy “internetem“ sie dlawi? Kobieto  ..... trollem chcesz merytorycznie dyskutować?
|
| So cze 25, 2016 13:18 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie chce. Ale na prowokacje Jajka tez sie dawalam nabierac... Potem takie bzdety swietych i poboznych bohaterow kasujacych publicznie kase od przekletej unii wisza bez komentarza i jeszcze ktos uzna, ze to przeciez ok. Pluc na unie i niszczyc jej flage jedna reka, a druga wyciagac po euro, bo “sie naleza“. Na katolickim forum u poboznego pielgrzyma o tym przeczytal!
|
| So cze 25, 2016 13:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Nie chce. Ale na prowokacje Jajka tez sie dawalam nabierac... Potem takie bzdety swietych i poboznych bohaterow kasujacych publicznie kase od przekletej unii wisza bez komentarza i jeszcze ktos uzna, ze to przeciez ok. Pluc na unie i niszczyc jej flage jedna reka, a druga wyciagac po euro, bo “sie naleza“. Na katolickim forum u poboznego pielgrzyma o tym przeczytal! I na katolickim forum mądry rozpozna trolla, a głupi przyjmie jako pewnik.....tak to funkcjonuje w całym świecie.
|
| So cze 25, 2016 13:35 |
|
|
|
 |
|
SweetChild
|
Soul33 napisał(a): Cytuj: a dla tych co nie rozumia ( Bert i inne Aluski ) - stan polskiego zadluzenia sprzed unii i po . . . Na pewno rozumiesz co to jest inflacja. Zaprawdę wielka jest Twoja wiara 
|
| So cze 25, 2016 13:40 |
|
 |
|
Dariusz-555
|
Kaelka pisze o moim wrogim nastawieniu do unii . nie boj zaby . niedlugo juz nie bedzie unii czyli nie bedzie wrogiego nastawienia . logiczne ?
|
| So cze 25, 2016 13:42 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
bert04Zdziwiony, ze wszystko co pisze Dariusz555 jest wyssane z palca? Przecież on przznaje się do tego, ze nie czyta żadnych linków. Nie umiem wklejać linków z telefonu, więc tylko streszczę. Najwyraźniej Brexit jest nieporozumieniem. Brytyjczycy po zamknięciu lokali wyborczych zaczęli szukac w Google co to jest Brexit. Jeden z zaproszonych do tv, glosujacy za wyjściem z uni byl bardzo zawiedziony, ze przeglosowano wyjście. Glosujac za Brexitem miał nadzieję, ze zostaną w unii  .
|
| So cze 25, 2016 15:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Aktuanie jest milion podpisow o nowe referendum. Tak to jest jak do referendum ida ludzie przekonani przez idoli, ze Brexit, czym by nie byl, jest ok. http://wiadomosci.wp.pl/kat,8771,title, ... omosc.html
|
| So cze 25, 2016 15:46 |
|
 |
|
terezjusz
|
bert04 napisał(a): Jeżeli ktoś w stronnictwach tych ludzi określał flagę unijną "szmatą", to dodaj linka. Jeżeli nie, to być może otrzymasz wyjaśnienie, dlaczego zauważono brak w tym pewnym wypadku. Bert, zgadzam się że takiego określenia flagi unijnej być nie powinno, ale w takim razie oburzenie powinno dotyczyć tegoż określenia, a nie samego faktu braku tejże flagi, ponieważ jak widać inni przywódcy europejscy też nie zawsze je mają za sobą i to nie sam fakt ich braku jest problemem. Kael napisał(a): Co mi takie wklejki dadza? Bez podania oryginalnych linkow do okolicznosci itp to jest nic nie warte. Poza tym liczy sie caloksztalt. A caloksztalt PiSu jaki byl do tej pory, kazdy widzi. Moze wiesz, dlaczego ani dla premier ani dla prezydenta, prezydent Obama czasu nie znalazl? Siedzenie przy stole kolo Obamy przy spotkaniu z Putinem to bylo odcinanie kuponow przez PADa od osmiu lat polityki ...PO.