Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 19:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość

Post Re: Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia
zefciu napisał(a):
Nie - według prywatnej empirii podzielanej przez wiele osób.

Ależ zdaje sobie znakomicie sprawę z tego iż "wiele osób" lubuje się w tych twoich prostackich schemacikach – szak myślenie w czarno-buałych kategoriach i wypychanie na odwal ludzi we wcześnej sklecone na kolanie kategorie oszczędza sporo czasu na "niepotrzebne" myślenie który to czas zefciu moze chociażby przeznaczyć na pisanie głupot w internecie. ;)

Oczywiście te prostackie schemaciki okazują się często być nic nie warte i krzywdzące, no ale kto by się takimi detalami przejmował – na pewno nie zefciu, prawda? I tak Iago jest za przyjmowaniem uchodźców do polski w ramach programu relokacyjnego. Z tym że Iago zaznacza że jest za przyjmowaniem uchodźców a nie łgarzy za uchodźców się podających i stąd jego pytanie o owe skuteczne narzędzia.

zefciu napisał(a):
No właśnie okazuje się, że pytanie nie jest proste. Bowiem w ramach odpowiedzi na pytanie muszę odgadnąć myśli Iago, jaki poziom skuteczności jest jego zdaniem zadowalający.

A kto powiedział że to ma być zadowalajace akurat dla Iago? Zefciu może po prostu podać owe narzędzia wraz z opisem ich skuteczności.

bert04 napisał(a):
Czyli ustalanie wieku jest Ci potrzebne do tego, żeby korygować medialne przekazy?

Między innymi – wobec propagandy uważam że warto jest przedstawiać fakty.

bert04 napisał(a):
Owszem, można uznać, że wiek jest pożyteczny przy weryfikowaniu tożsamości. Albo, że decyduje o sposobie traktowania w kraju gościnnym. Ale nadal nie wiem, jaki wpływ ma ona na to, czy dana osoba jest uchodźcą.

Sam sobie odpowiedziałeś. Wiek jest pożyteczny przy weryfikowaniu tożsamości, poza tym decyduje o sposobie traktowania w kraju gościnnym – jest to więc rubryka która musi zostać w procesie relokacji wypełniona przez służby, a ja chciałbym sie dowiedzieć jakimi narzędziami ku temu dysponuje.

bert04 napisał(a):
No i nadal tworzysz jakiejś nieprecyzyjne zbiory. Prawdziwy uchodźcza może (a nie musi) podawać się za uchodźcę. Bez "podawania się" nie zostanie zarejestrowany, ale przecież nie wszyscy uchodźcy się rejestrują, tak jak nie wszyscy zarejestrowani są (prawdziwymi) uchodźcami. Może też (ale nie musi) być łgarzem. Nie są to ani zbiory tożsame ani rozdzielne. Ba, nawet Twój powyższy przykładzik można dodać: "prawdziwy" uchodźca może, a nawet powinien (ale niekoniecznie to robi) podawać swój prawdziwy wiek.

W ostatniej wypowiedzi dokonałem klaryfikacji i wyraziłem dokładnie to samo co Ty powyżej więc daruj sobie Waść te tyrady – napisałem że mamy zbiór osób podających się za uchodźców z którego należy wydzielić uchodźców faktycznych oraz łgarzy.

Pn lip 10, 2017 19:20

Iago napisał(a):
Między innymi – wobec propagandy uważam że warto jest przedstawiać fakty.

No więc oprócz propagandy są też statystyki. Którą chcesz mieć?

Ponieważ interesuje Ciebie wiek, sprawdziłem dla "pewnego przypadkowego kraju". W Niemczech w roku 2016 było zarejestrowanych ponad 300.000 niepełnoletnich uchodźców. Jedna trzecia z nich jest poniżej 6 roku życia. Dodatkowo statystyka ta obejmuje tylko niepełnoletnich, którzy przybyli z con. jednym rodzicem. Osobno zlicza się tzw. niepełnoletnich bez osób towarzyszących, tych jest dodatko ponad 42.000.

No więc Niemcy samych "samotnych nieletnich" mają tyle-a-tyle... a Szydło odmówiła przyjęcia... ilu?
Iago napisał(a):
Sam sobie odpowiedziałeś. Wiek jest pożyteczny przy weryfikowaniu tożsamości, poza tym decyduje o sposobie traktowania w kraju gościnnym – jest to więc rubryka która musi zostać w procesie relokacji wypełniona przez służby, a ja chciałbym sie dowiedzieć jakimi narzędziami ku temu dysponuje.

Nie musisz powtarzać moich tekstów. Zwłaszcza że nadal nie wykazałeś, jak kwestia wieku wpływa na to, czy ktoś jest uchodźcą, czy też nie.

Iago napisał(a):
W ostatniej wypowiedzi dokonałem klaryfikacji i wyraziłem dokładnie to samo co Ty powyżej więc daruj sobie Waść te tyrady – napisałem że mamy zbiór osób podających się za uchodźców z którego należy wydzielić uchodźców faktycznych oraz łgarzy.

A ja napisałem, dlaczego jest to bzdurne rozróżnienie. Być może nie uważałeś, więc postaram się prościej:

Można być prawdziwym uciekinierem. I łgarzem. Jednocześnie. Prosty przykład: jeżeli i tak straciłeś dokumenty, a czekając w baraku możesz stać się ofiarą walk między szyitami, sunnitami, jazydami i innymi, to pokusa "zaokrąglenia w dół" wieku jest spora. I wyprzedzając: owszem, takie oszustwo powinno wykluczyć z prawa do azylu. Niemniej nie oznacza to, że każdy kłamca z automatu jest terrorystą, uciekinierem gospodarczym czy niemieckim naziolem (tak, to ostatnie było serio).

