Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 5:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 68  Następna strona
 Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik? 
Autor Wiadomość
Post Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Katolickość to nie tylko aborcja, Chrystus nakazał brzemiona jedni drugich noście, JKM postuluje zniesienie wszelakiej opieki, pomocy społecznej.
Jednym słowem przeżyje jedynie jednostka silna i zdrowa.
Katolicyzm zaleca także odpowiedzialność, nie płodzenie dzieci w akcie cudzołóstwa i promowanie swej jurności.

Wt mar 17, 2015 13:40
navi31 napisał(a):
gita prowokując zefciu jako katoliczka i chrześcijanka nie postepuje zbyt moralnie
gita mnie nie prowokuje. To ja ją prowokuję do merytorycznej konfrontacji.
Cytuj:
Ciekawe czy jak kiedyś zefciu poniesie i ją zwyzywa dostanie ostrzezenie czy będzie dumna z siebie.
Nie bój. gita nie ma takiej zdolności, aby mnie wyprowadzić z równowagi.
Cytuj:
podczas gdy np JKM zajmuje sie prawdziwą polityką
To czemu wychodzi mu to tak mizernie?

Wt mar 17, 2015 13:45
Alus napisał(a):
Kozioł napisał(a):
No to mamy juz definicję katolika wg gity:
katolik to ten, co głosuje na Dude, a reszta to ateiści.

Kościoła toruńskiego, nie myl z całym Kościołem.
Przecież napisałem "wg gity". Czy wg gity ktokolwiek spoza kręgu RM jest katolikiem?

Alus napisał(a):
W kontekście sondaży 2 tygodnie temu sondaże wskazywał 48% poparcia, w piątek czytam dużą czcionką wypisane "Komorowski spadek o 8% - czytam poparcie 46%......ktoś tu usiłuje z nas zrobić totalnych idiotów.
Kto inny prowadził badania.
Wczoraj mogłas przeczytać :
CBOS: Komorowski 52%, Duda 19%, Ogórek 3% i Komorowski wygrywa w 1 turze.

Millward Brown dla "Fakty" w TVN: Komorowski 46%, Duda 37%, Kukiz 5%

IBRiS dla "Rzeczypospolita": Komorowski 46%, Duda 26%, Ogórek 5%, a Kukiz .... 1%

TNS Polska dla "Wiadomości": Komorowski 45%, Duda 27%, Ogórek 5%

Wt mar 17, 2015 13:50
Mam wrazenie, ze ludzie sobie po prostu z sondazy kpia i mowia cokolwiek dla hecy i to jeszcze w zaleznosci od tego, kto ich pyta. Nie mowiac o tym, ze nigdzie w Polsce nie mozna znalezc sensownej “grupy reprezentacyjnej“.

Wt mar 17, 2015 14:11
Kael napisał(a):
Mam wrazenie, ze ludzie sobie po prostu z sondazy kpia i mowia cokolwiek dla hecy i to jeszcze w zaleznosci od tego, kto ich pyta. Nie mowiac o tym, ze nigdzie w Polsce nie mozna znalezc sensownej “grupy reprezentacyjnej“.

Badania mają duży margines błędu, wiele wyników jest wręcz w marginesie błędu. Inny także wynik jest przy sondażach bezpośrednich, a inny przy telefonicznych.
Zauważ także, ze sondaże dotyczą tych, którzy maja czas i ochotę w nich uczestniczyć.
Np. wystarczy, że sondaż prowadzony jest na telefonach stacjonarnych, a już większe poparcie ma "prawica".

Np. @gita bardzo chętnie w sondazach uczestniczy. Jezeli w tv jest "starcie" z sondażem telefonicznym, to takze wygrywa "prawica". To sa ludzie bardziej zaangażowani, często z misją.

Wt mar 17, 2015 14:19

Cytuj:
Katolickość to nie tylko aborcja, Chrystus nakazał brzemiona jedni drugich noście, JKM postuluje zniesienie wszelakiej opieki, pomocy społecznej.