(...) Aha, czyli w przypadku PO (oraz innych europejskich przywódców) liczą się okoliczności, a w przypadku PISu liczy się całokształt i oczywiście uprzedzenia co do PISu. Co do spotkania A. Dudy i B. Obamy, to raczej jesteś niedoinformowana, bo jeśli chodzi Ci o to spotkanie podczas Szczytu Bezpieczeństwa Nuklearnego, to prezydenci Polski i USA jednak się spotkali w cztery oczy: http://wpolityce.pl/swiat/287120-a-jedn ... ialym-domuA co do kuponów od polityki rządu PO - bo rozumiem że bez sukcesów polityki zagranicznej prezydent Duda nie miałby szansy żeby się z nimi spotkać? ofkors!  - to czy nawiązujesz do dyskutowanej już przez nas kwestii "robienia Amerykanom laski", o której poinformował Radosław Sikorski? Bo zauważyłem, że już się później do tego nie odniosłaś, gdy zalinkowałem, że jednak chodziło o laskę... więc wg mnie ten sukces politykli zagranicznej PO mocno dyskusyjny jest 
|
| So cze 25, 2016 16:20 |
|
 |
|
Dariusz-555
|
Helenko , najnowsza wiedze o Brexicie zaczerpnalem od pogadanki europosla Piotrowskiego . a tobie ktos puscil " Michałka " na komorke i uwierzylas . co wiesz o panice w Brukseli w zwiazku z " minus jeden " ? w Niemczech w gazetach " czarny dzien Europy " . tak jakby Wielka Brytania miala zniknac z mapy swiata albo armagedon . panikarze mowia o trzeciej wojnie swiatowej . no coments .
" Michałka " tez puscili Kaelce . no ciekawe , w kilka godzin " zebrali " milion podpisow .
Ostatnio edytowano So cze 25, 2016 17:51 przez Dariusz-555, łącznie edytowano 1 raz
|
| So cze 25, 2016 17:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Co do spotkania A. Dudy i B. Obamy, to raczej jesteś niedoinformowana, bo jeśli chodzi Ci o to spotkanie podczas Szczytu Bezpieczeństwa Nuklearnego, to prezydenci Polski i USA jednak się spotkali w cztery oczy: http://wpolityce.pl/swiat/287120-a-jedn ... ialym-domu O ile zdawkową wymianę kilku zdań w drodze do stołu można nazwać rozmową. Dotychczasowy międzynarodowy protokół dyplomatyczny rozmową nazywał kilkunastominutowe ustalone rozmowy w wyznaczonym miejscu, w ustalonym czasie, po których rozmówcy dzielili się efektami ze mediami.
|
| So cze 25, 2016 17:50 |
|
 |
|
Dariusz-555
|
Helenko , kit to mozesz wciskac Kaelce albo Alusce ze Brytyjczycy nie wiedzieli co to Brexit . one uwierza . Britain Exit - proste tlumaczenie jak swinski ogon . pro unijni panikarze rozglaszali ze po Brexicie , angielskie krowy nie beda dawac mleka . kto sluchal pogadanke Piotrowskiego ten wie .
Francja nr 2 . nr 3 ? stawiam na Hiszpanie lub Finlandie .
|
| So cze 25, 2016 17:56 |
|
 |
|
terezjusz
|
Alus napisał(a): O ile zdawkową wymianę kilku zdań w drodze do stołu można nazwać rozmową. Dotychczasowy międzynarodowy protokół dyplomatyczny rozmową nazywał kilkunastominutowe ustalone rozmowy w wyznaczonym miejscu, w ustalonym czasie, po których rozmówcy dzielili się efektami ze mediami. Nawet Wasza nieomylna Wyborcza pisała o rozmowie, bo jeśli to tylko zdawkowa wymiana zdań była, to kiedy mieli czas rozmawiać o TK, a wręcz, jak napisała Wyborcza - kiedy A. Duda miał czas poinformować o sytuacji z TK Obamę i porozmawiać o lipcowym szczycie NATO? A w ogóle to wygląda to tak wg. Wyborczej że wszyscy byli zaproszeni na kolację, a A. Duda na dywanik! A już poza tym wszystkim, gdy witasz gości w takiej liczbie i z każdym zamieniasz zaledwie grzecznościowych parę zdań, to nikogo nie rozliczasz z czegokolwiek.
|
| So cze 25, 2016 18:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Moim zdaniem dobre podsumowanie Cytuj: Jacek Różycki Preludium czasów mrocznych...
