Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 1:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
andej napisał(a):
Alus napisał(a):
Te powyżej wskazane akurat rzeczywiście spychane sa na margines przez środowiska PiS i RM.

Podoba mi się to tworzenie bytów. Spychani, spychają spychających i tak dalej.

Wierzysz w wirtualną rzeczywistość kreowaną przez TVN i GW. Obronę przed atakiem, nazywasz agresją. Jest mi przykro, że nie patrzysz z boku. Bez emocji. Patrzysz po kobiecemu. To też piękne.

Moja żona też nienawidzi Kaczyńskiego i na okrągło ogląda seriale. Widzi, że jest czarne, ale jak w TVN powiedzą, że jest to białe, to przysięgać będzie, że jest to biel. Żadne argumenty nie trafiają i trafić nie mogą. Być może cierpi czasem w tego powodu. Choć wątpię, gdyż pamieć ma dobrze ukształtowaną, czyli selektywną. Pamięta tylko to, co zgodne z jej teorią. A niewygodne fakty usuwa w niepamięć. Nawet nie potrzebuje orwellowskich zabiegów. A najśmieszniejsze jet to, skąd wzięła się ta nienawiść. Tylko, że to już nie jest ważne. teraz ważna jest nienawiść do Kaczyńskiego, a co za tym idzie do PiSu, wszystkich którzy byli kiedykolwiek w PiSie (nawet tych, którzy teraz należą do przewodniej siły narodu) oraz ludzi, którzy potrafią dostrzec cokolwiek pozytywnego w PiS. A z wielką niechęcią odnosi się do wszystkich tych, którzy nie nienawidzą PiS.

A ty wierzysz, że ludzie nie potrafią samodzielnie myśleć, czytać różne media, samodzielnie wybierać.....typowe dla wyborców PiS.....kto z nami to Prawy Polak, reszta otumaniona społeczność polskojęzyczna.

Cz wrz 24, 2015 12:05

Alus napisał(a):
A ty wierzysz, że ludzie nie potrafią samodzielnie myśleć, czytać różne media, samodzielnie wybierać.....typowe dla wyborców PiS.....kto z nami to Prawy Polak, reszta otumaniona społeczność polskojęzyczna.

Nie tyle myślę, ile obserwuję. Seriale, telewizja śniadaniowa, w przerwach wiadomości TVN, czasem GW. Większość ludzi rzeczywiście nie myśli, powtarza tylko hasła klepane w mediach. Żyją stereotypami wtłaczanymi im do głów. Wtłaczanymi przez najłatwiej konsumowalne media.
Większość ludzi nie ma żadnych poglądów. Powtarza tylko to, co najczęściej słyszy.

Są też inni. Mniejszość. I nie są to wyborcy PiS. Są ludzie otwarci. Szukający źródeł w Zjadnoczonym Froncie Medialnym, ale też Ksenofonicznych Narodowo Katolickich Mediach. Co gorsza sięgają też po inne źródła niezależne od wcześniej wymienionych. I ci ludzie zmuszeni są wyrabiać sobie własne zdanie na podstawie różnych danych. Z nimi można dyskutować. Ich można przekonywać. Bez nazywania ich wyborcami PiS (w zamierzeniu miało to być obraźliwe?) czy pisiorami.
W twej wypowiedzi widzę hasło, które lekko sparafrazuję: Kto nie z nami, ten pisor.
I to nie ważne, czy bardziej na lewo od PO, czy bardziej na prawo od PO. Nie ma znaczenie czy ten "pisior" jest zwolennikiem PiS, czy przeciwnikiem PiS. Nie popiera PO (ani PSL lub SLD), więc jest zwolennikiem (wyborcą) PiS.
Będę głosował na PiS. Nie lubię PiS, ale ich poglądy dotyczące religii (brak otwartej walki Kościołem) i Polski (stawianie najpierw interesu Polski, a dopiero potem Niemiec) są mi bliższe. Ze względów pragmatycznych poprę PiS. Po to, by odebrać władzę partyjno-rządowej mafii. Mam świadomość, że mafię może zastąpić sekta. Obawiam się tego. Ale bardziej boję się kontynuacji tego, co działo się przez ostatnie 8 lat.

Pt wrz 25, 2015 9:56
Panie, chroń mnie od przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam....brak otwartej walki z Kościołem niczym się różni od manipulacji, gry Kościołem w celach korzyści politycznych.
Nie ma Polski bez Kościoła, ale już w kwestii uchodźców Kościół się myli.