Tak to jest wlasnie główna wada jego programu, dlatego nie jestem za poparciem go w 100%.
Jednak on mowił ze te słabsze jednostki nie zginą, bo wolontariuszy nie zabraknie
Dziś ci wolontariusze są łupieni przez państwo podatkami.
Jednak jestem świadom ze to wszystko idealizm, tak czy siak odrazu wszystkiego nie wywóci do góry nogami, tylko być moze nakieruje na ograniczenie tej urzędowej szajki złodziejskiej
Warto posłuchać tego co mówi , nie tylko kontrowersyjnych wypowiedzi , ktore sa malowane na straszne
przez Red.Olejnik i innych

zefciu napisał(a):
To czemu wychodzi mu to tak mizernie?

''Bo do tanga trzeba dwojga''
Lud musi się na nim poznać. Niestety talentow populistycznych nie posiadł ni charyzmy
by porywac tłumy, więc ginie w odmętach. Ale tak na dobrą sprawe do kogo
mozna mieć pretensje :)? Wiekszośc ludzi tak za hasłami i tymi głośnymi krzykami
haseł ktore im pasują , nie mysla na dłuższą mete , nic wiec dziwnego ze wyniki są jakie są.
Ot chociazby przykład tutaj wolą wybrać pomstującą partie z mainstreamu, która
krzyczy wielkimi hasłami a programu prawie ze nie ma żadnego
Niz partie troche za ktorą trzeba sie rozejrzeć po undergroundzie,
chcącą zmienić scene polityczną a przy okazji te hasła realizującą.
Gdyby Korwin tak krzyczał to co popiera i afiszował sie z tym jak Pis, to z całą pewnościa
zdobyłby wieksze poparcie
ale on jest świadom , ze to wszystko populizm a on woli konkrety dlatego nie ma tyle poparcia.

Wt mar 17, 2015 16:38

zefciu napisał(a):
gita napisał(a):
DOPIERO, dwa donosy na mnie spiesz się człowieku!!!, czas ucieka kiedy zdążysz donieść choćby siedem razy?

O. Widzę, że ten rozmiar czcionki jednak widzisz. Zatem odniesiesz się do mojego argumentu i odpowiesz na moje pytania?

Skoda że zignorowałeś mój post co do kandydatki ogorek

Wt mar 17, 2015 16:48
navi31 napisał(a):
Cytuj:

Tak to jest wlasnie główna wada jego programu, dlatego nie jestem za poparciem go w 100%.
Jednak on mowił ze te słabsze jednostki nie zginą, bo wolontariuszy nie zabraknie
Dziś ci wolontariusze są łupieni przez państwo podatkami.
Jednak jestem świadom ze to wszystko idealizm, tak czy siak odrazu wszystkiego nie wywóci do góry nogami, tylko być moze nakieruje na ograniczenie tej urzędowej szajki złodziejskiej
Warto posłuchać tego co mówi , nie tylko kontrowersyjnych wypowiedzi , ktore sa malowane na straszne
przez Red.Olejnik i innych

Warto słuchaj a jeszcze bardziej warto myśleć logicznie - likwidacja ZUS....młodzi 20-30 latkowie odłożą sobie na emerytury za kilka lat, a starsi powyżej 50 lat?.....litościwie wytruć, czy pozwolić im powymierać z głodu powoli?

Wt mar 17, 2015 17:01
JKM nie postuluje zniesienia wszelkiej opieki ale aby nie zajmowało się tym państwo, bo w ten sposób większość środków jest marnowana, a pozostała źle zagospodarowana. I tu musze przyznać mu rację. Ośrodki pomocy, których utrzymanie jest nawet kilkukrotnie kosztowniejsze od rozdzielanych środków nie nalezą do rzadkości.
Jest takze nieporozumienie co do emerytur. System wolnorynkowy ubezpieczeń emerytalnych nie ma być od jutra ale ma byc taki docelowy. JKM nie jest rewolucjonistą.