PS; Już i tak przytaczam argumenty na korzyść Twojej pozycji, nie każ mi całego dialogu prowadzić samemu.

...

(Koh 3:1nn)

Ostatnio edytowano Wt lip 11, 2017 16:41 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz

errata

Pn lip 10, 2017 22:13
zefciu napisał(a):
Owszem. Ale nie bezmyślna pomoc jest proponowana przez władze.

Dlaczego uważasz, że pomoc proponowana przez władze jest nie bezmyślna?
Cytuj:
Wy, czyli Wy wszyscy, którzy na każdy temat macie to samo zdanie, ale jak się Wam zarzuci, że istniejecie jako kolektyw, to się strasznie denerwujecie.

Dlaczego ja akurat mam należeć do tych onych wszystkich?
Cytuj:
Na walce z przemytem ludzi, równomierną relokacji uchodźców w obrębie UE oraz pomocy na miejscu.

Jak się walczy z takim przemytem?Jakie środki zostały podjęte?Jaka skuteczność?
Cytuj:
A na czym, oprócz chwalenia się polega system postulowany prze Was?

Jakiego znowu chwalenia?

Pn lip 10, 2017 22:55
Alus napisał(a):
A niektórzy to spojrzenie jednostkowe usiłują rozciągać na całe narody.

Które konkretnie jednostkowe spojrzenie?

Pn lip 10, 2017 22:58
ciekawa audycja :Jak madrze pomagac uchodzcom?

http://www.radiomaryja.pl/multimedia/u-nas-rozmowy-niedokonczone-ks-bp-antoine-chbeir-ordynariuszem-diecezji-latakia-syrii/

Wt lip 11, 2017 13:05

Papież Franciszek pomaga głupio.....

Wt lip 11, 2017 13:11
Wg mnie najwazniejsze jest uznanie prymatu papieza.

P.S Tak szybko przesłuchałas? :)

Wt lip 11, 2017 13:25
Alus napisał(a):

Ciekawe dlaczego nie jesteś taka zasadnicza w sprawach obrony życia od poczęcia do naturalnej śmierci. Czyli wybiórczo traktujesz nauczanie papieża. Typowe dla zwolenników bezwarunkowej relokacji imigrantów. (Nazywajmy ich prawidłowo)

Wt lip 11, 2017 13:54
Coroner napisał(a):
Alus napisał(a):

Ciekawe dlaczego nie jesteś taka zasadnicza w sprawach obrony życia od poczęcia do naturalnej śmierci. Czyli wybiórczo traktujesz nauczanie papieża. Typowe dla zwolenników bezwarunkowej relokacji imigrantów. (Nazywajmy ich prawidłowo)

Typowe to Twoje notoryczne przypisywanie komuś poglądów/intencji - zwolennik bezwarunkowej relokacji imigrantów.

Wt lip 11, 2017 15:15
Korwin znowu szokuje.
http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/feliet ... ngore/2980

Wt lip 11, 2017 23:09
Coroner napisał(a):
Ciekawe dlaczego nie jesteś taka zasadnicza w sprawach obrony życia od poczęcia do naturalnej śmierci. Czyli wybiórczo traktujesz nauczanie papieża.

Alus często zwracała uwagę w tym wątku na to co twierdzi papież Franciszek w sprawie uchodzców.Jeśli tak w istotnej kwestii jak sprawa obrony życia myśli inaczej niż papież Franciszek to trochę tego nie mogę zrozumieć.Wyraznie przecież zaznaczyła że jest katoliczką.
Czy katolik w tak ważnej sprawie musi zgadzać się z nauczaniem Kościoła?

Śr lip 12, 2017 0:53
Iago napisał(a):
 napisałem że mamy zbiór osób podających się za uchodźców z którego należy wydzielić uchodźców faktycznych oraz łgarzy.

Niestety ale oni nad tym nie panują. I niemal za każdym razem po kolejnym ataku okazywało się iż sprawca był wcześniej notowany, znany policji, obserwowany. Ale żaden z nich nie został wcześniej wydalony, czekali i zwlekali do ostatniej chwili kiedy niewinni ludzie zapłacili za to życiem.

Śr lip 12, 2017 2:58
equuleuss napisał(a):
Iago napisał(a):
 napisałem że mamy zbiór osób podających się za uchodźców z którego należy wydzielić uchodźców faktycznych oraz łgarzy.

Niestety ale oni nad tym nie panują. I niemal za każdym razem po kolejnym ataku okazywało się iż sprawca był wcześniej notowany, znany policji, obserwowany. Ale żaden z nich nie został wcześniej wydalony, czekali i zwlekali do ostatniej chwili kiedy niewinni ludzie zapłacili za to życiem.

95% terrorystów zamachowców w Europie to obywatele Europy, urodzeni wychowani w Europie, gdzie takich wydalać i na bazie jakiego prawa?

Śr lip 12, 2017 6:31

Za 20 lat o nowych terrorystach będzie się mówić, że to obywatele Europejscy, dzieci uchodźców z 2017-tego. Bardzo pocieszające.

Śr lip 12, 2017 6:43
chwat napisał(a):
Za 20 lat o nowych terrorystach będzie się mówić, że to obywatele Europejscy, dzieci uchodźców z 2017-tego. Bardzo pocieszające.

Nie znacie dnia ani godziny....a Ty wiesz co będzie za 20 lat....

Śr lip 12, 2017 6:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 182  Następna strona