Pt wrz 25, 2015 10:11

andej napisał(a):
Większość ludzi nie ma żadnych poglądów. Powtarza tylko to, co najczęściej słyszy.

Jak większa jest ta większość i jak andej to zmierzył?

Cytuj:
Są też inni. Mniejszość. I nie są to wyborcy PiS.

Słusznie. Każdy kto podjął wysiłek przemyślenia własnych poglądów, nie może być wyborcą PIS, to oczywiste. Na PIS głosują wyłącznie ludzie bez poglądów powtarzający tylko to, co najczęściej słyszą. :(

Cytuj:
W twej wypowiedzi widzę hasło, które lekko sparafrazuję: Kto nie z nami, ten pisor.
I to nie ważne, czy bardziej na lewo od PO, czy bardziej na prawo od PO. Nie ma znaczenie czy ten "pisior" jest zwolennikiem PiS, czy przeciwnikiem PiS. Nie popiera PO (ani PSL lub SLD), więc jest zwolennikiem (wyborcą) PiS.

Zwykle wystarcza jeden prosty test. Wystarczy zapytać takiego "nie-zwolennika PIS" na kogo w takim razie sam głosuje. Albo będzie zwodził, kluczył i kręcił, albo po prostu odpowie:

Cytuj:
Będę głosował na PiS.

I wszystko jasne. :) Zgodnie z definicją głosuje na PIS, zatem jest "pisiorem", bo gdyby nie był, to by na PIS nie głosował. :-(

Cytuj:
Nie lubię PiS, ale ich poglądy dotyczące religii (brak otwartej walki Kościołem) i Polski (stawianie najpierw interesu Polski, a dopiero potem Niemiec) są mi bliższe.

Czyli od realnych działań ważniejsze są dla andeja werbalne deklaracje. Partia zawzięcie zwalczająca zarówno Kościół (sprawa Wielgusa), jak i Polskę i polskość w ogóle jest dla andeja "polską" i "katolicką' bo tak ...zadeklarowała. :D

Cytuj:
brak otwartej walki Kościołem

Bo oczywiście znacznie lepiej jest Kościół niszczyć po cichu i bez kamer. :(

Cytuj:
boję się kontynuacji tego, co działo się przez ostatnie 8 lat.

A konkretnie czego obawia się andej? Dalszego wzrostu polskiego IEF? Dalszego zmniejszania poziomu korupcji? Dalszej rozbudowy sieci dróg szybkiego ruchu? Kontynuowania wzrostu gospodarczego najszybciej w Europie?

Które z tych rzeczy tak bardzo przerażają andeja?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pt wrz 25, 2015 12:16

pilaster napisał(a):
Zwykle wystarcza jeden prosty test. Wystarczy zapytać takiego "nie-zwolennika PIS" na kogo w takim razie sam głosuje. Albo będzie zwodził, kluczył i kręcił, albo po prostu odpowie:

Cytuj:
Będę głosował na PiS.

I wszystko jasne. :) Zgodnie z definicją głosuje na PIS, zatem jest "pisiorem", bo gdyby nie był, to by na PIS nie głosował. :-(

Nie wystarczy, bo J99 nigdy nie zwodził, nie kluczył ani nie kręcił, ani nie odpowiadał "będę głosował na PiS", a mimo to dla pilastra od zawsze jest "pisiorem".

Z kolei pilaster od dawna powtarza, że głosuje na PO, a mimo to nie pozwala nazywać się zwolennikiem PO :-|

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt wrz 25, 2015 14:26

Johnny@ PeOwcy tak mają - każdy kto nie popiera ich polityki jest albo PiSowcem albo ruskim agentem. Oni żyją i umrą ze swoimi urojeniami

Pt wrz 25, 2015 22:43
Apad napisał(a):
Johnny@ PeOwcy tak mają - każdy kto nie popiera ich polityki jest albo PiSowcem albo ruskim agentem. Oni żyją i umrą ze swoimi urojeniami

Dlatego stoją tam gdzie stało ZOMO.

So wrz 26, 2015 8:15
http://www.fakt.pl/polityka/prezydent-a ... 75835.html

Prezydent RP jedzie po porade do swojego szefa.

Coz, PiSem wlada prezes. Prezydentem RP mm, jak widac, tez.

So wrz 26, 2015 9:23

Kael napisał(a):
http://www.fakt.pl/polityka/prezydent-andrzej-duda-z-wizyta-u-jaroslawa-kaczynskiego,artykuly,575835.html

Prezydent RP jedzie po porade do swojego szefa.