Wt mar 17, 2015 17:16
Tyle, ze JKM jako prezydent tym sie zajmowac i tak nie bedzie (mogl), a jako polityk, no coz... w PE kultura nie swieci a pogladami szokuje. I nie chodzi mi o system emerytalny.

Wt mar 17, 2015 17:23
Kael napisał(a):
Tyle, ze JKM jako prezydent tym sie zajmowac i tak nie bedzie (mogl), a jako polityk, no coz... w PE kultura nie swieci a pogladami szokuje. I nie chodzi mi o system emerytalny.

Oczywiście, ze nie będzie się zajmowal, tak samo jak kazdy inny prezydent, a kultury w nim tyle samo, co w wiekszości pozostałych pretendentów na tron. Jest to jedna z autentycznych postaci, nie tak papierowa, fasadowa jak dwóch głównych graczy. Głosów zbierze może 2% ale pewnie i dla 0,5% by startował aby głosić swoje poglądy.
Przydałoby się kilku niefarbowanych prawicowców w sejmie.

Wt mar 17, 2015 17:36
navi31 napisał(a):
Lud musi się na nim poznać. Niestety talentow populistycznych nie posiadł ni charyzmy
by porywac tłumy, więc ginie w odmętach.

Lud się poznał i nie daje się łatwo nabierać na kolejną utopię. Korwin to wręcz podręcznikowy przykład obdarzonego charyzmą polityka, przemawiającego mocno zwulgaryzowanym, populistycznym językiem. Społeczeństwo po prostu nie jest tak głupie jak zakłada Korwin, dlatego trudno mu zbudować szerokie poparcie. Nie przypadkowo jego przekaz trafia głównie do gimnazjalistów i licealistów, bo właśnie na takim poziomie go formułuje.

Wt mar 17, 2015 18:01
mauger napisał(a):
Lud się poznał i nie daje się łatwo nabierać na kolejną utopię. Korwin to wręcz podręcznikowy przykład obdarzonego charyzmą polityka, przemawiającego mocno zwulgaryzowanym, populistycznym językiem. Społeczeństwo po prostu nie jest tak głupie jak zakłada Korwin, dlatego trudno mu zbudować szerokie poparcie. Nie przypadkowo jego przekaz trafia głównie do gimnazjalistów i licealistów, bo właśnie na takim poziomie go formułuje.
Dyskusja o tym w srodowisku konserwatystów liberalnych trwa od zawsze. Teza jest taka, ze lud jest własnie az tak głupi, ze trzeba szokowac i walic proste, populistyczne hasła aby cokolwiek osiągnąć. W przypadku PO i PiSu świetnie to się sprawdza. Niestety obraz, jaki funduje społeczeństwu Korwin jest bardzo daleki od tego, co dziś w Europie masowo serwuje reszta. Dlatego jego "zelazny" elektorat to samodzielnie myslacy ludzie, a takich w ogóle jest mało. W Polsce prawicy nie ma, w USA byłby z Korwina niezły republikanin.

Wt mar 17, 2015 18:19
Cała tajemnica tkwi w tym, że PO i PiS w swojej populistycznej retoryce rzadko kiedy zniżają się do aż tak prymitywnego poziomu na jakim cały czas operuje Korwin. Bardzo wątpię, aby hasła typu „bandy czworga”, „ świń przy korycie”, „wsadzania do kryminału” były szczególnie atrakcyjne dla samodzielnie myślących ludzi. Tragizm Korwina polega na tym, że chamskie prymitywy, których poklasku Korwin najwyraźniej oczekuje, wcale nie stanowią większości społeczeństwa.

Wt mar 17, 2015 18:54
@Koziol, pozwole sie nie zgodzic z toba. Chamstwo i zadufanie Korwina jest jednak ponadprzecietne. Nie tego nam potrzeba.

Jezeli uwazasz, ze Korwina popieraja "myslacy samodzielnie", to tez pozwole sie z toba nie zgodzic. To troche jak mantra gity, ze dla katolikow Duda jest z natury rzeczy, jedyna opcja.

Wt mar 17, 2015 19:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 68  Następna strona