Dawno, dawno temu (tuż po "eurowstąpieniu") rozmawiałem z kilkoma Szwedami. Jak wiadomo, ten kraj jest od dawna tzw. "Płatnikiem netto". Usłyszałem coś, co wówczas w mojej polskiej głowie się nie mieściło: "My się cieszymy, że możemy się dzielić. Chcemy, by poziomy dóbr na kontynencie się wyrównały. Mamy fajnie, ale jedyną możliwością utrzymania tego stanu rzeczy jest pokój. A to oznacza wspólny rozwój - UE." W końcu załapałem. Tak, oni chcieli dawać. Przyświecał im cel. Dobry myślę. A myśmy brali... Byle więcej. Bo przecież "nam się należy". Minęło paręnaście lat. Świat ewoluował. Nie zmieniło się tylko jedno - chcemy brać. "Nam się należy". Nie rozumiemy, że to branie wymaga też - z roku na rok coraz bardziej - zaangażowania w walce o ten cel, o którym napisałem na wstępie. A żeby brać, ktoś musi dawać. Nie dlatego, żeśmy "Chrystusem Narodów"... Czy dziwi mnie "Brexit". Nie. Kompletnie mnie nie dziwi. Być może u podstaw tej decyzji, będącej udziałem każdego Brytyjczyka głosującego "za wyjściem" nie leży dokładnie ten powód, który opisałem. Ale, moim zdaniem, u podstaw nadchodzącego rozpadu UE tak. Dziś ten proces formalnie się rozpoczął. I jakoś tak mam, że gdy cieszy się Pani Krysia, ja się martwię... https://m.facebook.com/notes/jacek-r%C3 ... 547767306/Jezeli nie dorosniemy szybko do wspolodpowiedzialnosci za Europe i bedziemy sie zachowywac jak rozwydrzone niedorostki z wielkim ego, to byc moze, na wlasnych plecach i plecach naszych dzieci bedziemy przerabiac po raz kolejny czasy SPRZED unii europejskiej. Kiedy kazdy walczy o swoje, swoje, swoje..
|
| So cze 25, 2016 18:43 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
terezjusz napisał(a): Alus napisał(a): O ile zdawkową wymianę kilku zdań w drodze do stołu można nazwać rozmową. Dotychczasowy międzynarodowy protokół dyplomatyczny rozmową nazywał kilkunastominutowe ustalone rozmowy w wyznaczonym miejscu, w ustalonym czasie, po których rozmówcy dzielili się efektami ze mediami. Nawet Wasza nieomylna Wyborcza pisała o rozmowie, bo jeśli to tylko zdawkowa wymiana zdań była, to kiedy mieli czas rozmawiać o TK, a wręcz, jak napisała Wyborcza - kiedy A. Duda miał czas poinformować o sytuacji z TK Obamę i porozmawiać o lipcowym szczycie NATO? A w ogóle to wygląda to tak wg. Wyborczej że wszyscy byli zaproszeni na kolację, a A. Duda na dywanik! A już poza tym wszystkim, gdy witasz gości w takiej liczbie i z każdym zamieniasz zaledwie grzecznościowych parę zdań, to nikogo nie rozliczasz z czegokolwiek. Można dowolnie dywagować, faktem jest, ze nie była to oficjalna rozmowa wedle protokołu dyplomatycznego. W kwestii radości z Bexitu - już płacimy.... min. Szałamacha odwołał zaplanowany na poniedziałek przetarg na polskie obligacje.
|
| So cze 25, 2016 18:44 |
|
 |
|
Soul33
Moderator
|
Dariusz-555 napisał(a): Helenko , kit to mozesz wciskac Kaelce albo Alusce ze Brytyjczycy nie wiedzieli co to Brexit . one uwierza . Britain Exit - proste tlumaczenie jak swinski ogon Widocznie byli ludzie, którzy nie wiedzieli lub nie wiedzieli dokładnie, na czym to ma polegać. A Ty ciągle prowokujesz. To jest dobry wpływ tych chwalonych przez Ciebie katolickich mediów i wystawiasz im jakieś świadectwo, czy tak sam z siebie lubisz żyć w ciągłym konflikcie? SweetChild napisał(a): Soul33 napisał(a): Na pewno rozumiesz co to jest inflacja. Zaprawdę wielka jest Twoja wiara  Ale jak to, w sensie, że nie podali tam rzetelnych informacji, tylko zmanipulowane, a Dariusz dał się nabrać?!
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
| So cze 25, 2016 18:51 |
|
|
|