Coz, PiSem wlada prezes. Prezydentem RP mm, jak widac, tez.

Pomyśleć, że za poprzedniej prezydentury mówiło się o "serwilizmie" albo o "lokajstwie" polskiej głowy państwa.
A przecież tamta głowa nie stawała na baczność o północy przed lokalnym politykiem!

So wrz 26, 2015 10:05

pilaster napisał(a):
Które z tych rzeczy tak bardzo przerażają andeja?

Przeraża mnie brak polityki zagranicznej. Brak długofalowych założeń.
Nie podoba mi się ciągłe zmienianie zdania i frontu w zależności od poleceń Merkel.
Nie podoba mi się sprowadzanie Polski do kolonii niemieckiej.
Drażni mnie chwiejność. Dziś tak, jutro przeciwnie. Jak z "uchodźcami".

Podoba mi się rozbudowa dróg. Zapoczątkowana w latach 2006 - 2007. Wtedy zawarto kontrakty i rozpoczęto budowy. Potem, na szczęście, nie zniszczono tego kierunku działań.

Nie podoba mi się coraz większa presja na polityczną poprawność. Za wszelką cenę, bez względu na interes Polaków. Bez względu na zdanie społeczeństwa.
Nie podoba mi się zmasowana propaganda. Gdyby nie to, że jednak istnieją, niszowe w większości, niezależne media, byłoby ja za Gierka.

Uważam, że polskie władze powinny dbać o interes POLSKI. Nie Niemiec, tylko Polski. Walka o synekury w Brukseli jest żenująca.

Kiedyś krajem kierował Stanisław August Poniatowski.

So wrz 26, 2015 10:22
Lepsza pospołu z krajami wyszehradzkimi kolonia Putina.
Nie przeraża Cię, że Watykan musi demontować kłamstwa kancelarii PAD?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... wiada.html
Bo rozumiem, że utrata 60% polskiego eksportu wcale cię nie przeraża.....
Co tam utrata 9,3 miliardów Euro jakie RP uzyskała z eksportu w okresie styczeń - maj 2015r.

So wrz 26, 2015 11:04

Johnny99 napisał(a):
J99 nigdy nie zwodził, nie kluczył ani nie kręcił,

Zawsze. Zwodził, kluczył i kręcił. :) Teraz też.

Cytuj:
Z kolei pilaster od dawna powtarza, że głosuje na PO, a mimo to nie pozwala nazywać się zwolennikiem PO :-|

Z czterech ostatnich głosowań (eurowybory, wybory samorządowe, I i II tura prezydenckich) pilaster na PO zagłosował tylko raz. W II turze prezydenckich.

Zatem to "zwolennictwo PO" jest w przypadku pilastra bardzo umiarkowane.

andej

Cytuj:
Przeraża mnie...

Czyli andej nie potrafi wymienić żadnego sensownego, konkretnego powodu. :-(

Tak samo, jak wszystkich innych wyznawców PIS naprawdę przeraża go to, co napisał pilaster. Czyli szybkie przeobrażanie (mierzone obiektywnymi miarodajnymi wskaźnikami) Polski w kraj cywilizacji europejskiej. Bo każdy rok marszu w tym kierunku utrudnia zawrócenie Polski do ustroju PRL
Cytuj:
rozbudowa dróg. Zapoczątkowana w latach 2006 - 2007. Wtedy zawarto kontrakty i rozpoczęto budowy

Jakie konkretnie kontrakty na jakie drogi (łączna długość) zawarto w latach 2006-2007?

Cytuj:
Uważam, że polskie władze powinny dbać o interes POLSKI.

W takim razie nie powinien andej głosować na PIS. :D

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

So wrz 26, 2015 18:18
Kilka tygodni sprawowania Urzędu Prezydenta RP przez Andrzeja Dudę potwierdziły to, że jest on MĘŻEM STANU.
http://brygida.naruniec.salon24.salon24 ... ezem-stanu

N wrz 27, 2015 16:36
gita napisał(a):
Kilka tygodni sprawowania Urzędu Prezydenta RP przez Andrzeja Dudę potwierdziły to, że jest on MĘŻEM STANU.
http://brygida.naruniec.salon24.salon24 ... ezem-stanu

Zapomniałaś poinformować, że jesteś autorką wpisu w podanym linku? :D

N wrz 27, 2015 17:02

i dobrze ze Gita jest autorka . liczy sie wlasna inicjatywa a nie jak " co poniektorzy " bezmyslne kopiuj-wklej .

N wrz 27, 2015 17:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 245  Następna strona